Inlägg

Inlägg som KingsX har skrivit i forumet
Av KingsX

Det här var typ den bästa recension av en skärm som jag någonsin läst och då man står och velar på att köpa en 27 eller 30 tummare var det otroligt intressant att få allting förklarat av ett proffs.

Av KingsX

Blir nog att handla och prova hur pass bra det fungerar. Har jag ut 50mbps ner så är det hyffsat framtidssäkert iallafall.

Av KingsX

Devolo dLAN 500 - Homeplug/Powerline

Någon som har erfarenhet av dessa? Skulle behöva två extra uttag i huset för HTPC för att streama film, musik och spel till. Haft problem med trådlöst pga att vissa maskiner ansluter i b/g och då finns inte kräm kvar till HD-film men är dessa powerplugs något att lita på? Skulle räkna på att det är ca 40-60m elkabel till uttagen som ska användas.

Någon som kör en lösning med powerplugs idag?

Dessa hade jag kollat på

http://img0.dustin.eu/image/1465582

Av KingsX
Skrivet av Espo:

Om man ska dra en enkel sammanfattning av det du skrivet innebär det alltså att en viss operatörer kan säga att det är fullt i telestationen medan en annan kan ha gott om plats i samma telestationen om de köpt in sig på just den stationen?

Fullt på telestationen betyder att den inte finns plats i ADSL-utrustningen för fler kunder. Affinity gör nog som många mindre operatörer att de säljer vidare platser som de hyr direkt av Skanova, sk. wholesale. De har alltså ingen egen utrustning på telestationen utan är egentligen bara en återförsäljare av Skanova's nät. Telenor(B2, Glocalnet osv) har oftast, inte alltid, egen utrustning på telestationen och kan alltså ha plats för att koppla in fler kunder även om Telia eller någon av de mindre operatörerna har det.

Får man däremot beskedet att det inte finns koppar, par eller kopplingsväg ut till huset/lägenheten så bor man troligtvis i en mindre by och då är det själva kopparn som inte finns tillgänlig någonstans mellan telestationen och huset man bor i. Kan t.ex. vara ett kopplingsskåp på vischan som är fullt.

Av KingsX

Utbyteskuddar till mitt headset

Jag har ett par Plantronics Pulsar 590A och har kommit fram till att det inte finns utbyteskuddar att köpa i Sveriga och mina börjar se riktigt sorgliga ut. Såg i en annan tråd på nätet att Logitechs H390 och H530 har kuddar som passar till mitt headset och har något ett trasigt par av dessa får ni gärna säga till så kan jag köpa dom för en tjuga eller två.

Funderar också om någon har ett par porta pro som dom kan mäta och se hur stora hörluren är då det går att köpa utbyteskuddar till dessa på t.ex. Clas Ohlson.

Vill ju inte pensionera ett headset som funkar kanon bara för att kuddarna börjar bli slitna.

Av KingsX
Skrivet av Failbygge:

Men för oss som har större än 100kvm att städa då?
Kan ju alltid stänga en dörr så det blir 80kvm men men:)

Neato Robotics XV-25

Flyttar själv till hus om en månad och beställning ligger redan på en sån där. 300kvm på papperet iallafall!

Edit: Finns en billigare också men är inte husdjurs-anpassad med borstar och har inte allergifilter. Då jag både har hund och barn kommer jag satsa på den dyrare.

Av KingsX

Flexibilitet och effektivitet

Av KingsX

Kör 2st virtuellt utan problem på en HP DL360 G5 med 12GB RAM. MineOS crux står för Vanilla-servern och W2008 Server R2 står för Tekkit-servern. Ska du köra Vanilla eller Bukkit kan jag rekommendera MineOS crux.

http://minecraft.codeemo.com/

Av KingsX

Cobian - Stödjer versioning. D.v.s att du kan ha flera backuper av samma sak men i olika tidsspann. Bra om man råkar fail-ändra en fil och sedan backupa den. Du har ändå fler kopior som är rätt.
DeltaCopy - Bygger på rsync. Bästa med denna är att den bara skriver förändringen på filen vid uppdatering på sånt som redan är backupat. Bra om man vill ha backup på dokument osv och har begränsad uppkoppling.

Dom två jag har provat och varit tillräckligt nöjd med...

Av KingsX
Skrivet av netbuddy:

Skulle gissa på runt 6000. Tror det blir svårt att få mycket mer.

This...

Av KingsX
Av KingsX
Skrivet av rektor:

Är bootloadern låst?
Isf fuck off!

Ouya har snackat om att det är "öppet" men jag har inte sett en enda rad kod.

Kan man komma åt Google App Store?
Jag vill ha XBMC på grejen.

Hela boxen kommer gå att låsa upp enligt vad jag läst i diskussionerna på kickstarter. Dev-boxen som gick att beställa är redan rootad när den kommer men gissar att konsumentboxen är låst, med möjlighet att låsa upp, för att okunniga inte ska förstöra den av misstag. XBMC och även Plex är redan partners så de kommer fungera.

Av KingsX

Snabb googling säger att Q270 är jämförbar med U2711 och kostar hälften, det är väl anledning nog?

Såg på nån sida att den ska finnas i >100Hz också men det kan ha varit felaktig info.

Av KingsX

Satsa på t.ex. Accelero Twin Turbo II istället.

Av KingsX
Skrivet av Kardizz:

Vad är det för högtalare ?

Ser ut som ett par Genexxa(JWS) Unique 5000. Undre elementet är, om jag inte tänker fel, en slavbas d.v.s. saknar alltså magnet. Helt OK högtalare för 400 spänn.

Av KingsX

Lite OT kanske men Kina leder produktionen i världen när det gäller cement...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cement

Av KingsX

http://en.wikipedia.org/wiki/ZFS
Tips är att läsa på där.

Av KingsX

Går alltid att ominstallera freenas och importera poolen om bara freenas-operativet går åt skogen. Går därimot poolen åt helvete är det svårare att göra nå.

Av KingsX

Fusion/Intel i3 - Kör själv en NAS med Fusion men förstått att Intels i3 plattform är omtyckt för just det du beskriver då den orkar lite mer men båda har hårdvarustöd för VT. Snåla inte på RAM bara.

Av KingsX

Om du kör det som en vettig server kan det vara värt att satsa extra på minnena.
Köpte från www.certum.se till min G5:a. Kolla om du kan deala lite med Hans och få det lite billigare annars tar han 450kr/2GB.