Inlägg

Inlägg som KingsX har skrivit i forumet
Av KingsX

Bjuder 1000 + frakt på klockan.

Av KingsX
Skrivet av ulven0000:

Nån som har tips på "bra" kinakamera ? utomhus under tak, ~10m range, ~300-400:-, filma under gatubelysning på natten, gärna wireless.
Gärna nån som testat & inte bara gissar... typ KingsX vad har du? funktion?

Vill labba lite innan jag lägger mer $$ på bra grejer.

Vill åt djuren som käkar tantens blommor & alla nötter som genar över tomten & genom buskarna.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6123374559.html?orderId=62...
Har ett par av dessa kameror och de ligger i den prisklassen samt har IR. Köpte även POE-adaptrar så jag inte behöver strömsätta via adapter utan kan köra rakt på min POE-switch. Inte haft några problem med dem. Den sista jag har lång IR-belysning (80m) och kostar mer än det smakar. Rekommenderar billiga bullet-varianten mer. Dom är betydligt mindre också.

Av KingsX

Har 3 kineskameror, en 2560x1920 och två 720p. Kör dessa i Milestone Xprotect och detta är enligt mig en av de mest kompletta och kompetenta mjukvaran som finns. Milestone har Xprotect Go som är gratis att registrera och har stöd för 8 kameror. Den har givetvis begränsningar, bara 5 dagars retention, ingen alarmfunktion och ingen möjlighet att skriva till nätverksenhet.

http://www.milestonesys.com/our-products/xprotect-software-su...

Ska man ha larmfunktion på någonting ska det inte vara på rörelse i kameran, speciellt inte om den är utomhus. Separata rörelsevakter är att föredra.

Av KingsX

Säga vad man vill om Microsoft men tror att de skulle driva AMD framåt bättre än alternativen. Dom har för vana att tänka stort och tror AMD behöver det just nu.

Av KingsX

RAM-rekommendationen är som nämnt tidigare en tumregel vid enterprisedrift och du har massor med användare. En NAS för hemmabehovet spelar mindre roll.

Kör 24TB på 8GB RAM i freeNAS och har inga prestandaproblem, maxar nånstans 7-800MB/s. Bygger en 2TB disk på ca 8 timmar. Jag använder inte dedup.

Bygg inte två raidz1 utan en raidz2. Har haft 3 diskar som rasat, som tur är en och en, i mina raidz1or. Man svettas lagom varje rebuild. Skulle jag få göra om något idag så hade jag byggt en enda raidz2 direkt.

Av KingsX

Kör en Tellstick tilldelat så och det fungerar utmärkt även efter reboot.

Av KingsX
Skrivet av iguanodon:

Tack för tipset, du menar det här galleriet ? http://www.sweclockers.com/galleri/11902-hornan-v2
Nej den hade jag inte sett, men frågan är om den anordningen klarar att hålla upp micen, den väger nämligen bly

Precis den menade jag...

Av KingsX

Har du sett galleriet där micken var monterad på en lampfot från Ikea?
Typ en sån här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60370183/

Kanske också kan vara en idé som löser ditt problem.

Av KingsX
Skrivet av Oneinalifetime:

Är något enormt sugen på dessa.
Läste lite om dem och folk påstår att man förlorar 50% hastighet, är det sant? och är det >troligtvis< märkbart sämre än med sladd?

Jag KAN dra sladd, men undviker det helst. Fungerar det här med andra ord i princip lika bra?

Köpte ett par Netgear 200mbps som noterar att via leds att hastigheten ska vara >80mbps men i verkligheten tar jag ut mindre än 5mbps var och hur jag än kopplar dom. Fixade en eliq för att mäta husets elförbrukning nån vecka efter jag fått netgears utrustning och använder då netgearpluggarna för att kunna placera eliq där jag vill.

Skulle aldrig få för mig att använda dessa till något krävande utan då är trådlöst ett betydligt bättre alternativ.

Av KingsX
Skrivet av traebit:

Kör inte raid 5 på de diskarna. Att köra raid 5 på allt över 1TB styck är riktigt dumt. Kör istället ZFS med 2 vdevs på raidz2. Då får du en enda stor volym. 2 diskar per vdev i redundans (som raid 6). Plus hastigheten av 2 volymer. Tar en del minne. Men 16GB borde räcka om du inte vill ha komprimering och sånt extra.

Kom på att du ville köra windows, men mitt tips är ESXi isåfall. Kör en linux server för bara lagring. Samt en windows för applikationer och liknande. Bara att dela ut lagringen på nätverket.

Edit:

Du behöver inte ha fler nätverksportar eller kraftigare CPU. Du kan lätt strömma till 7 enheter samtidigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med traebit angående ESXI och ZFS för lagringen men du kan även köra 2x7 diskars vdev med två diskar i spare också. RAIDZ2 är tyngre för maskinen att hantera än RAIDZ1 men ger snäppet mer redundans. Har du handlat diskarna vid olika tillfällen är risken att disk nummer två rasar inom tiden det tar för maskinen att skjuta in en spare väldigt liten.

Kör själv 16x2TB (2 vdev á 7x2TB + 2 spare) på 8GB RAM och har ut ca 4,5 gbps över nätverket inom ESXi-maskinen. Över resten av nätverket toppar jag gigabit utan problem. Maskinen i övrigt har följande: ASUS P8B-X bräda med Xeon E3-1230v2, 16GB RAM och ett IBM M1015. Kör ESXi från en SSD och har en mirror av 320GB diskar för VM-backup. Min nästa uppgradering blir 16GB RAM.

Angående auktionen tror jag inte det är värt det. Den maskinen kommer dra alldeles för mycket ström för vad du får ut i prestanda.

Av KingsX
Skrivet av Buio:

Undrar vad Google kör för inställningar för att få H.264 att se så dåligt ut.

http://i.imgur.com/qbtbq3J.png

De har komprimerat både VP9 och H.264 lika mycket och det är själva poängen. Att visa full-HD H.264 utan någon större komprimering så ser givetvis H.264 bra ut också. Dom pratar ju om webb-video hela presentationen och då strömmar du inte 12Gigs filer utan hårt komprimerade videos.

Av KingsX

Du kör moderkortets SATA/SAS-kontroller i IDE och inte AHCI.
Byt till AHCI så ska du se att det går bättre.

Av KingsX

freeNAS, Openindiana + Napp-it och NAS4Free vet jag av.
Har själv bara kört freeNAS och är nöjd med det, har inget jag saknar så ser inte någon anledning att byta.

Av KingsX
Skrivet av Zhirgoyt:

Är visst tull på datorprylar som kostar över 1300 kr.

Köpte "dator-komponenter" för 9000:- och det var bara moms som lades på där.

Av KingsX
Skrivet av pineapple:

Ja det rekommenderas ju mycket RAM. Jag har själv ingen koll på RAM.
Kan nog skippa F@H. Men det övriga vill jag fortsätta med.

Nu vet jag lite mer ur jag ska sortera upp det hela och vilket OS som ska köras till vilket program.

pfSense: DHCP, VPN Server, Firewall - 1GB?
Ubuntu Server: Web Server, Teamspeak, Minecraft, Owncloud, Plex - 8GB, minecraft drar ju en hel del ibland. Vill inte att det ska krasha?
NAS: Lagring, FTP - 1/2GB? Beror väl på val utav OS.
Övriga OS: 1-4GB/st

PFsense klarar sig på 256MB RAM.
Du kan väl sätta upp Ubuntu med 8GB RAM så kan du se hur mycket den kräver när du kör allting och anpassa därefter. Körde minecraft-server tidigare med tilldelat 3GB RAM vilket då räckte till 15 spelare och en rätt stor karta.
NASen är som sagt beroende på hur mycket disk och vilket operativ du kör. Tänk på att du behöver ett SAS/SATA-kort som du kan tilldela en specifik VM om du ska koppla diskar direkt mot NASen. Annars kopplas diskarna mot VMware och lösningen blir inte lika snygg om det ens fungerar(aldrig provat själv).

Tänk på att det finns färdiga lösningar från t.ex. Synology och LaCie om det passar ditt behov av NAS. Blir fristående givetvis men det kan ju vara en fördel ibland.

Skrivet av pineapple:

Löste det hela, bytte ut en Cat5e kabel mot en Cat7 och då fungerade det. Dock borde ju Cat5e klara av 1Gbit?

Cat5e ska klara gigabit om kabeln är hel.

Av KingsX

Kör själv E3-1230v2 med 16GB RAM och ett M1015 RAID-kort för att koppla diskchassin på. Är frälst av VMware och kör ESXi 5.5 i botten.

Roligt hur alla anser att angivet RAM aldrig räcker till ZFS NAS. Det beror ju helt på hur mycket utrymme man tänkt köra och hur mycket krav man har på prestandan. Har själv en freenas VM med 16x2TB (1 pool, 2 vdev 7+7 raidz1 + 2 spares) med endast 8GB tilldelat och har långt över gigabit ut från den. Intern överföringshastighet är över 500MB/s(diskchassi till diskchassi). Först när chassi nummer två är halvfyllt kommer jag börja fundera på att utöka RAM.

Tror inte du behöver oroa dig för för att det inte ska räcka så länge du skippar F@H. Streaming kan Plex Media Server sköta utan problem med den processorn. En sån liten Minecraft-server drar inte heller några stora mängder resurser.

Om man vill hålla nere antalet maskiner och resurser är nedan ett alternativ. Då kommer det finnas över för diverse testmaskiner.
pfSense: DHCP, VPN Server, Firewall,
Ubuntu Server: Web Server, Teamspeak, Minecraft, Owncloud, Plex
NAS: Lagring, FTP

Av KingsX
Skrivet av Zache_:

: Jag skulle gärna se en framtid som tar nyfödda bebisars fingeravtryck och DNA, kameror i varje gathörn, mikrofoner i varje mobiltelefon osv. om det kan stoppa kriminaliteten.

Vad händer när lagar som ställer 60% av landets befolkning på den kriminella sidan av strecket röstas igenom för att hålla utländska intressen nöjda?

Problemet med detta är inte vad vi faktiskt vet att övervakningen används till utan vad som kommer falla inom dess ramar i framtiden.

OM Sverige hamnar där du vill för att stoppa kriminalitet så får du bo där själv med dina exemplariska medborgare. Jag lever hellre utanför ditt nya fängelse där alla är dömda utan rättegång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av KingsX
Skrivet av Danne:

Hur är det med rackskenor?
Samt är det redudanta nätdelar?

Skenor - Nej
Nätdelar - 1 och nu har jag inte chassit framför mig men det är industriell klass på det iallafall.

Av KingsX
Skrivet av Stylaren:

Hehe, E3-1230 V3 verkar ju gå att köpa på Proshop och det verkar också vara socket 1150, vad är skillnaden mellan V3 och V4?

Slant lite på tangentbordet... Det är givetvis v3 som är den nyare prollen och socket 1150. Inte V4...

Av KingsX
Skrivet av Stylaren:

CPU: Jag har funderat på detta inköp väldigt länge och E3-1230V2 har känts mest aktuellt hela tiden men nu börjar jag fundera på om den börjar bli gammal, har Intel något nytt på gång. Bör jag vänta?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2107051

Misstänker att de nyaste och finaste prollarna springer iväg lite grann i pris.
Skämt åsido har de släppt en v4 av E3-1230 men tror enda skillnaden är att det är socket 1150.