Inlägg

Inlägg som Calle566 har skrivit i forumet
Av Calle566

Mitt "Valve-Account" som det kallades på den goa tiden, är skapat sedan 2003, men det står nu 2005 då jag konverterade till "Steam", precis som Blizz-name blev till Battle-tagg.

Av Calle566

Statisk dammsamlare?

Hej, kära SweClockare!

Har ett stort problem med damm i hela huset, även släktingar som klagar på exakt samma problem.

Såg en tråd för någon månad sedan, har googlat som en galning och nästan slitigt av mig håret.

Vet att det finns "Statiska damsugare" som får dammet att vandra emot den och sedan samlar upp det. Det är ingen robot som kör själv, man kan tydligen lägga den på köksbordet om man vill och den samlar upp dammet i närheten på möbler och från luften!

Kan någon snälla ge mig ett tips om vad produkten kallas, för jag blir galen snart.

Tack på förhand!

Av Calle566

Nvidia har stabila Drivare som rullar ut precis när de behövs som mest, vilket AMD är rätt så mindre bra på(Ja, jag är optimist).

Men just nu så levererar AMD 7970 mer än ett GTX 680, problem brukar dock uppstå när man står inför release vid ett nytt spel tex.

Av Calle566

Kan ju vara PCI-e bussen bara? Behöver faktiskt inte vara en hel "komponent" som trillat ur ledet, Kan lika gärna vara en kondensator som gapade för mer än vad den kunde svälja(Dålig kvalité).

Först skulle jag be dig att ta ut moder-bordet och kolla om du kan se något suspekt. Kanske även lukta något. Om du har kylflänsar på moderkortet, så kan du pröva ta bort dem om du vet och kan. Har du "chipset-fläkt"? Kolla om den startar. Kolla även extra noga efter repor som kan ha rivigt upp moderkortet på ovansidan, har noterat trådar om detta efter att folk monterat kylaren på prollen.

Genomför samtliga kontroller för alla komponenter så får vi se om det hjälper dig att hitta något fel

Av Calle566

Läs signaturen vet jag!

Av Calle566

Jag tyckte att det blev en otrolig skillnad, men jag tror även att det beror EXTREMT mycket på vem man är från person till person....

Av Calle566

Jag tycker att man bör betala detta, för att om det blir krig eller ett problem med satellit-tv så kommer befolkningen endast bli underrättade via Radio. Därför tycker jag att en radio i huset passar bra och att Sverige skall kunna sköta sina radio-master.

Eller har jag fel? Vem vill inte veta om en invasions-styrka helt plötsligt rör sig mot din stad? Så man kan evakuera i tid utan att mista livet? Nae, betala bara era snåla nissar. Ni är värre än Ove Sundberg.

Av Calle566

Problemet löste sig, jag hade helt enkelt ett halvt trasig usb... Felökte usb:t via en annan dator och det kunde inte ens nå usb:t...

Tack för alla svar och ha en riktigt god helg!

Av Calle566

Moderbordet jag har är ett AsRock Extreme4-m...

Det funkar att installera drivarna, men dock inte att hitta den där cd-/dvd-drivaren som skite tydligen klagar om så mycket, jag kommer ju in i installationsmomentet då windows 7 laddat klart, trycker på installera nu och så vill den ha drivrutiner till dvd-läsaren även om ingen är inkopplad, det börjar bli extremt frustrerande nu och jag känner att jag snart behöver ringa support eller liknande...

Har aldrig vart sådana här problem innan... Datorkomponenterna är ihopbyggda sedan i onsdags och jag får ej igång installationen, man måste inte göra något speciellt med ssd'n innan?

Av Calle566

Ja, har prövat i stort sätt alla råd, några kvar, hör av min strax!

Av Calle566
Skrivet av mrqaffe:

Om du ställt om diskkontrollern till ahci så kan den inte kommunicera med en dvd, det brukar gå att köra ide på någon port medans de andra kör ahci, tex på mitt moderkort så är port 1-4 i ett läge och 5-6 ett annat och 7 och e sata ett 3de läge, så gå igenom vilket läge du har på respektive port och se till att dvdn ansluts till ide och ssdn till ahci så borde det funka.

Problemet är att jag inte har någon dvd/cd-spelare ikopplad...

Eller hur menar du? Ska jag plötsligt inte köra ssdn i ahci? Förndet står i manualen att jag ska göra detta vid installation....

Av Calle566

Fungerar endå inte som det ska, några mer förslag?

Av Calle566

Okay, tack för tipset

Av Calle566

Samsung 830 basic 128 gb - hjälp med windows installation!

Hej, som tråden lyder så har jag precis köpt min nya dator där min nya ssd krabbar...

Det är så att jag installerar windows med ett USB(2.0) och när det startar så fint och man klickar på "installera nu" så kommer meddelandet som följer:

En nödvändig drivrutin för cd/dvd-enheten saknas. Om du har drivrutinen på en diskett, cd, dvd eller usb-flash-enhet kan du sätta i den nu.

Obs, om installationsskivan för windows är i cd/dvd-enheten, kan du ta ut den nu utan några problem under det här steget.

Jag har ju inte ens någon cd/dvd ikopllad, dock ligger min externa vid datorn, men datorn har väl inga ögon!?!?

Aförsökt lösa problemet i ett bra tag nu, men kan någon säga vad jag gör för fel? Har alldrig stött på detta problem innan, och ja, google är tydligen inte alltid min vän -.-

Tack på förhand! Extremt tacksam!

Av Calle566

Du kan ju inte(Ursäkta språket) ta mig FAN koppla bandet till chassit, du måste ju jorda, annars kommer bara din statiska spänning landa i chassit.... där dina komponenter ligger, jag rekommenderar att du sätter klämman i en annan metallbit eller liknande...

Av Calle566

Du har väl satt pumpen till "power-fan" och förhoppningsvis någon fläkt vid "cpu-fan"? Gör det annars

Av Calle566
Av Calle566

1. Prövat <AUTO-Adjust> redan?

2. Eller stäng av alla ingångar förutom DVI'n o se om det hjälper? (På skärmen's panel)

3. Bytt uppdateringsfrekvens?

4. Inga kablar glappar? EV. pröva byta kabel?

5. Använder du någon slags adapter? (t.ex DVI/VGA?)

EDIT: Såg att det löste sig

Av Calle566

Du kan ju anpassa den efter din "storlek"(4:3 Men är ganska säker på att en iPad är 16:9...

Bilden kan förvrängas dock...

Av Calle566

Hoppas det blir större än StarCraft II, även om jag gillar det spelet också!