Inlägg

Inlägg som Calle566 har skrivit i forumet
Av Calle566

14 °C idle - Fx 1120 8x - är det möjligt?

Hej, jag tänkte bara höra, då jag nu fått en ny processor av www.inet.se då min 1100T phenom II var defekt.

Är det möjligt nu när jag satt igång systemet att Processorn bara ligger på 12 - 14 °C idle?

Kylare: Corsair H60 - (ingen push'n pull för tillfället)

Kylpasta: Noctua NT - H1

Processor: AMD FX-8120 X8 3,1GHz ( http://www.inet.se/produkt/5308694/amd-fx-8120-x8-3-1ghz )

Vore tacksam för ett snabbt svar då jag tänkt leka lite med den om detta kan vara rimligt

Tack på förhand!

Av Calle566

Jo, man ska nog tyvärr gråta....

Av Calle566

Tror inte det kan vara chassit då det inte har någon slags "Power Source"... då är det bara två källor kvar, batteriet på moderbordet(som inte kan orsaka sådan skada) och nätaggregatet.

Som sagt, det kan vara fel på moderbordet med i och för sig, men skulle ändå rekommendera att när du testar ett nytt moderbord i systemet, byt nätagg och se om det fungerar då och byt sedan tillbaks nätaggregatet.

Sen kan du ju stoppa i nätaggregatet igen om du vill, chansen är ju att moderbordet får för hög spänning av aggregatet om det nu är trasigt, men då vet du ju i alla fall vart felet ligger.

Annars kan du ju göra som oss att bara byta moderbord, ett lite dyrare sätt med andra ord

Av Calle566

Vi hade samma problem i skolan, problemet blev dock större och större för varje felsökning då det var Nätaggregatet som vart defekt!

Resultatet blev följande:

4 trasiga moderbord
1 trasig H-disk
1 trasig DvD-läsare

Och sist men inte minst det stackars nätagget som ville ta med andra komponenter med sig i graven...

Om ni skall felsöka mer, pröva byta till ett nätaggregat ni redan vet fungerar innan ni kopplar in annat

Ha en riktigt glad påsk så får vi hoppas det löser sig!

Av Calle566

Säg att du inte tänker vänta mer än 4 veckor, om det så nu kommer ske så ska du ta den juridiska vägen

Jag lovar att de i alla fall kommer försöka laga den i tid då

Av Calle566

Förstår att man kan tolka detta på många sätt, man jag tror inte att övervakningen kommer upphöra av origin, oavsett hur länge det går!

Av Calle566

Okej, jag har inget emot att de kollar vad jag har installerat, men det är ju förstås inte okej om de till exempel skulle leka runt och kolla i mina dokument, vilket de inte gör även om de ser att jag har "Office" installerat...

De kanske för vissa är att snoka i ens privatliv, men för mig är det vardag, Mitt Viruskydd (Kaspersky) samlar in information om filer och applikationer jag använder som de använder till att förbättra och göra mjukvaran säkrare med mer undantag som i slutändan ger bättre prestanda. Steam gör i stort sätt detsamma som Origin, D.v.s letar upp applikationer/spel som används av just den som har Origin på sin dator, men de får aldrig gå in i datorn och rota bland privata dokument, det är "olagligt", lika grovt som att Fjärrstyra/Hacka en dator mot ägarens vilja. Detta påstående skulle aldrig godkännas!

Hoppas ni förstår vad jag menar, man kan tolka detta på många sätt, men det är inte så diskret/invecklat eller långsökt skrivet så att inte en normal människa skulle förstå vad de menar, för om ingen skulle förstå deras avtal och man är tvungen att vara/anlita en advokat för att godkänna kraven så skulle det balla ur helt totalt!

PS: Min kusin är advokat och han påstår att de, enligt sitt avtal, kommer sälja information...
MEN INTE till opålitliga företag som tex: tidningar och bloggar, kanske de vill se om du har en Intel eller AMD-Processor, eller vad du har för moder-bord eller Nvidia-kort till exempel, då kan de sedan sälja denna information till själva "Märket" Tex: ett MSI Moderbord

Då kan de senare använda denna information till en ekonomisk vinst, för att senare utveckla och förbättra Origin!

Ha det gott!

Av Calle566

Ni får ursäkta att jag skapade 3 st sådana här lika trådar, jag ber om ursäkt, men jag visste inte hur man tog bort dem...

Av Calle566

Måste säga att de har varigt extra försiktiga med din leverans

Av Calle566
Skrivet av GaMeR2K5:

Nej det här handlar givetvis om Origin från EA. http://www.origin.com

Att Origin är ett spionprogram... eller inte, beroende på hur man tolkar texten.

Men i huvudsak så är det precis som STEAM en plattform för distribution av spel.

Precis!

Av Calle566

Hr du känt på nordbryggan om den är för varm? Min blev glödhet... Skickade tillbax mitt bord till Inet och fick ett nytt!

Av Calle566

@ Aresz: Jodå, Bra att höra att de ej snappar up allt för mycket information om människors liv!

@icelaw: Har faktiskt ingen aning

Av Calle566

Origin EULA (NY)

För er som påstår att Origin är ett spionprogram... Läs detta, det vard dagen avtal med origin som följde med i uppdateringen.

F. Installation och avinstallation. Avinstallation av programvaran kan ske genom att man raderar filerna som bär titeln ”Origin” (”Programfiler”) via ”Lägg till/ta bort program” i Kontrollpanelen. Vissa tomma cache-mappar kan också bli kvar efter avinstallation av programfilerna, dessa kan raderas manuellt.

Medgivande till insamling och användning av data.

EA är medveten om att du vill veta hur information om dig samlas in, används och delas, och vi uppskattar att du har förtroende för att vi gör detta aktsamt och förståndigt. Information om våra kunder är en viktig del av vår verksamhet och EA skulle aldrig sälja uppgifter som kan identifieras med avseende på person till någon, inte heller skulle EA någonsin använda spionprogram eller installera spionprogram på användares maskiner. Vi delar inte information som personligen identifierar dig utan ditt samtycke, förutom i sällsynta fall där offentliggörande krävs enligt lag eller för att stärka EA:s lagstadgade rättigheter.

Förutom information som du tillhandahåller EA direkt samlar EA information som inte är personligt identifierbar (eller anonym) i syfte att förbättra våra produkter och tjänster, tillhandahålla tjänster för dig, underlätta tillhandahållande av programvaruuppdateringar, dynamiskt innehåll och produktsupport samt att kommunicera med dig. Den information som inte är personligt identifierbar som EA samlar in inbegriper teknisk och relaterad information som identifierar din dator (inbegripet IP-adressen) och ditt operativsystem samt information om din användning av programvara (inbegripet, men inte begränsat till, lyckad installation och/eller avinstallation), programvara, användning av programvara och kringutrustning. Som det anges ovan samlas denna information in med jämna mellanrum med syftet att förbättra våra produkter och tjänster, felsöka buggar och för att på andra sätt förbättra din upplevelse när du använder programmet.

Dessa och alla andra data som levereras till EA och/eller samlas in av EA i anslutning till din installation och användning av denna programvara samlas in, används, lagras och överförs enligt EA:s integritetspolicy som finns på www.ea.com <http://www.ea.com>. I de fall då något i detta avsnitt står i konflikt med eller är oförenligt med villkoren i EA:s integritetspolicy, ska villkoren i EA:s integritetspolicy gälla.

3. Programkommunikation och förhållnings-/sekretessinställningar

Programmet inkluderar sociala och andra funktioner online. Observera att vissa av dessa funktioner inte är tillgängliga för användare som är minderåriga enligt respektive jurisdiktioner. I den utsträckning det är möjligthttp://www.ea.com/www.ea.com <http://www.ea.com>. Genom att installera och använda denna programvara tillstår och godkänner du att följa EA:s servicevillkor och att inte:

● Skapa en falsk identitet i syfte att vilseleda andra;
● Förtala, missbruka, trakassera, hot, spamma, bryta mot andras rättigheter och/eller ingripa i andras användning och nyttjande av programvaran;
● Publicera, överföra eller distribuera eventuella olämpliga, obscena, motbjudande eller olagligt handlande;
● Överföra, strömma eller på annat vis tillgängliggöra material som innehåller virus, trojaner, worms, time bombs, cancel bots, korrupta filer eller annat liknande material som kan skada någon annans dator eller annan egendom;
● Använda någon del av programvaran för att samla in information om andra, inklusive men inte begränsat till e-postadress.

Av Calle566

Håller med Wolverine...

Det kommer antagligen inte hålla i längden med tanke på vissa dialekter, länder och hur känsligt det tar på våran ljud-frekvens på vår röst, med tanke på så många språk då säkert hundra tusentals ord är väldigt lika uttalade.

Om det endast kommer finnas på Engelska kommer det bli ett "världsproblem" då folk inte är särskilt bra på uttalande, men då de ändå fått en garanterat Röst-Styrd TV...

( Detta har man ju lärt sig i skolan att det är omöjligt för vissa människor att lära sig rätt uttal för röst-styrda apparater )

Ni förstår säkert vad jag menar

Av Calle566

Ytterligare en hårddisk?

Av Calle566

Bra sagt, det kan även bero på vad man får för Kisel i grafik-kortet

Av Calle566

Gott nytt år från en ny medlem, hoppas ni växer mer, så vi "Nördar" som samhället kallar oss kan finna frid!

Av Calle566

3 lösningar för BF3 med Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1024MB OC

Eftersom att det ofta uppstår krockar bland komponenter som oftast skylls på Grafik-korten är det 3 viktiga saker att tänka på när det gäller att ta hänsyn till inställningar, hur updaterat kortet är och när man får systemfel som t.ex : "Nvidia Graphics Driver Has Stopped Working" att man kanske tar sig 5 minuter och kollar i rapporten om vad som hände eller helt enkelt provar en annan drivrutin, kanske till och med en äldre!

1. Försök att hålla dina komponenter uppdaterade (inte bara Grafik-kortet!)
2. Ha alltid senaste drivrutiner till ditt Grafik-kortet (undantag finns!)
3. När nya spel lanseras, Håll GPU'ns @BIOS uppdaterat! (VIKTIGT) (Detta kan göras via EasyBosst: http://www.gigabyte.se/support-downloads/utility.aspx?cg=3 ) (På denna länk finns även @BIOS)

Här följer ett undantag som kan göras som jag själv stött på med detta kort:

Angående Drivrutinerna till Grafik-kortet kan man stöta på problem som jag gjort, många påstår då att kortet har för låg spänning för klocken, men detta påstående kan även variera beroende på just ditt kort! (alla är inte identiska)

Jag har provat följande nya drivrutiner "Nvidia Graphics Driver 285.62" och "Nvidia Graphics Driver 285.79" och ingen av dem har fungerat alls med just mitt kort! Jag själv och många andra som spelar BattleField 3 har då bytt till "Nvidia Graphics Driver 285.38" och spelet har därmed haft bättre flyt utan någon Crash/Freeze! (Rekommenderas att testa!)

Hoppas detta hjälper många, ha det gott!

[ DETTA GÄLLER ENDAST Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1024MB OC ]

Av Calle566

Jag har också sjuka problem med den, dags att byta

Av Calle566

Tror nog mer att om man blir extremt påverkad, så är det nog något annorlunda med just den personens tänk.

Jag själv spelar otroligt mycket dataspel, men är inte ett dugg aggressiv över huvud taget, Tack för mig!