Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer

Jag skulle satsa på en så högupplöst skärm som möjligt. Gärna med hög pixeltäthet. Ips är väl att föredra gentenot tn men va borde funka också.

Av whiskerer
Skrivet av _NsMs_:

Herregud.... Jag förstår ärligt talat inte varför folk är så gnälliga. Jag förstår att han inte vill ha minecraft som "app" men att vilja få det att inte fungera alls på w8? Ingen kommer ju använda metrostation ändå. Och om ni nu vill ha en app som inte finns på store så ladda bara ner den precis som man alltid har gjort med program? Världen är full av moralkärringar...

Skickades från m.sweclockers.com

Intressant att du nämner moralkärringar, är det inte just det ordet som beskriver microsoft som galrar bland mjukvara dom inte anser "lämplig"?

Av whiskerer
Skrivet av Dark_Widget:

1v9 is hard

Jo för det är ju aldrig någonsin man möter dåliga spelare, eller hur? Varenda gång folk möter dessa feeders och idioter så är det ju självklart du som var kung, och alla andra gånger var otur, eller hur ligger det till egentligen? Tror ni att det sitter nån "satan" på riot games och väljer ut några stackare som de varje match plockar ihop dom sämste spelarna till och dom bäste emot?

Av whiskerer

Vad folk inte inser att det i slutändan handlar om en enkel matematisk princip, "the law of large numbers". Dina medspelare och motspelare väljs ut från samma urval av spelare, förutsatt att du är över snittet kommer det finnas chans till 4 stycken troll eller usla spelare i ditt lag och 5 i motståndarlaget. Visst kan det ta lite längre tid att klättra, men förutsatt att du faktiskt är bättre än den ranking du har så kommer du att stiga i sinnom tid, däremot kan det ta längre tid än det hade gjort i ett individuellt spel.

Jag ligger på betydligt lägre rating än vad jag skulle önska men jag inser också att det finns anledningar till att jag gör det. Och det borde alla andra också, för min del handlar det om en förhållandevis smal bredd, jag föredrar och är klart bäst på att spela support, i vilket roll jag känner mig ganska säker att jag skulle klättre högre med ett jämnt lag. Men tyvärr fungerar inte ranked så, jag tvingas ofta spela top eller mid som fungerar men där jag nog verkligen hör hemma runt de 1300 rating som jag ligger på, eller till och med jungle eller ad som jag är än svagare på.

Det stora problem många spelare har, och jag är övertygad att detta i synnerhet handlar om de som insisterar på att elo hell existerar och håller dom på låg rating, är att de inte inser att lol aldrig avgörs i laning phase. Hur feedad du än blir så kan bra lagspel från motståndarnas sida eller dåligt från din och ditt lags sida sätta käppar i hjulen för dig. Jag har sett massor av spelare som krossar laning phase, men inte vet ett jota om hur man spelar med 4 andra spelare. Likaså är det många som flamar och whinar om usla spelare och elo hell som själva trollar om de inte får spela mid eller om andra feeder, det är inget de räknar in i sin "nivå" när de anser att de inte hör hemma på deras rating, men likt förbannat går det ut över den.

Vill du ha ett stablit lag så spela premade ranked, det är mycket roligare i allmänhet också. Jag tar en feeder över en flamer vilken dag som helst. Jag har vänt många games där folk feedat, mycket färre där folk klagar och bråkar.

Edit: titta bara på vettiga spelare, eller bevis duktiga spelare rättare sagt, de flesta av dem har ett flertal accounts och jag har aldrig i mitt liv sett dem harva i något elo hell, dom ligger 1700+ på ett fåtal matcher.

Av whiskerer
Skrivet av polika:

någon som vet vad detär för skillnad mellan crossover skärmarna?

27Q LED och 27Q LED-P ?

Vem ska man handla av på ebay?

LED-P har en bättre fot som går att höja och sänka samt pivot-funktion, men själva skärmen är den samma.

Av whiskerer
Skrivet av mrqaffe:

Det där är ingen router, det är en alltiett enhet med modem och router i samma låda.

Jo det har du ju rätt i, my bad. Oavsett så kvarstår problemen, kan inte få igång det. Börjar luta åt att jag tvingas vänta på det modem som jag ska få från posten. Jag kan inte fatta varför de inte skickar ut den under de fyra veckor som de har tagit med installationen.

Edit: det löste sig, verkar som att internet inte hade kickat igång ordentligt, det funklade nämligen omedelbart imorse efter en reset på routern. Det var 5 timmars jobb i onödan igår.

Av whiskerer

Får inte igång internet från gammal router

Jag har precis fått mitt ADSL installerat, men inte fått hem routern ännu. Så jag rotade fram en gammal router, problemet är att jag först enbart kunda få internet på min stationära med WIFI och inte med ethernet-kabel eller på någon annan dator eller enhet, jag kunde heller inte komma åt routerinställningarna så jag gjorde en reset på routern och då kunde jag inte komma åt internet över huvud taget även om jag trycker att iställningarna ska stämma.

Jag har internet genom Universal telecom som kör på telias nät.

Routerns manual finns här: http://www.scribd.com/doc/13633292/HN294dp
Så här ser mina inställningar ut nu:

http://imageshack.us/a/img833/3908/53919015.png

Tacksam för snabbt svar, kan skicka mer information eller bilder om det behövs.

Edit: kan tilläggas att internet-lampan på routern blinkar vid uppstart och lyser sedan som den ska.

Av whiskerer
Skrivet av whopido:

Hur kommer det sig att 120Hz.net säljer Catleap för $555 inklusive frakt medan den kan hittas på Ebay för endast $480 inklusive frakt http://www.ebay.com/itm/PERFECT-PIXEL-Yamakasi-Catleap-Q270-S... . Varför skulle man vilja köpa ifrån 120Hz.net?

Edit: Är det att dom inte nödvändigtvis kommer upp i 120Hz?

Ingen av skärmarna på ebay, vad jag vet, kommer väl upp i över 60Hz längre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Perfekt när man ska på lan, dom borde dock släppa en extra vagn till mus och tangentbord. Lite extra räls lär ju behövs då också iförsig.

Av whiskerer
Skrivet av Aleshi:

Ursäkta, men det där är rent skitsnack utan grund. GK110 är inte färdigutvecklat och ett släpp är antagligen närmare ett halvår bort.

GK110, i tesla k20 dvs. senast jag hörde i varje fall var planerat att komma ut i år, det finns en skillnad mellan utveckling och produktion.

Av whiskerer
Skrivet av Quna:

Är det bara jag som tycker att det verkar bökigt och ologiskt att ha nätagget i främre delen av chassit, på sidan?

Man får helt enkelt ge upp en del saker för att få ett chassi med sådan passform för att sätta perspektiv på saken så är bitfenix prodigy som kör mitx 50% större.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Om du söker säkerhet så är det raid 1 som gäller, men tänk på att du bara får ut 3tb då. Raid 0 är så osäkert det blir, det är bara för prestanda. Beroende på hur mycket du använder diskarna så kan externt funka bra. Jag använder bara mina till ren lagring och kör enbart ssd i datorn men jag använder dem å andra sidan bara vid filmtittande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Aleshi:

Vad menar du? Och vadå sitter på GK110? Vad är det för speciellt med att nVidia fortfarande utvecklar sitt nästa toppkort när AMD släpper sin nya serie, det är så det brukar se ut.

Gk110 är färdigutvecklad, och min poäng var att nvidia har ett äss i rockärmen om det handlar om prestandakort men inget direkt hot mot en ny generation medelklasskort annat än att totalt dumpa priserna på sina nuvarande och det kommer inte funka.

Sedan hur gk110 står sig mot 8000-seriens toppkort kan bara framtiden utvisa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Måste säga att det är ganska smart av AMD att välja att lansera mellanklasskorten först med tanke på att nvidia fortfarande sitter på gk110.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

http://www.inet.se/produkt/6903509/lian-li-t60b-testbank
Finns bland vanliga chassin på de flesta butiker som säljer komponenter.

Av whiskerer

Om du gillar turbaserade RPG som pokemon så skulle nog final fantasy serien passa dig, där finns en massa gobitar.

Av whiskerer
Skrivet av Xophile:

Ska den stå igång hela tiden är ju en "vanlig" dator mer strömkrävande. En HTPC kan du bygga så den drar lite ström men ändå fixar allt du behöver.

AMD Fusion är vettiga. Kör själv en Arctic MC101, drar ca 10W.

Kan ju dessutom vara trevligt med något som inte låter lika mycket eller tar lika mycket plats också.

Av whiskerer
Skrivet av mrqaffe:

Det är fusk när man bryter mot de regler man gjort upp om i förhållande till sina medspelare, det finns regler o praxis i de flesta fysiska sporter och om någon hittar kryphål så accepterar man det eller ändrar reglerna, varför ska det vara principiellt annorlunda på datorspel ?

Har man inte gjort upp ett fungerande och accepterat regelverk så leder det förr eller senare till problem om det är flera personer inblandade, det handlar om att komma exakt till den punkten där man ligger på gränsen för det tillåtna men inte passerar den, var den punkten ligger kan ju variera, så det viktigaste är att man på förhand vet var den är och att någon form av kontroll finns, så macron eller hårdvaruhack är inte fusk om man inte definierat tex att man bara ska få använda en vissa programvara i nån specificerad version och att det inte får finnas nån hårdvarupryl som gör si eller så.

Fusk är alltså när man går förbi de regler man definierat och har inget att göra med exakt vad/hur man gör.

Fast det finns väl inte direkt några tydligt definierade regler i de flesta spel, utöver det rent speltekniska. Är det i så fall tillåtet att använda ett wallhack eller aimbot förutsatt att den inte finns på listan av tidigare kände icke tillåtna hjälpmedel? Jag ser inte var gränsen går om man ska resonera på det viset. Jag ser det som tydligt att man inte ska använda tredjepartsmjukvara för att förbättra sin prestation. Att en mjukvara inte är specifikt utvecklad för att öka prestationen i ett spel har inget med saken att göra, låt säga att jag programerar ett program som läser av pixlarna och känner igen motståndares huvud och skjuter dem automatiskt, är det fortfarande ett acceptabelt hjälpmedel i spel?

Jag ser inte heller försvaret att den inte gör så stor skillnad, om skillnaden är så liten; vad är då poängen att använda det istället för att spela för egen maskin.

Av whiskerer

Ska du ha en dator till spel, vilket jag tar för givet att det är med dessa två val, så skulle jag helt klart välja asusen. Ingen av dem kommer ju direkt vara väldigt mobil, och asusen är helt enkelt en bättre dator, dessutom trevligare att spela på en lite större och mer högupplöst skärm.

Av whiskerer
Skrivet av Broken-arrow:

Det är väll inte fusk i fall alla kan använda det. Dock kanske alla inte vet om det finns, så man får ju liten orättvis fördel över någon med samma vapen men den andra kör marco.

Men antar den större delen använder det (dock kör jag utan). Tycker det funkar bra (tills man möter någon som kör med just marco).

Sen är det väll lite upp till speltillverkare att vapnet inte skjuter mer än vissa kulor per minut (men är lika stort eget ansvar att inte utnyttja buggar i spel). Men kan ju nästa närkna detta som bugg för tillverkaren har inte ställt in hur många skott man får skjuta (tycker inte begränsningar bör finnas), men blir detta ett stort problem kanske det kommer räknas som fusk i framtiden.

Fast att alla kan använda det är ju knappast en anledning till att det inte skulle klassas som fusk, det samma kan ju sägas om alla faktiska fusk också om man så vill. Jag kan tycka att all inblandning av tredjepartsprogram för att öka prestationen är om inte direkt fusk så åtminstone gränsfall. Om det var "regelmässigt" att utnyttja macron för att få vapen att bete sig på ett sätt som man inte kan få dem att göra utan så skulle det finnas med i spelet i sig. Om det till exempel hade varit en mjukvara som var gjord enbart för att förvandla din pistol till ett automat vapen så hade alla kallat det fusk, så jag ser inte varför det inte skulle vara det bara för att man har utnyttjat ett annat program för att uppnå exakt samma effekt.

Long story short, fusk. Tredjeparts mjukvara ska hållas utanför kompetativa spel.