Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer
Skrivet av Sir. Haxalot:

Okej, jag vill jävligt gärna veta vart du köper en asnajs 27" för 2 500:-

Skickades från m.sweclockers.com

Från korea skulle jag gissa på. Men den prisskillnaden gäller ju i stor grad alla andra skärmar på marknaden också.

Av whiskerer
Skrivet av jsf:

heh va 29 kr för nåra månader sen på webhallen, jag köpte det då

Föresten, det är inte ett så dåligt som folk säger men det är inte nåt att hänga i granen heller. Men jag fattar inte vad folk förväntade sig endå...

Antagligen en värdig uppföljare på ett ofattbart populärt och ikoniskt spel. "Inte något att hänga i granen" är helt enkelt inte värdigt orginalet och uppfyllde nog väldigt fås förväntningar, åtminstone av dem som spelat orginalet.

Av whiskerer
Skrivet av farbrorjoakim:

Är det värt att uppgradera? Har ett 7870 idag som jag är rätt nöjd med men nu när man får ett 7970 under 3k är jag lite sugen på att byta upp mig. Vad tycker ni?

Är du nöjd med ditt nuvarande ser jag ingen anledning att byta.

Av whiskerer
Skrivet av makerspace:

Tycker att det är konstigt med ingen duellknapp implementerad. Såg att man hade gjort battlegrounds särskilt för att gå avsides och duellera, med vissa störningar såklart från "vanliga" spelare. Finns på youtube. Själv tycker jag att duelingsystemet är ett måste i ett mmorpg, då man kan verkligen se om spelet är precist och finessartat. Lite svårt att se om det finns finess eller inte, men de "dueller" som finns på youtube med kommentator verkade lovande.

Pvpn som den ser ut nu är ganska kaosartad, men i 5on5 pvp borde man mötas 1on1 ganska ofta och där kanske man tänker att duelingsystem är onödigt.

Och om world vs war är väldigt stort, likt en kontinent med outdoor pvp, så borde ju 1on1 vara ganska vanligt förekommande där med.

Konstigt konstigt, men något sånt är det.

Vad jag har förstått så vill Arenanet ta avstånd från duellerande för att man ska spela tillsammans ute i världen inte mot varandra, lite väl långt kan jag väl tycka men ändå. Men du menade kanske något i PvP?

Av whiskerer

Naturligtvis har man rätt att gnälla på apple, eller vilket annat företag som helst. Problemet med just diskussioner gällande apple, att det alltid finns ett gäng personer i praktiskt taget varje tråd som skapas på Sweclockers som känner ett behov av att flama oavsett vad tråden i sig handlar om. När det är en tråd om apples nästa spadtag i sandlådan (fortsätta stämningar) så finns det en vettig anledning att kritisera. Men när en tråd skapas om hjälp med diverse problem i OSx, eller för den delen bara om en release av en ny apple produkt så hämmar det bara diskussioner som faktiskt rör just det tråden handlar om att hälften av inläggen bara finns där för att rådissa apple.

Är apple så bra som folk som köper deras produkter vill få det att verka? Nej, men dom är heller inte lika dåliga som allt hat vill få dem att verka. Jag ger mig väldigt sällan in i det som förövrigt också hamnar på en sandlådenivå i trådar som handlar om apple, men jag skulle verkligen uppskatta om folk som hatar apple av hela sitt hjärta bara kunde hålla sig undan från de trådar där deras hat inte har något som helst med vad tråden handlar om, ingen får ut något av det.

Jag finner det förövrigt rätt intressant hur det ofta talas om apple-fanboys, men jag har aldrig sett några så fanatiska som apple-hatarna. Har aldrig sett en tråd här gällande windows eller android som slutar med några apple-fanboys måste dissa produkten totalt och sprida hat. Ärligt talat har jag inte ens sett det på windows-avdelningen i mac-forum (inte för att jag är där ofta, men ändå).

På det stora hela, apple är långt ifrån perfekt, och mycket av hatet är faktiskt rättfärdigat. Men jag tycker å andra sidan att vare sig microsoft eller google är fantastiska företag. Och i ärlighetens namn så är jag närmare att bojkotta google än apple. Men min poäng är att dom flesta har gjort väldigt klart vad dom tycker i den här frågan, och allt detta är diskuterat i oändlighet. Det finns inget som helst behov av inlägg om att apples produkter är överprisade, inlåsta eller att apple är dumma som stämmer alla. Alla dessa saker stämmer, men dom flesta vet det redan, eller så håller dom inte med, och kommer garanterat inte hålla med efter en lång diskussion. Så snälla, sluta skriv i trådar om apple-produkter om du hatar dem, det kommer aldrig att tillföra något annat än att starta samma "diskussion" som har gått hundratals gånger innan.

Av whiskerer
Skrivet av Zeuxlarsson:

Av nyfikenhet, varför byta? Jag trodde 7970m hade mer kräm än 680m.

Jag skulle väl gissa på att de ha liknande problem med microstuttering som vanliga 7970.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Loligix2:

Men hur hög är fpsen på ultra?

Snittar kanske 60 fps, som bäst, med drops till 45-50 fps. Skulle jag uppskatta det till.

Edit: i 1080p så klart, annars ser det annorlunda ut

Av whiskerer

Om ändå mitt moderkort bara kunde komma i lager någonstans så att jag har en dator att lira på :(, men dom lär väl klämma in ett stresstest eller två till innan release så jag får hoppas på det helt enkelt.

Av whiskerer
Skrivet av polika:

haha men de där med klockning hade mest varit för skoj skull, för att prova klocka en skärm men de struntar jag i nu
Nu vill jag bara veta hur mycket Hz Crossover ligger på.
Någon vet eller kan högerklicka och kolla som har den?

Den har 60hz, med klockning av skärmen menas att öka uppdateringsfrekvensen. Alla dessa koreaskärmar på ebay just nu är 60hz. Vad jag vet så är 120hz.net det enda sättet att få tag i en med högre uppdateringsfrekvens.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av polika:

aha ok. Men vet du/någon annan hur mkt hz crossover ligger på?

Nja, tror fortfarande att det bara är catleapen som det finns möjlighet att klocka. Däremot så har jag hört att det ska finnas separata kretsar som, om man är händig, går att göra valfri korea skärm klockbar.

Av whiskerer
Skrivet av amius:

På vilket sätt kan det inte vara lagligt? Om deras arbetsuppgiften är att t.ex. konstruera i 3D så borde han väl ha rätten att kolla att de gör det. Då skulle ju inte en chef på Volvo komma och kolla att en anställd som står vid ett rullband gör det han ska göra. Jobbdatorerna är ju inte till för privat bruk direkt, eller?

Att övervaka är inte nödvändigtvis olagligt, men att göra det utan de anställdas godkännande är inte okej.

Av whiskerer
Skrivet av anden12:

Ångerrätten måste fortfarande avtalas bort tydligt för att den inte ska gälla - även när det gäller tjänster.

Och ångerrätten gäller inte alls på obrutna oanvända varor. Distansköplagen säger att man får öppna och testa produkten med bibehållen ångerrätt.

Nej, den måste inte avtalas bort. Distansköplagen täcker bara köp av varor, inte tjänster, alltså finns det ingen ångerrätt på en tjänst till att börja med. För övrigt hur hade du tänkt dig att det funkar att ångra en tjänst? Eller att lämna tillbaka den i oförändrat skick för den delen? Det hade varit absurt om det hade funkat på det viset.

Av whiskerer

Känns väldigt oetiskt, och vad jag vet olagligt att övervaka deras aktivitet utan tillåtelse. För att behålla en någorlunda trevlig stämning på arbetsplatsen så skulle nog jag som tracked säger blockera de saker som anses opassande istället.

Av whiskerer
Skrivet av Saibot87:

Nä det hade hon knappast gjort. Mer troligt att hennes kille hade gjort det om han installerade det åt henne om man får vara fördomsfull.

Boot till desktop för gamers tror jag är en förhållandevis litet problem. Värre är det då på företagen. Microsoft vet att många företag skulle ta chansen direkt om dom kunde att välja att boota direkt till desktop. Främst för att slippa utbilda användarna. Microsoft vill att företagen utbildar användarna. Microsoft vill att Metrogränssnittet får så stor spridning som möjligt av de orsaker jag nämnde tidigare. Möjligheten att sälja in plattor till företag blir större om boot till desktop inte tillåts.

Jag har väldigt svårt att köpa det, jag antar att vi får lämna diskussionen där helt enkelt. Jag tror helt enkelt att de kommer att tappa fler användare på detta än de tjänar på något annat plan, men alla har rätt till sin åsikt så klart.

Av whiskerer
Skrivet av Ascor:

Beställde en crossover perfect pixel från red-cap i måndags kväll. Bad honom skicka med FedEx eller DHL och att han skulle skriva ner värdet med 200$. Det har nu i morse/i natt skickats med EMS så han läste förmodligen inte mitt meddelande i samband med köpet och har därmed inte skrivit ner värdet på paketet heller. Är än så länge rätt besviken, nåja, så länge jag får en bra skärm.

Tror det mer handlar om att EMS helt enkelt erbjuder billigare frakt. Eftersom frakten är inkluderad i priset tror jag att du helt enkelt får nöja dig med det för säljaren billigaste alternativet. Jag frågade dhsummer om han kunde skicka mitt paket med FedEx, men icke, EMS blev det. Men bara att leva med, eller erbjuda sig att betala högre frakt antar jag.

Skrivet av polika:

är det 100Hz på crossovern?
har läst nåt om att clocka skärmarna ? men är det bara catleap skärmen?

Det är inga skärmar som säljs på ebay, vad jag vet, som kan klocksa just nu. Däremot finns det på 120hz.net , men då kostar det också avsevärt mer.

Av whiskerer
Skrivet av Saibot87:

"Och vad har att tvinga användare av Win8 att också använda metrogränssnittet att göra med att konkurrera med telefoner och plattor."

Det handlar förstås om att ge konsumenten ett gränssnitt som dom känner igen. Det bästa exemplet jag kan komma på är killen här på Sweclockers som inte fick byta tillbaks till W7 för att hans tjej tycker om att det ser likadant ut på hennes telefon och på datorn. Här har vi enligt mig Microsofts största chans att utmana Apple. Tänk när det blir tvärt om. Killen eller tjejen med iPhone går in i en butik och ser att en telefon har samma gränssnitt som hans/hennes dator hemma har.

Samma gränssnitt på dator, spelkonsoll, platta och telefon m.m. gör att alla Microsofts produkter drar åt samma håll. Ett köp av en produkt i en marknad kan leda till köp av en produkt i en annan marknad.

Fast hur många tjejer som skulle köpa en produkt bara för att gränssnittet ser likadant ut som på datorn skulle modifiera sitt OS så att hon slipper metro?

Jag säger inte att de ska slopa metro helt, det har jag aldrig gjort, för vissa är det säkert ett fantastiskt gränssnitt. Men mitt problem ligger i att dom aktivt motarbetar alla möjligheter till alternativ till metro.

Av whiskerer
Skrivet av Saibot87:

Jag tror att det är nödvändigt för Microsofts överlevnad att försöka konkurrera med Apple på alla plan. De säger också att de ska göra det:

http://www.idg.se/2.1085/1.457936/ballmer-vi-ska-utmana-apple...

Microsoft gör som vanligt och utnyttjar sin dominerande ställning på ett område för att försöka ta sig in på ett annat. Man har Windows, Xbox, Office, Hotmail m.m. och försöker med med hjälp av dessa komma in på marknaden för telefoner, plattor. Jag tycker inte att de apar efter Apple på alla plan, Metro känns exempelvis ganska unikt.

Jag tror att det vore bra för oss konsumenter om vi får in en till konkurrent på telefoner och plattor.

Fast man kan konkurrera med en produkt utan att behöva försöka efterlikna den. Jag skulle se det som mer produktivt, och sannerligen mer givande för konsumenterna om man istället valde att utveckla en produkt som har det som konkurrenterna saknar. Att ha ett operativsystem som inte går att modifiera eller anpassa efter eget tycke är ju knappast ett säljargument för OSx. Och vad har att tvinga användare av Win8 att också använda metrogränssnittet att göra med att konkurrera med telefoner och plattor. Jag välkomnar Win8 på telefon och tablet marknaden, men jag ser inte varför man ska behöva handikappa sitt operativsystem bara för det.

Av whiskerer
Skrivet av Saibot87:

Om Microsoft hade trott att de förlorar mer pengar på att låsa ner boot direkt till desktop så hade dom inte gjort så. Dom kan ha fel, men det tror inte jag.

Jag håller med om att Microsoft med Windows 8 låser in kunderna till Windows Store m.m. Det är tråkigt, men samtidigt är det precis vad de flesta kunder vill ha. Apple låser in mest och tjänar också mest pengar just nu. Microsoft går åt samma håll som Apple och det är bara att beklaga. Samtidigt tror jag de flesta användare kommer tycka det är bra eftersom att allt fungerar likadant överallt och Windows blir ett stabilare ekosystem med Metroappar som bas.

Ett annat bra exempel är spelkonsollerna. De är extremt ner-låsta, ingen tillverkare tillåter att man modifierar dom. Tillverkarna tjänar stora stålar. Tror aldrig att jag har läst om någon som klagar på detta.

Fast jag ser inte hur MS ska kunna konkurrera med apple på deras hemmaplan. Apple säljer inte operativsystem lika mycket som dom säljer sin hårdvara och sin image. Vad MS än gör med sitt operativsystem så kommer dom inte att komma åt apple genom att försöka apa efter, bättre att köra sitt race och stanna som alternativ till istället för variant på. Nej jag tror att dom kommer förlora på det i det långa loppet. Jag tror inte att många som har kunskap och vilja nog att modifiera sitt OS för att få de önskade funktioner som MS vill stänga ner i Win8 kommer att bli några storkonsumenter i windows store, eller ens använda det, eller över huvud taget köpa win8 till att börja med som det ser ut nu.

Av whiskerer
Skrivet av Saibot87:

Microsoft säger förstås inte det rätt ut men jag tycker att det är ganska uppenbart. De vill tjäna pengar. Precis som i princip alla företag i världen.

Om möjligheten fanns att boota direkt till desktop skulle många göra detta och aldrig se startskärmen. Ser man inte startskärmen blir man inte påmind om Metroapparna. Blir man inte påmind om Metroapparna går man inte in i Windows Store. Går man inte in i Windows Store köper man inget där. Köper man inget där får inte MS 30% av appintäkterna.

Fast känns som de förlorar än mer pengar genom att inte ge folk möjligheten att använda sitt operativsystem som man vill, annat än då att stanna med win7. Hurvida Metro på det stora hela är ett bra gränssnitt eller inte är egentligen ointressant då det som ständigt kommer upp är Microsoft inte ens låter folk välja fritt utan ständigt motarbetar alla försök till alternativ till Metro i Win8.

Av whiskerer

Jag läste Programmering A och B på gymnasiet och det motsvarade på ett ungefär 1/2 programmeringskurs på högskola/universitet. Det som man får ut av gymnasieprogrammering är snarare en chans att känna på vad det är, men det kan man faktiskt lika gärna ta tag i och göra på egen hand om man vill. Vad jag vet så finns det inga program för högskola som kräver att du har läst programmering på gymnasiet så där är det inget att oroa sig över.