Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer

Jag skulle vara väldigt skeptisk till dem då de dels enbart erbjuder förskottsbetalning och priset är på tok för bra för att vara sant.

Av whiskerer

Som folk har sagt, låg level lol är som knatteforboll, på den nivån kan man spela helt själv utan att passa. Men trotts det så är det ett lag spel, ganska så snart kommer du märka att du förlorar fler matcher än du vinner genom att låta ditt lag spela 5v4 för så fort en riktig laguppsättning kommer in i bilden så kommer ditt lag förlora 9 gånger av 10 och du kommer att få stryk av motståndarna som är kvar 99 gånger av 100, oavsett hur bra du är.

Av whiskerer
Skrivet av Kagamex:

Slopa miniräknarna är ju helt idiotiskt.. Att kunna räkna saker i huvudet är inte det mest nödvändiga. Det är mycket bättre att lägga krut på att lära sig alla formler osv, för kan man inte dem så är miniräknare värdelösa ändå. De miniräknare vi har används endast för att snabba på räknandet så att man inte behöver köra alla stora matematiska uträkningar i huvudet. Körde man allt i huvudet så skulle man bli så trött att man inte orkade komma ihåg alla formler och då skulle det ju gå ännu sämre. Kan du förklara varför miniräknare på gymasiet är dåligt så att jag förstår?

Miniräknare är fördummande, och helt onödigt. Bara man tar sig den lilla extra tid det tar att sätta upp en uppgift så att man inte behöver miniräknare så ger det så mycket. Användande av miniräknare resulterar i elever som knappt klarar av enkelt multiplikation och division utan en miniräknare, och som tror att decimaltal, många räknar ut allt till decimaltal hela vägen genom beräkningen vilket resulterar i ökade felmarginaler. Jag tycker att det är en skam att en majoritet av svenska elever tycker att 3,33333333 är bättre än 1/3 när det är just en tredjedel man menar.

Och vadå lära sig formlerna? Gymnasieelever har formelsamlingar. Räkning utanminiräknare ger också eleverna mer insikt i räkneregler som till exempel bråk och potenslagar. Dessutom så är det ytterst få, om några, matematikkurser på högskolan där man använder miniräknare. Återigen, jag eftersöker ett bättre övergång från gymnasie till högskola.

Av whiskerer
Skrivet av frozzarn:

Sen beror det väl på vilken inriktning inom teknik du läser också, it inriktningarna på de tekniska programmen brukar ha påtvingad matte upp till matte C motsvarande dagens matte 3 om jag inte misstar mig. Medans de vetenskapliga inriktningarna läser upp till Matte E + breddning motsvarande matte 5.

Har själv läst teknik (it inriktning) upp till matte C och denne procenträkning bör man klara av för att få sina dugliga betyg anser jag, bör tänkas över.

Procent ska sitta i grundskolan,likt mycket annat. Går inte att rationalisera bort, procent är något som alla använder och har nytta av i sitt dagliga liv. Vilket den här tråden belyser. Dessvärre så blir den svenska skolan allt sämre. Inte minst matematiken, när elever kommer till gymnasiet på ett NV program och under hälften har förstått den mest grundläggande algebran, då är något riktigt fel. Bättre lärare och läreplaner till grundskolan, och en vettig övergång mellan högstadie och gymnasie, det är vad som behövs. Att slopa miniräknarna på gymnasiet vore inte fel det heller.

Av whiskerer

Okej, jag är i extas sedan jag insåg att Västerås, med lite havldant uttal, låter exakt som Westeros (huvudkontinenten i Game of Thornes). Ville bara dela med mig av denna fantastiska nyhet.

Av whiskerer
Skrivet av werty1.5:

Hej, tänkte köpa lite komponenter hos er.
Vars skriver man in sweclockers rabatt hos er?

tack på förhand.
//werty

Som rabattkod när man ska betala i kassan.

Av whiskerer
Skrivet av biorrith:

Lite meckande har jag inget emot. Inte så att man sabbar några garantier direkt ju....

Med lite mekande finns fler alternativ, flera som har minskat backlight bleeden genom att skruva i fler skruvar runt om panelen, se bara till att de har samma storlek som orginalskruvarna, vissa som har pajat den med andra skruvar.

Av whiskerer
Skrivet av biorrith:

Jo, jag såg att bla. Green-Sum hade den.
Pixelgaranti verkar ju helt klart vettigt när man ska beställa från ett land som Korea

Foten spelar som sagt ingen roll då jag tänker hänga upp skärmen i så fall. Och jag måste faktiskt säga att skärmen ser otroligt stilren ut! På bild iaf

Tänk på att det är skillnad på pixelgarantier, dvs att skärmen har Max 5 döda pixlar, och perfect pixel / zero dead pixel som vissa erbjuder som ska garantera att alla pixlar funkar.

Att tänka på vid upphängningen är att dessa skärmar funkar olika. Alla har, vad jag vet VESA fästning. Men catleapen krävs en del demontering för att komma åt den, potalion så finns den helt enkelt på baksidan, dock så sitter foten fastmonterad, så en stump av den kommer att finnas kvar om man inte plockar isär bakstycket för att montera loss den. Där har crossovern en viss fördel då foten är lätt att montera loss.

Jag kommer köra min skärm med snabbfästen så att jag enkelt kan flytta skärmen från sin väggmontering till en annan vid sängen för att kunna köra skärmen som tv, då ser jag en fördel med att ha en schyst fot så kan jag helt enkelt skaffa ett tredje snabbfäste och enkelt ta med den om jag ska på lan eller liknande, utan att behöva pilla med skruvar och grejer.

Av whiskerer
Skrivet av biorrith:

Är lite sugen på 27" skärm. I stora drag finns det tre stycken som det pratas mycket om :/

CROSSOVER 27Q LED
YAMAKASI CATLEAP Q270 LED
Achieva ShiMian 27" Quad HD

Vad är skillnaden egenligen?

Edit: Hade tänk hänga den på väggen med VESA-fästet om det är väsentligt.

Sen stora skillnaden är att crossovern har en bättre, mer stabil fot, och lite mer påkostad konstruktion. De andra är väldigt lika. Går att läsa mer här:
http://www.swiftworld.net/2012/04/14/budget-korean-27-ips-mon...

Jag skulle dock vilja tillägga med en skärm som heter Potalion nånting, den erbjuds med en pixel garanti som utlovar en skärm helt utan döda eller fastnade pixlar och låg backlight bleed för så låga priser som 320 dollar om man lägger ett bud. Skulle jag helt klart ta istället för en av de andra plastiga skärmarna för några dollar mindre, crossovern har ju dock sina fördelar, dom t jag tvekar mellan nu.

Av whiskerer
Skrivet av halojoy:

Det är väl unngefär hugget som stucket AMD 965 eller Core i3.
Däremot har ju Intel större utbud för uppgradering.
Så socket 1155 slår socket AM3 med hästlängder.

Nja, i3an är en tvåkärning processor, Phenom 2 är helt klart att föredra över i3

Av whiskerer
Skrivet av Jonas_1124:

Snälla lilla du! Du är just en sådan yngre förmåga som inte har koll på läget! Om du använder lite sökmotorer ex. google och söker så finner du rätt snabbt. Vet du inte hur man googlar så kan du ta dig till overklock.net eller extremsystems.org och söka dig till infon. Titta i ägartrådarna, titta på hur korten skalar i 1200mzh+. I dagens samhälle får man inte saker serverat på ett silverfat, mamma lagar inte din mat och tvättar dina kläder hela livet. Man måste jobba själv för att nå någonstans idag!

Jag har gjort ett korrekt utlåtande om AMD kort och nu är jag fanboy? LOL

Jag frågade dig efter källa, ditt svar var jag har rätt alla andra är fanboys. Knappast en fungerande argumentationsteknik. Ännu en gång, sweclockers tester pekar på att 680 presterar över ett 7970 efter klockrent. Jag har inte läst överdrivet många andra tester, men de jag har läst har visat på samma sak. Du är återigen mer än välkommen att backa upp dina påståenden med en källa. Men innan du känner för att göra det så ser jag ingen poäng i att fortsätta den här diskussionen. Kan du göra det så är jag mer än villig att lyssna. Men argument som jag har rätt för att jag säger så är bara patetiska.

Av whiskerer
Skrivet av Jonas_1124:

I samma klock prestarar 7970 ca 96 porcent mot ett 680. utvecklar inte mer för det finns så väldigt många ny registreade (Fanboys mm) som inte har koll på läget!

Sök i forumet jag har svart på denna fråga ett par gånger, det finns fix för problemet också!

Jovisst, dom som länkar till tester är fanboysen som inte vet vad dom snackar om medans han som försvarar sitt eget kort utan att komma med någon som helst form av stöd för det han säger är informerad? Jag tror du borde kolla upp vad fanboy egentligen betyder.

Av whiskerer
Skrivet av Vimm:

Med menar du med pixelkoll? Perfect Pixel garantin? Eller så att de kollar så att det är mindre än 5 döda pixlar på skärmen innan de skickar den?

Perfect pixel, vill även ha en koll på bleeden och åtminstone Bcc gör på potalion. Finns ioförsig saker att göra åt både och, men vore trevligt med garantier.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Imdak:

foten som kommer med är riktigt dålig, svajar ordentligt. Denna skärm kom med ingenting på baksidan så man behövde inte skruva bort något för att använda VESA fästet, men jag har inte riktigt fått bort foten från skärmen ännu, har inte försökt så mycket mera än 10 minuter, men har en liten stump som sticker ner.

Bakstycket verkar vara väldigt stabilt, knakar lite när man trycker allt vad man orkar. Framsidan liknar väldigt mycket crossover, men har enbart en led som visar om skärmen är på eller inte och knapparna för att sätta på och justera ljusstyrka är på högra sidan. Finns ett par knappar till men vet inte exakt vad dom gör när man inte har en OSD. Saknar en CRT skärm nu, annars skulle jag testa input lagget, men det verkar inte vara för dåligt. Ingen ghosting heller.

Kunde du inte sagt att det var kass :P? Nu kan jag inte bestämma mig igen, varför kan ingen erbjuda en crossover med pixelkoll billigt? Jag har mailat alla som säljer den för att kolla.

Edit: vill minnas att man måste öppna upp hela foten på potalion för att plocka bort fotstumpen.

Av whiskerer
Skrivet av Imdak:

fick hem mina koreaskärm idag, av modell potalion, köpte den för den var stilren och ska ändå sätta upp den i porträttläge mha en gammal vesa-arm jag har. Var också den bliigaste jag hittade. Köpte den av bigclothcraft som också packade upp den och testade den före han skickade den. Inga döda pixlar vad jag har hittat ännu.

edit: Testade den just på http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php
Inga döda pixlar, och ingen blb, inte ens det minsta lilla.

Hur känns kvaliteten i övrigt? Jag var helt inställd på crossovern, men jag måste säga att pixel kollen känns väldigt värd på denna. Hur känns byggkvaliteten på bakstycket på skärmen? Hur pass illa är foten som den kommer med? Jag kommer antagligen använda ett väggmonterat vesafäste till skärmen, men det vore skönt att ha något att ha med sig ifall man ska på kan eller liknande.

Av whiskerer
Skrivet av Jonas_1124:

Det jag ville påvisa är att 7970 klockar generellt bättre än 680. Detta genererar i slutändan prestandafördel 7970. Tar man inte hänsyn till den mera effekt 7970 drar så är 7970 ett snabbare kort. Så informationen han sprider är inte korrekt.

Källa på det tack, i sweclockers test så bräcker ett överklockat 680 ett överklockat 7970 i tre av 5 tester.
http://www.sweclockers.com/recension/15196-geforce-gtx-680-ke...

Edit: enligt testerna presterar 680 mellan 15 och 20% bättre efter överklockning, vilket skulle höja prestandaindexet till ca 165 medans ett 7970 presterade över 20% bättre vilket skulle ge ett prestandaindex pa ca 161 om man räknar med 25% vilket var vad modeller med eftermarknadskylare klarade jämfört med nvidias referenskort. Men har du källor som visar annat så är jag villig att lyssna, men kom inte med antaganden och presentera dem som fakta.

Av whiskerer
Skrivet av Jonas_1124:

Nu ska du inte sprida felaktiga info! Att det är ren dynga håller jag inte med om. Kolla min prestanda i mitt vanliga 7970kort. De inställnignarna spelar jag med 24/7. Kan klämma ut ca 700p till i 3dmark11 om jag bara ska ha bra score men inte bryr mig om stabiliteten. Överklockade 7970kort är precis lika snabba som överklcokade 7970gz kort!

Problemet är ju bara att ett överklockat 7970 GHz inte heller är snabbare än ett överklockat 680, rätt självklart då det praktiskt taget är samma kort annat än överklockningen. Dynga kanske är ett starkt ord, men en ren osanning var vad det var, så informationen han sprider är korrekt.

Av whiskerer
Skrivet av xZistence:

men nu vill han ju inte ha stock eller hur?
Och ett 7970 kan han lätt få över 1ghz . och då han inte spelar bf3 så är ett 7970 ett ruskigt bra kort för det priset

Ja visst är det så. Men det du sa var att ett överklockat 7970 är starkare än ett överklockat 680, vilket inte är sant.

Av whiskerer

Det låter spännande. Jag behöver ett nytt ljudsystem, och budgeten är inte överdrivet stor. Kommer hålla koll på tråden och se om något händer.

Av whiskerer
Skrivet av Bjornsson81:

Jag tog den utan glas frampå.
Är det någon mer fördel än att den är lätt att rengöra?
haha, finns det något graffe som fixas BF3 i den upplösningen
Fast lugnt, kör mest FB och Diablo3

Ser kanske lite stiligare ut, men öppnar risken för damm bakom glaset samt sprickor under frakt. Kan tänka mig att reflektioner kan öka, så jag ska satsa på en variant utan glas.