Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer

Med tanke på din dator i övrigt så skulle jag nog rikta in mig på ett 680 eller 7970, beroende på om du föredrar AMD eller Nvidia eller helt enkelt beroende på vilka spel du spelar och till viss grad budget. Vill du ta ut svängarna lite mer kan en SLI/Crossfire konfiguration av tidigare nämnda kort vara en variant eller till och med ett 690.

Av whiskerer
Skrivet av Marticus:

ah fawk... Kan man bara springa till fots då eller finns det snabbare sätt att röra sig från punkt a till b?

Ska finnas teleportsystem, på gott och ont.

Av whiskerer
Skrivet av skogsvilden:

Verkar vara åt andra hållet nu, fast fortfarande fantastiska priser:
http://i.imgur.com/n22L7.jpg

Alla vet ju att man får vad man betalar för. Så detta måste vara något alldeles extra. Vill se denna i Swecs testlabb.

Av whiskerer
Skrivet av Pirrefication:

1. Jodå, LED är bättre än LCD.
2. Man märker ingen större skillnad i respons.
3. Skrev VGA och HDMI eftersom att JAG inte vet vad för hårdvara TS sitter på. Själv har jag aldrig behövt använda mig av DVI.
4. Sa aldrig att han behövde nöja sig med den upplösningen, men mindre hade varit slöseri.

En så kallad led skärm vara sig det handlar om tv eller skärm är fortfarande en lcd skärm. Det är bara belysningen som är skillnaden, led eller lysrör, och det finns fördelar med båda där.

Så länge du inte talar om den typen av skärm som brukar sitta på scenen på konserter. Men jag tycker verkligen inte det är något ts bör skaffa. Uttrycket led vs lcd är så urbota dumt.

Av whiskerer

Det skulle ställa till det rejält för nvidias 600-serie och AMDs GHz editions om gpu boost skadade korten.

Av whiskerer
Skrivet av adfi:

Och på vilket sätt trodde du att du kunde behålla båda när de sagt åt dig att låta den ena skickas tillbaka?
Finns inte en chans att du kommer undan med det, om det var det du tänkte.

Nog finns det en chans alltid, och som en bonus får han en extra faktura varje månad också.

Av whiskerer

Rätt grundläggande är väl mer än ett ställa i varje fall om det handlar om viktiga saker. Finns inget 100% säkert ställa att lagra på, men jag skulle nog köra på en kombination av ssd och nätlagring, cd/dvd är mer eller mindre att glömma, inte nog med att de inte håller för evigt, de är också väldigt lätta att skada. Om du nu också har flera lagringsställen så kan det vara bra att kontrollera dem emellan åt och byta ut det ena om det skulle strula, innan backspegel också ger sig dvs.

Av whiskerer

Det känns som att många får en skev bild av diskussionen. Idag tycker jag att det i de flesta fall är trevligare med 16:9, men av just den anledningen att det har blivit standardformat, för både film och spel, och det är idag mer eller mindre ett faktum.

Men om vi istället leker med tanken att det finns en paralell dimension där man istället valde att sätta 16:10 till standardformatet, där man producerade film och anpassade spel till 16:10 så skulle ju nog föredra den världen. Av den anledningen att jag tycker att en med bredbild känns mer inskränkt än en hög. Och när man arbetar så tycker jag att en mer kvadratisk bild helt enkelt är trevligare, nästan att jag vill gå så långt som att 4:3 är kung när det kommer till bildbehandling och liknande, och sannerligen vid arbete med text.

Dock så är ju inte världen så idag, så jag skulle nog föredra 16:9 i världen vi lever i. Men hade det handlat om en arbetssituation där bildbehandling eller text stod i fokus så hade jag nog valt 16:10 ändå.

Men jag tror att många skulle må gott av att separera diskussioner om en 16:9 skärm är bäst idag eller om 16:10 formatet är bäst taget ur sammanhang. Båda kan ha rätt men ingen kommer att någonsin få ut något av diskussionen när två olika saker diskuteras.

Av whiskerer
Skrivet av lideri:

Är väll en kvalificerad gissning att när du kan få en 1TB SSD för under tusenlappen kommer det inte att finnas diskar under 250 GB att köpa, på samma sätt som att minsta 3,5 HDD ligger runt en 500 GB i dagsläget.

Javisst, och det är just det som är min poäng. Hur länge kommer det att dröja innan ens 60 gb diskarna fasas ut? Jag skulle gissa på åtminstone ett par år till. 120 gb diskarna lär leva ett bra tag längre än så. Saken är den att innan vi ser ssd under 1000kr/TB så måste hela synen på ssd förändras, just har ssd knappt stoppat ner stortån och provat rollen som system och till ännu mindre grad applikationsdisk, för att det ska bli intressant att fasa ut mindre modeller måste ssd ses som huvudsaklig lagringsdisk istället för systemdisk, eller så ska os och programmen börja kräva så pass mycket utrymme att vi istället kommer fråga oss när ssd på 10 TB kostar under 1000 kr för att uppnå samma effekt som nu.

Av whiskerer

Som folk har sagt finns det ingen "bästa" skärm, utan det handlar om vilka preferenser man har. Alla olika tekniker har olika fördelar och nackdelar idag.
Så som:
Svärta, färgåtergivning, uppdateringsfrekvens och betraktningsvinklar. Så i slutändan beror det helt på dina preferenser.

Av whiskerer

Blev ett köp till sist, nu ska man bara försöka övertyga någon polare att göra samma sak.

Av whiskerer
Skrivet av BrainX:

vid garanti så ska ersättningen var en likvärdig produkt eller ersättning av hela summan, inte som försäkring, då får man det som varan är värd.

My bad, dock brukar det vara väldigt svårt att få pengar tillbaka, den saken är säker. Men med lite flyt kanske du kan få ett 7870 i utbyte. Mer troligt att dom rotar fram ett 6970 men skadar aldrig att hoppas.

Av whiskerer
Skrivet av Uvania:

Vad är meningen med denna tråden? du har problem med ditt grafikkort? du vill ha hjälp? du är arg? du vill reta upp folk?

tror det är ytterst få som kommer hålla med dig om att nvidia är dåligt eftersom man sällan ser någon här på forumet iaf som har problem med nvidia kort..

varför lämnar du inte tillbaka kortet på garanti? du borde ha garanti kvar och det verkar ju vara fel på det

Nja, det har jag svårt att hålla med om, det är folk varenda dag som har problem med sina grafikkort, både nvidia och amd. Precis som folk har problem med komponenter av alla andra typer och tillverkare. Kort sagt, det finns ingen tillverkare som går perfekta grejer som aldrig strular, inte heller någon tillverkare som inte släpper ifrån sig ett och annat måndagsexemplar. Jag personligen ser det för vad det är, inte en anledning att bojkotta tillverkaren då de flesta håller en bra kvalitet i allmänhet, med vissa undantag förstås (men jag skulle verkligen inte säga att nvidia är ett av dem). Men jag kan verkligen förstå folk som agerar annorlunda, alltid trist när saker man lagt en massa pengar på inte funkar.

Av whiskerer

Du kan dock inte alls räkna med ett kort för samma pris som du betalade för ditt gamla, men visst är det lite fult att skicka ett med lägre prestanda. Du kan nog som bäst räkna med att få tillbaka runt 2000 om du skulle få pengar i ersättning, eftersom saker tappar i värde, inte minst ett en generation gammalt grafikkort. Känner du att du kan klocka så kommer 7850 att prestera minst lika bra som ditt gammal 6970 utan att låta mer.

Av whiskerer

Som folk har sagt tidigare, kolla på exklusiva titlar, det är den stora skillnaden. Jag köpte en xbox 360 mer eller mindre enbart för att spela halo 3, eller ja, valde den över ps3 i varje fall. Sedan tycker jag att ps3ans kontroll är hemsk, den var okej när ps1 kom, men sedan stannade utvecklingen helt. Ioförsig förstår jag dem lite, med tanke på hur konceptkontrollern till ps3 såg ut så skulle inte jag heller våga lämna något i händerna på Sonys designers igen.

Av whiskerer

Jag skulle senare gissa på 7-10 år innan vi ser 1TB under tusenlappen, just nu sjunker priserna ganska snabbt, men jag tror att det kommer stanna till rätt rejält. Som det ser ut nu, och kommer antagligen göra ett bra tag framöver så nöjer sig väldigt många med SSD på 120 gb och för många duger till och med 60 gb. Om priserna skulle sjunka så lågt som 1000 kr för 1TB så skulle priserna för 120 gb behöva sjunka till 250-300 kr eller mer troligen så skulle man tappa den marknaden helt. Jag tror inte vi kommer se så låga priser på så stora diskar innan 120 gb helt enkelt är för lite utrymme, och det kommer dröja ett tag.

Av whiskerer

Vill inte vara den som är den. Jag lika glad som näste man i ledet om pc-spelare får lite kärlek men jag tror inte detta kommer göra någon större skillnad vad gäller spel anpassade för konsol då dessvärre pc-plattformen fortfarande är långt bakom konsolerna i helhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Som det har sagt i tråden så är pixlarna bara större på en 27" skärm, så länge du inte använder skärmen som tv och sitter på större avstånd skulle jag i så fall rekommendera att bara flytta skärmen närmare. Det kommer att ge praktiskt taget exakt samma effekt som att skaffa en större skärm med samma upplösning. Att gå från en 1080p 24" till en 1080p 27" är lite som att ta ett foto och sträcka ut det. Enda som skiljer är att bilden ser sämre ut om man tittar för nära, eller likadant ut som om man flyttar den gamla närmare om man tittar från långt håll.

Av whiskerer

Blev en crossover med pivot till sist, fick den för 340$ av dhsummer efter att ha lagt ett bud.

Av whiskerer
Skrivet av Toivo83:

Betalningsalternativ

Shoppingaim erbjuder följande betalningsalternativ:

Betalkort
(VISA och Master Card) all hantering av betalkort genomförs av Payex (Ingen kortinformation lämnas in till butiken). Beloppet dras från kundens konto efter utförd orderkontroll.

Direktbetalning internetbank, kunder till Nordea, SEB och Handelsbanken kan betala direkt med sin internetbank, dock kan bara privatpersoner betala med direkt betalning i dagsläget.

Jag finner det underligt hur klarna står med som betslningsaöternativ här dock.
http://www.shoppingaim.se/hitachi-deskstar-7k1000-d.html