Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer
Skrivet av anon99339:

Jag har kollat lite om Morrowind och det ser otroligt bra ut. Dessvärre är jag bortskämd med bra grafik efter att ha skaffat en gaming-PC för ett år sedan. Några moddar som rekommenderas till Morrowind?

Annars tycker jag att Witcher 3 ser mycket intressant ut. Är det på något sätt ett liknande koncept som The Elder Scrolls?

Morrowind med graphics overhaul mod ser ganska så bra ut. Men som sagt den stora fördelen är att det är ett fantastiskt spel.

Edit: http://www.nexusmods.com/morrowind/mods/36945/?

Av whiskerer

Om du gillar att låta din karaktär leva ett eget liv och hitta nya saker och utforska så tycker jag att Morrowind är otroligt mycket bättre än Oblivion och Skyrim. Grafiken är inte fantastisk, men med mods ser det rätt så bra ut. Den stora skillnaden mellan Morrowind och senare Elder Scrolls, ur en karaktärssynpunkt är att det känns öppnare och lättare att göra siduppdrag och saker, du kastas inte rakt in i main quest line som "the chosen one" utan du hittar ledtrådar på vägen och kommer långsamt in i det.

Av whiskerer

Nya hörlurar till telefonen

Jag har i huvudsak använt Koss Porta Pro lurar till mp3-spelare/telefon i vad som antagligen börjar närma sig 10 år nu. Men jag har trötnat på den usla kvaliteten på lurarna, jag har nog gått igenom nästan lika många hörlurar som år och då är det vissa avbrott då och då med andra lurar.

Jag söker helt enkelt efter ett alternativ då jag inser att det inte går att räkna med mer från Koss. Varje par har gått ungefär samma öde till mötes, en av lurarna börjar glappa och slutar till slut helt att fungera, och sedan jag gått över till varianten med inbyggd mic och kontrollknapp till telefonen är det ännu värre. Efter knappt en månads använding har knappen börjat glappa och börjar aktivera röstkommandot på telefonen en massa eller stänger av musiken så snart jag startar den eller tvärt om.

Anledningen att jag har hållt fast vid dessa lurar så länge är att jag finner dom extremt bekväma. De flesta lurar når jag ont i öronen av inom 15-30 minuters användning. Jag absolut avskyr alla inear-hörlurar som jag någonsin provat som skaver i öronen så snart jag stoppat in dom.

Så söker efter tips på något bättre. Ljud är inte extremt viktigt då jag i huvudsak lyssnar på ljudböcker eller podcasts men alltid trevligt om det är bra. Men som sagt det jag söker mest är kvalitet och komfort. Vill ha ett par med headset funktion till telefonen.

Av whiskerer
Skrivet av Alexander7938:

Ok tack! Pratar ju precis som skolundervisning så det passar perfekt

Jo, fast detsamma gäller inte för vuxa människor med heltidsjobb och ett liv att ta hand om. Det är helt okej för ungdomar och barn att spendera merparten av sina liv till tidsfördriv, vilket i slutändan är vad datorspel är.

Av whiskerer

Det finns absolut fördelar med datorspel. Men jag ser inte riktigt vad det har att göra med frågan om det är ett beroende eller inte. Visst finns det dom som spenderar 6h om dagen på träning för exempelvis fotboll, men dom är i regel professionella spelare.

Förutom extrema undantag så är det väldigt få som över huvud taget har tid att spendera 6h+ om dagen på träning eller någon annan hobby för den delen. Och om du gör det kräver det i princip att du åsidosätter annat. Det är rätt enkel matematik du arbetar 8h med restid räkna det till 9 sedan 8 timmar sömn på det. Då har du 7 timmar kvar som ska gå till dagens alla måltider samt annat som måste göras, vilket för övrigt inkluderar någon form av fysisk aktivitet vilket faktiskt är livsnödvändigt.

Med det sagt så anser jag inte att datorspelande i sig är något fel. Men spenderar du 6h+ om dagen på någon hobby så skulle jag nog säga att ditt beteende är sjukligt på något sätt om inte ett beroende.

Av whiskerer

Arbetsdator till svärfar. Budget uunder 6000kr.

Söker en dator till min svärfar. Han avänder datorn mest till surf, enklare bildredigering och skrivande. Men jag har rätt dålig koll på vad som är prisvärt när det kommer till den bärbara marknaden.

Jag hade tänkt mig något rätt så lätt och smidigt. Så en ultrabook eller motsvarande när det kommer till vikt och storlek. högupplöst skärm och ssd/hybrkddisk är bonus. Men kan vara svårt för dom pengarna. Prioritet ett är något som är så prisvärt som möjligt. Kan eventuellt sträcka budgeten till 7000 kr om det är något riktigt prisvärt.

Av whiskerer

Det kallas utveckling. Innan en högre upplösning når ut på marknaden ordentligt kommer naturligtvis inte utbudet av media som är avsedd för den upplösningen att vara eftertraktad nog att produceras. Hur var utbudet på full hd media innan den standarden tog fart? Ett steg i taget helt enkelt.

Av whiskerer

Med tanke på det extra arbetet och den väldigt smala marknaden för dessa moduler så verkar det högst osannolikt att detta skulle kunna bli något. Om det blir det så lär vi de ett extremt dåligt urval av moduler eller priser som ligger runt 2000 kr mer än motsvarande komponent till en vanlig dator.

För razers skull hoppas jag verkligen att detta bara är ett koncept för att väcka uppmärksamhet för det skulle verkligen bli en tvärflopp och dom gjorde det till verklighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Skulle verkligen avråda dig från att ta någons ord på vilka brytare som passar dig. Många rekommenderar röda brytare, men jag tror att en stor anledning till det är dom är de vanligaste brytarna i billigare mekaniska tangentbord just nu. Jag vart extremt missnöjd med mitt tangentbord när jag köpte ett med röda brytare för ett år sedan ungefär. Jag tyckte att dom var trista att skriva på, inte mycket bättre än rubberdome tyckte jag, och när jag spelade så var dom alldeles för lätta och det räckte med extremt lite för att aktivera dom så jag råkade bränna cd's i LoL hela tiden när jag hade fingrarna vilande på tangenterna. Sedan köpte jag ett tangentbord med MX Clears istället och det var som natt och dag, allt var bättre med dom i min mening.

Summan är, köp inget mekaninsk tangentbord utan att ha provat olika brytare först. Gå in på valfritt ställe som säljer tangentbord borde du åtminstone kunna hitta varianter med röda, svarta, blåa och bruna brytare. Prova dom först och känn efter vilka som du tycker känns bäst, sedan kan du fundera på exakt vilket tangentbord du borde köpa. Det är extremt personligt vilka brytare du gillar bäst, men röda verkar vara mest lika rubberdome brytare om man gillar det. Är vad jag tyckte om dom i varje fall.

Av whiskerer
Skrivet av evil penguin:

Detta är något som jag tycker är anmärkningsvärt att det inte redan tagit stopp vid det här laget. Det måste ju vara rent spekulativa köpare? Eller vem är det som vill köpa okänd kryptovaluta nummer 3784?

Är ju dock inget ovanligt med spekulationsköp. Mycket det som driver på både aktie och fastighetsmarknaden. Sedan kan det ju argumenteras att fastigheter och till viss grad aktier har ett mer reellt värde. Men trots det så är det reella värdet ofta på en mycket lägre nivå än det faktiska värdet på marknaden.

Av whiskerer
Skrivet av zzcool:

så man kan ärligt talat tjäna pengar fortfarande på detta? får man fråga hur mycket man kan få genom detta? nyfiken

Alltid relativt lätt att tjäna pengar på en ny kryptovaluta när den är lättminad bara den tar ens lite fart. Lite så pyramidspelet i det hela fungerar.

Av whiskerer

Kanske hade jag flyt då som inte fick tag på en första vändan i hong kong så får bli en på hemresan istället. Förhoppningsvis med den bättre processorn.

Av whiskerer

Varför inte bara basera spelet på orginalet och inte ripoffen och göra ett Battle Royale-spel i så fall?

Av whiskerer

Kanske detta kan vara något.
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/182671-ducky_shine_3_...
Mediaknapparna körs genom fn funktion, men det finns knappt några stilrena tangentbord med separata mediaknappar på. Är rätt säker på att det ingår en vanlig space bar så man slipper den där fula som sitter på i orginal.

Av whiskerer
Skrivet av jakke567:

så röda brytare är inget för moba eller? jag borde leta efter bruna och blåa?
vad menar du med "den taktila feedbacken"?

Du borde helt klart prova några olikq typer av brytare först. Jag ogillade röda brytare enormt. Men samtidigt finns det dom som älskar det. Jag tyckte det var lätt att av misstag trycka ner en tangent så röda brytare är väldigt lätta och det räcker några få mm för att aktivera dom. Det resulterade i att jag titt som tätt råkade använda mina spells i LoL av misstag vilket är rätt illa. Men brytare är en smaksak

Av whiskerer

Har du kollat boot order I bios? Jag tycker det låter som den inte bootar från HDD. Kan vara att du missat en ände av sata kabel alternativt strömkabeln till HDD. Eller att du bara behöver fixa boot order.

Av whiskerer
Skrivet av daremon:

Verkar som att alla har olika åsikter om röda, vissa älskar dem och andra hatar dem.

Har tittat på detta också, dock inte TKL..

Är väl lite så med alla brytare. Går inte att rekommendera rakt av eftersom alla tycker olika.

Av whiskerer

Jag var extremt missnöjd med mina röda brytare. Till den grad att jag trodde att mekansika brytare bara var hype. Nu har jag ett tangentbord med cherry mx clears och är extremt nöjd. Har dock bara provat clears röda och blåa under en längre tid.

Av whiskerer
Skrivet av METN:

Nätagget är köpt hos webhallen. Jag tyckte också att det var väldigt märkligt att han inte ens tog sig en titt. Jag hade redan innan mailat deras kundtjänst om problemet och de bad mig att gå till en av deras butiker för att kunna undersöka.

Moderkortet som brann upp köpte jag hos inet och de har nu tagit sig an att undersöka nätagget, så de ska ha pluspoäng. Problemet blir väl om det nu visar sig att nätagget pajade moderkortet och inte tvärtom. Vad gör jag då?

Om det visar sig vara så. Vilket verkar väldigt sannolikt så kommer inet antagligen att ta betalt för undersökningen. I så fall borde du kräva ersättning för detta från webhallen med tanke på att dom inte lyssnade på dig och sa åy dig att gå till inet med problemet. Samt självklart ersätta dig för nätagg och moderkort.

Av whiskerer
Skrivet av daremon:

Okej, kommer inte skriva så jätte mycket men det är klart jobbigt när man skriver om det är så. :/
Jag gillade inte blåa och bruna och då är det bara svarta och röda kvar att välja på..
Känner du att de är för lätta att trycka ner när du spelar eller är de bara jobbiga när du skriver?

Min erfarenhet av röda brytare är att dom är sjukt lätta att aktivera och aktiveras av att tryckas ned extremt lite. När jag spelade LoL så var det ofta ett problem att jag aktiverade mina spells oavsiktligt endast för att jag hade fingrarna löst vilande på QWER så om du inte håller fingrarna ovanför tangenterna skulle jag inte rekommendera röda brytare i varje fall. Det är i varje fall min erfarenhet av det.