Inlägg

Inlägg som whiskerer har skrivit i forumet
Av whiskerer
Skrivet av Grönahunden:

även fast du bara köpt moderkort / minnen på Webhallen varför inte lämna in hela datorn ?
(är det coilwhine på grafikkortet och du lämnar in det, så kan problemet vara annanstans. då fungerar ditt grafikkort hos återförsäljaren)

låter som långsökt att det skulle vara nätagget.
dokumentera "fota av felkoden" skicka in det till Webhallen jag skulle gissa på att moderkortet är RMA

Problemet är ju bara att jag inte har tillgång till bil så det blir ganska struligt att ta med hela datorn. Men jag får nog höra av mig till webhallen igen på måndag och se vad dom säger. Verkar verkligen som det är moderkortet, men jag skulle ju kunna komma in med nätagget tillsammans med minnen, moderkort och cpu och se om dom kan hitta problemet den här gången. Jag funderar på om dom enbart kört benchmarks för att se om dom fick samma blåskärm som mig utan att bekräfta att det fanns tillgång till alla minnen.

Av whiskerer

Minnesproblem på X99

Jag byggde precis en ny dator med följande konfiguration:
Asus X99-E WS
5960X med Dark Rock Pro 3 för kylning
8x4GB Corsair LPX DDR4 2666Hz CL16
Corsair AX 1500i
Samt tills vidare ett 780ti och ett par SSD från en tidigare dator.

Problemet jag stötte på var att jag efter uppstart upptäckte att minnena i D1 och D2 slotten på moderkortet inte upptäcktes i UEFI. Jag tröck ut båda minnena och satte tillbaka dom och då fungerade allt som det skulle ett tag. Efter att ha installerat alla drivrutiner och uppdateringar så körde jag Windows experience index men fick ett felmedelande om att minnena inte kunde testas och det följdes ganska omgående av en blue screen som sa något om memory allocation error. När datorn startade om så stog det i UEFI att C1 och C2 minnena saknades. Jag lämnade in CPU, Moderkort och minnen till Webhallen för felsökning. Men enligt dom så var det inga fel alls. När jag hämtade ut grejerna och monterade ihop alltihopa igen så var det exakt samma problem som tidigare. Minnena i C1 och C2 slotten saknas.

Jag funderar på om det kan vara något problem med mitt nätagg. Någon som har någon input eller tips?

Edit: Jag har provat minnen i många olika konfigurationer och den hittar aldrig stickorna som sitter i C1 och C2 slotsen. Verkar underligt för mig att det skulle vara något annat än moderkortet, kan webhallen ha gjort ett misstag?

Edit 2: Visade sig att Webhallen inte hade kontrollerat att den fulla minnesmängden fanns tillgänglig så jag har lämnat in grejerna igen. En rekommendation till andra som lämnar in saker på felkontroll är att försäkra dig om att felbeskrivningen täcker alla problem. Samt att kontrollera det ännu en gång att allt som strulat verkligen fungerar vid avslutad felkontroll. Så slipper ni förhoppningsvis springa fram och tillbaka med era grejer som jag.

Av whiskerer

Jag kommer köpa ett Titan X imorgon och förmodligen uppgradera med ett par stycken till i samband med uppgradering till 4k antagligen när Windows 10 kommer som förhoppningsvis har bättre stöd för det.

Av whiskerer

Tips på trådlös accesspunkt

Jag har tröttnat på dålig åtkomst till nätverket på övervåningen så funderar på att införskaffa en trådlös accesspunkt för att få bukt med det. Men jag är inte så insatt så skulle vara tacksam för tips på vad som är bra. Min router är en asus rt ac68u. Kommer i huvudsak att användas för surf på telefoner, surfplattor och laptops så inte extrema krav men något som fungerar bra helt enkelt.

Av whiskerer

Var det inte över två år sedan dom gick ut och sa att dom skulle ha en färdig produkt ett år eller något åt del hållet. Och sedan inte ett ljud från dom tills nu när dom egentligen fortfarande inte kan visa upp något som folk undrat över dvs icke-statiska miljöer med animationer och dynamiskt ljus. Låter som en bluff eller bara överdimensionerad hype och marknadsföring.

Av whiskerer
Skrivet av thetech96:

Problemet är att det blir så otroligt dyrt om jag ska skaffa en snabb 500 GB SSD... Har hört att en del säger att deras Samsung 840 Evo SSD diskar blir långsamma med tiden...

Haha, jag vet, sorry för det!

Man behöver verkligen inte världens snabbaste ssd. Jag tycker det är bättre attt kunna köra alla spel från en bra ssd än vissa spel från en topp klass ssd och andra från hdd. Och jag hade 128 plus 256 förut och det räckte inte för mig i varje fall.

Av whiskerer

Skulle vara mer intressant hur ikonen ser ut på telefonen. Kan bli väldigt annorlunda när den är betydligt mindre.

Av whiskerer

Det borde var möjligt, det är ju inte precis ljudet man betalar för med beats.

Av whiskerer

Vad gäller manipulerat så är det också till viss del sant för alla casino-spel. Det finns inte ett enda sådant där det faktiskt handlar om 50:50 eller jämna odds. På rouletten finns 0 och i amerikanska fall 00 av just den anledningen för att skjuta oddsen så att huset alltid vinner i det långa loppet. Visst vore det teoretiskt möjligt att programmera en nätvariant av sådanna spel så att dom oddsen blev ännu sämre för spelaren. Men varför skulle man göra det egentligen? Som nämnt tidigare så finns det kontroller av mjukvaran och det skulle uppmärksammas som utbetalningarna var allt för låga. Men den viktigaste poängen är att dom redan tjänar multum på det.

Det behövs bara ett par % fördel för huset för att dom efter dom 100 000-tals sattsningarna som görs varje dag så är risken att faktiskt gå minus allt som allt försumbar. Lägg till hur mentaliteten hos spelare kombineras med detta, så länge du har gått plus kan du fortsätta spela. Men när kulorna är slut så är det bara luffsa hem.

Vill du dubbla dina pengar på hassardspel så är det bästa du kan göra att sattsa allt på en färg på roulette bordet på en gång. Vill du öka dina pengar mer drastiskt så är det bästa att satsa på en siffra. Men i det långa loppet så är det bäst EV på att helt enkelt hålla i dina pengar och stoppa in dom på banken för några % ränta.

Summa summarum; varför göra något olagligt och riskera att bli nedstängda när man redan har lurat kunderna att det är en god idé att spela och tjänar enorma mängder pengar på det?

Av whiskerer

Kan detta vara anledningen att vissa av mina ljudböcker, som ligger på ett SD-kort i min galaxy S4, plötsligt blivit extremt sega att starta på senaste tiden?

Av whiskerer
Skrivet av Rasmus117:

Men UK tangentbord har ju små Enter knappar då kan väl inte en Svensk sitta där?

Det var verkligen ett snygg tangentbord, kollade runt lite men på WASD så var där inget baklyst tangentbord?

Det är amerikanska tangentbord som har små enter-tangenter. Brittiska har samma layout som nordiska.

Av whiskerer
Skrivet av lill_erik:

Tack för svaret!
Har kikat lite på den men tycker att den fysiska dimensionen är lite väl stort! Uppgradering av GPU kommer här framöver men vill först införskaffa mig ett mindre system och att återanvända så mycket som möjligt av de komponenter jag redan har.

Sant prodigy är verkligen i största laget för en itxlåda. Själv tycker jag att silver stone sugo sg08b är det perfekta itxchassit med plats för ordentligt grafikkort. Väldigt stilrent och både litet och lätt jämfört med andra alternativ. Men det ligger ju rätt högt i pris även om nätagg ingår. Jag tycker att node 304 är ett bra alternativ.

Tänk bara på valet av moderkort om du vill ha en något större kylare. Sockeln kan sitta lite olika på mitxbrädor och det kan kraftigt begränsa valet av kylare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer
Skrivet av Teh Daniel:

Måste vara dialekt då. Bor i Haninge utanför Stockholm själv och har som sagt aldrig hört orden.

Tror inte det, jag har själv vuxit upp söder om stockholm och stött på uttrycket då och då. Men som sagt så tror jag snarare att det handlar om att det var före din tid och inte efter. Sällan jag har hört det bland folk yngre än mig själv i varje fall.

Av whiskerer
Skrivet av Teh Daniel:

/facepalm
Vad är det för fel på dagens ungdomar? Jag är ganska ung själv och har ändå inte hört majoriteten av de "orden". Är Svenskan död?

Vad gäller vurre handlar det nog då snarare om att du är för ung. Den slangen har funnits väldigt länge.

Av whiskerer

jag har relativt stora händer och fingrar om tyckte at func ms-3 var hemsk att använda. när fingrarma inte får plats i urgröpningarna ordentligt blir dom bara obekväma. jag använder just nu en mionix naos 5200 men den är snäppet för liten för mig och jag tror den är rätt så lik qpad-musen du har i storlek.

Av whiskerer

Låter rätt härligt. Men skulle gärna ha sett en exempellåda först så man vet att man får något för pengarna i varje fall. Men kanske bara är mobilsidorna som är mer begränsade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av whiskerer

Jag använder en Razer Orbweaver när jag spelar spel. Dvs. en gamepad med 20 mekaniska knappar samt 2 funktionsknappar och en analog 8-vägsspak som går att använda för ytter funktionstangeneter antar jag. Den har stöd för macron så det borde kunna fungera. Finns ju även andra gamepads som borde kunna göra samma jobb.

Av whiskerer

Skulle rekomendera:
Berserk och Gantz om du gillade Hellsing. Vilket jag antar eftersom du verkar ha sett det mesta som gjorts i anime-väg.
Vad jag kan rekommendera är att sluta se Gantz efter det första "slutet". Efter det tar animen för sig och hittar på ett eget slut istället för att följa mangan och det slutar som det alltid gör. Skit. Men innan dess är den bra. Berserk befinner sig också i samma typ av genre, jag har ioförsig inte sett den animen men läst mangan som är rätt så bra.

Vill du bredda ut dig lite mer skulle jag varmt rekommendera Liar Game och One Outs. Båda är serier som handlar om psykologiska och legiska spel och tävlingar. Av vilka Liar Game är den bättre och utspelar sig i form av diverse tävlingar konstruerade för att sätta spelarnas logiska, psykologiska och sociala förmågor på prov. Väldigt välskriven och innehåller många oväntade vändingar. Karaktärerna är tyvärr inte på samma nivå. One outs är skapad av samma person och det märks tydligt. Den utspelar sig dock av en person som tar sig in i och dominerar den japanska baseball världen mycket tack vara sin analytiska och psykologiska förmåga. Och med hjälp av detta vänder på saker för ett kämpande lag i botten av serien.

Framförallt skulle jag rekomendera Suzumiya Haruhi no yuustsu vilket är en komedi som är väldigt välanimerad och rätt så unik. Den är i min mening bäst att se utan att höra för mycket om den i förväg. Ska helt klart ses i sin orginalordning och inte i den kronologiska ordningen. Men det kräver lite tålamod och att man tar sig igenom första avsnittet. Jag lovar allt kommer att växa så mycket mer av det.

Av whiskerer

Röda brytare aktiveras sjukt lätt. Kanske dom passar bra FPS-spel, det kan jag inte uttala mig om då jag spelar enormt lite sådana spel. Men det var ofta ett problem för mig att jag av misstag aktiverade mina spells i LoL för att jag snuddade vid min tangenter lite för hårt. Jag skulle helt klart rekommendera dig att försöka ta dig till någon butik där du kan prova några olika typer. Det finns ingen brytare som helt enkelt är bäst i någon situation utan det handlar om vad du föredrar.

Vad var det exempelvis du inte gillade med bruna och svarta?

Av whiskerer

Tror aldrig att BF4 eller någon framtida uppföljare kommer att få något större genomslag inom esport. Dels är spelet inte alls tillräckligt balanserat för det och dels så är det för många spelare för att det ska gå att följa en match på ett bra sätt. Det finns iförsig squad death match men det är ju inte precis BFs starkaste sida i min mening.

Jag tror att esport kommer att lunka på mycket som det gör nu. Det kommer finnas en plats för ett eller ett par realtidsstrategi (starcraft) det kommer finnas något fps spel (cs:go) och något mobaspel. Där tror jag att LoLs storhetstid kommer att få lämna plats föt DotA2 även om jag idag endast spelar och följer lol-scenen. Sedan kommee något nytt att vara i framkant under en period.

Självklart kommer det finnas andra grejer på scenen men dessa är dom jag tror kommer att vara stora med vissa spel med lägre pris- och tittar-siffror.

Jag skulle gissa på att nästa stora grej blir Hearthstone även om jag som Magic the Gathering spelare har svårt att fastna för ett spel som i jämförelse saknar så mycket djup.