Inlägg

Inlägg som Haptic har skrivit i forumet
Av Haptic
Skrivet av ajp_anton:

Detta är fel. Det finns m.2 -anslutningar som kan acceptera både SATA- och NVMe-diskar, men alla diskar är antingen-eller.

M.2 är inte exklusivt NVMe, utan även för SATA. Anslutningen har små skillnader som hindrar en från att ansluta fel typ av SSD, och i vissa fall kan den ta emot båda typerna.

Helt rätt, beror på om M.2 kontakten har B / M eller B & M "key"

Finns faktiskt en SATA-kontakt som kan ta PCIE också (SATA Express) för att göra förvirringen total

Av Haptic
Skrivet av JoeSun:

Det ser inte ut att finnas, men jag ställer ändå frågan - jag har ingen vidare koll på alla format. Slänger också in en brasklapp för felaktiga benämningar nedan

Jag vill köpa en NVMe-disk, t.ex. den här, för att stoppa in i min NAS (Synology DS923+). Kruxet är att NASen idag inte stödjer lagring på tredjeparts NVMe, men det finns möjlighet att den kommer att göra det framöver.
Då tänkte jag köpa en NVMe-disk och ansluta den som en SATA-SSD genom att stoppa in den i något liknande den här.

Då kan den vara ansluten som SATA-SSD i NAS'en och om stödet för tredjeparts-NVMe kommer så kan jag bara skifta anslutning.
Men.. jag kan inte hitta någon "konverterare" mellan just NVMe-till-SATA

Anledningen till att jag vill ha en NVMe-disk är att den är snabbare för en billigare peng (alternativet jag tittat på är denna SATA-SSDn). Inte mycket billigare och jag kommer kanske aldrig att märka någon skillnad på NVMe vs SATA i hastighet, men köp av SATA känns ändå lite tokigt.
Tänker jag helt fel?

Skrivet av ajp_anton:

Tror inte det finns en adapter som går åt det hållet. SATA är en långsammare standard bara för lagring, medan NVMe egentligen är PCIe. Detta kan användas till en massa annat också, så i praktiken söker du en adapter för att ansluta godtycklig PCIe-enhet via SATA. Detta är omöjligt. Att gå från en specialiserad standard (SATA) tillbaka till en mer generell (PCIe) är svårt.

Någon skulle behöva bygga en HDD-emulator som ansluter till SATA men använder PCIe för själva lagringen, men det låter väldigt nisch.

Jag tror inte heller att det finns, men för tydlighetens skull skulle jag vilja reda ut några begrepp;
I fallet för SATA så heter både specifikationen och kontakten SATA, och protokollet heter AHCI.
I fallet för NVME så är NVME specifikationen, kontakten heter (oftast) M.2 (men går att ansluta via "vanliga" pcie-kontakter också) och det går över PCIE protokollet.

Det borde därför inte vara omöjligt att använda ett subset av NVME diskens SATA spec för att prata SATA istället, men jag tror marknaden är så försvinnande liten för det ändamålet att det inte är gjort.

Av Haptic

Denna från kjell har jag för mig passar också
https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/natadaptrar-nat...

Av Haptic

Vilken Logitechmus som helst som använder deras "unifying" protokoll bör funka.

https://www.tech-critter.com/wp-content/uploads/2022/06/Logitech...

Vissa av deras grejer kör Bolt, vissa Unifying. Se till att båda kör samma så du slipper en till mottagare bara.

Av Haptic
Skrivet av Iskra:

Hur kan du se att lamp-stickproppen är ojordad? Jag tycker att den ser jordad ut, även om det är svårt att avgöra från den vinkeln.

Hursomhelst så är det fel IP-klassning på lampkontakterna för att användas utomhus.

Så jag kan bara instämma med @Moonbase.

Lampkontakter har en hylsa om dom är jordade. Syns til och med en liten symbol för skyddsjord där det tredje stiftet skall sitta, men plasten är inte öppen för något stift där.

Eller så ger bordet en synvilla, och OT har inte med hylsan i bild..

Av Haptic

Den öppnade kontakten och sladden på bilden är rätt.
Kontakten du har är en ojordad lampkontakt. Till den ska blå (nolla) och brun (fas) anslutas.
Sladden på din bild saknar skyddsjord och det borde betyda att din lampa är så kallad "dubbel kapslad" (ska då finans en symbol med två fyrkanter i varandra) och i det fallet så behövs inget skyddsjord.

Om du då har en stickpropp som är jordad så kan du strunta i att ansluta skyddsjord i den. (Den stickproppen du har nere till höger på bild är dock inte jordad och således också rätt modell)

Av Haptic

Har precis lagt en order på en Bambu Lab P1S med AMS, fan va det kliar i fingrarna nu i väntan på att den ska levereras!

Av Haptic
Av Haptic

USB-B 3.0

Av Haptic
Skrivet av Blackrabbit2:

Ja, när jag håller in power knappen och vol +, så kommer jag bara till CSC FASTBOOT

Skrivet av Blackrabbit2:

Då kommer jag till CSC FASTBOOT och kan bara stänga av mobilen.

Du kommer alltså till CRC FASTBOOT både via volym upp och ned?

Av Haptic
Skrivet av Blackrabbit2:

Ja, när jag håller in power knappen och vol +, så kommer jag bara till CSC FASTBOOT och då kan jag bara stänga av mobilen. Håller jag inne power knappen och vol - stänger den av sig.

Om den stänger av sig när du håller inne power och volym ned så är den ju på.. Håll inne dom knapparna när den är av för att starta den. Förhoppningsvis hamnar du i bootloadern då.

Av Haptic

Även om gmail (mot förmodan) skulle skicka med ip-adressen i sina headers så är oddsen höga att den ändå kommer vara en CGNAT-adress och därmed inte säga någonting annat än vilken operatör det är.

Av Haptic

"Men den som väljer Windows 10 slipper i alla fall köpa ny Wifi-router."

WiFi-7 kretsar är väl bakåtkompatibla med äldre routrar(accesspunkter) så bara för att man kör windows 11 med WiFi 7 så betyder det ju inte att man måste köpa en ny router?

SEO
Av Haptic

Lighthouse i Chrome kan göra en SEO analys av din hemsida direkt i webbläsaren

Av Haptic
Av Haptic

Försöker nya nå den över https (och därmed port 443 där ingenting svarar) kanske? Den borde ju försöka med http (port 80) som fallback, men det kanske av någon anledning inte fungerar

Av Haptic

Min heter Ludde

Av Haptic

Många arga röster i den här tråden men jag vill ändå slå ett slag för att även om det kanske inte är den bästa hanteringen så är den ändå relativt bra och mycket bättre än många andra.
Feedbacken togs emot på ett bra sätt och ett arbete startades. Många av integrationer som har byggts in i system över flera år kan inte tas bort över en natt. Att ta in feedback och trycka in det i planeringen som har funnits sedan tidigare är inte heller bara att göra.
Att släcka hela siten pga problemet är ju enligt mig en överreaktion, men flera här verkar ha tyckt att det hade varit den bästa lösningen.
Att ärendet inte har högsta prio är inte heller konstigt, att sidan fortsätter vara online och skyddad mot intrång är prio 1.

Det jag hade velat sett hade gjorts annorlunda var kommunikation till användarna i form av "Vi har kommit till känna att våra cookie consent inte fungerar som det ska och tills vi har åtgärdat det rekommenderar vi användare som inte vill ha cookies att använda en ad-blocker"

På så vis hade hemsidan kunnat fortsätta vara online, och de användare som bryr sig har information dom kan agera på och samtidigt fortsätta läsa på sweclockers.

Av Haptic

Det går att installera unifi controllern på pfsense. men det är lite knöligt

https://github.com/unofficial-unifi/unifi-pfsense

Av Haptic

Därtill är Sweclockers.com fortfarande ipv4-only

C:\Users\mattias.kagstrom>nslookup sweclockers.com 8.8.8.8
Server: dns.google
Address: 8.8.8.8

Non-authoritative answer:
Name: sweclockers.com
Address: 158.174.189.9