Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes
Skrivet av ackwell:

Det finns nog dock fall där man skulle föredra 4GB extra VRAM över DLSS3.

Ja, det var verkligen tråkigt att 3060Ti aldrig fick mer VRAM än 4060. Inget DLSS 3 heller för den delen. Endast 3060, som är ett för segt kort för att utnyttja 12GB.

Av kallandes
Skrivet av Oliver91:

det är mest billiga budget nätagg jag mött på detta på som t.ex. mitt seasonic jag har nu som har hopplösa 6+2 pins.

Saknar mitt gamla kvalitets agg AX850 om man säger så men seasonic nätagg med bra komponenter för 849kr för 850w var för bra för att tacka nej till när det gamla höll på att packa ihop.

Jag har dock inget budget agg. Utan ett HX 850 80+ Platinum.

Av kallandes
Skrivet av Oliver91:

Den delade 6+2 pins kan också skrotas, fan vad den kan vara knepig att få i ibland.

8 pins som standard, inga 6 pins.

Ja fan, det skriver jag under på! Lätt att få ur, men fick klippa buntband på två ställen. För att kunna dra fram en hel del mer kabel, för att den där j**la 6+2 pins kontakten skulle i. 6 pins delen inga problem, men för att få med 2 pins delen på rätt plats.

Av kallandes
Skrivet av Dinkefing:

Jo man tog ändå gånger tio för att vara på säkra sidan.

Nä det gjorde man inte! Om inte du anser att "man" är du då. Men det du skrev att det var minst 10 år sedan man räknade så. Vilket jag bara påvisade var fel, då kursen var ännu lägre för mindre än 10 år sedan.

Av kallandes
Skrivet av Dinkefing:

Minst tio år sedan detta gällde.

Nä för 10 år sedan låg dollarn på runt 6,5kr så då var det ännu bättre. Då blev pris ink moms på en GPU för 599 Dollar = 4866kr då. Med det priset hade nog inte så många gnällt. Ja förutom gnällande, för gnällandets skull då.

Av kallandes

Var inte länge sedan man bara la på en nolla på dollarpriset. Så fick man ungefärligt Svenskt pris inklusive moms. Sorglig utveckling av kronan.

Av kallandes
Skrivet av wargreymon:

Varför slänga 1200:- extra på detta när det finns MSI 4070 Ventus 3x OC för 7790:- som också 2-slot?

7549 kr för ett Palit på Webbis. Dock sämre kylning, men kortet drar inte många watt heller. Ser ut att vara 2 slott på bilderna?

Av kallandes

Jag som vill ha stora chassin utan fönster, får bara mindre, och mindre att välja på För 10-15 år sedan, kunde jag välja och vraka. Nu finns det bara några enstaka stora chassin att välja på, tragisk utveckling! Jag vill ju titta på skärmen, inte in i chassit. Ljus därifrån, får inte störa!

Av kallandes
Skrivet av Dinkefing:

Om Nvidia släpper en RTX 4070 24GB då kommer det äta på RTX 4090 24GB försäljningen den blir mindre sexig helt enkelt.

Ja absolut. Ända till den potentiella 4070 24GB köparen, köper en 4K skärm. Och upptäcker att kortet är för trött ändå, oavsett 12, eller 24GB.

Av kallandes
Skrivet av Swedman18:

nu kan dom göra det enda rätta och släppa 4070 16GB

Då måste dom dock strypa minnesbussen, till 128 bitar. Vilket sänker bandbredden ännu mer. Och således snarare får ett negativt redultat.

Av kallandes
Skrivet av ZothOmmog:

Här mjölkas det för fulla rullar fastän Berta är krut torr.

Det mjölkas alltså, när billigare kort släpps?

Tidigare mjölkades det, för att billigare kort, inte släpptes! För då skulle det mjölkas, och sälja slut på 30 serien.

Av kallandes
Skrivet av NiklasN:

Ni har missat spannet med den nästan vanligaste, 48-57 tum.

Haha Ja, jag vet att jag är väldigt sen, jag såg dock detta när det postades från SC. Tänkte bara WTF, och garvade för mig själv. Det var så sjukt roligt att den vanligaste storleken missades Så en sen like, och kommentar bara därför Vi har 65", och 55". Med en förskjutning nedåt snart förhoppningsvis, om vi köper en 75"! Kan 65"an hamna i vårt sovrum, och 55"an hamna i vår dotters rum. Jag jobbar på att övertala den med hög lön här hemma! Som bara vill köpa ny soffa, och renovera kök! När soffan vi redan har är så underbar, och ett fullt fungerande, och snyggt IKEA kök från 2012!

Av kallandes
Skrivet av tvelander:

Självklart jag jobbar med Dist / sale kontakter och det är sjukt mycket som ej når markanden.

Kan tänka mig det!

Av kallandes
Skrivet av tvelander:

Jag pratar om hela ledet du kommer aldrig få exakta dist siffror
Mycket går ju inte ens ut till privat kunder tyvärr.

Så är det! Man får ett hum via Steam survey, om man tar bort mars. inte så mycket mer. Just med privatkunder, som köper för spelande. För Nvidia är ju det mest intressanta hur många de sålt, oavsett användningsområde!

Av kallandes
Skrivet av GuessWho:

Jag hittade en artikel
Uppdaterad 26 Mars 2023, men vet inte när den först skrevs

What is DirectX 12 Ultimate and what does it mean for PC gamers?

Ja, där var det raka besked Så alla RTX kort, och från AMD 6800 och uppåt då.

Det var tur jag gissade tyst. Jag trodde hela AMD´s 6000 serie var inkluderad.

Av kallandes
Skrivet av GuessWho:

Nej,
Men grafen i inlägg 20030196 verkar antyda att grafikkorten även måste stödja viss funktionalitet för att få räknas med.
Så att det kan finnas grafikkort som har tillräckligt stor användarbas för att finnas med i Steam statistiken (utan att räknas som "other") men som ändå inte får vara med i hans graf.

Vad är minimum för att räknas som "DX12U Capable" ?

Förlåt, jag missförstod ditt inlägg, innan jag svarade. Jag kan bara gissa, men det gör jag för mig själv.

Av kallandes
Skrivet av Patriksan:

Jag vill bara försäkra alla att den här månaden är statistiken tillförlitlig. Urvalet är helt perfekt balanserat. Jag vet detta eftersom jag själv blivit tillfrågad och min burk är med.

Nice, jag hann bli lite orolig faktiskt. Skönt att du kunde lugna mig

Av kallandes
Skrivet av GuessWho:

Jo men tar du ett 20 år gammalt grafikkort så är det troligtvis inte "DX12U Capable" enligt grafen som @Lussarn postade.
Vilken grafikkorts generation från AMD respektive Nvidia är minimum för att vara med där och är det samtliga modeller ur de generationerna eller vissa low end kort som inte når upp till kraven?

Men tror du att ett 20 år gammalt grafikkort, eller 15 för den delen. Med senast släppta drivrutin släppt 5-10 år tidigare, har så stor användarbas? Det kanske det har, vad vet jag. Men det låter i mina öron, mindre troligt.

Tittar man på vanliga GPU surveyn så är det en del väldigt gamla modeller med. Googla årtal för release får du göra själv dock.

Av kallandes
Skrivet av tvelander:

Enda gången man får riktiga siffror är om Nvidia släpper sales.
Annars helt omöjligt.

Inte helt sant, men säkert det bästa sättet ändå att jämföra med. Deras statistik visar ju bara hur många dom skeppat till partnertillverkare + FE, inte hur många som sålts till privatkunder. Förutom FE, som dom säljer själva då!

Av kallandes
Skrivet av GuessWho:

Vad är minimum (äldsta/lägsta) modellerna från Nvidia respektive AMD för att hamna i den grafen ?
Borde inte Intels ARC modeller också vara tillräckliga funktionsmässigt för att hamna på den grafen?

Tror inte det finns någon maxålder. Däremot måste minst 0,15% av Steamanvändarna använda ett. Och den andelen minskar nog varje månad, ju äldre dessa kort blir. Det är därför RTX 4070 inte är med, då det inte nådde upp till 0,15% användarbas, under sina 2,5 veckor i april.