Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes
Skrivet av talonmas:

Ingen komplett lista, men en lång sådan samt "notable games" för många av dem:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines

Stort tack Inte heltäckande på någotvis. Men jag kan ta det härifrån. Jag är ish 50 år gammal, så kul med äldre motorer också

Av kallandes

Finns det någon lista, över vilka spel som använder vilken spelmotor? Inte bara Unity!

Av kallandes

Någon som vill ha 250kr rabatt på en Noctua NH-U12A Kylare? Jag ger koden gratis, privat meddelande

Av kallandes

Pepsi Max med bortskakad kolsyra, får det bli Nästefter krig, fattigdom, och naturkatastrofer. Kan kolsyra vara det värsta som drabbat mänskligheten! Tur att den går att skaka bort, till skillnad från ovanstående.

Av kallandes

Brukar alltid byta GPU, minst en gång. Sen beror det lite på vad som är billigt för stunden. Just nu är tex SSD billigt, varför inte köpa ett par nya sådana. Eller om RAM är billigt kan man alltid dubbla det.

Av kallandes
Skrivet av jnsson:

tack!

Av kallandes

Jag har aldrig använt en M2 SSD, endast SATA SSD. Jag har en Samsung 870 evo 1TB som C:. Om jag köper en M2 disk för att använda som ex speldisk, är det bara att trycka i den då, som med en SATA SSD? Jag har ett ASUS ROG STRIX Z390-E med 2st M2 platser i.

Av kallandes
Skrivet av Yatagarasu:

Nog för att det mest troligen är en typo, så är det inte nödvändigtvis fallet heller. 1440p i detta fallet siktar på 60 FPS, medan 4K UHD i fallet med Valhalla siktar på 30 FPS.

Det skiljer inte väsentligt mellan 2080 och S-derivatet, och det är inte orimligt att kraven för att driva 4K@30 skulle vara lägre än 1440p@60 — beroende på mängden VRAM som krävs och hur andra resurser skalar kostnadsmässigt med en högre upplösning.

Med det sagt ser det skitkonstigt ut

Kan vara som du påpekar. Samtidigt är det ultra high preset i 4k, och endast ver high preset i 1440p. Ibland påverkar det inte prestandan speciellt mycket dock.

Av kallandes
Skrivet av Yatagarasu:

Har tre datorsystem till hands som jag tänkt utvärdera med:

  • R9 5900X | 32 GB 2 666 MHz | RTX 3090 Ti — 4K UHD

  • R5 7600X | 32GB 6000MHz | XFX RX 6950 XT — 1440p

  • R7 2700X | 16GB 3200MHz | ROG RX 5700 XT — 1080p

Samtliga system kör med snabba NVMe PCIe SSD-enheter.

Bör med detta kunna se hur skalning på processorn ter sig, samt även huruvida Nvidia eller AMD-grafik premieras då 3090 Ti är jämförbart med RX 6950 XT i de flesta fallen. Kommer utgå från fördefinerade inställningar, går det inte att hålla 60 stadiga FPS på exempelvis Ultra, då bumpar jag ned det till High och fortsätter så.

Bethesda borde ta en sida ur Ubisoft's bok när det kommer till hur man lägger upp systemkrav för sina titlar. Dom sköter det hela exemplariskt törs jag till och med säga, finns ingen tvivel om vad som gäller.

<Uppladdad bildlänk>

Även om det sannolikt är ett typo, så är det lite kul att det krävs ett 2080S för 1440p. Men endast ett 2080 för 4k, i Valhalla

Av kallandes

Alltid kul med nya GPU släpp, och mer konkurrens. Jag har själv redan köpt ett 4070, så lär väl inte köpa något av dessa. Men konkurrens är alltid bra, så hoppas dessa säljer bra!

Av kallandes
Skrivet av norrby89:

Jag gissar på precis som DLSS högre fps och grafik som gör spelet extremt mycket fulare.

Efter en extremt misslyckad start, med DLSS 1,0. Så tycker jag att DLSS fungerar väldigt bra nu, oftast i alla fall. Jag kör 4000 serien, och är väldigt nöjd med DLSS. Även FG, som jag dock bara använt i Cyberpunk än så länge fungerar bra. Grafiken är lika bra som native med AA, eller i vissa fall bättre med DLSS. Du måste ha testat METRO Exodus med DLSS 1,0, och aldrig mer testat något spel efter den sörjan

Av kallandes
Skrivet av Aktsu:

Har två luftvärmepumpar som endast används för kyla kring slutet på april till slutet på september (bor i lägenhet så har fjärrvärme på vintern) så relativt tyst och håller hela lägenheten sval samt håller nere luftfuktigheten till rimliga nivåer.

Bästa varianten av AC! Låter lite, och drar mindre ström än en konventionell AC

Av kallandes

Så länge man är i blåset från en fläkt, så fungerar väl den ganska bra även de varmaste dagarna. Men AC ger hela rummet/lgh/huset en svalare, och behagligare miljö att vistas i. Lite som att stänga av AC i bilen, och dra ner rutorna när det är 28-30 ute. Det fläktar, det gör det absolut. Men stängda rutor, och AC´n på 17 grader, gör att man nästan vill höja temperaturen i bilen. Trots 28-30 grader ute.

Av kallandes

Så länge det inte är Denuvo kanske? Och ett par andra!

Av kallandes
Skrivet av kyre:

Frågan är irrelevant. Alla vill väl ha bra bild. Men få skulle väl gå ner till en FPS som gör spelupplevelsen sämre bara för att ha RT påslaget.

Vetefan om jag delar din uppfattning RDR 2 innan det patchades upp på PC, ja även efter. Hade ett 2060 Super. Jag körde på ca 50-55 FPS, ändå långt från på max inställningar i 1080p. DLSS löste det mesta där Nu kan jag köra precis allt på max, allt. Utan DLSS, och ha 4xMSAA på. Utan att hamna under 60 fps, mer behövs inte i detta långsamma spel. Med 8xMSAA hamnar jag enligt inbyggda sviten på 48, något i 1080p. Detta med 9900k (Dock nedklockad något till 8x4,8 DVS ingen singlecore till 5,0), 32GB 3200 RAM, RTX 4070!

Ser iofs ingen skillnad mellan DLSS quality, och MSAA x4. Men alla fall

Av kallandes
Skrivet av Trihxeem:

Jag upplever att jag får bättre svärta i videoklipp om de ligger på en disk med RGB.
Att HDMIkabeln har RGB är en självklarhet i mina kretsar.

Så är det! Jag märker även skillnad om jag slår på RGB´t på chassifläktarna. Brukar ge 3-8 FPS extra, ish. Utöver svärtan från RGB diskarna.

Av kallandes
Skrivet av Syglarn:

Vad jag sett så har AMDs RT i 7900-korten varit nära nog i prestanda jämfört med nVidia för att inte räkna ut korten om RT är viktigt för köparen

Kort som 4060 och 7600 är generellt för klena för RT ännu

Är AMDs kort fortfarande så pass efter i RT att man inte rekommenderar kort pga detta?

Enl Sweclockers test, dock endast 5 spel. Så ligger ett 4070 ish mitt i mellan de två 7900 korten. 4070Ti är snabbare än 7900 XTX i 4/5 spel. Så dom ligger tyvärr efter i ren råprestanda.

Sen tillkommer ju DLSS, som än så länge är bättre än FSR. Och FG, som dock kanske behöver något år, eller mer för att mogna.

Av kallandes
Skrivet av Chibariku:

Vardagligt användande som i uppstart av OS, lite spel, lite office och lite enklare bildbehandling? Isåfall nej du kommer inte märka något alls mot varken en vettig PCI-E gen 3 eller gen 4.

Tack

Av kallandes
Skrivet av Pirum:

2D-grafik, energieffektivitet, tyst (helst helt). Sitter med ett RX580 i huvudburken just nu, lite väl fläskigt för min smak men det enda jag snabbt hittade som fixade 4K i både Windows 11 och MacOS Monterey. (RX 460 kanske vore bättre, eller snålare iaf)

Vi är ju reggade samtidigt. Kan skänka dig ett sämre kort bara för det. Har ett GTX 970 som samlar damm

Av kallandes
Skrivet av Gtoxed:

helt ointresserad av RT, vill ha stabil 144fps i 1440p utan förbehåll. föredrar ultra grafik och 2-4x AA med image sharpening för att känna mig bekväm.

kör på 6950xt och en 10400f, riktigt nöjd måste jag säga för de spel jag lirar. Arma3, bf2042, halo infinite, csgo, battlebit, marauders etc-

Jag förstår att det blir ointressant, när du saknar möjlighet. Dock verkar du gilla bästa grafiken, så hade du haft råd. Hade det nog varit väldigt intressant för dig, tror jag.