Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes
Skrivet av serafim:

Lägger till +100 till. Sedan Fractal Design lanserade Define-serien har alla mina datorer (de jag tidigare byggt och de jag nu har hemma) byggts i Fractal Design-lådor med solid sida och ljuddämpning. Vardagsdatorn hörs inte, värmer inte, syns inte. Ledorden är tyst, svalt och diskret.

Jag gillar stora lådor. VI har ett CM Storm Sniper black, i min förra, som dottern har nu.. Med blå led belysning av fläktarna, som föredömligt stängs av med en knapp på chssifronten.

Min/frugans nuvarande har ett Phanteks P600S, utan glas, och RGB.

Tycker valet av chassi nästan är det svåraste, när man ska bygga nytt! Sitter och läser recensioner sen ett år, och det kommer nog att dröja ytterligare ett år innan det är dags för ny igen. Uppdaterade nuvarande med RTX 40 kort i våras, dottern fick det gamla RTX 20 kortet i sin.

Av kallandes
Skrivet av Caernoga:

Inget RGB och inget glas!

Ett chassi ska vara ljuddämpat, lättventilerat och dammfritt.

+100

Av kallandes
Skrivet av Maaxan:

22tusen,390kr.

Man skriver inte 390 öre.

Vaaa

Av kallandes
Skrivet av Flamso:

<Uppladdad bildlänk>

Nu har väl inte 4090 FE varit i lager på bra länge? Men visst, priset är ju justerat.

Visst står det 22 kr, och 390 öre?

Av kallandes

Nu är mitt 4070 för 7549 dock av annan tillverkare, men även detta är 450kr dyrare hos webhallen än när jag köpte det där. Hoppas kronan börjar stärkas snart. FED höjde ju inte räntan, nu senast. Om Riksbanken gör en höjning till, bör kronan börja stärkas igen. Och hoppas att Riksbanken även kommer med andra åtgärder för att stärka kronan! Får vi ner Dollarn till 8 kr igen kommer detta märkas ordentligt på allt som handlas i Dollar (tex elektronik, bränsle mm). Man kan drömma om 6,50 kr igen, men det är inte bra för våra exportföretag. Då dessa blir för dyra utanför Sverige, konkurrensmässigt. Även om även många av dessa köper in många komponenter utifrån, med svag Svensk krona.

TLDR Hoppas kronan stärks tillbaka till nivån, att en GPU kostar en extra nolla på dollarpriset inkl moms igen!

Av kallandes
Skrivet av friArsenik:

Vikten hade jag missat... 16Kg är det glasväggen som vägen hälften? Den tyngsta chassin jag hade var en
https://www.webhallen.com/se/product/34454-Thermaltake-Shark-...
Frontlocket/frontdörren var så vass i kanterna att när jag oaktsamt stängde den en gång, klämmskärde jag huden på handen. Jag var lite överraskad hur mycket blod som kom.

Shark är shark...

Jag har ett Phanteks P600S, det väger 15 kg. Är riktigt sugen på detta, för nästa bygge.

Av kallandes

Jag kör fortfarande i 1080p, så bör vara lugnt även med RT

Av kallandes
Skrivet av medbor:

Räkna med 45000kr med dagens krona och inflation i åtanke

Nu har kronan stärkts avsevärt mot dollar, senaste veckan. Behövs dock mer förvisso, men en bra början. Riksbanken gick in och stödköpte kronor, inget dom brukar göra!

Av kallandes

På det här forumet har väl alla fattat vad X är? Sluta skriv tidigare twitter Expressen lär dock behöva göra det i något år, eller så. För att slippa mailbombardemang om vad X är

Av kallandes

Jag firar med 3 koppar Löfbergs Jubileum, precis som jag firar varje dag med 3 koppar Löfbergs Jubileum 😄

Av kallandes
Skrivet av alexman:

om jag förstår det rätt går ray reconstruction bara att använda med path tracing som tar så mycket fps att det inte går att spela med något än 4090. så 4070 är värdelöst.
vanlig ray tracing medium är allt avstängt på sen är FR så hög latency vid 30fps att det inte ens går att spela

Du kan få låna en 1080p skärm av mig, så kommer du få ok fps med allt på max 😄

Av kallandes

1546 Kr/månad
Familjeabonemang 3 telefoner, 3 plattor, 905 kr. Delbetalningar (telefoner/plattor) 460 kr. Trafik 131,80 kr. Fakturaavgift 49 kr = 1546 kr. Vet inte hur många GB som ingår, men det tar aldrig slut iallafall.

Av kallandes
Skrivet av talonmas:

Ingen komplett lista, men en lång sådan samt "notable games" för många av dem:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines

Stort tack Inte heltäckande på någotvis. Men jag kan ta det härifrån. Jag är ish 50 år gammal, så kul med äldre motorer också

Av kallandes

Finns det någon lista, över vilka spel som använder vilken spelmotor? Inte bara Unity!

Av kallandes

Någon som vill ha 250kr rabatt på en Noctua NH-U12A Kylare? Jag ger koden gratis, privat meddelande

Av kallandes

Pepsi Max med bortskakad kolsyra, får det bli Nästefter krig, fattigdom, och naturkatastrofer. Kan kolsyra vara det värsta som drabbat mänskligheten! Tur att den går att skaka bort, till skillnad från ovanstående.

Av kallandes

Brukar alltid byta GPU, minst en gång. Sen beror det lite på vad som är billigt för stunden. Just nu är tex SSD billigt, varför inte köpa ett par nya sådana. Eller om RAM är billigt kan man alltid dubbla det.

Av kallandes
Skrivet av jnsson:

tack!

Av kallandes

Jag har aldrig använt en M2 SSD, endast SATA SSD. Jag har en Samsung 870 evo 1TB som C:. Om jag köper en M2 disk för att använda som ex speldisk, är det bara att trycka i den då, som med en SATA SSD? Jag har ett ASUS ROG STRIX Z390-E med 2st M2 platser i.

Av kallandes
Skrivet av Yatagarasu:

Nog för att det mest troligen är en typo, så är det inte nödvändigtvis fallet heller. 1440p i detta fallet siktar på 60 FPS, medan 4K UHD i fallet med Valhalla siktar på 30 FPS.

Det skiljer inte väsentligt mellan 2080 och S-derivatet, och det är inte orimligt att kraven för att driva 4K@30 skulle vara lägre än 1440p@60 — beroende på mängden VRAM som krävs och hur andra resurser skalar kostnadsmässigt med en högre upplösning.

Med det sagt ser det skitkonstigt ut

Kan vara som du påpekar. Samtidigt är det ultra high preset i 4k, och endast ver high preset i 1440p. Ibland påverkar det inte prestandan speciellt mycket dock.