Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes

4070 för 7549kr är ett mycket mindre dåligt köp, alla dagar i veckan. Än detta för 6500kr, och uppåt!

Av kallandes

Nvidia borde åtminstone tryckt i 23 000 MHz minnen, för att kompensera för den klena minnesbussen. Lär vara väldigt få, och specifika scenarion det blir någon skillnad i prestanda?

Dom tar ju betalt för 23 000 MHz minnen, men glömde stoppa i dessa.

Av kallandes
Skrivet av Pepsin:

Jag har en äldre modell av WD Blue NVMe och får ca. 2500 MB/s i Windows 11. Klarar din SATA SSD det?

Nä, tror inte den klarar att gå så lågt?

Av kallandes
Skrivet av JonasT:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/29805?key=e98cf006c02b5c83e33224857719e316

Lägger till i uppslagslådan att kika på mer kort med potentiella PCI Express-flaskhalsar, men just i detta nu måste jag dessvärre rulla vidare till nästa recension ska ska hinna ut innan jag går på semester nästa vecka.

Vem f×n har beviljat dig semester Jonas? Du kom precis tillbaka från FL!!! Ja, jag vet. Semesterlagen och skit. Men du tar väl bara en vecka?

Av kallandes
Skrivet av Dinkefing:

Skulle vara kul om ni kunde göra ett GTX 960, GTX 1060, RTX 2060 och 2060 Super, RTX 3060 mot et RTX 4060 och se hur mycket bättre generationerna blivit. Först med en testsvit av äldre spel där 960 och 1060 har fullt stöd och en nyare testsvit för nya spel.

Ja, fan vad grymt det skulle vara med ett sånt test

Av kallandes

Jaja gäsp, Kör W10 på sata ssd. Så det innebär alltså att den är nästan lika snabb som PCI-E 4-5 diskarna nu då?

Av kallandes

Jag har bara haft ett tv-spel i mitt korta liv, och det var ett Ps-1. Innan dess en Goldstar MSX, sen Commodore 128, följt av Amiga 500. Spelen till Ps-1 var unika då. Gran Turismo 1 och 2, Destruction derby 1 och 2 osv.. Idag finns allt på PC också, eller åtminstone nästan samma. Och ibland bättre, till bättre pris dessutom!

Jag kan sakna slöspelandet, liggandes i soffan med NHL 98 ibland. Eller Need for speed 1-3, när man körde på vanliga vägar, med vanlig trafik. Och allt var lugnt, till man gick banans med gasfoten Köpte ratt, och pedaler och elände pga detta

Av kallandes

Jag har 4 diskar, varav 1st SSD på 1TB, 1HDD WD black på 4TB för spel, och två HDD på 1 och 2 TB respektive för lagring av mestadels foton. Ytterligare en desktop Med 2 HDD, som mest är backup lagring. Dock trasig C disk i den nu. Men lagringsdisken är hel.

Av kallandes
Skrivet av RCA56:

21 diskar i mina burkar.

Imponerande! För jag antar att du inte har 21 burkar?

Av kallandes

Igen idé för mig att testa ens. Då det första jag alltid gör är att stänga av musiken, i alla spel jag spelar

Av kallandes
Skrivet av Göteborgaren:

Förlåt, det var tjänstehandelsnettot jag tänkte på. Det är - 20,5 miljarder

Av kallandes
Skrivet av slipbit:

”Det är bra att svenska kronan är låg. Då säljer vi till utlandet ”. Det mantrat har man haft i snart 30 år. Men tjena, nu får vi alla känna hur det är att vara fattig, på riktigt.

Sverige importerar dock mer än vi exporterar.

Av kallandes
Skrivet av D1976:

Tror du har fått det hela om bakfoten en smula 7900 XT jämförs med 4070 ti , kolla denna jämförelse i trippel A titlar.
med och utan RT i 1080p, 1440p och 4K. https://www.youtube.com/watch?v=nPuQKwVVdRg

Har inte tid att titta nu. Jag tog bara sweclockers rt tester utan dlss. Där är det i stort sett jämt skäg mellan 4070 utan ti, och 7900xtx. I ren rastrering är 7900xtx snabbare.

Av kallandes
Skrivet av norrby89:

Hinner ikapp? Amd är det bättre valet sätt till prestanda/krona i alla prisklasser utom njure just nu..

Inte i RT. Då ligger 7900xtx bara snäppet före ett 4070. Och det utan uppskalning. Med dlss drar 4070 förbi 7900xtx.

Av kallandes
Skrivet av evil penguin:

Spelet är väl Xbox-exklusivt (sett till konsolerna)?

Jahaja, ja jag äger ingen konsoll alls. Då ber jag om ursäkt för offtopic då

Av kallandes

Bör väl gynna Ps5 också? Även om den ingår i AMD bestyckade system. Men i så fall var det onödigt att nämna Xbox kanske?

Av kallandes

???

Av kallandes

Jag deltar inte i gnällkören. Alltid kul med nytt, även om det är i princip samma arkitektur! Jag är dock själv något/några år från uppgradering själv. Så kanske inte ska uttala mig? Har dock en Skylake 4 gen, så hade inga problem att köpa en sådan. Vi behöver en till dator i familjen. Men alternativen just nu är en beg från blocket för runt 10k, eller en ny till mig för 40k eller mer. Vill dock inte köpa en beg, när jag själv ändå kommer att byta för ovan nämnda summa innom ett par år! Lär väl inte bli RL refresh, utan nya arkitekturen efter den gen 1, eller 2?

Av kallandes
Skrivet av employed:

I stort sett alla sågar ett kort som i stort kommer sitta i alla pre-builds de kommande två åren. Skulle inte förvåna mej om kortet letar sig in på Steams topp 10 av de mest använda grafikkorten på plattformen.

Är väl inget fel på kortet i sig. Det är väl priset folk sågar? Vilket till stor del beror på den svaga Svenska kronan. Det hade kostat 3000kr om kronan varit där den brukade vara, och då tror jag kritiken hade varit betydligt mildare. Det är regeringen/tidigare regering, och Riksbank som är boven i detta. Låna upp 30% till på Statsskulden, köp lite nya stridsvagnar, tamponger, eller vad som helst. Så kommer kronan stärkas.

Av kallandes
Skrivet av ackwell:

Jaaa det stämmer ju, tack jag hade glömt det. Då förstår jag verkligen att man föredrar 4060 framför 3060Ti om priset är ungefär detsamma. Och ja jag håller med, förvånad att 3060Ti inte fick 12GB.

Tycker NVIDIA Geforce GPUs är lite av en djungel numera. För många valmöjligheter som skiljer sig för lite sinsemellan. Jag har åtminstone själv svårt att särskilja mellan olika modeller och komma ihåg deras specs.

Förlåt om jag lät arrogant i mitt svar. Det var inte riktigt meningen, såg efteråt hur det kunde tolkas.

Handlade väl om minnesbussen. 3060ti, kunde få 8/16GB VRAM. Medan 3060, med sin klena minnesbus kunde få 6/12GB. 16GB hade antagligen gjort både 3060Ti, och 3070 för dyra gissar jag. Utan någon prestandaökning, annat än i väldigt specifika fall. 4060 marknadsförs som ett 1080p kort. Där tror jag ändå att 8GB räcker, utom i specifika RT fall i många år. Jag som närmar mig 50. kör fortfarande i 1080p också, och har inga problem med det. Jag gillar dessutom DLSS, och DLSS 3/FG. Även om jag bara använt det senare i Cyberpunk ännu.

Har budget varianternas budget variant av 4070. kostade 200kr under MSRP på webhallen 7547kr. Går 4-5 grader varmare än founders enligt tester. Men det drar ju så lite ström, så det blir aldrig varmt enligt Afterburner. Har aldrig hört fläktarna faktiskt. Och enligt Afterburner, borde jag inte gjort det heller.