Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Om det finns så ja.

Är det lättdrivet så kör jag först DLDSR sen DLSS istället för dagens skit AA-tekniker. Funkade iaf jävligt nice i Baldur's Gate 3, vilket väl är det enda spelet jag testat på.

Av heatm

Tyckte 14 papp för en 55" S95B var dyrt. C2:an kostade då på samma black friday 2022 runt 12 papp.

Antar att dom helt enkelt inte säljer samma volymer längre och att priserna därmed går upp.

Är sjukt nöjd med S95B'n dock... Den är inte perfekt, men den mest perfekta TV'n jag har erfarenhet av. Jämfört mot LG's Oled-TV's i generationerna innan så är den en färgexplosion. Fallout-serien var fantastisk att se. Njöt av varje sekund. Är nog den enda konsumentprylen jag köpt som jag, 1,5 år senare fortfarande tappar hakan av.

Det är TV'n och batterimutterdragarn som fortsätter att imponera, månad in och månad ut.

Av heatm
Skrivet av Thomas:

Haha, det känner jag igen! Min visades som 997-998 MHz i diverse program, aldrig fyrsiffrigt. Kompisen fick upp sin FSB 1 MHz till, så den visade 1007 MHz. Störigt som nördig 14-åring.

Finns säkert många med samma trauma. Vi får starta en Fight Club och agera ut!

Av heatm

Rockade ett Socket-A, Abit-moderkort år 2000-2001 men kommer inte ihåg att jag var orolig över kondingarna på det. Kanske köptes innan dom bytte till denna magiska formel?

Kommer mer ihåg att AMD hade två olika fabriker, varav en hade koppar i sitt interconnect-lager, och en hade aluminium. Alla ville såklart ha CPU:erna med koppar i sig. Själv hade man en Duron 750 MHz, som skrämdes upp i typ 995 MHz med lite blyerts och en idiothögljud kylare. 1 GHz var helt omöjligt att få till vilket var väldigt frustrerande!

Av heatm

Respektabel lista ändå. Bra jobbat Sverige!

Av heatm

Nån Youtubers sa även att FIA gått ut med att straffen skulle bli allvarligare i år också. Vet inte om det stämmer dock för det lät på kommentatorerna på F1TV som om dom inte hade hört om något sånt iaf.

Av heatm
Skrivet av mattera:

Jag som är en extrem motorsportsmänniska fann loppet idag intressant ändå! (Ignorerar alla sporter som inte har motorer)

Jag har egentligen ingen jag "hejar" på, jag älskar bara motorsport och hejar lite på allihop.
(Anekdot: Morfar som tävlade i F2-FV och även lärde mig allt om motorer sa att alla i F1 är verkligen dem bästa i världen, så jag tycker alla är bäst! dock så kan Mazespin kan dra åt fanders...)

Hoppas dock att Sainz får Ferrari att ångra sitt beslut, han kan när han får utrymme och nu har han inget som håller han tillbaka.

Det mest intressanta är hur f*n RB har detta enorma övertag. Jag tycker inte alls det är orättvist utan dom har för tillfället hittat en fördel någonstans som ingen annan har! Vilket är det allt sporten handlar om, ingenjörskonst!!
Ferrarri hade ju sin bränslegrej 2019 och hade enorma fördelar på raksträckor som dom fick hat för.. Vilket jag tycker är lite fel.

Allt i denna sport handlar om att utnyttja det som finns. DVS att hittar du en fördel i din egna tolkning av regeln så är det till din fördel tills FIA sagt annorlunda.
Jag har inte hittat många ömsinnade i denna men ingenjörer är dem som göder och även utvecklar denna sport.
Det är dom som hittar övertag.. Oavsett om det är så att man ser möjligheten att spruta in bränsle i dem millisekunder som FIA's sensor inte ser eller om det är sjukt bra tester i vindtunnlar.

Verstappen vinner detta år utan tvek, vilket kanske är lite tråkigt att förutse..

Hoppas dock att Lando får visa vad han kan i en bra bil detta år! Förutspår att han landar 2-4 i årets slutresultat!

Sådär ska det låta!

Det finns alltid något intressant med ett race...

Av heatm
Skrivet av Sweckid:

Den enda förändringen som kan göras för denna totalt döda franchisen är att alla kör exakt samma bil.

🤫

Av heatm
Skrivet av Aeig:

Intressant resonemang, jag tror faktiskt att Intel överväger att lägga ner sina separata grafikkort. Blir förvånad om vi någonsin får se "Battlemage", de har inte resurserna eller kompetensen att tävla med AMD eller Nvidia.

Mvh

Vi får se. Jag ser bara en nedläggning om Intel ser att framtiden ligger i A.I-prestanda. D.v.s. att A.I kommer bli en generell lösning på hur man renderar grafik (texturer, belysning o.s.v), men också mycket annat i spel, men också utanför datorn.

Folket som gör GPU:er kan kanske tjäna bolaget mer pengar på annat håll idag.

Av heatm

Som redbullrunkare var jag väldigt nervös genom hela loppet! Det var ju så tight i FP1 och FP2 så... Ekot av att inte utklassat totalt i alla helgens körningar var nästan för tufft för mitt svaga hjärta att klara av!

🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫

😂😂😘

Nä, Max är hopplöst före denna säsongen också. Men tight mellan McL, Merc och Fer! Räkna in Perez i det gänget också under många lopp och det kan bli en hel del köttiga strider.

Av heatm
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Hm, så när blir AMD omsprungna av Intel i ray tracing?

Detta!

Intel kommer snart springa åttor runt Radeon Group i RT och uppskalning. Det är bara känslan jag har. Intel är bäst när det kommer till att bygga specifika hårdvaruaccelererade prylar.

Skulle inte förvåna mig alls om det är Intel som ser och tar tillvara på de nya möjligheterna här.

Men sen är ju 25 % bättre raytracing-prestsnda inte dåligt heller. AMD är i klass med Nvidias 3000-serie nu i RT (i de flesta fall). 25 % på det och rätt prislapp och det kan bli riktigt bra mellanklasskort.

Nvidia skiter fullständigt i gaming nu i några år, fram tills dess att A.I tas över av ändamålsmässigt byggda kretsar som inte har något med vanliga GPUer att göra så passar Nvidia på att trycka 💰💰💰💰.

Av heatm
Skrivet av oqvist:

Vilka krav ni har. 2 tiondelar är ju ändå en del.

Tsunoda slog ricchiardio. Har svärmaskinen potential överraska i år tro.

Jag har Tsunoda i Fantasy-ligan. Tror stenhårt på att Tsunoda kommer slå Ricciardo i år oftare än inte. Tsu är snabb alltså... bara det att han inte är så smart! Men erfarenhet kan väga upp klipskhet... Är min tanke. 🫣

Av heatm

Förutom övernaturliga Max så ser det ut att kunna bli ett jävla fint race imorgon!

Och Hulken, vilken hjälte att återigen sätta den där HAASen i Q3!

Apropå F1 Fantasy så tänkte jag ta Hulken, men poängsystemet är ju helt kasst för folk som kvalar bra men saknar racepace. Bättre att välja folk som kvalar sådär men ofta plockar placeringar i racet.

...och Renault... Pinsamt... Efter så många år så är det fan bara skämmigt att komma till början av säsongen med en så underlägsen bil.

Av heatm
Skrivet av benonikenobi:

Ah, Jamen dåså!

Sökte men appen suger så hårt så vet inte om jag gjorde fel. Hittade ingen iaf.

Tar bort min då.

Edit: Går inte att ta bort så den får vara kvar. Så man kan hoppa in i den om man vill "tävla" med tre lag i en swec-liga också.

Dom hade ju ändrat app så jag hade den gamla appen.... Den nya suger kanske mindre.

Av heatm

Jag tog på mig att skapa en Fantasy-liga.

Detta är får man gå med med alla sina teams så blir man inte så frustrerad om man väljer fel lag i början av säsongen.

Här hittar ni den om ni vill gå med: https://fantasy.formula1.com/en/leagues/join/P7QVYVBZQ09

Av heatm
Skrivet av Dr.Mabuse:

Många hus har dock relativt litet garage så urvalet är relativt begränsat. Önskar större garage själv, nu bryter jag ryggen av mig oavsett vad jag ska göra känns det som. Att det hänger skräp på väggarna bidrar ju såklart men har inte plats någon annanstans.
<Uppladdad bildlänk>

Jo, det är lite bökigt. Men jag har ETT krav, hon har tre-fyra stycken...

...då måste jag väl ändå få igenom mitt va? HAHA!

Av heatm
Skrivet av Aka_The_Barf:

Plattan det står på är 4.4 meter bred och längden är 8.3 meter. Väggarna tar ju ett par centimeter så kanske 4.3 eller 4.2 invändigt.
Fungerar rätt bra, man kan öppna båda dörrarna helt utan att det slår i men då blir det lite tajt men det är inget jag direkt stör mig på. Längden gör att man kan ha bra med plats framför eller bakom bilen beroende hur man ser på det där man kan ha arbetsbord och jobba med delar man plockar av/ur bilen.

Tackar!

Av heatm
Skrivet av Aka_The_Barf:

polering kan göra UNDERVERK. Lacken kan se ut som skit men efter lite polering blir den som ny. Även jag håller på med ett par äldre bilar.
Den där är väll typ "klar". Gammal 740 GLE
<Uppladdad bildlänk>

Klassisk gammal turbo, givetvis lite trimmad så den går som den ska :). Denna vrider många på huvudet åt då de är extremt ovanliga, speciellt denna modell med 2 dörrar. Har gjort extremt mycket med denna hittils.
kanske kan hjälpa något: https://www.youtube.com/channel/UC6kOIDNmjAhiQQW46S4Jwjw
Lite saker som troligen fungerar på din, även lite om min 740 där också.
<Uppladdad bildlänk>

Före
<Uppladdad bildlänk>

Efter, fick svetsa om båda länkarms infästningarna fram då de var bokstavligen borta av rost.
<Uppladdad bildlänk>

Fråga: Hur brett är det där garaget du skruvar i?

Vi har börjat leta efter hus och ett av mina krav är ett garage. Det där ser ut som absolut minimum jag skulle kunna tänka mig så bra att få en referens.

Av heatm
Skrivet av Svensktiger:

"Tjugofyra femman" (som en kollega säger) är ju redan en klassiker.
När såg du en i bra skick på vägarna sist?
Och en 76'a har ju inte långt kvar till 50 års gränsen.

Den ska gå igenom en besiktning till, sen har den överlevt bilprovningen för alltid... typ, man måste besikta efter 50 år igen har jag för mig.

Av heatm
Skrivet av Moseby:

Har en "gammal" Volvo som min morfar ägde när jag var yngre. Första övningskörningen osv. Han sålde den tyvärr vidare men jag jagade den i 3 år, hämtade hem den cirka 40 mil och rasade bränslepumpen på vägen hem som resulterade i att jag inte var hemma förrän tidigt på morgonen.

Men men, den har stått hos mig ett bra tag nu och tanken är att restaurera den till att vara en riktigt fräsch original-bil. Har äntligen börjat bli klar med allt motormässigt & underrede. Ny renoverad bakaxel, nya lager & kuddar, ny fördelare med allt som hör till i el-väg etc. så nu på senaste har jag kunnat polera upp den. Ska byta innertak, återställa stötfångarna till blanksvarta & byta till fräscha regplåtar. Sen är det aluminium-fälgar som ska på med fräscha däck så är det dags för besiktning (peppar peppar).

Bifogar bild före/efter polering.

https://i.imgur.com/gmR0emW.jpeg

https://i.imgur.com/GuDlUic.jpeg

Du gör oss alla en tjänst! Varenda svensktillverkade Volvo som restaureras och fås ut på vägarna igen (helst bara sommartid) är en kulturgärning!

Har själv börjat så sakterliga med en 245:a ifrån '76. Den där kommer vara en superklassiker om 15 år och bara gå upp i värde. Ge det lite tid så kommer det nog vara rätt billigt att elkonvertera också. Inte för att soppan kommer försvinna närmaste decennierna, och inte för att jag förespråkar att lyfta ur finmotorn. Mer utifall att... till slut blir tom B-motorerna ovanliga.