Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm
Skrivet av Gtoxed:

Alltså min enda oro är att Maxwell kanske inte är så bra kort ändå.. jag har läst om thermal throttling på 970korten, de som haft dem ett tag har börjat se minimalt med GPU användning vilket skapar fps drops.. Jag kan ABSOLUT leva med 3.5gb snabbt minne, men INTE om korten ska börja throttla efter några månaders användning. jag inväntar nästa serie, även om jag vart SJUKT sugen på en 970... Livslängd är viktigare än fullmatad prestanda, och throttling är något som skrämmer mig rejält, speciellt när man haft en del laptops under åren som segat ner pga damm o grejs.. o tydligen så är thermal management på 970 väldigt känslig, vilket inte bådar gott.

Källlor? Är nyfiken...

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1348733
Jao ... men sitter man på en hyfsad förstärkare och högtalare är det ju poänglöst att lägga 7 kkr på den där .. bättre att köpa en lös DAC först isf. ..

Absolut, det var så jag resonerade också. Men det beror ju även på om vilka högtalare karln har. Är det ett par svårdrivna rackare kanske det är värt att ge dom lite mer kräm (om det nu är mer, NAD är inte direkt kända för att skryta med watt och jag har inte gjort några djupare efterforskningar) och samtidigt få en förstärkare med dac inbyggd i ett smidigt, snyggt och krångelfritt metalskal.

Men vi håller med varandra i stort så nu får vi vänta på TS bedömning av våra expertisa slutsatser.

Av heatm

Kommer inte kommentera på allt tjafs!
Men tja, det är en hyffsad dator för 7000 SEK, definitivt en speldator som med lite uppgraderingar i framtiden kommer kunna hålla länge. Tycker inte det är något fel på annonsen, "maxar spel" är ju trots allt ospecificerat och ingenting att klaga på. Som säljare får man sälja sin produkt, man får även blinga till orden för att få den att framstå i god dager så att säga. Frågar köparen vilka spel ska man dock inte ljuga utan säga som det är. Man ska heller inte föra oventandes, presentköpandes mormödrar bakom ljuset och säga att det är värsta speldatorn man säljer, utan en bra dator i mellansegmentet som har goda uppdateringsmöjligheter.

Inte svårare än så.

Sen är det kanske inte så lägligt att skriva så på sweclockers marknad eftersom folk som kollar där till 95 % vet exakt vad maskinen går för och kryddande annonser är ganska onödiga. På blocket däremot är det andra lagar och regler som gäller!

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Nä fan, jag blandade ihop TS med en annan .. my bad. ..

Populär stärkare som det verkar...

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Jag loggade in på datorn nu och ser folks signaturer, och där står det ju Rotel RA-12 i hans sig (och vad han har för högtalare) ... antar att han redan köpt förstärkaren och behöver en klapp på axeln, snarare än köpråd. ....

Kvalitetsskillnaden på 128 kbps MP3 på dålig vs. bra anläggning är helt hypotetisk, det finns ju inget syfte att spela upp dåligt material om har möjlighet att välja .. vilket går utmärkt idag ... inte ens Spotify har väl så låg bitrate?

Skumt, jag ser ingen signatur i hans post och sitter på dator också.

Apropå mp3-kvalité så var det du som skrev att har man skit in så får man skit ut, varpå jag påpekade att att bättre hårdvara visst kan få skit att lukta, eller i detta fall låta bättre. Jag borde skrivit "t.ex. 128 kbps" för att förtydliga att det var ett exempel på skit.

Ha'et gött!

Av heatm

Bör man inte fråga vad han har för andra komponenter innan? Nätaggregat brukar ha en del att säga till om när det gäller elektronslukande grafikkort.

Men måste du ha grafikkort idag och har kraft till det hela skulle jag nog valt 290x-kortet. Kom ihåg att AMD snart ska lansera nya grafikkort. Jag tror nog att ~2800 kr för ett 290x är ett bra pris dock. Men inga av köpen är dåliga! Jag kör själv ett 970 med två skärmar (spelar bara på en 1200p skärm) och är sjukt nöjd med hur tyst och snabbt det är. 290x är dock snäppet vassare men också mycket törstigare = varmt i chassit = mer ljud från fläktar. Mitt 970 hör jag fan knappt när jag spelar med chassit öppet.

Lycka till med köpeångesten.

Edit: Såg nu att priserna är exkl. moms... tänkte väl jag också!

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Vad har du för högtalare? Vilket format har du din musik i på datorn?

Min personliga uppfattning är att det är väldigt få som hör skillnad på ljud, ställer man en dålig ljudkälla (kassettband) med nån gammal förstärkare och billiga högtalare i plast (tänk 80-tals-stereo) bredvid en vanlig CD-spelare som matar vilken halvvettig förstärkare som helst och lägger till ett par halvbra högtalare så hör Svensson skillnad... Jämför man den sedan mot en "bra" setup så är det få som hör skillnad, och främst om man spelar samma låt, byter mellan de båda anläggningarna... Att jämföra DAC-ar, högtalarkablar eller högtalare som kostar + 10kkr paret gör folk som har för mycket pengar, eller är mer intresserade av att lyssna på själva anläggningen än musiken den spelar...

Edit; summa summarum; skit in skit ut.. Har du all musik i mp3-format finns det ingen poäng med att lägga pengar på förstärkare eller DAC.

Skickades från m.sweclockers.com

Nja...

T.o.m. 128 kbit/s mp3:or låter bättre på en anläggning som matas med en bra stärkare med en vettig DAC än en undermålig stärkare och något inbyggt skitljudkort.

Edit: Ska väl tillägga att jag har märkt av väldiga skillnader när jag bytt från att köra analogt via skitljudkort till att mata digitalt via t.ex. optisk kabel med samma grejor. Och då menar jag inte bara att utmatningsvolymen (eller vad det nu kallas) blir högre så att du får ett upplevt högre ljudtryck vid samma förstärkarevolym. Det blir en heeeelt annan detaljrikedom och klipp i mellanregistret plus att reverber från pukor och annat kommer fram. Detta blir såklart inte samma skillnad om man har skithögtalare men på allt annat märks det garanterat. Om det är värt ett nytt förstärkarköp är en annan fråga, kan ju räcka med ett nytt ljudkort.

DÄREMOT betyder det inte att gamla förstärkare automatiskt är undermåliga. Nu är ju 3020i inget monster direkt men det skulle, beroende på vad TS har för högtalare, räcka med att han köpte enbart en DAC eller ett nytt ljudkort kvalitativt ljudkort för att få ett lyft i ljudet.

Därför vore det bra om TS skrev vad han har för högtalare och ljudkort idag. Har han ett par skräpiga 80-tals Jamo eller ett par 15-tums 80-tals Klipsch gör ju lite skillnad i vad som är vettigt.

Av heatm

Överpris? Gör en CPU själv vet ja!

Jag tycker det är sjukt vilken teknik vi kan få för 2 tusenlappar...

Av heatm

Ska du ha ett ensamt 970 så kan jag rekommendera det kortet. Inte om du tänkt köra sli dock.

Av heatm

"Bytt ut routern" står det. Var det samma problem på förra routern?

Av heatm

Har du en butik i närheten är det inget problem. Jag frågade när jag köpte mitt grafikkort om jag kunde lämna tillbaka det om det t.ex. var coil whine och dom sa "inga problem".

Du bör ha öppet köp i två veckor och så länge kartongen är hel och fin och datorn återställd borde det gå bra. Men fråga dom så får du nog reda på det.

Av heatm

Hoppas inte min nya tvättmaskin från samma tillverkare uppvisar detta beteende. Herre jisses vad sjukt!

Av heatm
Skrivet av Evronius:

Lämnade tillbaka kortet till butik. Nja, är de så. De finns några här i forumet som tidigt va missnöjda med sin GTX 900 då prestandan inte va lika jämn som med GTX 780. Skall leta lite här i forumet för jag vill minnas att de just var GTX 780 ägare som vart missnöjda.
Jag spelar gamla som nya spel. Men de som spelas mest för stunden är Diablo II, Skyrim, Far Cry 4, BF3 och DA: Inquisition. Bör kanske tillägga att jag kör på Windows 7.
Hur som helst tror jag att GTX 900 serien ännu har lite barnsjukdomar kvar bland drivrutinerna.

Klart det kan ha varit skillnad men det jag ville komma till är att det kan ha kommit många drivisar sedan dessa klagade. Sen beror det på om det var i sli eller inte också.

Nåja... jag är då toknöjd med mitt 970.

Av heatm

Antar att du inte kör med vsync på?

Av heatm
Skrivet av Evronius:

Ja du, om de är värt de är svårt att veta. Själv tycker jag inte de. Jag köpte själv ett GTX 970. Sålde de vidare då suget på GTX 980 vart för starkt. Dock är jag inte så imponerad över GTX 900 serien. Minnesproblemet från GTX 970 led jag aldrig av. Men en massa microstutter hos GTX 980 har gett mig en besk smak av 900 serien. Tror drivrutinerna är omogna och kommer vara så en tid framöver. Så med GTX 980 återlämnat och nu sitter jag med GTX 760 i SLI för tillfället medans sommar/höst får visa vad som är värt att satsa på. För min del iaf.

Observera att jsg sålde GTX 970 långt innan minnesproblemet uppdagades!

När sålde du ditt 980 och vilka spel kör du? Att generellt påstå att 900-serien lider av Micro stuttering kanske är lite överdrivet. Jag har då inte värkt något.... men som sagt... beror ju på spel, skärm och hur känslig man är.

Av heatm
Skrivet av Boyka91:

Jo tack.. Detta fenomen känner jag till. Jag känner bara att jag borde få ut lite mer kräm för komponenterna jag har dvs. För bara någon månad eller två sedan så var i7-4790k den bästa processorn på marknaden, 780 Ti ligger fortfarande före 970 GTX som det ser ut just nu. Trots detta så känns det som att den inte riktigt pallar med vad den bör göra.

Har du några tips på fler tester jag kan köra, eller saker jag kan göra för att säkerhetsställa att datorn inte knasar?

;SnabbEDIT;

Drivrutin jag kör med just nu och den jag prövade hardline med är följande => 347.25

Inga direkta tips utom Unigine Valley i.s.f. Sen beror det på vilka spel du har tillgång till och om något av dom har ett inbyggt benchmark. Men man får ofta lägre fps än man tror man ska få.

Av heatm

Du måste köra något benchmark som är repeterbart för att det ska gå att säga något. Prestandan i multiplayerspel kan variera väldigt mycket. SC kör t.ex. på en överklockad CPU vilken kan påverka resultaten. Vilken drivrutin kör du med på grafikkortet? Samma som i SC test?

Generellt så brukar folk kunna bli besvikna om dom kollar på benchmarks och tror dom kan få exakt den prestandan. Dom lirar i 10 min och lär ju kanske inte hinna med scener med mycket action i o.s.v. Det är i.a.f. svårt att säga. Med tanke på att det ser bra ut i 3d mark så tvivlar jag på att det är något fel.

Av heatm

Som Kalium sa så är specs, speciellt på basar, ingenting man kan gå på utan att vara riktigt insatt.

Det jag kan säga är väl att fyndbörsen ofta har demoex till lägre priser, något jag rekommenderar eftersom dom då förhoppningsvis är inspelade. Högtalare ska man inte vara rädd att köpa begagnat så det är väl ett ännu bättre tips men är ju svårare om man bor i en mindre stad då utbudet är lägre och basar inte är något folk gärna postar hur som helst.

En 8-tumlare är i minsta laget för att få ut något riktigt bastryck, men är rummet litet så är det klart den kommer göra skillnad!

Av heatm
Skrivet av Swedman18:

Om man har behovet av prestanda så behöver man nog inte att bry sig om strömförbrukningen, annars kan man lika gärna spendera sina pengar på en R280X , så kan man maxa sina inställningar på 1440p 120HZ för cirka 1500kr mindre.

Det ironiska är att man köper en GTX 970 för att ha det som någon slags framtidskort för att bedriva 4K när man väl tänker uppgradera sin monitor, men videominnet kommer inte att orka med det.

Nu handlade rubrikensfråga om 970 vs R290X givetvis. R290X är definitivt inte lika strömsnålt, men Freesync teknologin kommer göra så att 290X inte behöver arbeta lika mycket. Det är nog främst det som många väntar på när det ska komma.

G-sync till Nvidias monitorer är ett klart och skärt DRM, Med moddade drivrutiner så kan man ge G-sync till sin dator, alltså samma teknologi som det sägs att man måste betala 900kr extra för.

https://www.youtube.com/watch?v=qZYfnpH3JWg#t=294 (http://gamenab.net/2015/01/26/truth-about-the-g-sync-marketin...)

För mig skulle det bli ett ganska enkelt val mellan dessa två kort.

Men för tillfället nöjer jag mig med en 7950 kort och gott, och kommer nog uppgradera mig när Freesync monitorerna kommer ut, om man har lite tur kanske nya kort kommer i mars för det skulle passa perfekt^^

Freesync gör väl inte mycket för att belasta grafikkortet mindre, inte som vsync. Sen är inte ett 970 nog för att driva 4k. Det finns inget kort idag som är framtidssäkert för sådana upplösningar. Inte ens i SLI/CF så det är menlöst att tänka så.

970 är ett grymt kort. Jag har evga's och jag hör det knappt med chassit helt öppet plus att det inte kommer spilla ut en massa värme i chassit som gör att jag kan sänka hastigheten på alla andra fläktar. Om TS får tag på ett 970 för runt 3000-3200 kr tycker jag att det är ett givet val över 290x enbart med tanke på hur bekvämt det är att faktiskt ha en tyst dator. Der är GRYMT skönt att slippa det ständiga surret från små grafikkortsfläktar när man surfar eller lirar typ Hearthstone.

Bara mina 5 öre i frågan...

Av heatm

"...endast räcker till för att motsvara upplevelsen på spelkonsol" är antagligen ren bullshit. Antingen har dom skitit i att optimera spelet för att sälja mer konsollspel eller så nyttjar dom det faktum att "motsvara" är en väldigt otydlig formulering.

Vi får se när TotalBiscuit gör en port report.