Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm
Skrivet av fRostmirE:

Jag och min vän var helt lyriska när vi gick ut ur salongen, länge sen man fick en sån kick av en actionfilm. ja när var senast apropå det, Terminator 2 kanske? Nej jag kan inte minnas sist jag faktiskt njöt på riktigt av en ren odlad actionfilm. Man måste ju bara älska alla praktiska effekter Mindre CGI åt folket!

Exakt det här! Senast jag hade en sån här kick efter en film var efter The Matrix!

Folk som kommer ut ur biosalongen efter den här filmen och klagar på skådespeleriet borde bannas från all actionfilm i all evighet framöver.

Av heatm

Bugg iOS: crasher vid infogning av länkar.

Mitt safari crashar när jag försöker infoga videor, bilder eller länkar i forumet.

En till liten bugg jag märkt av är att sökfunktionen inte funkar när man går efter man tryckt bakåt utan sök-knappen står och "tuggar".

Använder inte mobilsidan utan den ordinarie.

IPad Air 2, iOS 8.3.

Av heatm
Skrivet av philipborg:

Har ännu inte ansett det vara värt det personligen Kör alla mina spel (~1.2TB installerat) från en HDD och tycker laddningstiderna är helt OK. Spelade precis igenom Bioshock Infinite och hade laddningstider på 4-9s, vilket är tillräckligt enligt mig. Särskilt inte värt för multiplayer spel (BF är väll undantaget) där man ändå måste vänta på alla andra för att spelet ska starta.

Jag kör mest world of tanks och där är det värt det för att man ska hinna analysera med- och motspelarlaget innan matchen. Sen är även Dragon Age Inquisition ett sånt där spel som jag nog inte hade pallat med att ha på en vanlig HD. Men jag vet inte hur laddtiderna är eftersom jag inte testat.

Det är ett val man får göra och självklart är det en kostnadsfråga. Och som du säger, många spel multiplayerspel är bara onödiga eftersom man då ändå bara får sitta där och vänta på att klockan skall räkna ner.

Av heatm
Skrivet av juniorjesper:

Idag blev det av att installera allt
Vart bra men var drygt att komma igenom väggen från motorn till kupen.

Vi tog det vi hade hemma och det blev 2 st Jensen basar på 525 watt (står det på dom) och satan vad de spelar på bra!
Synd nog hade jag inte telefon med men backspegeln hoppar så man inte ser i den

Skulle sett hans flin haha

Skulle gärna ha lite tips på element för ska till Stockholm på Lördag och tänkte då passa på att köpa ett.
Pris max 1000+/-

Han vill gärna ha en liten låda men går ju alltid att övertala med, de jag funderat på är som tidigare sagt JBL GT5-12, Gladen SQX12/RS08/RS12 men är öppen för förslag

Skoj att det spelar på bra! Jo, att ta sig igenom brandväggen kan vara lite bökigt, minst sagt.

När det gäller element är jag inte till någon stor hjälp så den fråga langar jag vidare.

Lycka till med resten och fortsätt gärna komma med uppdateringar och vad du väljer och varför.

Av heatm
Skrivet av robalm:

Jag förstår inte varför swec kommer med en review på ett "gammalt kort" som släpptes i januari och sätter en rubrik som det skulle vara någon dags-nyhet, handlar nog om pengar emot reklam har jag en känsla av.

Nä, dom får en vecka på sig att resencera alla nya produkter. Tar det längre tid vill vi hellre vara utan. På så sätt behöver vi bara läsa 3 recensioner per år! Vilken bra idé!

Skickades från m.sweclockers.com

Av heatm
Skrivet av philipborg:

@heatm Ha! Vänta till Star Citizens. Senaste jag hörde från utvecklarna så var deras version ~130GB. (Har ingen källa att hänvisa till då jag känner en som känner en som känner en utvecklare där. Är däremot en legitim källa.)

Mmm... Det börjar bli dyrt att lägga spel på SSD's

Av heatm
Skrivet av Edin95:

tacksam för all hjälp speciellt till dig heatm.
men jag tror jag låter bli med att köpa allt separat, tycker det blir så bökigt och att inte ha någon pålitlig som bygger upp den, även att 3 års garantin ryker..
tror jag beställer den kompletta för 8999 och ber till gudarna att den kommer orka av LoL iallafall, med stadig 60 fps :b ..

Det är en bra dator för 9000 och med tre års garanti. No huzzles så att säga!

Jag skulle dock vilja rekommendera dig att byta ut den SSD'n mot en Samsung 850 Evo för 250 kronor, eller ännu bättre köpa en till SSD på 256 gigabyte för spel. 120 gig går åt när du installerat windows och dragon age och den SSD'n som följer med verkar verkligen kass.

Du får dessutom med Witcher 3 med grafikkortet och det kommer ta upp en herrans massa GB och spel är verkligen någonting som bör ligga på en SSD.

Av heatm
Skrivet av NybbTronio:

Jupp, verkar tyvärr billig av en anledning.
Jag hade hellre kört på en sådan här för knappa hundringen till.

Håller helt med!

Av heatm
Skrivet av NybbTronio:

@heatm Är inte det där den ökända SSD:n som är rätt kass?

Kan läsas mer om här.

Kan det vara. Jag forskade inget om den eftersom den ingick i det ursprungliga paketet. Billig dock och ville hålla mig hyffsat inom samma pris.

Det där såg dock inge bra ut och knappast något man vill sponsra. :/

Av heatm
Skrivet av juniorjesper:

Det blev Andersson steget Han ville ha de så billigt det gick och var smidigt att springa in på NetonNet bara
Kul att det fanns så mycket olika val man kunde göra med steget och det uppskattade han

Men hur lååååååter det!?!?!?

Av heatm
Skrivet av Edin95:

@heatm: bor i uppsala ja, men går det ens att köpa separata delar på komplett, dom verkar bara sälja kompletta datorer.. sitter på mobilen så kanske missat

oj det gick visst.. får väl ta och se prisskillnaden på den för 8999 om jag köper alla delar separat. om jag tjänar 500kr på det så kan jag lika gärna beställa kompletta versionen

Haha... coolt att du bor i Uppsala... vad var chansen för det?

Här har du en länk till lite delar.

Dator i delar

Det du får är framförallt:
- en Snabbare och överklockningsbar CPU.
- Ett fullstort moderkort med möjlighet för Crossfire (två AMD-grafikkort som sammarbetar). Vill du inte ha crossfire så går det att byta till ett ASUS-moderkort med M2-kortplats istället för ungefär samma pris.
- En 2 terrabyte stor mekanisk hårddisk för lagring (ingick inte någon i paketet). Samma SSD som i komplettpaketet.
- Ett värre nätaggregat på 650 W.

Sen har mitt paket ett AMD-grafikkort istället, ett R9 290. Billigare än ett 970 men likvärdigt i prestanda (kan vara långsammare i låga upplösningar men snabbare i högre upplösningar).

Vill du ha in ett gtx 970 (har ett själv och älskar det) så kostar det en 700-800 kronor mer, alltså samma pris som hårddisken jag köpte till.

Andra får gärna komma med fler förslag!

Av heatm
Skrivet av Hugom3:

@Edin95: CPU är processorn, jag tror att det kan vara svårt att köra gta på medium. Min kompis har samma processor och den gör så att han måste köra på lägsta grafik, men jag är inte säker eftersom att denna dator har lite bättre grafikkort än vad han har

Knappast processorns fel. GTA kanske är CPU-krävande i multiplayer men en det där är en kompetent processor, om än inte en K-modell som går att överklocka och lite låg turbofrekvens. Vad har din kompis för grafikkort?

Skrivet av Edin95:

@Hugom3:
okay.. då kanske det inte är så värst värt att spendera 11k för Lol/Cs... :c

https://www.komplett.se/komplett-gamer-i15-gtx-960-edition/10...
kanske man tar denna istället, för cs och lol.. dum fråga igen men tror ni den hanterar lol/cs på medium med flytande fps?
såg någon skriva att den har ett dåligt grafikkort dock

Nästan alla datorer kan köra CS och LoL. Frågan är i hur många bilder per sekund? Ska du köpa till en 120 hz skärm för CS? För att få extremt mycket FPS i CS är det mest Processorn (CPU) som sätter stopp och den där kommer nog inte klara av 300 fps som en del vill sitta på. Men det är extremt och inte nödvändigt om du inte ska vara tokseriös.

Du har ingen kompis som kan bygga datorer? Om inte så kan du alltid fråga någon sweclockare i samma stad som dig att kanske hjälpa till. Köper du egna komponenter och sätter ihop dom själv får du framförallt ett system med bättre moderkort och en CPU som kan överklockas väldigt enkelt. Det blir runt samma pris men du får heller inte någon 3 års inskickningsgaranti som kanske är bra att ha om man är nybörjare vad gäller datorer och hårdvara.

Men vill du absolut inte sätta ihop datorn själv och inte är intresserad av att överklocka i framtiden så är i30 ett väl avvägt system.

Btw så ska du inte ha windows 7 på en ny dator. Det du gör med windows 8.1 är att installera en startmeny, t.ex. StartIsBack, om du vill ha en sån. Sen har du ett operativsystem som är överlägset Windows 7 på alla sätt.

Vill du ha hjälp att sätta ihop ett bra paket så kan du PM:a mig så hjälper jag dig. Bor du i Uppsala så kan jag hjälpa dig att sätta ihop den också.

M.v.h.

Av heatm
Skrivet av juniorjesper:

Jo jag har sett den förut men kollade bara lite snabbt på bashögtalare och tyckte dom var så mycket dyrare än andra. Men blev väldigt sugen på GAS steget så det blir ett sånt istället
Nu kommer farsan bli nöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, jag vet inte hur dom står sig prismässigt eftersom jag inte jämfört. Anderssonssteget är nog djäkligt prisvärt men alltid värt att besöka sådana butiker som Ullareddigital. Man vet aldrig vad man kan förhandla sig fram eller vad man kan hitta i div. fyndhörnor.

Hittade dock på BRL.se att Gas-steget har ett frekvensomfång på 20 hz - 30 khz. Nu brukar 20 hz räcka gott och väl till bilbasar eftersom det inte är hemmabio vi talar om, men kan vara bra att veta. (http://www.brl.se/sv/artiklar/gas-pro-802.html)

Av heatm

Aldrig varit i ullared men en snabb Googling hittade detta som väl ändå borde vara en bättre butik för billjud?

http://www.ullareddigital.se/bilstereo/slutsteg/2-kanal-c-106...

Några exempel:

GAS PRO 80.2 1200:-

DLS XM20 1000:-

Crunch GPX500.2 Nedsatt till 700:-

Alla dom går att bryggkoppla. Om de finns i lager i butik vet jag inte dock.

Skulle ta en GAS PRO över ett Anderssons alla dagar i veckan.

Ska du bryggkoppla så se till att steget är stabilt i 2 ohm då bara. Många bilhögtalare som är svårdrivna.

Av heatm
Skrivet av Mr.Borka:

Minnesproblemet drabbar 100% av grafikkorten, eftersom minnet är felkonstruerat.
Nä. Alla entusiaster bör hålla sig långt borta från GTX970 för att sända tydliga signaler till Nvidia. De som redan äger skiten borta göra ett ordentligt försök på att få skiten returnerad.

Att grafikkortet är felkonstruerat och ger fel som inte visar sig idag är en klen tröst när problemet gör steget in i framtidens spel hopplöst.

Om du köper grafikkort för framtidens spel du, så köper jag grafikkort för dagens... När framtiden kommer och nVidia släppt tanken på 970 är mitt 970 redan hopplöst långsamt.

Jag är så less på att det i varje tråd ska sägas saker som "Sälj kortet!" o.s.v. Hur hjälper det TS?

Till TS: Kortet ditt är finfint. Klockar bra mycket bättre än mitt. Och vad hade du hoppats på? Du kanske skulle kunnat få ut 1 - 3 % mer i prestanda. Vi snackar 1 fps mer, ibland...

Av heatm
Skrivet av Persienner:

Så många bra förslag, blir helt ställd att det finns så många spel med såpass bra betyg! Här är i alla fall några av dem jag spanat in hittills:

Half life 2 (Ev ettan också)

Return to Castle Wolfenstein

FTL (75% rea på steam, kan man tacka nej?;))

Star wars Dark forces/Outcast/Jedi knight II (Finns så många, vilket ska man börja med, vad skiljer dem åt?

Fallout 2 (Samma fundering som med Halflife, första fallout är ju betydligt äldre än 1999 men är det värt att börja med ändå? 1999 är inte satt i sten mer en riktlinje.)

Fallout 2 är tillsammans med Civilization mitt absoluta favoritspel genom alla tider. Spelar igenom det titt som tätt. Jag skulle gå direkt på 2:an och skippa 1:an.

Av heatm
Skrivet av Persienner:

Nej har faktiskt inte det, var osäker om det skulle lämpas på min bärbara men det verkar det nog göra, det är ju den hela spelserien som man bara hört bra om!

Jag antar att man bör börja med ettan och spela igenom serien?

Helt klart intressant, star wars serien ska ju vara populär!

Knights of the old republic men framförallt Knights of the old republic 2!!!

2:an är precis som 1:an men liiiiite bättre på allt. Så ska du spela ett utav spelen ta 2:an. Det är många timmars rollspelande av yppersta klass.

Av heatm

Va, finns det folk som INTE har en surfplatta?

Har en iPad Air 2 och innan den en iPad 2 som jag bytte till mig i hopp om att sälja efter flytt. Tog 2 veckor med iPad 2:an sen gav jag bort min laptop till morsan för jag insåg att jag aldrig skulle behöva en laptop privat igen. Till jobb är det såklart en annan femma.

Jag har inte läst en bok i pappersform på 3,5 år eftersom en platta är överlägsen. Så grymt skönt att slippa läslampor, skuggor och att ständigt måste hålla i en bokhelvete!

Kollar på youtube, twitch och all min media på stationära spelburken via Plex. Använder sen chromecast för att enkelt slänga upp youtubeklipp eller en film från Plex på TV'n i vardagsrummet. Kör Spotify från den till förstärkaren via Airplay, sen lirar jag en del Hearthstone på den också.

Jag klarar mig inte utan en platta idag och jag skulle aldrig byta tillbaka till laptop igen för privat bruk och så länge jag har en stationär kraftburk att göra tyngre grejor på.

Så skaffa en nu!

Edit: Kan väl tillägga att Z4 Tablet verkar riktigt grym också. Min erfarenhet är att vikten är det absolut viktigaste, sen skärmen och efter det extra prestanda (mer prestanda än nödvändigt så att säga). Sonyn är några gram lättare än ipad air 2 och verkar ha en bra skärm och hårdvara generellt. Inte sätt nå batteritid men ja... det brukar inte vara några problem i tablets.

Av heatm

Var det någon recension som upptäckte felet eller var det som vanligt bara massa ryggklappande, som det brukar vara inom teknologijournalistik?

Av heatm

Apropå memorygate och 970 kan man läsa en lagomt simpel artikel här: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-nvidia-...

Skulle jag köra med två grafikkort skulle jag nog tveka på ett 970. Men å andra sidan skulle jag inte vilja lägga pengar på två 980 heller. 4 GB är inte mycket mer än 3,5.

I framtiden när nVidia lägger mindre tid på att med sina drivrutiner rätta alla fel spelutvecklarna gör kanske man kan få mer bekymmer, men kortet är då redan för slött så vad spelar det för roll?

Jag har EVGA's variant som har en lite mindre uppbiffad kylare än ASUS och MSI's slagskepp, och jag är toknöjd. Verkligen toknöjd! Första gången jag inte stör mig på ett grafikkort utan det bara finns där utan att låta och krångla.

Så så länge du måste köpa ett innan sommaren kan jag rekommendera kortet med gott samvete. Tyvärr är korten rejält mycket dyrare nu iom den svaga kronan men ibland har man som inget val. Kliar det i fingrarna och bankkontot känns för framtidssäkert så finns det bara ett sätt att bli av med den obehagliga känslan och det är att spendera!

AMD's 290 eller 290x är också stabila kort. Till och med stabilare men lite mer törstiga, vilket för mig spelade stor roll då min låda redan idag är fullproppad och jag ville verkligen inte skruva upp chassifläktarna för att hålla nere temperaturerna i chassit. Men sitter du på ett större chassi som är välkylt och hittar en bra deal så kan du lika gärna köpa ett sånt. Jag vet dock inte hur dom är ljudmässigt. Det faktum att 970's inte låter alls när du inte spelar och t.ex. bara kollar film eller slösurfar är det jag älskar mest med kortet. Detta är något som både Asus Strix- och MSI Gaming-korten gör. Även EVGA's kort med ACX 2.0 kylaren.

Hoppas detta kan hjälpa.