Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm
Skrivet av Raizor1991:

Det var då själva f*n att vissa personer inte kan skriva seriösa inlägg, det skall bara skrikas som småbarn.
Skärp er!

Åter till ämnet så känns det vettigt att dom väntar med att släppa drivrutinen tills den är klar.
Ingen av oss användare som tjänar på att använda en trasig drivrutin.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är roligt att det alltid ska förlåtas också... självklart ska dom inte släppa ofärdiga drivrutiner. MEN hade jag köpt en skärm och kanske inte vore den mest tekniske kunniga men fått höra att drivrutiner skulle släppas innan helgen så hade jag varit besviken.

Du har inte köpt en skärm antar jag så då är det lätt att vara förlåtande för du är inte kunden i sammanhanget.

Faktum är att jag är less på att teknikföretag alltid lockbetar med löften för att folk ska köpa saker tidigare än annars.

Av heatm
Skrivet av skog1s:

Har du själv jobbat med något/någon som kräver en deadline?

Skulle du själv inte dra ut på det för att få det ordentligt? Även om det innebär straffränta!

Idioter (?) Knappast!!!!!!!!

Jag jobbar alltid efter deadline... Någonting är fel inom AMD. Antingen kan inte ingenjörerna uppskatta hur lång tid saker ta (som är svårt, jag vet som ingenjör själv) eller så pushar cheferna för hårda deadlines.

Hur som haver är dom sopor om dom missar deadlines hela tiden. Samma gäller spelutveckare... Men där har dom iaf initiativ med förbokningar som sopor köper.

That's it... fortsätt försvara dom ni så sitter jag här med popcorn.

Av heatm

Vadå INNAN helgen... JOBBAR DOM INTE PÅ HELGERNA!? Deadline är deadline.... idioter

Av heatm
Skrivet av Surgubben:

Har i a f skaffat FV4202 med tanke på framtiden. Blir väl antagligen som min T34 när den blev premium. Två vagnar till priset av en, samt att man har en premium att grinda stålar med.

Lyckades också i går kväll köpa Maus på "rea", 4.275.000:-. Rena stölden

Tyvärr har verkar man inte få behålla fv4202 när den blir premium Utan man får den nya vagnen and thats it.

Av heatm
Skrivet av downtown:

Tack för era svar.

Jag har tittat lite på ac-routrar och det känns som det smarta valet för framtiden just nu. Frågan är hur stor nytta man har av USB 3.0 som t.ex RT-AC68 modellen har?

Ingen om du inte tänkt ansluta en hårddisk direkt till routern. Grejen är att det fortfarande går pinsamt sakta att göra så trots att diskarna är USB 3.0. I.a.f. på just Asus routern i de tester jag sett, alltså lååååångt ifrån max bandbredd på usb 3.0 gränssnittet utan fortfarande bara några 10-tal MB/s, om äns det. Så jag såg ingen mening med att ha det och sparade några hundra och tog föregångaren.

Av heatm
Skrivet av the_weird:

Aa beror ju helt o hållet på vilket codec som använts när man komprimerat videoströmmen.. *bort*
Sen ovanpå det så beror det på vilka inställningar man kodat med o.s.v

Där finns dock en del inställningar du kan göra för att förbättra kvalitén även på omkodat material, bla transcode preset.
Välj inte auto utan "make my cpu hurt/straffa min processor" (Inställningar > Server > Omkodare) för att prioritera kvalite över hastighet.

EDIT:
Chromecast stödjer
* H.264 High Profile Level 4.1 (the processor can decode up to 720/60 or 1080/30)
* VP8

Källa: https://developers.google.com/cast/docs/media

Jo, tror jag varit inne och ställt upp alla reglage som finns. Men det är inte Plex fel att mörka scener kan få lite artefakter utan som sagt antagligen chromcastens. Ingenting jag klagar på dock för bara det att jag kunde skrota min HTPC gör det värt det! Är trångt nog med xbox one, ps4, förstärkare, högtalare, olika kontrollers o.s.v. o.s.v. Älskar den lilla makapären likt jag skulle älskat en hamster... som jag skulle älskat mer än mina växter, som dör en plågsam död...

Av heatm
Skrivet av the_weird:

Dubbelkolla så att det faktiskt är inställt på högsta kvalitén också... Standard är väl typ 8mbit.

Inställningar > Webb > Uppspelare > Strömmningskvalitet och sen på Lokal uppspelning så väljer han Orginal.

Kolla även så att "Direktströmmning" är ikryssad (måste visa avancerade inställningar för att denna ska dyka upp).

Finns det så att han skickar film utan att decoda om dom? I.s.f. måste jag ju fixa till detta ögona bums där hemma! Edit: Kom ju på att det antagligen är chromecastens fel såklart... Väntar på en chromecast med fetare bandbredd och som helst även fixar FLAC-filer via plex... it's a dream.

Allt jag hittat är typ en massa mbit/s... mörka scener ser likförbannat rätt kasst ut.

Av heatm

Plex är som sagt helt underbart ihop med Chromecast. Kvalitén blir lite lidande dock om man är van vid bluray kvalité men smidigheten väger tyngre för mig.

Går även att öppna en port i routern och med några enkla tryck fixa så att man kan streama film från hemdatorn när man ligger på hotellrum eller sitter på någon trist kollektivtrafik. Asenkelt och funkar klockrent!

Av heatm

Har du gått in under Windows/users och tittat om du kan hitta något där?

...eller ligger den under c:? Hade för mig den låg under windowsmappen jag.

Av heatm

Intressant det hör med kylaren på Asus-korten. Jag har ett 7870 liggandes utav den första batchen Asus släppte och som dom senare gjorde om lite för att det lät SOM SATAN!

Kanske får ta och skruva upp kylaren och ghettomodda lite innan jag återupplivar det i en ny 2:a burk.

Till TS kan jag rekommendera 970, särskilt om man inte är begåvad med ett stort chassi. Jag kör med min chassilåda öppen (on/off-knappe är paj på chassit så måste starta burken med skruvmejsel) och ståendes på skrivbordet och jag blir inte störd alls av njudnivån när jag lirar. EVGA's 970 är grymt tyst, och det ska vara det mes högljudda av de vanliga 970. Att fläktarna slås av vid idel gör dessutom att jag lätt kan sova med burken ståendes i sovrummet, ca 2 meter från sängen.

Med mitt ASUS 7870 med DCII-kylaren (en tidig dålig version som sedan förbättrades) blev jag, och alla på team speak, tokig! Men dagens kort är inte så kassa. Dock tvivlar jag inte på att de låter mer än just 970. 290 och 290x är däremot monsterkort och hade jag enbart tittat på fps/krona hade jag nog inte valt 970 idag.

Med det sagt så var jag nog mer nöjd med AMD's drivrutiner... Hade aldrig några bekymmer och älskar hur dom hanterar flera skärmar.

Hoppas dessa mer världsliga erfarenheter av 970 kan hjälpa. Tror coilwhine var ett problem dom hade i början. Vad jag tyckt med märkt av på olika forum är att dessa problem verkat avtagit. Mitt kort är tack och lov tyst i detta avseende... Eller så börjar min ålder och timmarna i replokalen ta ut sin rätt.

Av heatm

Krävs lite mer felsökning och info för att säga vad som är fel.

Med den infon så kan man väl konstatera att moderkortet får kräm men hur är det med processorn? Är den strömkabeln riktigt ansluten? Testat felsöka ramstickorna? Googla för hur man gör.

Ett råd när det inte funkar är annars att dra ut ALLT som inte är nödvändigt inklusive alla chassikontakter. Datorn kan startas med att man kortsluter pinnarna för POWER_SW med en skruvmejsel eller någonting annat ledande.

Av heatm

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2603257

Billigaste 144 hz'aren tror jag. Lirar du CS är det som natt och dag mellan 60 och 120/144 hz.

Själv skulle jag nog tagit denna dock... hatar att inte ens kunna höja skärmen. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2442876

Av heatm
Skrivet av ezzu:

vart inne på en 15 tums pa bas, då jag tror att en större bas på 8 ohm med ca 98 db känslighet, blir lättare att få ut mer ljud i på mindre effekt uttag:) dock blir lådan ngt större, men i mitt fall kommer jag inte släpa runt på den! ska få in den i bilen och kunna lyfta ur den;O men annars ska den bara stå still:P

Hittat någon vettig med 8 ohm?

Tum är alltid kung!

Annars låter det som om du är ute efter något att ta med till Powermeet!

Av heatm

Är man bra, go i huvvet och gärna över 20 år kan man gå med i DUMBO som är världens bästa klan!

Nä, vi är två lirare som snittar en 3000 wn8, som mest lirar tier 9 eller 10 och som bara kör pluton, sällan helt nyktra. Startade klanen för att få ihop lite snubbar som vill lira men inte med fokus på Clan wars alls och inga regler utom att man måste kunna köra tanks fast ögonen börjar gå i kors.

Så är det någon som känner sig ensam och inte brukar rusha till sin död, och som vill ha en rosa elefant på sin tank är ni välkomna.

Av heatm

Kan väl säga att jag verkligen inte ångrar mitt köp av ac-router. Men då är det nog en 10 enheter hemma hostig som är uppkopplade trådlöst och ytterligare via kabel. Det streamat dessutom en massa internt inom hemnätverket.

Men vill du köpa en router så rekommenderar jag isf Asus Rt-AC modellerna. 56 och 66 tror jag dom heter. Jag har den äldre som saknar USB 3 och inte riktigt har samma peakhastighet men satan vad gött snabbt det går och stabil som tåget trots stor belastning.

Mitt tips iaf men kanske overkill som du sa.

Av heatm

Är väl P.audio HP-12W -elementen som är klassiska för att bygga dessa byggen: http://www.ljudia.se/produkter/hogtalare/element/element/12/p...

Dessa som används i Boominatorbyggerna för den höga känsligheten och sitt låga pris plus att dom är på 8 ohm och därmed är snälla mot stärkare. Dom tar ju dock upp lite plats så kan ju krävas lite större låda till dessa.

Själv har jag tittat på Beyma Power 15 för att bygga något vansinnigt. http://www.dbakuten.se/bilstereo/varumarken/beyma/bil-element...

Generellt är väl element för PA-grejor inte direkt gjorda för att spela superlågt i frekvenserna eftersom all bas lätt försvinner när du inte lirar i ett slutet rum. Breda register, snabbhet och lättdrivenhet är kanske viktigare egenskaper i dessa fall.

Av heatm
Skrivet av gzor:

Jag får väl hålla ögonen öppna på blocket lite och ha lite tålamod tills något köpläge ev. dyker upp. Det är ju ändå inte bråttom )

Men hur funkar DACen nu när min förstärkare är kopplad genom RCA-aux till datorn?

Då är det datorns ljudkort som "DAC:ar". Så har du ett kasst ljudkort kommer en digital signal göra susen.

Edit: Ah... var redan någon som informerat dig om detta... så går det när man inte uppdaterar sidan innan man skriver. Men jag kan säga mitt om CD-spelare. Köp någon som känns mekaniskt bra och som du trivs med. Kör digital signal and thats it. INGEN skillnad i ljud mellan spelare om du kör t.ex. optisk signal.

Av heatm

Köp högtalarna först och avgör sen vad du tycker! Jag tror inte det kommer vara några som helst problem att driva ett par MA Silver-golvare med den stärkaren. Självklart kan du säkert få mer kontroll men jag tror inte du kommer tycka det är värt det. Speciellt om du bara tänkt köra stereo. Börjar man koppla in fler högtalare och vill köra hemmabio på ashög volym kan man börja fundera på slutsteg. Men jag tror den stärkaren lätt kommer klara av att få tavlorna att ramla ner.

PS: Bra val av högtalarserie!

Av heatm

Håller med om Steelseries Rival (iofs optisk har jag för mig). Även Steelseries Sensei är en riktigt enkel och astrevlig mus som ligger skönt i handen. Sensei är fan mitt förstaval av alla möss. Jag gillar Steelseries formgivning på mössen, den är klassisk. Sen diggar jag deras materialval.

Här har du en länk till hur Sensei ser ut: https://www.dustinhome.se/product/5010639260/sensei-raw

Av heatm
Skrivet av wildhawk82:

Men om du vet att d är fel på ditt grafikkort du har installerat om hela datorn och får samma fel och du ringer till inet och de säger att vi inte gör något för d är inget fel på kortet. Vad skulle du göra då?

Men dom testade ju kortet första gången. Tyvärr hittade dom inga fel. Nu har dom gjort det och du har fått ett fungerande kort, tyvärr verkar det inte vara ett nytt kort vilket ju suger en del. Men du har fått spel och godis i kompensation!

Jag har också halvtaskiga erfarenheter av inets support vid ett felande moderkort men i det stora hela gör dom oftast mer än andra butiker. det var dock en miss av dom att rekommendera nytt moderkort och nya minnen. Jag ser inte hur ett moderkort eller minnen direkt skulle ha orsakat de felen du upplevde. Rekommenderar de sådana saker bör dom även kunna motivera varför och vad som skulle kunna vara felet. Det är ju hur som helst inte sannolikt att det är fel på TVÅ komponenter samtidigt. Känns som om någon på inet chansade hej vilt vilket i detta fallet kostade dig pengar i onödan. Lite amatörmässigt måste jag säga.