Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Enda gången du tjänar på att köra riktigt dyra kablar är om du har världens dyraste anläggning

Av heatm
Skrivet av AMD-Hippie:

Använde helt nyligen en stationär dator på ett ställe jag går till. Datorn starta upp blixtsnabbt, var knäpptyst och svarade omedelbart på allt jag gjorde - ingen användarlagg. Blev givetvis nyfiken på vad som fanns i datorn. You guessed it! En AMD. Otroligt nog en A4, om jag minns rätt. Blev kär i AMD på nytt faktiskt

CPU'n har ingenting med hur rapp datorn känns i vanligt användande... det är hårddisken, eller SSD'n som spelar roll då. Starta upp en CFD-beräkning får du se på annat. herre jisses...

Av heatm
Skrivet av ArcticFire:

200 W per rail. Räcker för många grafikkort så... det är inte direkt sämst. Men vad dom skriver och vad det levererar är inte alltid samma sak.

Av heatm
Skrivet av fantomsmurfen:

@heatm: Jag har själv ett 970 och är mycket nöjd. 970 överklockar ju också väldigt bra så jag tror att 390 hamnar efter på den fronten åtminstone om man spelar i 1080p. Sen har ju 970 lägre värmeutveckling samt att nVidia brukar vara bättre med drivrutiner än AMD.

Jo, nVidia är framförallt snabba ut med nya drivrutiner vid spelsläpp. Hade ett AMD 7870 innan och hade inga som helst problem med AMD's drivrutiner. Mitt 970 överklockar dock inte alls, så har man otur så får man köra stock klock på dom.

Av heatm
Skrivet av AMD-Hippie:

Som jag ser det får AMD ta otroligt mycket skit. Jag var alltid jättenöjd med med mina AMD-processorer på den tiden jag använde dem. Men om man läser och jämför statistik med mera och ska lyssna vad andra tycker kan man lätt bli förvirrad. Jag valde en Pentium G3258 i förhoppningen att jag genom överklockning kunde göra den jämförbar med Athlon X4 860K fast lite strömsnålare. Det gick inte så bra. Visserligen är min G3258 snabbare på entrådiga processer men helhetsbetyget är ca 1500 poäng sämre än vad Athlonen fått på PassMark. Prisskillnaden är ganska liten mellan dem.

C'est la vie!

AMD var bra en gång i tiden ja... det var Nokias mobiler också!

Av heatm
Skrivet av Se7en:

Tack för hjälpen!

Då har man snart delar över så jag kan bygga en budget-dator till mig själv

Köper du ett GTX 970 så kom ihåg att rensa ur AMD-drivrutinerna helt och hållet innan du sätter in det. Googla på typ graphics driver removal tool så hittar du det.

Annars är AMD Radeon R9 390 lika snabbt kort för samma/mindre pening. I 1080p är 970 snabbare ibland och 390 snabbare ibland. Men i högre upplösningar är 390 klart snabbare!

Här är ett populärt 390:
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

Benchmarks på samma kort hittas här:
http://www.sweclockers.com/test/21190-sapphire-radeon-r9-390-...

Har själv ett 970 och är toknöjd så det är ett bra köp hur som. Men är ett 390 billigare skulle jag ta det alla dagar i veckan.

Av heatm
Skrivet av Christley:

är inga problem, speciellt inte när du inte kommer köra allt för krävande spel med den där datorn

Vad spelar det för roll vilka spel karln ska köra?

Nätagget kostade 600 kronor på Kjell & Co när det fanns. Det är väl knappast katastrof rent prismässigt utan i linje med en del andra billiga aggregat. Innan man ser ett test av agget skulle jag inte ha det i min dator dock. Vad tål det egentligen för effekt? Vilka säkerhetsfunktioner har det? Vilka har tillverkat agget från början? Jag antar att detta levererar 500 W vid typ 25 grader. Blir det varmare än så lär kina-delarna pusta och frusta.

Men rent effektmässigt, om det kan leverera i närheten av 500 W så är det lugnt.

Av heatm
Skrivet av Se33:

@Alakai: Vilka moddar pratar vi om?

Svara på alla 4 frågorna så kan jag kommentera bättre.. Men jag menar inte att det är ett vattentätt bevis på att alla moddar är orättvisa.. Bara att om man är ärlig och frågar sig själv dom frågorna så tror jag en klar majoritet kommer fram till att man har sina mods för att det blir enklare att spela.

Om det har tillräcklig påverkan för att synas i statistiken bryr jag mig inte så mycket om i detta fall.. Även om jag förstår varför du tänker så när jag skrev "lika bra".. Jag tänker dock mer på den här kommentaren som man brukar kunna höra efter varje patch "Jag kan inte spela, mina mods är inte ute än..".

Självklart håller dom fast vid sin produkt och mods kan bara göra vissa saker.

Det jag menar är att jag tror inte WG bryr sig om att utveckla EGNA funktioner för saker som redan FINNS som mods. Dom gjorde det med minimap funktionerna från XVM.. Men det är det enda jag känner till.. Saken är ju att om WG "stjäl" en mods ide och lägger till det i spelet innebär det endast extra jobb för dom jämfört med att låta det fortsätta vara en mod... Få klagar över att det inte finns eftersom dom som vill ha det skaffar modden. osv.

Om mods inte var tillåtna skulle jag tippa att vi redan hade haft flera av dessa saker vanilla spelet:
Bättre sortering i garaget,
Carousel option,
Lampor i teamlist för spottade / tidigare spottade,
Hitlog,
Dmg log,
Auto-return crew option,
Bino's / toolbox / camo net auto equip,
Actual viewrange visat i garage statsen, (visst är detta en mod? kanske är vanilla.. XD)
Cirklar på kartan,
Zoom out mod, kanske zoom in också..

Men vad tjänar WG på att lägga till dessa funktioner nu? Typ alla som vill ha dom har modsen. För oss som vill ha dom vore det ju dock skönare om det inte var mods, men tjänar WG något på det? jävligt lite isåfall skulle jag tro..

EDIT: Tyglarna är redan lösa, en balansgång går dom, det kommer knappast bli lösare.. Men det är inte vad jag menade. Jag menar på att dom borde strama åt tyglarna i detta fall och utveckla fler funktioner själva och sluta ha ett så öppet och modifierbart spel.. Alla andra Online multiplayer spel jag spelar eller spelat tillåter inte några modifikationer av klienten alls..

Det känns ungefär som att synen från WG är "låt dom modifiera dessa saker så kan vi skita i att bry oss om det själva och bara fokusera på annat" (annat = nytt content som man kan ta betalt för och därmed genererar direkt vinst)
Jag skulle ju föredra om dom istället tänkte mer "Det här moddar folk in, vi borde lägga till det i spelet så har vi en bättre produkt och kan kanske få ännu fler spelare!"

Kan bara hålla med. Alla mods har gått över gränsen. Vore bättre om WG implementerade några av dom, med möjlighet att stänga av om man vill, och sen låste klienten.

Jag har spelat sedan april 2011 och INGEN mod har varit så giftig som xvm. Det är lätt den mod som gör folk mest arga och hånfulla utav dom alla. För att inte tala om att spelare som faktiskt är bra och har grymma stats blir autobannade för alla djävla noobs (läs idioter) som rapporterar dom varenda match per automatik. En kompis blev avstängd i 5 dagar senast, efter att några dagar innan varit avstängd i 2 dagar. Och tro mig, karln gör ingenting ingame förutom att äga och garva.

Så jag har dragit slutsatsen länge nu att mods borde tas bort helt och hållet.

Av heatm

Nu vet jag inte hur stor studion är, men man kan inte räkna med att SLi funkar på alla spel. Så är det, har det varit och kommer vara ett tag till. Nästa directx-version kanske har något att säga till om saken dock.

För en gångs skull tycker jag inte utvecklaren direkt har fel. Bara dom är öppna med att det inte fungerar optimalt så ser jag inga problem alls bara spelet går att spela.

Det är såklart skillnad på spel och spel och hade såklart inte varit någonting man tyckt varit OK i t.ex. ett Battlefieldspel. Men alla utvecklare går knappt runt och måste se över konstnaderna...

Av heatm
Skrivet av EpicNoudle:

Vad menar du med "sleep state"? Vad gör då om man har CX750M? Kommer datorn brinna upp inom en månad eller spelar det ingen jätte stor roll?

Jag fick nämligen en ny CX750M av en kompis som hade vunnit den på någon tävling.

CX-serien tillhör tier 4 i denna lista: http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2547993/psu-tier-list....

Tier 4 beskrivs så här om du inte orkar kolla:
"Built down to a low price. Not exactly the most stable units ever created. Very basic safety circuitry or even thin gauge wiring used. Not for gaming rigs or overclocking systems of any kind. Avoid unless your budget dictates your choice."

Här har du en review från den bästa PSU-testaren på nätet enligt mig: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6...

Han är inte nådig men samtidigt så levererar agget bra värden (bortsett från verkningsgrad då) bara man håller sig på låga temperaturer och inte belastar det mycket. Egentligen är det inte ett 750 W nätagg utan mer ett 650 W. Får du det gratis så testa. Jag skulle aldrig köra SLi på det någonsin.

Av heatm
Skrivet av Slinger:

Jag hade en 27 tummare som jag körde i 1920x1080p. Nu ska det bli en 4k skärm. Jag är aningen närsynt och undrar hur Windows skalar. Om jag kör 4k-upplösning kommer ikonerna bli skitsmå då? Hur litet blir de och kommer det att se normalt ut med tex ett skrivbord i 1920x1080p på en 4k-skärm?

Fasen vad svårt det var att förklara detta...

Jag kör skalat på min jobbdator som fortfarande har 8.1 och har inte haft några problem.

Men du får ju uppgradera till windows 10 gratis så gör det, ska vara bättre funktionalitet!

Av heatm

@wounds: Kollat något på nya mercedes C-klass? Jag gillar den iaf men vet inte hur det står till med priserna på dieslarna.

Annars skulle jag tagit BMW'n. Bilar skall väljas med hjärtat. ALLTID! Man behöver inte kunna göra allt perfekt, hela tiden.

Edit: Kan tillägga att jag kör mycket volvo V70 med jobbet och gillar den inte alls. Det är iofs snålmotorer på allihopa men dom känns så sjukt stora och klumpiga. Man sitter som en kung på långkörningar dock, som man alltid gjort i Volvo.

Av heatm
Skrivet av ggalaxyy:

Tjena.

I bland känner jag mig sjukt ensam, menar inte rent bokstavligt talat att jag bor själv, utan mer ensam som person med samma sätt att se på livet som jag gör. Jag har sen en tid tillbaka sett på livet på ett helt annat sätt än vad jag tror många gör. Ser allt konkret som fan, jag är inget mer än en av flera i en art som lever på en av många planeter som våran i en galax som många andra, i ett universum som är så stort att vi inte betyder någonting. Ser naturen som en komplicerad matematisk ekvation och allt har en mening. Vill understryka att detta inte skrämmer mig på något sätt, det stör mig inte heller. Det är bara så det är, och jag tycker mitt sätt att se kosmos på är helt underbart och känner en komfort i att vara så pass klipsk att jag ser livet för vad det är, något som kommer, passerar, och sen är man glömd. Ser evolutionen på ett större plan och intresserar mig för rymden och kosmologi något otroligt.

Äri mitt tycke även väldigt påläst, och självlärd inom mycket som kringgår just detta. Även om jag inte är världens bästa på att uttrycka mig genom varken text eller ord, så förstår jag allt jag läser och ser på ett djupt plan. Tillbringar min fritid i att se dokumentärer om samvetet, rymden, kosmologi, astronomi, mattematik, och har en försmak för geometri i naturen.

Jag vet att många ateister har samma syn på livet och allt runt om som jag, men i verkliga livet känner jag mig "ensam" och ibland kan jag t.om känna en viss sorg över dom som är för trångsynta för att se det underbara i kosmologi och se universum för vad det är.

Lite fredlig diskussion runt ämnet?

Jag ser på saken på ett liknande sätt. Mitt största problem med djupt religiösa, iaf inom de judeo-kristna religionerna, är hur de upphöjer människan till det ultimata. Människan är liksom den fulländande skapelsen och dom ser sig själva som så fantastiskt viktiga. I själva verket kommer våran tid i detta universum knappast att lämna några spår överhuvudtaget. Det är på ett makroplan. På ett microplan så betyder vi såklart väldigt mycket för våra nära och kära, arbetskollegor och skatteindrivaren!

Av heatm

@SUMITOMO: Min 2500K i 4,7 GHz har samma cinebench score som en 6600K stock. Så snart är den omsprungen av oklockade cpu:er i samma klass. Men än så länge klarar den livhanken!

Av heatm
Skrivet av Alfonsåbeerg:

@heatm: Haha vilken jobbig beslutsångest allt blir Hade troligtvis kunnat köpa taurusen för 15k och 24"asus skärmen och varit nöjd... men man är ju greedy och vill ha bäst möjliga i alla fall jättetacksam för all hjälp. Med en fetare skärm pratar du då om en 27" för runt 6k?
Kommer att få en skärm för runt 3k. Men jag kan ta en billigare gpu och lägga de sparade pengarna där på en dyrare skärm. DOCK... är det väldigt oklart om 27" inte blir lite för stort för min smak ^^

Det är såklart lite av en smaksak. Jag själv har en 24 tum men 16:10, 1920x1200, samt en extra 24" brevid för att sitta och skriva sånt här. Tycker det är ok och så länge jag inte har en värre dator så är det perfekt. Men med ett 980Ti så har du ju kraft att driva lite mer pixlar.

Problemt är ju att man måste upp i lite under 7000 kr innan man får en 27-tummare med g-sync och 2560x1440. Det är ju inte direkt lite pengar.

Men är det så att du inte kommer hitta ett 980Ti så gråt inte... det finns andra kort som kommer smiska rejält också!

Av heatm

@Alfonsåbeerg: Tycker du att 144 mhz är viktigare än bildstorlek så antar jag det ja. Jag skulle nog valt en fetare skärm och ett sämre grafikkort men det är ett val man gör. Spelen kommer ju att flyta iaf. Sen kan du köpa 2 likadana skärmar till! JAAA!

Av heatm
Skrivet av SUMITOMO:

När jag köpte min i7 4790k satt folk och talade om hur bortkastade pengarna var och jag skulle köpt föregående i5 istället billigare bla bla.
Nu 1.5år senare sitter folk och rekommenderar samma CPU som kostar 800kr mer än när jag köpte min.

Hade jag följt råden som folk gav då hade jag förmodligen uppgraderat en gång emellan,
men nu är det tydligen bara att köra på 2-3 år till.
Dåligt köp? Knappast.

Gick det att köpa sandy bridge fortfarande skulle jag rekommendera folk att köpa dom, även idag. Tror min stackars plågade 2500K kommer få vara kvar i säkert 1,5 år till. I.s.f. kommer den hinna fylla 5 år innan den får pensioneras. Under den tiden kommer jag ha bytt grafikkort 3 gånger.

Nä, enda anledningen jag skulle vilja ha en nyare cpu just nu vore om det fanns moderkort med USB 3.1 type C och om jag faktiskt hade några prylar som använde det. Tills dess får det vara.

Av heatm
Skrivet av Alfonsåbeerg:

@Peppar2014 @SUMITOMO @Citrona @Friterad

För att ta ner på de heta diskussionerna något så har jag förstått att 980ti är det bästa, kanske inte mest prisvärd. Dock så tror jag, beroende på hur rean ser ut, att det ändå kan bli en 980ti. Jag vill också ha en i7a.

Så för att återigen komma till en diskussion om datorn jag ska beställa, så här ser det ut just nu (kan ändras om andra delar reas ut).

Kommer detta att bli bra? (förlåt om jag är tjatig)

Innebär i7an och 980ti att jag snålar för mycket på andra komponenter om jag nu vill hålla mig runt 18k? (innan eventuell rea). Hade ni gjort något annat? Vill gärna se andra förslag gällande övriga komponenter Dvs dator för runt 18k med i7a, windows 10 och 980ti.

Länk till kundvagn

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8906533/2015-12-18

Tycker det där är ett asbra paket. Grymt nätaggregat och låda som du kommer kunna behålla även nästa bygge om du vill. Glöm inte att gå in och registrera nätaggregatet på EVGA's hemsida för 10 års garanti.

Lagring kan du köpa till sen. 250 gig SSD räcker för OS och några spel. Till och med min morsa skulle kunna köpa en SSD, montera in den och få den att funka med en enkel googling.

Men jag har en fråga. Har du en vettig skärm? För sitter du på en 1080-skärm för 1500 kr så är det rent vansinne att köpa en dator för 18 papp. Då är det bättre att dra ner på hårdvaran, köpa en i5, ett 390 och investera det som blir kvar i en hyffsad display. Sjukt mycket viktigare än att kunna köra något spel på ultra.

Av heatm

@Olsson123: Min hade en del clouding. Har sålt den till en kollega på jobbet då jag ska flytta och knappt kollar på tv längre då jag bor ensam nu

...eller det var nog mer backlight bleed då det var i båda nedre hörnen och nere i mitten. Syndes inte om en lampa var tänd men väldigt väl om det var kolsvart i rummet. Annars funkade den klockrent. Stor bild. Fast jag gillar inte lcd-tv. Hade en Panasonic-plasma innan och den var ju sjukt mycket bättre. Nu tänker jag vänta tills OLED är nere på runt 17-18 papp och köpa en sån istället.

Av heatm

Jag vill bara tillägga att spelet är grymt och att det flyter på bra med dator i signatur på ULTRA. Hur många FPS jag har vet jag inte. Har upplevt några platser där det plötsligt går ner till typ 15 fps några sekunder. Alltid när jag varit ute och sprungit. Även sätt några askassa texturer och ramlat igenom en balkong en gång.

Sen kan jag konfirmera att anti alisingen i spelet suger pung. Märks inte inomhus men hur man kan använda sig av suddfilter i ett open world-spel är utöver mitt förstånd! Helt enkelt under all kritik!

Men, trots de tekniska bristerna, vägs det upp utav det rätt så fantastiska perkssytemet som passar nya fallout bättre. Har även lekt med att bygga upp en fin stad med en helvetes djävla försvar. Jag har mycket roligare i detta än jag någonsin hade i Fallout 3 som jag tyckte var en besvikelse. Helt enkelt ett spel som kommer ge mig hundratals timmar av rollspelande med olika typer av karaktärer. Sen kan jag inte vänta på lite texture mods för det är texturerna som är det svagaste länken. Det är som om dom sparar in på det och förväntar sig att moddarna ska fixa det åt dom.

Tjingeling!