Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Någon har för mycket tid över på semestern!

Av heatm

Det brukar gå att skruva isär laptops och plocka ur hela tangentbordet med lite (oftast mycket) pill. Går det kan du bada det i varmvatten eller köra det i diskmaskinen. Sen låta det torka under ett dygn och montera in det igen.

Resten av kretskortslaminat får du göra en okulär besiktning av innan du drar igång datorn. Hjälper att hålla tummarna när man startar igen! Det bästa är s.k. Att beställa ett reservtangentbord från Kina på t.ex eBay där allt brukar finnas.

Av heatm
Skrivet av stimpen:

XFX 390 för 2990kr på netonnet say woooooot!
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/xfx-r9...
Nog ett av de mest prisvärda korten just nu, som sagt 390 plockar 970 i alla tester i pcpers test som det är länkat till längre upp, plus 100% mer minne även om det kan kännas overkill för ett singelkort men för samma pris lr billigare så är det bara att tacka och ta emot.

Där kom svaret. 970 eller 390? Köp det som man hittar en kampanj på så länge man inte tänkt sig en speciell skärm med g-sync eller freesync. 3000 kr var vad jag köpte mitt 970 för innan dollarn gick i taket (eller snarare kronan ner i källaren) och är vansinnigt nöjd.

I dagsläget känns ett 390 8Gb för 3000 kr som ett givet köp!

Av heatm
Skrivet av Broken-arrow:

Har förvisso gissar jag den bästa IPS:en du kan få för pengarna och den säljs inte längre (heter U2312HM), den saknar faktiskt alla nackdelar en IPS har (förutom visst läckage i hörnorna vid mörkt rum och svart bild). Den kostade under 2000kr dessutom (rena rånet egentligen för så kompetent skärm)

Det är en grym allroundskärm för de små pengarna man betalade. T.o.m ett hyfsat stativ och matt plast!

Av heatm
Skrivet av merdique:

ett företags rätta sida visar sig vid returer/reklamationer. Har nog haft 8-10 ärenden med produkter köpta på NetOnNet, överlägsen hantering (har att jämföra mot ärenden både hos Mediamarkt och Elgiganten). Dyrare produkter handlar jag uteslutande där numera.

Skickades från m.sweclockers.com

Netonnet är grymma på returer! Många säger annorlunda men det lär väl vara som vanligt, dom har löpt en produkt 1965, tyckte sig bli dåligt behandlade och sedan sprider dom den informationen för all framtid.

Av heatm
Skrivet av enbom:

Vet inte om ni har kollat vilken version av pumpen ni har fått på era Fury X. Men AMD/CM ska tydligen ha gjort en ny version av kylaren.

http://www.techpowerup.com/213993/amd-revises-pump-block-desi...

Dold text

Gött. Dock så djäkla amatörmässigt att en batch får lämna fabriken med en felande kylare. Antar att man får byta kortet till ett nytt om man har det felande?

Av heatm

Tragiskt... Hur kan AMD misslyckas med kylningen av deras kort gång, på gång, på gång...

Sånt här får bara inte hända!

Av heatm

Lite mer lagring hade ju inte varit fel men å andra sidan är detta lättuppgraderat. Ska TS lämna in datorn för att montera hårddiskar blir det dock absurt dyrt i längden.

Sen gillar jag inte det chassit om man inte ska köra custom vattenloopar. Vanliga Define R5 är enligt mig ett bättre chassi för en vanlig hemmadator.

Och som det sagts tidigare, har du en bra skärm? Jag skulle lätt gått ner på CPU-kraft och till en 4790K eller 4690K om jag fick en bra skärm med G-sync på köpet.

Av heatm

@erik49563: då är det bara att gasa!

Av heatm
Skrivet av erik49563:

Okaj, men det är ingen fara då, det är den i bios som gäller?

Och ser resten bra ut? och kan jag klämma i lite till kanske?

Det är cpuz jag skulle gå efter. Värdet i bios är mer ett riktvärde. Kolla vad din processor garanterat klarar för volt och vad andra som överklockad har satt för värden.

Av heatm
Skrivet av erik49563:

Inte rört volten så bör inte vara högre än vanligt. Hur kollar jag vad som är standard?

Edit: såg nu att den ligger på 1.392 trots att den är på 1.375 i bios, vadan detta tro?

Inte ovanligt att värdena varierar på volten mellan bios och CPU-z.

Med det sagt så testa att minska den ett litet steg och kör benchmark igen. Kör tills det kraschar. Då ökar du ett snäpp och kör en längre slinga. Osv.

Jag är inte så kunnig på fx-processorer dock. Men generellt så brukar voltvärdena vara ok så länge temperaturen är ok.

Av heatm
Skrivet av Will__:

Tjena. Tänkte bygga min första dator snart och har siktat in mig på moderkorter Msi z97 gaming 5. Tanken är att jag ska bygga ett bra system där jag ska kunna ha dom flesta komponenter i en väldigt lång tid framöver och kanske bara fixa nytt grafikkort och så om nåt år. Så är det någon som vet om detta moderkort är framtidssäkert? Kommer förmodligen att köpa en i7-4790k till den.

En i7 4790k kommer räcka under lång tid. Det är dock den enda CPU du kommer köpa eftersom det i stort sätt är the end of the line. De få Broadwell som kommer är inte värda att uppgradera till.

Du kan ju kolla i min profil vad jag kör på. En 4 år gammal Sandy Bridge som fortfarande hänger med så länge man inte kör med två grafikkort och vill ha 120 Hz i moderna spel.

Vill du ha ny dator innan sommaren, köp och var nöjd för då är det aldrig värt att vänta. Kan du vänta för att du inte tänkt sitta inne så pass mycket i sommar så köp efter sommaren och få en skylake.

Lycka till

Av heatm
Skrivet av Friterad:

2Gb var väl inte för lite för 680 på den tiden heller. Men vi vet ju att AMD gjorde ett bättre val som körde på 3GB istället

Jo jag vet. Kommer ihåg mitt Gtx 460 som jag köpte 768 Gb versionen av och ångrade mig 3 månader senare.

Har dock varit sånt djäkla snack om att 4 Gb är för lite och sen visar testresultaten snarare att det idag är minnesbandbredd som avgör och att nvidiakorten skulle behöva mer av den saken i 4K. Självklart kan för lite minne orsaka lag spikes och hemska otrevligheter.

Resultaten var bara roliga att kommentera. Jag skulle tagit ett 980 Ti idag dock. Men som sagt, detta kortet kommer nog bara bli bättre och bättre i framtiden med drivrutiner och kanske 8 Gb minne.

Av heatm

4 Gb är för lite, they said!

Angående grafikkortet så är det så klart brutalt men knappast mitt förstaval med vattenkylning. Släng på en brutal luftkylare och vips.

Prestandan lär även förbättras iom nyare och bättre drivisar, likt alla grafikkort gör men framförallt från AMD, som känns som dom är lite slöare ur startblocken när det gäller optimerade drivrutiner.

Av heatm
Skrivet av Söderbäck:

En mer relevant fråga är kanske i vilka situationer man kan tänkas behöva mer än 4GB VRAM i dagsläget.

Och det är just detta folk misstolkar när dom ser hur spel tar upp mer än 4 GB i vram på t.ex. Titan X. Vram funkar som ram. Finns det utrymme kommer spelet lägga in så mycket det kan i minnet. Detta inte sagt att du skulle märka om det la in mindre. Det är bara så moderna grafikmotorer fungerar.

Av heatm

Vad spelar du för spel? Är viktigt att veta vid framförallt skärmval. Hur stor ska skärmen vara t.ex? Har du obegränsat med plats? Sitter du 1,5 m ifrån eller 0,5 m ifrån?

Av heatm

Jag ser fram emot helt vansinnigt små och kraftfulla m-ITX burkar.

Av heatm
Skrivet av polifyr:

Ett ganska dåligt paket med tanke på att grafikkortet inte passar i chassit.

Aj fan...

Av heatm
Skrivet av philipborg:

Nu har jag inte kollat priserna då jag sitter på telefonen, men kostar inte 4460 i princip samma?

Skickades från m.sweclockers.com

Dom har inte så mycket i lager... tog den dom hade.

Av heatm
Skrivet av theZZ:

Jag tycker min hårddisk blir väldigtvar men vet inte om det är det

Skickades från m.sweclockers.com

Behöver inte vara sensorn heller. Kan bara vara programmet du använder som inte kan läsa av just den typen av sensor och således läser av den helt och helskotta. Nog ingenting att oroa sig över.

Som sagts innan var AMD's AM3-chipset helt hopplöst att avläsa temperaturer med.

Du kan ju bara känna bakom nätaggregatet. Bränner du dig är det illa, annars lugnt.