Inlägg

Inlägg som Meathim har skrivit i forumet
Av Meathim
Skrivet av The Kristoffer:

https://youtu.be/2dQ2-t_v25g

Haft denna på huvudet ett tag nu. Akta er för främlingars godis.

Jag har ibland slutet på Dissociation i huvudet när jag vaknar på mornarna. De dagarna brukar vara dåliga.

Änyway:

Och jag vet inte varför, men den här låten kan jag bara försvinna i:

Vilket är märkligt då jag inte lyssnat på metal på rätt många år nu. Det är inte riktigt min grej längre, men den där låten kan jag ha på repeat i oändlighet.

Av Meathim
Skrivet av serafim:

Var var det? Det var så på Öland då jag växte upp (född -45). Bodde där när det var skollov men i Stockholm annars.

Skogarna i gränslandet mellan Jämtland och Ångermanland.

Av Meathim
Skrivet av serafim:

Den gamla stavningen "käring" användes i tidig medeltid i betydelsen hustru

När jag växte upp (född -85) hörde jag käring (eller käringa rättare sagt) väldigt ofta, och det var alltid som i hustru (eller fjälla).

Av Meathim

Förhoppningsvis kommer de ju konkurrera mot båda. För att bli riktigt stora behöver de bara släppa ett kort med typ RTX 2060-prestanda som går att köpa för under 3000kr. Det kommer inte hända, men ändå.

Av Meathim

Det är fruktansvärt svårt att få sånt att stå helt still utan förankring i väggen. Man tycker att 150cm inte är så högt upp men det blir helt andra krafter än för en vanlig säng.

Av Meathim

Köpte ett Mixed Reality Headset (Acer) på Tradera för 900kr för ett tag sedan. Använt i stort sett ingenting av mig, men när jag möblerat om i lägenheten ska jag försöka ta mig igenom Alyx i a f.

Av Meathim
Skrivet av GLaDER:

Fast, låt oss för allt i världen inte fortsätta säga såhär. Jag leder flertalet team där de nyexaminerade har kommit in och briljerat i flera år. De är ivrigare, de är mer "om och kring sig" och de försöker.

Det är idiotiskt att mata folk med att de förväntas vara oproduktiva en längre tid efter anställning och jag tror det sätter skeva och självuppfyllande förväntningar.

Det beror nog på hur man säger det, men jag tror absolut på att sätta upp rimliga förväntningar så att de inte tappar modet om det går tungt.

Det tog typ två år för mig att bli bekväm med mitt jobb, och då är det montage och lager jag jobbar med.

Av Meathim
Skrivet av pv2b:

Jo, precis, Bluetoothheadset på Windows funkar allmänt dåligt, därför vill jag ha ett icke-Bluetooth-headset till datorn, i mitt fall ett Steelseries Arctis 7. (Också trådlöst men med ett eget protokoll.)

Det är rena telefonsamtal detta handlar om, Discord finns det ingen anledning att ta omvägen via telefonen för.

Jo, har du bluetooth finns det det. Du kan inte lyssna på annat samtidigt som du sitter i discord i windows. Åtminstone har jag aldrig lyckats med det.

Av Meathim
Skrivet av Mindfighter:

Bättre att sätta en lapp på dörren med text åt detta håll:

Avtal om avgift för dörrförsäljning.
I detta hushåll tillämpas s.k. dörrförsäljningsavgift om 10.000kr per tillfälle.
Detta avtal bekräftar du som avtalspart genom att ringa på, alternativt knacka på.

(negativ avtalsbindning är inte tillåtet i Sverige, men att de gör ett aktivt bekräftande av avtalet genom att ringa/knacka så blir det ett bindande avtal, så bara att anteckna kontaktinformation och skicka fakturan om de nu skulle välja att ingå ett dörrförsäljningsavtal)

Jag är hyffsat säker på att det inte skulle fungera, men prova gärna. Samma med samtalen. Skulle vara intressant om någon prövade driva det ordentligt.

Av Meathim
Skrivet av pv2b:

Ah, precis, jo, det var också min slutsats. Det var just den funktionen jag ville åt. Resten är rätt onödigt, smidigt men bara en bonus.

Ja här kommer väl ovanstående argument upp igen. Allt annat i verktyget är grymt för mig, men just samtalen är väldigt onödigt för mig så jag skulle också tycka det var rätt bortkastat att skaffa bluetooth pga detta. Sen har bluetoothheadsets i windows andra problem som gör att jag hellre har typ ett USB-headset istället.

Om nu inte detta verktyg gör så att du kan använda t ex discord på telefonen samtidigt som du har ljud från datorn. Har du testat detta?

Av Meathim
Skrivet av pv2b:

Skumt, det funkade inte när jag testade. Vilken telefon har du?

Missförstod din post, allt fungerar men ska du använda datorns headset till telefonsamtal krävs bluetooth. Som sagt, det är den enda saken jag inte använt.

Av Meathim
Skrivet av pv2b:

För någon vecka sedan fick jag höra talas om appen Din telefon för Windows 10. Det är en app till datorn som ansluter till en Android-mobil via Bluetooth, och låter en hantera aviseringar, SMS, överföra foton, och ringa i telefon via datorns headset. (Supersmidigt!) Men för att kunna använda detta krävs så klart Bluetooth, vilket ledde till att jag fick skaffa trådlöst till min dator.

Någon har kanske sagt detta, men man behöver inte bluetooth till detta (har dock inte något headset till datorn att använda). Jag använder länk till Windows rätt mycket och så länge enheterna är anslutna till samma nätverk går det bra. Trådbundet på datorn, wifi på telefonen.

Av Meathim

Jag har lagt så mycket tid som möjligt på att Inte JobbaTM. Det är liksom meningen. Jag har skruvat lite i bilar och så, men generellt har jag bara existerat.

Av Meathim

Gå på en sen visning. Jag väntar alltid tills de sista (ska se Black Widow nu i veckan) och då är det jag och typ fem andra som tittar.

Av Meathim
Skrivet av Sebbepojken:

Bra tips! Såg den sidan nämnas i en äldre tråd när jag sökte efter pensionärsbyggen Har aldrig hört talas om den innan idag. När du säger "byt ut SSD:n", vet du om det anses vara värt att göra det via deras prispåslag eller är den typen av förändringar billigare/bättre att göra själv? Vissa såna här anpassningstjänster är ju överdrivet dyra menar jag, och jag vet inte på vilken nivå de här anses ligga. Kan man sen lita på att det är en bra komponent? Det verkar ju bara stå SSD som produkttyp och ingen djupare detaljnivå än så. Det finns ju både bra och dåliga SSD och bara för att det är en gammal företagsmaskin behöver det inte betyda att det automatiskt är en bra modell tänker jag.

Vet inte vad de har för komponenter exakt, men använder hon datorn som mina föräldrar spelar det ingen som helst roll.

Av Meathim

https://shop.inrego.se/stationara/hp-elitedesk-800-g2-20

Byt ut SSD:n om du behöver. Eller något annat därifrån.

Av Meathim
Skrivet av GuessWho:

När jag köpte GTX 660 har jag för mig det var bara strax över 2000kr.
Typ 2100-2300kr, något sådant.
(Någon ASUS CU någonting OC med låg ljudnivå)

När jag köpte GTX 1060 6GB så var ordinarie pris runt 4000kr (MSI Gaming X), mer för vissa modeller.
Jag fick mitt för ca 3000kr på blackfriday rea.

Det var någon gång efter lansering av GTX 1000 serien och innan RTX 2000 serien som folk började minea och tillgången på grafikkort sjönk och priserna steg.
(Låter det bekant?)
Så det var inte alltid så att runt 4000-4500kr var normalpris för GTX 1060 (6GB varianten med bättre 3:e parts kylare, typ Asus Strix och dyl).
Priserna var lägre innan den mining bomen kom.
Men jag tröttnade på att vänta och blackfriday priset fick vara tillräckligt bra.

Jag vet att jag måste nämna mining bomen...
För annars är det alltid folk som säger att "GTX 1060 var inte så dyra" ...
... svaret är att det beror på dels när du köpte/kollade och vilken version (före/under mining, 3GB eller 6GB, kylare, märke, osv).

Det man kan säga är att den mining bomen som var då inte påverkade GTX 1000 serien lika mycket som nuvarande mining boom har påverkat RTX 3000 serien.
Men det är grader i helvetet. Båda påverkade åt fel håll. Bara olika mycket.

Det var en liten boom i så fall, under en kort period. Jag kollade mycket på GPU då och jag har inget direkt minne att 4000kr var normalpris för 6GB.

I vilket fall är jag fortfarande grymt nöjd med mitt RTX2060 för 3000kr.

Av Meathim
Skrivet av johanandersson:

Jag tror vi behöver ha en crash course i ironi på Sweclockers:

Roligare så här.

Av Meathim
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

TLDR: Polisen vill ha total digital övervakning.

Har du ingenting att dölja (som bakgrund, sexualitet, religiösa övertygelser, politiska åsikter, hudfärg) har du inget att vara rädd för!

Av Meathim

4 privat, 7 med jobbet.

1 x smartphone privat
1 x smartphone jobbet
1 x surfplatta
1 x stationär privat
2 x stationär jobbet
1 x laptop privat