Inlägg

Inlägg som Meathim har skrivit i forumet
Av Meathim
Skrivet av ryeshack:

Mild/lätt Aspergers/Autism är ngt du märker på en person väldigt snabbt.

Håller inte med ett dugg. Jag har en aspergerdiagnos och folk blir förvånade när jag säger det.

Jag tycker detta är bra, av flera anledningar. Dels det som redan tagits upp: det är ett spektrum och alla hanterar det olika. Men också därför att fler och fler får diagnosen (jag kan nog tycka att folk har en tendens att överdiagnosera sig själva) så det blir ännu tydligare att det är breda spektrum det handlar om.

Av Meathim

Varför skulle detta vara intressant? Ohämmat prat har en tendens att vara i behov av hämning. Och i grunden känns det som en väldigt självcentrerad sak: mina åsikter om mjölkpriset och hur finnar och islamister tar våra jobb och fruar är så viktiga och storslagna att alla måste höra dem!

Av Meathim
Skrivet av Bebben:

Jag råkade ut för samma sak en gång, när jag var säljare.

Skickade med Schenker via Tradera.

Jag tog den kostnaden då jag ansåg att det som stod i annonsen "ska vara rätt" och att det är mitt fel att jag bockat i fel vikt när jag satte frakten.

Jag sålde en massa grejor för några år sedan och fick en frakt-faktura på massor mer än jag tänkte (typ 600kr mer). Det visade sig att vågen inte fungerade som den skulle. Men det var fortfarande mitt ansvar, så det fanns inte så mycket att göra.

Av Meathim

Det första är väl att se till att du har ingredienserna hemma?

Annars är det väl bara att prova.

Av Meathim
Skrivet av Nissling:

En intresseförfrågan skall väl inte ses som ett bindande avtal? Tidigare i konversationen har det ju kommit fram att det ursprungliga köpet är hävt av Webbis. Fanns ju i grund och botten en god tanke med det, då TVn gick från att vara fyndklass 1 till 2 när kartongen rasade och de ville inte göra kunden besviken men i slutändan blev det förstås bara pannkaka av allt.

Som sagt, det är inte så konversationer fungerar, om man inte till varje mening vill lägga till asterisker och hänvisningar till vad som tidigare sagts.

"Vill du äta med oss?"
"Ja, tack, gärna!"
"... Varför sätter du dig?"
"Var det inte det du frågade?"
"Absolut inte, jag frågade dig om du ville äta med oss, alltså om du i en hypotetisk situation vill äta i samma sällskap med oss, om det är något du kan tänka dig göra vid ett annat tillfälle."

Av Meathim

Att hitta en tjänst/lösning som många vill ha och är beredda att betala för och är enkel att utveckla ... är svårt. Men det finns nischer förstås. Sitter du i Windows och saknar en specifik funktion, om än så liten? Se om du hittar en lösning på det.

Men som zaibuf säger, hjälpmedel för t ex funktionsnedsatta har en tendens att vara fruktansvärda. Likadant med systemen vården använder, men där är det hård konkurrens och är det landsting du arbetar mot är det kostnader som styr och du kan ge dig den på att vilka odjur som nu gjort System Cross kommer skicka lönnmördare efter dig.

Av Meathim

Rimlig hyra är "vad än hyresvärden begär" på många ställen.

Av Meathim
Skrivet av evil penguin:

Det är väl snarare denna sekvens (från #19177469 ) som åsyftas?

Sedan hur mycket man ska läsa in i det är ju en svårare fråga, men det blir inget egentligt mothugg iaf... Konversationen fortsätter sedan om huruvida just detta exemplar eventuellt går att rädda, osv.

Inte alls svårt. De frågar sedan TS om hen fortfarande är intresserad av TV:n (som de nu har konstaterat fungerar), hen svarar ja.

Av Meathim
Skrivet av anon330584:

För det är just så det står i mailen?
Enkelt att tolka svaret TS skrev tillbaka som att TS accepterat att köpet hävs, och frågar om vad den kommer kosta.
Annars skulle svaret varit i stil med ”Jag kräver enligt KKL att leveransen slutförs enligt avtal”.

Fast nu är det ju inte så man kommunicerar. De frågade om TS ville köpa TV:n, TS säger ja och tillägger "vad kostar den" och de säljer TV:n till någon annan. Pratar jag i kundtjänst sitter jag inte med en lagbok bredvid mig och skriver notiser till varenda mening.

EDIT: Vad i detta mail tyder på att hen är ok med att häva köpet?

"Tjena!

Tack för att ni hör av er. Ja, jag är fortfarande intresserad om den fungerar utan skador.

Eftersom kartongen är borta nu, hur fungerar frakt i sådant fall? Behöver jag hämta den hos er i butik, eller någon annanstans? Och vilket pris begär ni för den? Förut var den klass 1, men antar att den blir någon annan nu när kartong etc. är kvaddat."

Av Meathim
Skrivet av anon330584:

Du upprepar bara det.
TS har godkänt att köpet hävts, då denne utryckligen frågat ”vad ni då vill sälja den för” om den ännu fungerar. Det kan mycket väl ses som ett godkännande för att det inte finns något avtal kvar, men det får ARN eller till slut en domstol avgöra.

Nu har det här sagts många gånger, men ingen normalt funtad människa (vad nu det betyder) skulle tolka det så och jag förstår inte alls varför du gör det. Frågan är en del av en hel konversation, sammanhanget avgör ju vad orden betyder.

Jag tycker det är ganska uppenbart att Webhallen har gjort en tabbe. De frågade TS specifikt om hen ville ha TV:n, hen svarade ja och lade till frågan vad den nu kostar med tanke på förändringen i fyndklass. Webhallen säljer den till någon annan. Antingen är misstaget att de gjorde länken publik eller så är misstaget att de antog att TS kunde gå in på länken samma sekund hen fick mailet.

Av Meathim

Jag och syrran, med hennes mindre händer, lyckades till slut byta påfyllnadsslang på S80:n. Det tog en stund och var trångt men till slut! Fantastiskt trevligt att få till det.

Av Meathim

Ja, beställde Samsungskärmen nu. Återkommer med vad jag tycker.

Av Meathim
Skrivet av ZimpanX:

Kan inte uttala mig om skärmen du frågar efter men jag har tidigare ägt skärmen Q3279VWF från AOC och den var riktigt trevlig.

https://eshop.ledaco.com/sv/ljud-bild/bildskarmar/aoc-31-5-le...

1440p 75hz istället för 4K 60hz, så lite mer lättdriven upplösning för spel och potential till bättre flyt i bilden och inga inställningar är nerlåsta när man kopplar via Displayport.

Saknar ibland denna skärm med tanke på den grymma kontrasten i bilden som den gav (får mellan 4000:1 till 5000:1 i tester). High refresh skärm som jag sitter på nu lockade för mycket helt enkelt.

Såg inte så dum ut heller, men VESA-fäste är ... inte dödsviktigt men ganska viktigt. Har funderat på 1440p istället för 4K (en del program jag har hanterar inte skalning så bra) för 32 tum, men i o m att priset var så bra känner jag mig lockad av Samsungen. Den du länkar till verkar inte finnas att köpa på sidan, samt att för en monitor skulle det vara najs att kunna ta den till en lokal butik.

Av Meathim
Skrivet av holo:

Köpte en och provade först, skall hämta ut resterande två imorgon och se om det fixar lite buggar,
Det är fin bild och inga problem alls med ljusstyrkan, 10bitars färgerna verkar ge lite mer definition i mörkare områden,
men programvaran i skärmarna verkar vara katastrofbuggig (om det inte är bara det här exemplaret som bråkar dvs)
Det går inte göra några egentliga inställningar på den om man kopplar in via displayport, måste ha signal på hdmi för att kunna ställa in saker,
den verkar gå ner i sleepmode även om det är avstängt, så när jag väcker datorn ur energisparläge så har startmenyn och fönstren flyttat mellan skärmarna. (kanske beror på att jag blandar den här skärmen med mina 2 1080p skärman ännu)
den fick också för sig att fastna i picture in picture mode helt plötsligt så fick factory reseta den.

Har inte spelat så värst mycket än på den, mitt 1070 var lite klenare än jag trodde i 4K får hoppas nästa generations grafikkort inte får samma kalabalik som 3000/6x00 serien x.x
men 1080p skall ju se bra ut ändå då de skalar pixelkorrekt till 4K

Tack! Hur är de för film om man sitter några meter från dem?

Av Meathim

Samsung u32j590u, eller ny skärm över huvudtaget

Fanns redan en tråd om detta, men jag skapar en ny.

#19162915

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/15881/sa...

Jag är lite intresserad då de är nere på 2490kr på Elgiganten. Som monitor har jag nu en BenQ GL2450HT, och som TV (som jag plockar fram vid behov, normalt står den bakom sängen), har jag en gammal Sony 720p-TV på typ 36 tum eller så. Jag ska stöka om i lägenheten och tänkte ha Samsungen som både monitor och TV (m h a monitorarm jag redan har). Den ska stå på skrivbord, och vid film vrider jag den mot soffan. Är det fler folk ställer jag den på en stol eller nåt, om det behövs.

Har ingen erfarenhet av moderna skärmar alls. Har en 24 tums IPS på jobbet och tycker det inte är någon skillnad alls jämfört med min Benq vid kontorsbruk. Men som sagt, annars har jag ingen direkt erfarenhet.

Jag är ingen gamer direkt. Spelar mest Rimworld faktiskt, eller Stellaris. Ibland lite mer moderna spel mitt RTX2060 inte kommer orka driva i 4K (håller sakteliga på med Horizon Zero Dawn t ex), hur hanterar 4K-skärmar spel i 1080p? Mest kommer den användas till film, lättare spel, lite kontorsgrejer och webben. Jag är väl inte känslig för bildkvalité och grejor, men det är klart jag kommer märka om bilden blir konstig om man tittar på den från en vinkel. Det jag sett på prisjakt är att ljusa färger kan bli konstiga om man ser på den från vinkel, och det kommer kanske bli störigt.

Helst vill jag inte lägga mer än typ de där pengarna på en skärm/TV, det är mest därför jag har fastnat för den.

Har ni tankar, förslag, input?

Skrivet av holo:

oj, en vild Laxpudding dyker upp!
Kör mina samsung s27'or i 60 brightness, så det kanske översätts till runt 170-200 ish nits i praktiken? (jag har absolut 0 koll på skärmjargong, tänker mest på mina gamla dell skärmar som jag hade innan S27'orna och dom var verkligen 'murriga' i ljuset så allting såg lite blaskigt ut.) Antar man behöver en sån där kalibrerings spindel för att kontrolla sådant.

Det lutar att jag chansar och kollar upp med ångerrätten nu när dom är lite nedsatta i pris.

/Holo

Köpte du dem? Vad tyckte du?

Av Meathim

Vadan detta, andra gången på rad jag får 10/10.

Av Meathim

Dune på tre pers fungerade rätt bra faktiskt. Inte som ett fullt spel men ändå intressant...

Av Meathim

Nä. Köpte ett RTX2060 vid nyår för 3000kr och det har varit ett väldigt bra köp.

Av Meathim

10/10 första gången!

Av Meathim
Skrivet av Kimib:

Hp har vägrat att ta i det här från början så jag har inte fått ut något mer på mail en det från custommer relations. All annan kommunikation har skett via telefon. Men jag lägger ner jag förstår att det är bara jag som är gnällig och dum. Borde ha lagt dem där 6000kr och bara hållit käften. Hp är jätte fina datorer och jag har väll satt mitt lösenord själv bara att jag inte förstår det. Det här kan ju inte hända så. Men kom ihåg att det kan inte hända någon annan heller.

Vi vet ju inte ens vad som hänt egentligen. Är det en helt ny dator, vilken modell i så fall, och hur länge har du haft den? Du nämner att någon supportkille sade att det var ett känt problem, när pratade du med honom? Vi ser bara några mail av det du skrivit och baserat bara på det ... vet jag inte vad annat de kan säga, om inte annat så för att det är svårt att veta vad du menar, plus att du är aggresiv (vilket kanske är förståeligt men det är också väldigt ineffektivt). Baserat bara på det vi vet är att en arg människa gör ett påstående och säger "jag är mycket insatt inom elektronik", vilket är väldligt enkelt att skriva (och har man suttit i support själv lär man sig snabbt att människor kan säga vad som helst för att verka mer kunniga än man är).

Och vad var det du ville? Ville du att de skulle byta bara den kretsen, eller moderkortet, eller ge dig en ny dator, eller vad? Skickade du in datorn och de konstaterade att lösenordet var satt manuellt?