Inlägg

Inlägg som Meathim har skrivit i forumet
Av Meathim
Skrivet av Petterk:

Piratkopiering och rippning (som också är upphovsrättsintrång) platsar nog inte att diskutera i forumet.

Att kringå kopieringsskydd möjligen, och det finns fortfarande en del skivor som inte är kopieringsskyddade, framförallt om man köper lite äldre film. Och off topic, men det där gör mig verkligen arg. Vi betalar till copyswede för att få göra kopior men vi får ändå inte göra det man måste (kringå kopieringsskydd) för att nyttja rätten vi betalar för.

Av Meathim

Jag köper film ibland. Piratar ogärna och det är mycket som inte finns på streamingtjänsterna. Filmerna är rippade, bävar för projektet att rippa alla serier. Använde Plex ett tag men interfacet är så fruktansvärt dåligt och den droppar filer med jämna mellanrum. Får hitta på något annat.

Av Meathim

Köpte en slaskmodell enkom för Dreamfall, och kontrollerna är ändå hysteriskt dåliga. Någon gång ska jag spela färdigt, det är ett väldigt bra spel egentligen.

Av Meathim
Skrivet av joakim99:

Är det en 2G?

Oj, menade en första generationens Iphone SE.

Av Meathim

Jag har en första generations iPhone SE på jobbet och lyssnar jag på saker på den över BT en hel dag plus några samtal har jag kanske 70% kvar vid dagens slut. Använder jagmin Samsung S9 på samma sätt måste jag ladda den innan arbetsdagen är över. Använder jag den till bara samtal har jag över 90% vid arbetsdagens slut. Glömmer jag ladda över natten är den på kanske 80% dagen efter.

Däremot verkar iPhonen tåla kyla sämre. Är det -25 ute kan jag tappa över 30% över lunchpromenaden.

EDIT: Första generationens SE ska det vara.

Av Meathim

Vad är det för komponenter, vad är det för felkod och när får du blåskärmar?

Av Meathim

Tycker du det låter väldigt roligt är det väl bara att prova? Funkar det inte är det väl bara att sluta efter provanställningen och söka sig vidare.

Av Meathim

Rätt fånig fråga idag tycker jag. Det är som att fråga om man är beroende av el.

Själv har jag bara notiser på sådant jag vill ha notiser på, typ meddelanden, med olika ljud så jag vet vad det är innan jag tittar. Det folk borde ta pauser från är sociala medier och forum och liknande, och det relationen till det som är problemet, inte internet i sig.

Men visst borde folk absolut ta fler långpromenader och stänga av telefondatan under tiden. Gå ut i skogen eller till stranden, gör upp en eld, existera bara och låt hjärnan reda ut saker i lugn och ro.

Av Meathim
Skrivet av Fatmajk:

Helt fel, vi är alla försökskaniner oavsett om du vill inse det eller inte. Men oavsett...

Nu tar jag bara ETT välkänt exempel här nedan. Då det är det folk kommer ihåg och brukar vara nojjigast över:

"De flesta som har vaccinerats med Pandemrix och drabbats av narkolepsi insjuknar inom ett år efter vaccineringen."

Källa:
https://www.lakemedelsvarlden.se/narkolepsisymtom-vanligast-i...
https://www.lakemedelsverket.se/sv/behandling-och-forskrivnin...

Har det gått ett år efter att du blivit vaccinerad med covid vaccinet? För majoriteten av de covid-vaccinerade har det inte ens gått 6 månader. Så vi kan komma tillbaka om ett år för att se om folk har fått allvarliga bieffekter eller inte. Tyvärr kan man inte titta in i spåkulan och veta redan nu. Eller så finns det andra allvarliga biverkningar man inte har hittat ännu, who knows...
Så är det ju med alla vaccin.

Som du säger är så pass allvarliga biverkningar väldigt sällsynt. Men någon måste ju drabbas enligt statistiken. Vi kan väl singla slant vem det blir

Från läkemedelsverket:

Citat:

I studien noterades en riskökning för att drabbas av narkolepsi efter Pandemrix på cirka tre gånger i åldersgruppen 0–19 år. I åldersgruppen 20–29 år sågs en fördubblad risk och i högre åldrar ingen säkerställd riskökning. I studien kunde inga riskökningar för andra neurologiska eller autoimmuna sjukdomar påvisas.

Vilket låter väldigt illa. Tre gånger så stor risk!

Citat:

Efter justering mot normalförekomsten av narkolepsi bedömer Läkemedelsverket att cirka 150–200 individer drabbades av narkolepsi till följd av vaccineringen med Pandemrix.

Men i verkligheten var det inte många som fick det, av runt 6 miljoner vaccinerade, så säg 0,0033%, vilket är betydligt lägre än risken att dö från covid. Jättetragiskt förstås att de fick det, men man får väga riskfaktorer. Se hur det ser ut i USA t ex, i områden med låg vaccineringsgrad. Kom också ihåg att man kan bli långtidssjuk av covid. Som någon sa så handlar det om hela samhället. Hade samhället och sjukhusen inte belastats hade det inte spelat någon roll, men nu är det tyvärr inte så.

Jag tycker absolut att människor inte ska behöva vaccinera sig om de inte vill, men då bör de också följa FHM:s rekommendationer för ovaccinerade.

Av Meathim

Köper gärna 1 st 256GB M.2, om det blir någon över.

Av Meathim

Smart hårborste är nog min favorit. Vet inte hur länge den fanns på marknaden, om alls.

https://www.trustedreviews.com/news/nokia-withings-kerastase-...

Av Meathim

Har ni möjlighet att testa verkliga laster? Jonnyguru skrev någonstans att double forward-agg inte hanterar moderna laster särskilt bra. Dels är allt 12V så det man ska titta på är crossload, men de är också dåliga på alla boostfunktioner som finns. Processor och GPU fungerar rätt olika idag än de gjorde för tio år sedan.

Av Meathim

Sjukt taggad. Ska se den med brädspelgänget på fredag, och lördag ska vi spela Dune hela kvällen.

Med god marginal min favoritbokserie.

Av Meathim
Skrivet av d94pam:

Håller helt med att vill man jobba med människor på plats så ska man få göra det. Jag är däremot helt tvärtom dig. Jag är introvert och får energi av färre människor och det tysta lugnet. Därmed inte sagt att jag har något emot människor, men i och med min personlighet så ser nästan bara fördelar med att jobba hemifrån. Nu bor jag i hus på landsbygden och kan därför gå ut i trädgården när jag tar en paus tex. vilket ju inte alltid är så lätt/kul när man bor i lägenhet mitt i stan (har gjort det också). När sen min fru också jobbar hemma så kan vi äta frukost, lunch mm. tillsammans. Jag har också fått otroligt mycket mer fritid tack vare hemarbete. Jag slipper en timmes pendlande med bil varje dag (och min fru 1.5 timme) och små hushållssysslor som tvätt mm. kan fixas på lunchen. På så sätt frigör jag ännu mer fritid på kvällen.

Jag fungerar också bättre med lugn och få människor, men jag har också ett stort behov av att inte ta med mig arbete hem. På jobbet jobbas det hårt, när jag är hemma jobbar jag inte. Jag behöver den skiljelinjen, en tydlig gräns.

Av Meathim

Absolut en bra grej så länge det kostar mindre än 3000kr.

Av Meathim
Skrivet av Ratatosk:

Skulle sakna Kreias underbara voicecast, undrar om hon inte fick pris.

Framförallt måste de lämna framförallt hennes karaktär ifred. Hon är grymt komplex även med moderna mått mätt.

Av Meathim
Skrivet av Thomas H:

Nu är jag väl knappast någon expert och det var länge sedan jag hörde något om saken, men Revan är väl officiellt etablerad som man vad jag kommer ihåg, eller i alla fall var han det i SW:TOR och ett gäng böcker som skrevs. Fanns även några karaktärer som påstods vara ättlingar till Revan och Bastilla vill jag påminna mig om. Jedi Exile från KotOR2 ska dock ha varit en kvinna senast jag hörde något om det.

Undrar om det blev kanoniserat senare, jag minns tydligt att snacket var att Revan var kvinna, The Exile man. I a f runt då Kotor 2 släpptes.

Av Meathim
Skrivet av Mörksuggan:

Har du spelat Swtor? Efterföljaren till kotor med 300 år emellan. Storyn i alla klasser både på den ljusa och den mörka sidan. Vissa klasser tyckte jag gav bättre story när en klass från den ljusa sidan förljer den mörka kraften och på så sätt får en helt annan story som gjorde det hela såå mycket bättre. Tyvärr så kunde ju bioware inte låta sina fingrar borta från alla kassa skins, vapen etc för hutlöst mycket cc (cartel coins, betala med riktiga pengar för att få denna valuta) för olika lasersvärd m.m. Om jag minns rätt så är det ungefär 30-40 timmar på varje klass av åtta. Så det blev en del. Tror jag plöjde ner nära 10.000!!! Timmar på detta spel.

Kalla mig galen, men fan vad bra story.

Jag vill ha en direkt uppföljare till tvåan. The Exile och Atton ger sig iväg ut i mörkret för att leta efter Revan...

Av Meathim
Skrivet av DasIch:

Det finns ingenstans där det hör hemma.

Vad? Jagbörjade läsa reddit-tråden men blev bara arg.

Av Meathim
Skrivet av Tazok:

Mina förhoppningar är inte för höga tyvärr...

Intressant tråd om man vill bilda sig en egen uppfattning av Sam Maggs som ska skriva om spelet.
Ena sekunder hatar hon på Kotor, och nyligen när hon blev tilldelad tjänsten så hyllar hon det på sin twitter istället.

https://www.reddit.com/r/kotakuinaction2/comments/pl6rxy/exci...

Varför ska de skriva om storyn? Kotor-kanon säger att Revan är en kvinna dessutom, blir ju inte så mycket mer badass än så.

(slutade läsa den där länken när någon sade något om SJW)