Inlägg

Inlägg som thadriem har skrivit i forumet
Av thadriem
Skrivet av 2good4you:

Rebrands har gjorts av bägge aktörer och sålänge man får en produkt som står sig bra för sitt pris så finns det inget att klaga på. 390 serien levererar ju med bättre produkter mot nvidia's GTX 970/GTX980, och det med en "gammel 740" GPU som till trots är DX12 kapabel och kommer med dubbelt så mycket minne.

Nu är inte jag jätteinsatt, men 390 verkar ju prestera som ett 980. Kosta som ett 980. Dra lite mer ström (vem bryr sig egentligen) men i gengäld ha mer minne. Tycker de verkar vara ganska likvärdiga produkter (varken bättre eller sämre), man blir nog nöjd oavsett vilken man väljer.

Av thadriem
Skrivet av MusicWizard:

Hela den här FANBOY attityden är på en sandlådenivå. Väx upp och var nöjda med vad ni har eller väljer att köpa istället för att bete er som en bunt med dagisbarn.

Både AMD och NVIDIA gör bra kort det är bara en smaksak vad man väljer. Så enkelt är det.
Jag trivs kort och gott med NVIDIA grafikkort för att jag haft minst problem med dessa.

Inget bullshit, bara enkel logik.

Också kört Nvidia i några år nu, mest pga att jag ansett att de gett mig "mest för pengarna" och generellt sett (EVGA iaf) varit effektiva kort med låg temp-/ljudnivå. Men skit samma för mig vilket märke hårdvaran i min burk har.

Det åsido är jag faktiskt riktigt taggad på att se vad Fury X har att erbjuda när recensioner släpps imorgon. Lever det inte upp till AMD-triggade (via "läckta benchmarks") hypen så gör det inte mig något, men vore skoj om Nvidia för en gångs skull fick sig en törn. Alltid nyttigt med konkurrens för oss konsumenter!

Av thadriem
Skrivet av Jaaay2k:

Hur får de 7400kr från $649? Gör om, gör rätt!

Ta 649 dollar, släng på VAT/moms och konvertera till kronor. Blir inte helt off.

Av thadriem

Inet är oftast tokigt trevliga när man är dit också. Kan inte lova något, men skulle tro att du får packa upp och provlyssna på dem i butik till och med.

Av thadriem
Skrivet av hitboxer:

Hejsan Inet, fick för 2 dagar sedan hem min Benq XL2420T skärm, på eran hemsida står det att den stödjer 144hz men trotts allt jag gjort lyckas ja bara kunna driva den i 120hz, har en Dvi-Dual link kabel inkopplad (som följde med lådan) men ändå får jag bara 120hz.
Läste att en chipning har gjorts så att dom ska klara av 144hz, men vissa i butik kan fortfarande vara av den "äldre modellen" men min är beställd via webben så antar att den skall vara chippad.
Hur löser jag detta? eller kan man på något sätt ta reda på om det är den nyare eller äldre?

Tack för svar!

Och detta var PRECIS det jag var rädd för i mina frågor på föregående sidor. 144 hz varianten är nya revisionen (heter egentligen XL2420TE) och Inet verkar seriöst rört ihop det där... Jag vågar personligen inte beställa en förrän alla uppgifter stämmer på er sida.

Det är inte "chipning" utan mig veterligen en hel del annan teknik bakom det hela. Den ska vara en del av BenQs "flicker free"-serie och inte använda PWM för dimning av LED-belysningen.

Av thadriem
Skrivet av inet.se:

Jag ber ansvarig inköpare kolla på detta direkt. Återkommer!

Något nytt i detta? Nu har ni till och med uppdaterat så att produkten heter XL2420T 144hz och länken är uppdaterad, men det är fortfarande gamla artikelnumret... Förutsatt att BenQs kundtjänst går att lita på!

Av thadriem
Skrivet av mudde:

Ljudkortet är sällan det begränsande när det gäller ljudkvalitet. Vad är det hon är missnöjd med och van lyssnar ni med (högtalare/hörlurar? Modell?)

Jag vill inte vara den som kastar skit, men skojar du? Ljudkortet (eller annan DAC) är OFTA det som begränsar när det gäller ljudkvaliten. Spelar ingen roll om du köper referenslurar för 7000 spänn om du kopplar dem till interna ljudkortet på en bärbar PC av billigare typ.

Men oftast är det ju en hälsosam kombinationen av källa, dac, förstärkare och högtalare/lurar som ger välljud.

Till trådskaparen: Xonar STX är mig veterligen ett mycket trevligt kort (haft ett HDAV1.3). Själv kör jag med ett Soundblaster ZxR som jag är väldigt nöjd med. Men även ett vanligt Xonar DX (som någon hade till salu) är ett steg upp från integrerade kretsen på de flesta flesta moderkort.

Sen är jag, ovanstående kritik till trots, också jätteintresserad av att veta vad ljudet kommer ut genom i andra änden!

Av thadriem

Hej Inet! Har ni möjlighet (kommer ni) att ta in Benq XL2420TE i lager?
Gillar min XL2420T, men får ont i skallen av den och tror det är PWM dimmningen som ställer till det...

edit:
Jag hörde med BenQs kundtjänst. De meddelade mig att XL2420TE säljs som "XL2420T" i Sverige, men med prod nr 9H.L7PLB.DBE och är en 144 Hz Monitor.

Ni verkar verkligen ha rört till produktbeskrivningen för XL2420T på er sida (http://www.inet.se/produkt/2304003/benq-24-xl2420t-120hz).
Produkten heter "120 Hz" och står med prod nr 9H.L7PLB.QBE (gamla XL2420T) men i beskrivningen står det 144 Hz. Så, vilket är det? Vilken av de två fundamentalt olika modellerna är det jag får om jag köper en?

Av thadriem

Jag får detta issue om jag har Citrix Reciever igång (jobbar hemifrån via Citrix emellanåt). Stänger man den så slutar spel minimera sig slumpmässigt.

Detta på Windows 8.

Av thadriem

Jag är lite sugen på Benq BL2710PT personligen. Någon som har erfarenhet av den? Ghostingmässigt (pixelrespons) verkar den bra utifrån vad jag läst på Hardforum, men har inte sett några uppgifter avseende input-lag och dylikt... Vilket är viktigt för mig.

Av thadriem
Skrivet av Cerd Moyen:

Har även jag ett Filco Majestouch 2 sen ett par år tillbaka, men som tenkeyless. Härligt tangentbord!

Samma här, händer dock att jag saknar numpaden (när man betalar räkningar mm). Borde beställa till en extern sådan.

Ångrar att jag köpte mitt Majestouch innan de släppte Ninja-varianten. Går ju beställa en full uppsättning omärkta tangenter, men inte orkat.

Av thadriem

Loggade in för första gången på länge igår och körde ett par lv4 missions, hehe. Det har sin charm.

Jag var i en 0.0 allians för ett par år sedan, men slutade spela (var intressant att ta sig hem allt från Fountain... särskilt som min klon var för låg (ingen access till medical)). Mycket för att jag inte hade några kompisar som spelade tror jag. Aldrig haft någon RL polare som visat det minsta intresse.

Av thadriem

Har ett Filco Majestouch-2 Tenkeyless, Cherry Brown/Tactile. Bästa tangentbord jag någonsin ägd, och då har jag harvat igenom ett antal Steelseries black/red mm.

Av thadriem

Jo, som sagt - antagligen optimeringsproblem. GT 650M ska klara det utan problem, särskilt i native-upplösningen på den här burken.

Av thadriem
Skrivet av Inhale:

Jag är inne på samma spår, X-128B som jag ansluter till extern monitor om jag ska spela. Dock är jag lite osäker på om 11,4" är för litet, någon som vet hur det är att slösurfa i soffan eller liknande, bör man satsa på 15"?

Synd att i5 med IB togs bort pga försening, det känns lite overkill att köra på i7 samt att det blir 1000kr dyrare, går det att motivera den skillnaden på något sätt? Om jag spelar på den så är det D3 och liknande spel som gäller, dvs ej några riktigt krävande spel.

Jag fann D3 förvånandsvärt krävande faktiskt. Kan (bör) ha varit dålig optimering, men det flöt inte alls speciellt bra på tjejens MSI GT740 med i7a och Geforce 570M...

11" är väldigt litet, men jag har använt en 12" (X200) mycket i jobbet och man vänjer sig. Sålänge man inte har FPS som huvudsakliga spelgenre klarar man sig nog hyffsat.

Någon här på forumet som fått chansen att testa en X-128 (eller annan Clevo W110er modell)?

Av thadriem
Skrivet av PC-Konsulten:

Ja, en leverans av dessa har lämnat Kina idag och det ser ut som om vi blir den enda ÅF i Europa som kan erbjuda denna modell.

Lite nyfiken. Någon uppskattning kring när kan de finnas tillgängliga på er sida?

Av thadriem

Jag har en XL2420T som jag är riktigt nöjd med. Inga problem, döda pixlar eller dylikt.

Saknar IPS-panelens färgåtergivning (lite "urvattnade" färger), men jag har bara lekmannamässigt kalibrerat den och inte testat ställa några färgprofiler.

Av thadriem

Haft min F12S1E/B i nån månad nu och riktigt nöjd med den.

Enda som stör mig är följande:
1. Skulle vara trevligt om man kunde stända av Turbo Boost på I7-CPUn ifall man inte känner sig behöva det. Spelar rätt enkla spel, WoW och motsv, och behöver egentligen inte så mycket CPUkraft utöver de vanliga 1.73GHz. Funkar lika bra på batteri som på nät, men då blir den mycket tystare iom att den inte alstrar lika mycket värme... Störigt att detta inte går att reglera i BIOS.

2. Kanske grymt simpelt, men jag har kört fast. Min dator går ner i 16 bitars färgläge varje gång jag startar den och ibland under drift. Sjukt störigt. Senaste nVidia-drivarna, testat med massa olika. Inga konstigheter jag kan se i enhetshanteraren osv. Nån som har den blekaste aning vad som kan tvinga datorn att byta till lägre färgdjup?!

Av thadriem

Jag har EXAKT samma problem som Taskman. Dött 2-3 gånger per kväll senaste kvällarna. Inga synliga "fel" såtillvida att gränssnittet inte visar på någon förlorad anslutning, inget syns i loggarna och modemet enligt indikatorer på detta inte tappar synken - men ingen kontakt med Internet.

Har inte ringt Comhems kundtjänst ännu men överväger göra det imorgon. Som Gusen skrev, stabilitet ÄR a och o. I övrigt nöjd med tjänsten hastighetsmässigt och så.

Av thadriem

Jag har nyligen införskaffat ett Vapor-X. Gick från ett HD4850 som jag monterat en Accelero passiv kylfläns på (funkade som en dröm) och märkte inte så mycket skillnad i ljudväg.

Den spinner upp en del vid load (BC2), men knappt hörbart och håller temperaturen i schack. 30-35 idle och 60-70ish vid load, kanske lite mer, men inte de 105+ mitt 4850 kom upp i med stock-kylare iaf.