Inlägg

Inlägg som thadriem har skrivit i forumet
Av thadriem
Skrivet av Jumpcut:

Jag har köpt en hel del grejer och tycker det fungerat bra. Det är saker som jag inte hittat i Sverige och då har jag provat på Amazon och fått napp. Hade mitt första kundtjänstärende igår och det gick fort och dom lovade "guld och gröna skogar" men vi får se inom några dagar om det löser sig som dom lovade.

Hur upplevde du kontakten med kundtjänsten? Jag har bara testat kontakta kundtjänsten för Amazon.de angående Prime, och då fick jag chatta med en Indier som f-n inte förstod de enklaste koncept ens (och jag försökte vara väldigt tydlig och pedagogisk). Typisk "vi hittade billigaste callcentret i världen"-känsla den gången.

Av thadriem

Det kanske redan avhandlats i tråden, men jag tycker hela "shoppingupplevelsen" på svenska Amazon varit helt värdelös. Både utseendet på sidan, artiklarnas innehåll, söktjänsten osv känns så sjukt oslipade att jag bojkottat sidan helt.

Extra pinsamt är det att de knappt lagerför sitt egna sortiment. Amazon Basic är ju rätt okej på kablar mm. Hela siten känns som ett sämre CDON, med fel i beskrivningen på nästan varenda artikel i hela butiken. Känns så brutalt oseriöst.

Av thadriem
Skrivet av Noyart:

Hmm vad exakt äre som drar dig till Battlefield, något måste du ändå gilla med det, finns ju så mycket spel idag så man skulle aldrig behöva spela ett dåligt spel. Något spel some squad kanske? Eller insurgency sandstorm? Båda extremt bra men lite mer tatical än att run and gun Battlefield

Läser hela tiden BFV som Battlefield Vietnam, blir alltid en tankeomställare ^^

Grejen är ju att Battlefield 2, 3 och 4 (och div andra i samma era) var fruktansvärt bra, lagom mix av "arkadigt" och realism.

Sen kom 1 och V som känns inspirerade av COD och nya Battlefront och extra "konsolanpassade"... De sabbade mycket av känslan av en halvrealistisk shooter där man bör spela smart, istället tjänar du på snabb respawn och aldrig släppa W.

DICE drivs uppenbarligen inte av att hålla sitt gamla "legacy" levande utan försöker tjäna så mycket pengar som möjligt, vilket jag respekterar. Men Battlefield-serien har subjektivt gått åt helt fel håll med sista två släppen. Sen om det är DICE eller EA man ska skylla på låter jag vara osagt. Sen är smaken som baken och jag sparar gärna pengarna och spelar mer Tarkov istället.

Om Battlefield 6 bara var en ren kopia av Battlefield 4 med andra kartor hade jag köpt det direkt och spelat hundratals timmar.

Av thadriem

Det är självförklarande men lite udda att "ljudkort", eller dedikerade dac/amps, försvunnit lite i skymundan. Kommer ju självklart av att det finns ganska kompetenta integrerade kretsar - och har man tur och har andra komponenter som inte strålar så mycket så kan man få riktigt hyggligt ljud ur de i moderkortet integrerade ljudkorten.

Som "gamer" tycker jag dock personligen det är jättesynd att så många spel bortser från vikten av bra ljud. Kanske, om man ska raljera, till viss del är för att allt ska optimeras för att via ett Xbox/PS komma ur TV-högtalare (superkomprimerad ljudmatta bara, ingen dynamik) men det är tråååååkigt.

Ta Squad t.ex... Alla ljudintresserade borde ladda ner det på Steam och spela en match, förbannat bra implementerat ljud.

Av thadriem
Skrivet av Mumu55:

Och ja håller med de är klarare/ljusare än HD6xx men aldrig något som stört mig, och jag är känslig mot tex Beyer.

Jag har en udda historik med Beyers diskant. Inte hört deras ljusare lurar (men ska köpa ett par 1990 om någon vill sälja), men köpte ett par DT770 250ohm som jag va tvungen att lämna tillbaka till förmån för ett par 80ohm. Samma källa, men 250ohm varianten lät extremt "sibilant".

Ska sägas att jag till vardags till 90% använder ett par HD700 och har noll problem med deras diskant.

Av thadriem
Skrivet av Mumu55:

Denon AH-D2000 i toppskick för 1000kr på Blocket. Riktigt värt, jag spelar mina fortfarande. Dock är mina moddade med träkåpor och lite Dynamat. Ljudet är i klass med dagens Drop Fostex TH-X00 modeller.
https://www.blocket.se/annons/vastmanland/denon_ah_d2000/9462...

Har kvar mina i originalskick (förutom att ena skruven skrapat lite på kåpan)... #världenssämstakåpupphängning

Grymt "roligt" ljud i dem och de får alldeles för lite speltid. 1000 kr är snuskigt billigt.

Av thadriem
Skrivet av drwlz:

Ja, dom verkar lovande. Sitter här med grov beslutsångest nu. Vet inte om man skall köpa AKG701, TYGR300R, DT880, DT990 eller MMX300. Fördelen med MMX är ju att man får en - av tester att döma - väldigt duglig mic på köpet.

Hur pass mycket ljud stänger dom ute? Snackar vi total ljudisolering? Har också ungar som kan vara bra att höra ibland

De är ju, iaf med originalpadsen, inte helt tillslutna. Velourpads - så lite släpper de igenom. Är nog inga problem vid spel. Är mer vid musiklyssnande o sånt där det är extremt svårt att höra med dem på sig.

Jag är lite fan av Beyer-ljudet, så även Tygr ser fina ut.

Av thadriem
Skrivet av SockerfriKetchup:

Tänkte på de mänskliga rättigheterna arbetarna (Inte) har i Kina som tillverkar delarna i iPhones m.m... Inte FairTrade eller vad det kallas.

Nej, det är tyvärr en realitet för nästan all produktion idag känns det som. Om jag på ett enkelt sätt kunde välja att bara konsumera sådant som produceras i EES, eller med någon seriös hållbarhetsstämpel (finns så många "certificeringar" som Fairtrade som i sin tur bara försöker tjäna pengar), så skulle jag eftersträva det.

Utvecklingsländerna måste få utvecklas så de på sikt "kommer ikapp" avseende ekonomi, rättigheter osv. Tyvärr så känns som att mycket kantas av korruption och destruktiva arbetssätt för både anställda och miljö idag.

Av thadriem
Skrivet av SockerfriKetchup:

Apples ledare är inte bättre.. låt de slåss, bra för oss kunder.

De drivs båda av ekonomisk vinning, jag tycker dock på att Apple - åtminstone officiellt - har en bättre inställning till konsumenträtt.

Vi får betala dyrt (både i nypris och genom att vi inte kan reparera själva) för hårdvaran, mot att de inte har som direkt affärsidé att sälja ut vår information - raka motsatsen mot FB.

Av thadriem
Skrivet av drwlz:

Skall kika lite på AKG! Beyerdynamics verkar ju rätt så hyllade också, men finns för mycket hörlurar för att jag ska fatta vad jag letar efter. MMX 300 såg intressant ut (pluspoäng för en bra mic), men då känns det som om att man kliver upp en nivå i pris och kanske kan få något ännu bättre...

Beyerdynamic MMX 300 gen2 är snuskigt bra för FPS och faktiskt riktigt trevliga som allmänna lurar (musik, film osv). ENDA anledningen att de inte konstant sitter på mitt huvud är att jag måste kunna höra barnen... så jag är förpassad till öppna lurar i några år.

Många på internet skryter upp soundstage för spelande, men tipset är att leta efter bästa möjliga "imaging" (vete fan hur jag ska översätta det). Har t.ex. ett par K712 pro som jag inte använder. Fint ljud och stor soundstage, men de är väldigt "vänster/höger" i sin presentation och subjektivt direkt dåliga på att detaljerat differentiera däremellan. Medan med MMX 300, Audeze Mobius eller HD700 som jag har på huvudet nu (för att nämna några) så kan jag följa fienders rörelser genom väggar.

Nu är detta tråden för folk som gillar saker som låter bra. Annars, för spelande, är t.ex. Logitechs Pro X headset inte alls fel (skulle dock inte köra med USB-dongeln som ljudkort), och går ganska ofta hitta under tusenlappen.

Av thadriem
Skrivet av thu:

Varför skulle RCA-utgångar behövas? Det funkar väl lika bra för den som kan tänka sig en 3,5mm->RCA adapterkabel men har lurar som kräver mer än vad ljudkortet orkar på egen hand?

Såklart sant, en 3.5mm -> RCA funkar hur fint som helst. Det jag menar är att man troligen vill ha en DAC med en linjeutgång innan för att inte koppla flera förstärkare efter varandra - huvudsaken med stycket var att poängtera att det enbart är en hörlursförstärkare, ingen DAC (finns ett instickskort man kan köpa till från t.ex. Thomann, men då skulle jag rekommendera en dedikerad DAC för samma pengar alla dagar i veckan).

Tack för hjälpen med förtydligande.

tillägg: Jag har testat använda den som förstärkare efter ett Sennheiser GSX 1000 usb-ljudkort (för DSPn), då körde jag precis som du beskriver från hörlursutgången.

Av thadriem

Violectric HPA V200 Hörlursförstärkare

En numera klassisk hörlursförstärkare från Tyska Lake People.

Fungerar klockrent med alla hörlurar jag testat (finns dip-switchar för att kontrollera gain om man har väldigt lätt resp svårdrivna lurar). Folk, jag inkluderat, beskriver den gärna som varm i ljudet. Ganska intim, "laid back" och musikalisk.

Passat väldigt bra med hörlurar med lite skarpare treble (testat med HD700 och D2000) och blir inte trött i öronen även vid längre lyssningssessioner.

RCA och XLR (Balanserade) ingångar.
Två vanliga 6,3mm utgångar (ej balanserade).

Köpte den från Thomann.de 2015 för lite drygt 8000, finns en "Anniversary edition" som säljs idag för 10 000. Tänkte mig 6000, men kom gärna med bud.

Kan skicka den inom Sverige mot förskottsbetalning om köparen står för frakten.

Byggd som en tank, "tyskt stål" osv.

OBS: Endast hörlursförstärkare, behöver en separat DAC (eller ett mer potent ljudkort med RCA-utgångar, ex Asus STX, SB ZxR eller motsv)

Läs hela annonsen här

Av thadriem

ASUS Xonar Essence III USB DAC/AMP

ASUS gamla flaggskepp-hörlursförstärkare från 2014. Köpt 2019 och bara sporadiskt använd under ett halvår, sen har den stått i lådan (jag köpte i samma vända MUSES op-amps och stoppade i mitt ljudkort och då spel är en stor del av min hobby så gjorde enkelheten att ha mic/ljud i samma enhet att Essence-ampen mest var avstängd).

Fungerar felfritt. Underbart ljud. Driver alla lurar jag har (från 32ohm till 300ohm) utan problem. Främst kört den som USB DAC/AMP.

Recension i L&B:
Test Ljud&Bild

I originalförpackning med samtliga tillbehör, finns skyddsplast kvar på det mesta.

Det finns en ute på Hifishark i Europa nu för ~8000, men runt 5-6000 känns mer vettigt som pris. Kom gärna med bud i tråden.

Betalning endast via Swish. Skickar gärna med tanke på COVID, men då enbart inom Sverige och köparen får stå för frakten.

Läs hela annonsen här

Av thadriem

Jo, jag tror dock på komponentbrist och hög efterfrågan som bakomliggande orsak till problemen vid lansering (AMD har säkert prioriterat att leverera chip till konsoler t.ex.). Och även om jag gillar Nvidias grafikkort hade jag förhoppningar om att AMD denna gång skulle kunna tävla, men med prissättningen som omnämns i artikeln så ligger de - oavsett tillgång - ännu en gång efter gröna lägret.

Känns som generella rekommendationen fortfarande är AMD som CPU och Nvidia som GPU, om man ser objektivt på saken.

Av thadriem

CH HOTAS (joystick + throttle + pedaler)

Förbered er inför kommande släppet av MS Flight Simulator - eller varför inte ta ett par turer i DCS:Worlds nya F16-modul eller Elite Dangerous?

Säljer min uppsättning CH Products prylar pga uppgradering.
Joystick: CH Fighterstick
Throttle: CH Pro Throttle
Pedaler: CH Pro Pedals
Produkterna på Prisjakt

Modellerade efter flygkontrollerna i F16. En bra bit över 40 "knappar" samt möjlighet att via programvara konfigurera en "shift"-knapp så man kan ha dubbla uppsättningen. Finns kort och gott tillräckligt för att binda allt man behöver för att spela t.ex. Elite Dangerous i VR utan att ta händerna från HOTASen!

Jag har haft dem i några år men de är ganska sparsamt använda, lite periodare i mitt flygsimulator-spelande, så mer damm än slitage.

Väljer själv vem jag säljer till, upphämtning föredras, betalning via Swish.
Bud från 3000kr för allt.

Läs hela annonsen här

Av thadriem
Skrivet av Irre:

ICA Maxi har "Black Friday" mellan 18 nov och 22 dec, enligt dom själva.

Det är sedan gammalt att olika kulturer har fredag olika dagar i veckan. Inom Svensk Handel verkar Black Friday innefalla lite närhelst de känner för att sälja tidigare prishöjda produkter till rabatt.

Jag hoppas jag har fel, men rätt säker på att MaxGaming och Dustin kommer "rea" ut denna nångång i närtid, antingen black friday eller mellandagsrea. Kolla prishistoriken, väldigt läglig 4000 kr höjning.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=5054279

Av thadriem
Skrivet av Oliverxd:

Du skrev ju att budgivningen slutar idag 20:00?

Skickades från m.sweclockers.com

Om han skriver att han valde att sälja dem så har han nog redan fått det han ville ha och sålt dem.

Av thadriem

Startar budgivningen på Audeze-lurarna med ett bud på 2500:-, kommer förbi och hämtar isf!

Av thadriem
Skrivet av Klubba:

Vilken läcka? alla filer låg ju helt öppet på en öppen okrypterad http-server, att kalla det läcka är ju lite som att kalla en bild du själv lagt upp på facebook för stulen, och sen polisanmäla de som tittat på bilden

Jag köper vad du säger. Men om du upptäcker att dörren till Inets lager är olåst/olarmad efter stängning finns kan du hantera det på ett av följande sätt:

  1. Ignorera det

  2. Kontakta butiken

  3. Gå in själv och rota runt

  4. Skriva en rad på sociala medier/forum om det

I fallet med ComputerSweden så tjänar de sina pengar på nyheter, därmed går #1 och #3 bort. Men det är en jävla skillnad på att börja med #2 - vänta tills butiksbiträdet låst - och sedan ge sig på #4, än att gå direkt till 4:an. Tycker du inte?

Det svåra med "läckor" eller vad man nu vill kalla det är att om man idkar #2 i exemplet ovan och ingen kommer och låser, hur länge ska man då vänta innan man ger sig på #4? Jag har ingen aning om det funnits såna betänkligheter i det här fallet, jag gillar CS och hoppas det i alla fall.

Av thadriem

@Tomika: Beror ju lite på hur Computer Sweden (eller de som märkt hålet) valt att exponera det.

Om de först kontaktat Medhelp, gett dem chans att täppa till läckan och säkra informationen och SEN publicerat en artikel - då är en polisanmälan helt åt h-vete. Om tidningen valt att gå ut med att läckan finns direkt den upptäcktes och därigenom möjliggjort att ännu fler kommer över personuppgifterna under en tid så kan det finnas grund för det.

Medhelps totala inkompetens ifrågasätter jag inte, men det finns snygga och fula sätt att sköta känsliga ärenden som denna från ett journalistiskt (eller "etiskt" hackande) perspektiv.