Inlägg

Inlägg som thadriem har skrivit i forumet
Av thadriem

Är denna avslutad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thadriem

Trist att inte Tensor cores kan jobba med andra saker än RTX/DLSS och visuella (men tungrodda) grejer.

Jag kan inte arkitekturen, men känns som att RTX-korten har lite outnyttjad potential.

Av thadriem

Har alltid gillat MSI men mitt förra kort (1080ti gaming x) hade en massa coil whine.

Haft nåt Palitkort förut och nu ett Palit 2080 Super Jetstream och de är överförväntan. Grotesk kylfläns (3slot) och ingen semi-passiv kylning, men man hör ändå inte fläktarna vid låg belastning så det stör mig inte så mycket.

Generellt sett tror jag inte det spelar så stor roll vilket märke du väljer, tipset snarare är väl att ta något av respektive märkens lite "finare" kort.

Av thadriem

Tur att man har en telefon!

Av thadriem

Angående andra frågan. Välkylda grafikkort brukar inte låta speciellt mycket om de inte pressas hårt, jag har inte ändrat fläktkurvan på mitt 2080 men hör knappt något även i load.

Är du orolig är det ju bara öppna chassi-sidan och titta så att fläktarna snurrar vid belastning.

Sen appropå att du undrar, blir grafikkortet väldigt varmt eller så?

Av thadriem
Skrivet av Bawh:

OK jag bytte ut mitt kort mot ett Rog Strix 2080 ti OC. Går inte över 75 under några omständigheter. Trots klockad över 1800. Dock ligger det nog något i att mitt chassi håller för mycket värme. Är det ett jättelikt projekt att fixa ventilationen? Både när det gäller montering och komponenter?

Ett Fractal S2 (Define eller Meshify) kommer med två 140mm (intag) fläktar i fronten och en 140mm (utblås) bak. Sålänge du inte glömt koppla in dem (antingen i fläktkontrollern och den i en CHA_FAN port på moderkortet eller direkt till varsin fläktplats på moderkortet) så BÖR du få ett okej luftflöde i chassit.

Sen är inte Define t.ex. det mest välventilerade chassit på marknaden, men rent ventilationssetupmässigt har du gjort rätt. Att lägga till fler fläktar kan hjälpa, men troligen marginellt. Fractals fläktar är därtill helt okej på att skyffla luft i min begränsade erfarenhet.

Det finns ju varianter på negativt lufftryck (avsevärt mer ut- än inblås), men då är det lätt att det sugs in galna mängder damm. Om din CPU inte kokar och GPUn når max 75 grader kan du nog lugnt lira vidare, ifall du inte verkligen vill optimera tempen - då är det bara analysera vidare!

Av thadriem

Bjuder 300

Av thadriem

Budgivningen avslutad, säljer grejerna till @shrghi

Av thadriem

Hypen kring AMDs framskjutna plats i "nm kriget" känns lite sisådär med facit i hand.

Jag hade hoppats mer på Radeon 7, framförallt för att sätta lite press på Nvidia och deras sjuka prissättning på slutet. Kanske inte i ren prestanda men effektivitet (värme/ljudnivå).

Av thadriem
Skrivet av Knotvillage:

Lite OT men om man byter mobo till en av samma sort behöver man blåsa om OS?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag bytte från x99 till z390 utan att installera om. Lite lotteri, men det enda jag var tvungen att göra var att aktivera om Windows (obs: inte OEM licens).

Lotteri-biten är ju om man får problem med burken eller inte...

Av thadriem

Glömde skriva nåt slut på budgivningen, kommer avsluta den imorgon.

Av thadriem

Kan ha totalt fel här, men jag tror Battlefield som franschise tappat lite på att man gått ifrån känslan av pseudo-realism som fanns i de gamla spelen (fram till BF3, kanske BF4 till viss del) i BF1 och BFV. Call of Duty fanns redan, DICE behövde inte gå åt det hållet.

Eller så har de tjänat spelare på förändringen och bara tappat mig... Så kan det också vara. "Kids these days" och andra jag-har-blivit-för-gammal fraser.

Av thadriem

CPU: 9900k
MHz: 4800
VCore: 1.25 (tror jag, har labbat lite)
Maxtemp: 85 (stress), 75 (spel)
Moderkort: Maximus XI Formula
Kylare: D15s (2fan)
Övrigt: LLC6

En sak jag funderat över, som inte specifikt gäller överklockningen, är hur mycket närheten mellan CPU-kylaren och GPUn påverkar tempsen på båda. Går bara få 16x PCIE på översta sloten med Maximus XI så GPUn måste sitta där, blir bara nån cm mellan backplate och CPUkylaren. Backplaten ifråga blir dessutom väldigt varm vid GPU-load.

Rent kylmässigt vet jag att D15 och D15s är riktigt bra, men jag funderar ändå på att köpa en 280 AIO för att distansera GPU och CPU-flänsar från varandra (köra radiatorn i fronten). Vad tror ni, bra eller anus?

Av thadriem

Noterat

Av thadriem

Quit horsin'around.

Sen kan jag meddela att om man spiller rödvin i tangentbordet så funkar det rätt bra att rengöra cherry mx-brytare genom att doppa ett sugrör i lite kranvatten och "trycka till" på varje brytare med sugröret. OBSOBS: låt torka ordentligt innan tgb kopplas in!

Av thadriem
Skrivet av Verti:

Antar att kylare och RAM inte följer med?

Avseende kylare så nej - tyvärr, den D15s jag haft sitter på nya proppen. Flyttade RAMen till nya datorn också, skulle vara ifall någon absolut vill betala bra för 32GB Corsair Vengeance LPX (4x4 för quad channel), 2666 som jag kört i 3000@1.3v.

Men fokusera budgivningen på CPU+mobo så får minnet bli en sidodialog vid intresse.

Avseende buden så är samtliga noterade, Gawgizz leder på 2900 kr.

Av thadriem

Sakerna sålda!

Av thadriem
Skrivet av pekkasteele:

Vaf... jag körde in den 2 gånger och samma problem, gick bar till 417... och det fungerade felfritt igen ...

Skumt! Men ärligt talat innehåller nog inte de senaste drivarna så många optimeringar till ett 1070 ändå, skulle tipsa dig att köra vidare på de som funkar felfritt tills du verkligen måste byta.

"If it aint broken" och andra motton ingen lever efter.

Av thadriem

X99 Asus Strix och Intel I7-6800k CPU

CPU och Moderkort köpta 2016-06-28 på Dustinhome

CPU I7-6800k: Gått stabilt i 4.0Ghz med en D15S
6800k produktsida på Dustinhome

Mobo Asus ROG Strix x99:
moderkortets produktsida på Dustinhome

Pris: Bud

Säljer moderkort och CPU som ett paket. Har kvar originalkartong till moderkortet, kan dock fattas några tillbehör (SATA-kablar osv). IO sköld och Wifi-modul följer självklart med.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, alla bud i tråden (inte PM, frågor går bra). Skickar inte, så köparen bör bo eller kunna ta sig till Stockholmsområdet/Norrort, detta då jag inte kan garantera perfekt paketering.

Läs hela annonsen här

Av thadriem
Skrivet av Weargon:

Budar 1100 kr och hämtar!

Noterat som bud på cpu+mobo+minnen.

Varit dåligt med drag (och jag har varit upptagen med annat), men stänger budgivningen kl15.

Ljudkortet kommer jag behålla tills vidare.