Inlägg

Inlägg som VresiBerba har skrivit i forumet
Av VresiBerba
Skrivet av Gropenator:

Det är skillnad på vad postnord får för att leverera en försändelse från Kina eller från ett land i EU...

Jaha, det... är mycket möjligt men det har ju hursomhelst inget att göra med om det är ett "kryphål" eller inte att importera saker inom EU.

Av VresiBerba
Skrivet av chrisrolex:

Ett tips för de som letar efter kryphål. Köpte på EBay en Xbox kontroll till datorn. Valde att sätta säljarens område (item location) inom Europa och fick snarlika priser.

fast det där är ju inget kryphål, du har importerat inom EU och behöver inte betala vare sig moms eller avgift. Att det är så här folk kommer att göra verkar man inte tänkt på för detta kommer ju så klart inte minska på paketmängden vilket naturligtvis är anledningen till att man infört detta.

Av VresiBerba
Skrivet av atego:

Har beställt kinapaket för 3 veckor sen.
Fick att jag skulle betala in en avgift på 85,22 kr för moms och hanteringsavgift till moms.postnord.se/xxxxx

Kommer inte betala de då paketets värde är ca 40 sek!!

Ja, enligt Postnord själva kommer det vara "hundratusentals" liknande fall och det kommer kosta skattebetalarna dussintals miljoner; 200 spänn per försändelse multiplicerat med, tja, säg 500,000, det är 100 miljoner, det.

Det här är enna bra genomtänkt, alltså.

Av VresiBerba
Skrivet av Hurtigbullen:

Det som faktiskt gällde när du beställde var att du skulle betala 125:- (Postens dåvarande avgift) samt 25% moms (lag) på hela köpesumman och fraktkostnad.

Fast enligt Postnord har de ju släppt försändelser under 22 euro i 26 år och hänvisar till någon lag någonstans som sedan Tullverket nu sagt inte gäller. Så att det skulle läggas på 125 spänn och moms på samtliga försändelser innan den 1a mars är ju en duktig verklighetsförvridning.

Om dessutom inte Postnord/Tullverket/staten ens vill att man betalar in moms (ref. Mr.B) vad skall man anta då.

Av VresiBerba
Skrivet av Hurtigbullen:

Men inte köper du saker från någon krona på postorder inom EU och betalar frakt, eller?

Jag köper saker för tior inklusive frakt inom EU hela tiden, så visst är en mer än en fördubbling av kostnaden ganska orimlig.

Skrivet av Hurtigbullen:

Varför ska du köpa en enskild småsak från Kina och tycka att det är normalt?

Vilken konstig fråga. Varför inte?

Skrivet av Hurtigbullen:

Det rör sig ju faktiskt om import och då ska ju någon göra det administrativa arbetet. Det är bara att inse att det är en del av den kostnad som finns med importera saker och hantera den därefter. Precis som man gjort sen många år så får man helt enkelt se till att köpa flera saker på en gång för att få ner frakt och importkostnader per pryl.

Vilket ju är därför småhandlarna på till exempel Tradera jublar då man, till skillnad från enskilda personer har användning av 100 HDMI-kablar och det kostar ju precis lika mycket att importdeklarera 100 kablar som det gör att importdeklarera en kabel.

Av VresiBerba
Skrivet av Metro35:

Använd vpn så slipper du såna här problem framtiden ;P

Är ju bättre att sluta tanka fett.

Skrivet av Galming:

betala inte vad du än gör. Gör du det så medger du till brott och de kan lika gärna skicka ett till krav på ofantligt större summon än 4500

Att gå med på en förlikning är inte att erkänna brott.

Av VresiBerba
Skrivet av videopac:

Lite tråkigt att du inte förmår

Vad jag är förmögen till har du inte den blekaste aning om.

Av VresiBerba
Skrivet av videopac:

vad du tycker är helt ointressant i frågan.

Då svänger den dörren åt båda håll. Sorry.

Av VresiBerba
Skrivet av videopac:

Men du fattar alltså att det inte spelar någon roll?

Nu är ju förstås helt och hållet upp till mig om jag tycker det spelar roll eller inte, det är inte något du har med att göra.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

Självklart inte...

Men betyder inte detta i så fall att nedan påstående är en lögn?

Citat:

För försändelser med ett deklarerat värde på 1 500 kronor eller högre kommer den nuvarande avgiften på 125 kronor kvarstå vilket, utöver kostnaden för momsdeklaration, även ska täcka kostnaden för att utföra en tulldeklaration.

Eller täcker även avgiften på 75 kronor kostnaden för att utföra en tulldeklaration?

Av VresiBerba
Skrivet av zarkov:

Avgiften inkluderas inte i tullkostnaden av två skäl, dels går den inte till statskassan

Jahop. Om du har källa på det skulle jag vara tacksam.

Skrivet av zarkov:

och dels är det många varor som är tullbefriade (0%).

Innebär inte det i sanningens namn då att man har tagit ut en tullavgiftsavgift på 50 kronor i 26 år på dessa varor utan att någon tull har gjorts?

Av VresiBerba
Skrivet av zarkov:

Herregud, du ger dig verkligen inte. Gnäll, gnäll, gnäll.

Gå inte in på ett diskussionsforum om du inte tål att det diskuteras. Jag är ju knappast ensam om att "inte ge saj!!1q" i denna tråden.

Av VresiBerba
Skrivet av anon910:

Som redan nämts så hörs ju bara de som skriker högst, jag har nog en sisådär 800 paket de senaste 10åren, 99% från Kina/Asien, ett kom aldrig fram, ett tappades bort på en sorteringsterminal men hittades senare efter manuell sökning på sorteringsterminalen. Jag tycker det är smått fantastisk att det mesta endå faktisk kommer fram av alla dessa småpaket som översvämmar posten numera.

Saken är den att det har blivit fruktansvärt mycket sämre på ganska kort tid och som jag sade i mitt inlägg ovan så har det fungerat rätt bra för mig också - fram tills nu. Det har mycket mer med att folk "skriker högt" att göra.

Ett annat exempel; för en månad sedan beställde jag och min fru 20 kilo kattmat via en grossist och Postnord skulle då alltså sköta frakten fram till dörren. Mellan 13:00 och 17:00 skulle dom komma och jag fick sitta och vänta, timme in och timme ut, trots att jag hade andra saker att göra. Kom dom? Nej. Hörde dom av sig? Nej. När min fru ringde dagen efter och frågade vart vår kattmat tagit vägen, svarades det att "Mja, vårt system låg nere hela dagen igår" och på svaret om dom kommer skicka vår kattmat idag, då, svarade man att; "Nja, det där får du styra upp med avsändaren". Och hur glada var avsändaren tror ni, för det vart ju inte bara vår kattmat som skulle skickats den dagen, INGENTING blev skickat och Postnord bara ryckte på axlarna. Avtalet mellan den grossisten och Postnord har dom berättat för min fru, är nu uppsagt.

Det trista är att jag, precis som du skulle haft liknande berättelser fram till för ett tag sedan om att det bara är enstaka fel här och där, men nu är det så katastrofalt dåligt att, jo, Postnord förtjänar varenda klagomål uttryckta i denna tråden.

Av VresiBerba
Skrivet av Cenorida:

Med tanke på allas berättelser så låter Postnord som ett skämt... Jag har däremot typ aldrig haft problem med Postnord. Varken hos postombud eller hemkörning.

Senaste gången jag hade hemkörning (förra veckan) kom de till och med 15min för tidigt..

Jag var på väg att skriva något liknande i denna tråden att allt har för mig fungerat rätt så bra men sedan ungefär ett halvår har det vart ett veritabelt helvete att ha med Postnord att göra.

Det här är den senaste incidenten. I november beställde jag en pryl från Kina från en bra och ordentlig säljare med spårning och "Signature required", allt för att det skall vara så säkert och korrekt som möjligt. Efter ett tag började jag undra vart det tagit vägen och sökte på kollinumret; "undeliverable, returned to sender". Det har legat hos mitt ombud i en vecka, avi hade antingen gått ut men inte kommit fram eller inte skickats alls och postnord-appen sade "Paket på väg".

Jag kontaktade säljaren som senare kunde bekräfta att varan återvänt, varpå han skickade den igen. Denna gången tänkte jag följa försändelsen hela vägen och inte vänta på någon avi. Paketet kom fram den 12'e och var hos ombud den 16'e och naturligtvis till fel ombud, något som även Postnords app bekräftade. Men skit samma, jag går väl dom extra kilometerna då, bara jag får ut mina grejor.

När jag är framme hos Hemköp finns inte försändelsen där och ingen visste någonting. Jag tar upp telefonen och börjar leta efter telefonnummer till Postnord när jag får syn på att Postnords app uppdaterats; "Försändelsen felsorterad" och en timma senare; "Paket på väg" och Postnord förklarade att den gått tillbaka till terminalen för att sorteras igen och att den bör komma, till rätt ombud på måndag.

På måndag, alltså igår får jag en avi, men bara en sån där papperslapp utan kollinummer eller någonting och appen säger fortfarande "Paket på väg" och eftersom det är "Signature required" krävs det både leg och underskrift och då är det inga såna här avier som skickas, så jag väntade tills idag, men appen säger fortfarande "Paket på väg" och min fru hade på morgonen tagit avin med sig och skulle hämta på vägen hem då hon också hade något att hämta, men ingen av oss visste ju vad det var.

Senare idag kom ett brev från Postnord med *drumroll* den korrekta avin och på den står det naturligtvis "REK" och nu kom min fru hem med *drumroll* försändelsen jag väntat på som hon hämtat ut med en vanlig papperslapp, ingen legitimation behövdes och så klart heller ingen underskrift. Gissa vad det står på appen i denna minut. Just det; "Paket på väg".

Det här är HELT oacceptabelt, ingenting har funkat, först fick jag ingen avi, sedan felsorterades den och sedan skickas en vanlig papperslapp istället för en riktig avi som vem som helst hade kunnat använda för att hämta mitt rekommenderade brev hos ombudet utan legitimation eller någonting. Vilken skit!

Av VresiBerba
Skrivet av Stonehedge69:

Hej Vresiberba du undrade över varför det finns två avgifter 75kr och 125kr. Svaret hittar du i postnord pressmeddelande som kom den 16 februari, den lägre avgiften inkluderar momsdeklaration och där den högre avgiften inkluderar både momsdeklaration och tulldeklaration.

Frågan finns ju egentligen kvar, varför fanns det inte två avgifter förut?

Utdrag ur postnords pressmeddelande:
Samtidigt införs en ny avgiftsmodell som innebär en lägre avgift än dagens 125 kronor, inklusive moms.

För försändelser med ett deklarerat värde under 1 500 kronor kommer en avgift om 75 kronor att tas ut.

För försändelser med ett deklarerat värde på 1 500 kronor eller högre kommer den nuvarande avgiften på 125 kronor kvarstå vilket, utöver kostnaden för momsdeklaration, även ska täcka kostnaden för att utföra en tulldeklaration.

Källa:
https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord/2...

Skickades från m.sweclockers.com

Fast det där svarar ju egentligen inte på frågan alls, det bara beskriver vad som gäller. Kostnaden på 75 kronor sägs alltså vara lägre för att den inte innehåller tull, men man hade ju inte tull från första kronan innan denna ändring heller och ändå togs det 125 kronor i avgift varpå man får undra varför detta bevisligen har ändrats. Borde dessutom inte tullavgiftsavgiften rimligtvis vara inkluderat i tullavgiften.

Av VresiBerba
Skrivet av m4gnify:

"med 30 TB lagringsutrymme. Detta gör den till den största av sitt slag och erbjuder nästan dubbelt så mycket utrymme som företagets enhet på 16 TB."

Jaså?

Inte? Vad missar jag?

Av VresiBerba
Skrivet av Kommenterande:

Men låter man det skickas gratis från Kina tillkommer 25% moms och 75 kr i avgift, d.v.s. c:a 9:70 dollar eller 77 kr. Sålunda billigare att skicka från Kina än att skicka det från Tyskland.

Och billigast blir det om man köper via Ebay och EU; 25 kronor för coax och 32 kronor för optisk fiber.

Av VresiBerba
Skrivet av BergEr:

Hade ni också dåligt märkta lådor som han (inte fullt namn på lådan)? För har man en trapp där 2-3 st har samma namn blir det ju att chansa om de inte orkat märka korrekt (för att inte snacka om att en enorm mängd brev har felstavade namn).

Min brevbärare ringde på en dag eftersom han hade lite skrymmande med sig och när jag öppnade stod han och stirrade på mitt namn på dörren, "öh, ah" och rusade upp en trappa och sedan ner igen och kläckte ur sig "Ja, jag lade ett brev på lådan på våningen över men ni har ju samma namn!" och ryckte på axlarna, och mycket riktigt, vi har samma namn; B. Petterson och B. Petersson (inte våra riktiga namn men i samma anda) vilket jag påpekade och så rusade han upp för trappan igen och när han kom ner igen såg han inte riktigt lika stursk ut.

Needless to say, jag fick ringa på hos grannen och få min post som brevbäraren lagt i fel låda.

Av VresiBerba
Skrivet av VresiBerba:

Eller hur. Peka på ett enda inlägg där jag överhuvudtaget pratat om eller jämfört Postnord med andra speditionsbolag.

Hittade du nåt?

Edit; Näh! Mycket snack och lite verkstad.

Av VresiBerba
Skrivet av Exitus:

Paket kommer ej att slinka igenom, då de kommer köras till ett särskilt lager för att scannas och packas upp innan ens ett avi skickas ut till köparen.

Frågan är hur Postnord skall klara av att göra momsdeklaration på 200,000 [uppskattat] paket om endast 9 dagar när man inte ens klarar av att göra momsdeklaration på de 6000 [baserat på Postnords påstående om att 97% av paketen har ett värde under 200 kronor] man momsdeklarerar idag.