Inlägg

Inlägg som VresiBerba har skrivit i forumet
Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Så jag citerar ditt direkta påstående, och ber dig komma med en källa på det.

För fan! Jag har ALDRIG påstått att Tradera säljer saker på Tradera, himmel människa, du länkar ju till och med till inlägget i fråga där det bokstavligen står, och jag citerar "Gå in på Tradera och se hur mycket grundläggande miljökrav som säljarna där gjort på sina produkter" vilket var ett direkt svar på; "Varor som svenska återförsäljare säljer kontrolleras så att de uppfyller grundläggande krav och miljökrav."

Det var alltså ett svar till Stoff3th3m4n som påstod att de varor som Svenska återförsäljare, typ de som säljer på Tradera, kontrolleras så att de uppfyller grundläggande krav och miljökrav vilket de facto är fullständigt nonsens. Det är INGEN som kontrollerar varken säljare eller deras varor dom säljer på Tradera, som jag länkade till, att de uppfyller några miljökrav.

Jag har VÄLDIGT lite tålamod för sånt här trams, det är samma sak varenda jävla gång, folk läser inte och sedan hittar på massa jävla skit. LÄS!

Av VresiBerba
Skrivet av Valiumballong:

Att varor av ringa värde ändå har gått igenom har berott på att det kostar mer att hantera gods som inte deklarerats än momsen är värd. Detta löser man nu genom att lägga på en administrativ avgift.

Man löser ingenting då den avgiften rimligtvis bör vara en självkostnadsavgift, med andra ord +-0 för staten. Man inför detta, inte för att göra rätt eller för att man förlorar momsintäkter, utan för att man har fullständig panik hos Postnord för att det är för många försändelser, mer än vad man kan hantera.

Skrivet av Valiumballong:

Återigen: hade ni betalat er moms så hade ni sluppit den här avgiften.

Lägg ner den skiten, vad vet du om vad folk har betalat och inte.

Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Snälla kom med lite källa på detta påstående.

Som sagt, jag har in... driver du med mig?!

Av VresiBerba
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Nej lägg ner egoismen och köp ifrån svenska återförsäljare, så kanske vi kan hoppas på att finansiera pensioner, välfärd m.m i framtiden också.

Men det är ju det som är problemet; de återförsäljarna säljer ju precis samma skit som Kineserna gör på Ebay. För allvarligt, om det kan nästla sig in förfalskade op-förstärkare från skrupellösa Kineser till Digikey, ja då kan också elektronikprylar med blyad lödtenn nästla sig in hos Kjell och Clabbe. Som till exempel den här;

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbeh...

https://www.ebay.com/itm/USB-IN-OUT-MIDI-Interface-Cable-Conv...

Vem kollar om den innehåller bly och har alla certifikat gällande den europeska marknaden. Och kolla påslaget förresten, ca. 2000%. Skitbra för Sveriget!!!1

Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Nej det behöver inte vara perfekt. Lagar i detta land har aldrig varit perfekta. Mördare kommer undan pga teknikaliteter och fortkörare kommer undan för ingen kunde bevisa det.

Du får fortfarande handla precis var du vill i från. Det enda är att du måste betala moms/tull för saker utanför EU. Är det så svårt att leva med? Det innebär ju att då nästan allt tillverkas i Asien, så blir det moms/tull på allt, någonstans i kedjan, innan det når slutkunden. Det är så vår ekonomi är uppbyggd.

Och du kan komma med argument, men det ändrar inte hur våra lagar och regler är uppbyggda. Moms ska tas ut i Sverige.

Alltså, jag begriper inte vad du snackar om. Det är ju som om du svarar på något annat inlägg men citerar mig för dina svar har precis ingenting med vad jag skrev att göra.

Av VresiBerba
Skrivet av tOPO:

Tradera säljer inget.

Inte för att jag någonsin sagt att dom gör, men jo, det gör de faktiskt.

Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Tradera säljer en tjänst... de säljer inga produkter. Eller har du totalt missat vad detta företag gör?

Jag tror nog att du bör läsa mitt inlägg igen.

Av VresiBerba
Skrivet av Implor:

@Nivity: Kommer nog skapa arbeten i butiker som HM. Nu när man inte kan köpa en top eller t-shirt på wish för 25kr får man gå dit och köpa den för 75kr istället.

Ja, för det argumentet har verkligen fungerat i mjukvaru- och filmbranschen, speciellt här på Swec som speciellt inriktat mot datorer. Det är ju inte så att i princip samtliga diskussioner i ärendet har en sak gemensamt; att en piratkopia inte innebär en förlorad försäljning. Men nu helt plötsligt är alla rörande eniga om att, jo-men visst, så är nog fallet. Märkligt.

Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Tradera säljer inget.

Öh... va?

Av VresiBerba
Skrivet av Implor:

@paranoiid: Dom har sagt att alla paket markerade som gift eller utan värde deklaration kommer granskas. Ca 20-30k om dagen.

Skall personal på Postnord alltså öppna, inspektera, googla och eller kontakta avsändaren på 30.000 försändelser... om dagen?! Det utöver de andra, säg 200.000 försändelser som har deklarerat värde, och detta skall då vara klart att införas om 12 dagar.

Oo-kai...

Av VresiBerba
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Så för att du antar att de uppfyller kraven så kan vi känna oss säkra?

Vem, Kjell & Co.? Ja, som jag sade, om Kjell säljer, som du sade EXAKT SAMMA vara som Kineserna gör på Ebay, så är dom också i båda fallen antingen lika säkra eller lika osäkra.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

De som direktimporterar får långt ifrån alltid en CE-märkning på produkterna, varvid du som konsument inte vet vad du köper.

Som sagt, är det exakt samma vara som Kjell säljer så är det ju ingen skillnad.

Av VresiBerba
Skrivet av Paddanx:

Enda man vill få bort är alla "gratis är gott på någon annans nota", vilket detta borde göra.

Det förutsätter ju att man tar var enda, 100% av samtliga försändelser utom EU för annars fungerar detta inte, för då kommer folk att fortsätta köpa fidget spinners för tio kronor och chansa på att tullen/Postnord inte tar det och gör de det så tar man smällen och struntar i att hämta ut det och så har staten, istället för att förlorat 0 och vunnit 0 på att ha momsbefrielse under, säg 80 spänn, sorterat försändelsen, gjort en tulldeklaration som kostar 125 spänn, kört ut den till ombudet, hämtat tillbaka det efter två veckor, sorterat den en gång till och sedan skickat tillbaka den till exportören.

Det låter VÄLDIGT dåligt ur både kostnads -och miljösynpunkt. Helt idiotiskt faktiskt.

Skrivet av Paddanx:

Och till er som gråter, snyftar och gnäller på att ni inte går allt i livet gratis längre... sååå synd om er. Stackare... Hur ska ni överleva vintern? Koka soppa på en sko kanske... (Om ni inte fattat det redan efter 1000+ sidor med *whine*... är ni bara löjliga)

På tal om löjligt...

Av VresiBerba
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Bara för att det är exakt samma grejor betyder inte det att de per automatik inte uppfyller kraven.

Ja men alltså, antingen uppfyller ju dessa varor kraven varpå det inte spelar någon som helst roll om Kell köper in dom eller om jag gör det eller så gör dom det inte. Om varorna är, som du säger "exakt samma", så är väl miljökraven i så fall uppfyllda, eller hur.

Av VresiBerba
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Oerhört korkat inlägg.

Varor som svenska återförsäljare säljer kontrolleras så att de uppfyller grundläggande krav och miljökrav. Basic knowledge.

Gå in på Tradera och se hur mycket grundläggande miljökrav som säljarna där gjort på sina produkter. Mm, precis, det är dom som tjänar på detta, inte staten och inte den enskilde importören som tar hem en påse lysdioder från Kina för sex spänn nån gång om året.

Av VresiBerba

Intressant. Så nu kommer alltså Postnord att förlora pengar på detta eftersom det kostar 125 spänn att göra tulldeklaration men bara får in 75 kronor under 1500, detta på varor inköpta för tior som folk kommer vägra hämta ut, vilket gör att posten kommer först sortera försändelsen och sedan köra ut den till ombudet, som måste bygga ut för att hantera fler försändelser som får ligga i två veckor, sedan skall posten köra tillbaka dessa försändelser till terminalen igen eftersom Olle inte vill betala ett påslag på 1000%, försändelsen skall sorteras igen och sedan antingen destrueras eller sändas tillbaka.

Låter ju som en fin affär!

Av VresiBerba
Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

Nu får de i princip inget betalt för att hantera paketen från Kina, tar de ut speditionsavgiften och importdeklarerar dessa så får de 100 kr per försändelse.

Men om det också kostar 100 spänn per försändelse är det ju skit-samma, det blir ju, som jag sagt tidigare; +-0. Varför skall man då genomföra det överhuvudtaget. Det är ju som att skriva "vänd" på båda sidor på ett papper och kalla det sysselsättning.

Skrivet av Petterk:

Vad du får en miljon försändelser ifrån vet jag inte

150,000 "Kina-paket" om dagen varav gissningsvis hälften idag går rätt igenom vilket blir med två veckors liggtid ungefär 1,000,000 försändelser, och då räknar vi bara dom från Kina. Ändringen gäller ju samtliga försändelser utanför EU så det är nog räknat i underkant.

Skrivet av Petterk:

ombuden får väl göra plats för ett par lådor.

"Får väl göra plats"!? J... va? Jag vet faktiskt inte vad jag skall säga. Vem skall betala detta, då?

Skrivet av Petterk:

Det är skillnad på att i princip inte följa reglerna alls och på att ta majoriteten av paketen. Ska vi inte ha fortkörningsböter för att polisen inte kan ta alla som är ute på vägarna?

Nej, det är det faktiskt inte. Regler är binära, dom antingen följs eller så följs dom inte. Man kan inte moralpanika och kräva stora förändringar baserade på rätt och sedan bara göra rätt lite grand.

Liknelsen med fortkörningsböter haltar betänkligt då den enskilt största anledningen till att inte samtliga som kör för fort torskar är att det inte är praktiskt genomförbart att nypa dom. Men det är "moms från första kronan" och dessutom alldeles särdeles absolut.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

I tredje fallet eftersom de kommer strunta i att kontrollera alla paket vilket som.

Men, vänta nu här. Om det inte bara skulle vara idiotiskt att ta ut moms (och avgift) från första kronan men ÄNDÅ göra som innan och inte ta alla paket skulle ju vara helt sinnessjukt! Hela vitsen med denna ändring är väl att man (officiellt) skall korrigera ett fel, och tar man ändå inte alla försändelser och lägger moms på samtliga 150,000 "Kina-paket" är det ju ingen ide att genomföra det, bara för det anledningen.

Och, typ, källa. Tack.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

de förlorar på att inte göra importdeklarationerna.

Vad... menar du, just nu? Man gör ju för närvarande inga importdeklarationer på dessa försändelser, så vad exakt förlorar Postnord på?

Skrivet av Petterk:

Det är inte heller därför avgiften finns, så finns ingen anledning att göra den kopplingen.

Officiellt finns avgiften för att kostnaden finns. Finns inte kostnaden skulle heller inte avgiften finnas. Inofficiellt är det ju dock bara för att Postnord inte kan hantera mängden försändelser och att nu då ta ut moms (och bekosta kostnaden för detta med en självkostnadsavgift) och på det sättet få ner antalet försändelser, och detta kommer slå fel.

Skrivet av Petterk:

De flesta paketen kommer ligga hos ombuden precis som idag.

Gör ju knappast någon skillnad då de flesta ombud inte har kapacitet att ta emot så många extra försändelser som ligger i två veckor. De två uthämtningsställen jag går till har paket i hela lokalen, man har alltså inte ens plats för dom som redan finns och hämtas ut efter bara några dagar. Att en miljon försändelser nu kommer ligga upp till flera veckor kommer knäcka hela systemet.

Av VresiBerba
Skrivet av Xinpei:

Men då får personen ifråga sluta köpa saker för småören. Varför ska Kina vara annorlunda än resten av världen?

Detta gäller samtliga länder utanför EU, inte bara Kina.

Skrivet av Xinpei:

Sedan är det FORTFARANDE TULLVERKET som krävt detta. Inte PN.

Det är faktiskt fullständigt irrelevant "vem" det är, Postnord liksom Tullverket ägs av staten och det är alltså där skon klämmer.