Inlägg

Inlägg som VresiBerba har skrivit i forumet
Av VresiBerba
Skrivet av CarlOscar:

fan bara betala skatt

Det här forumet är bara helt fantastiskt. Hade vi pratat om piratkopiering här, hade INGEN föreslagit att piratkopieringen skulle läggas ner för att folk minsann skall betala skatt, nänä. För en nedladdning av Justice League betyder fan inte en förlorad försäljning så ingen hade köpt den i alla fall så då hade inget skatt betalats fan heller, typ asmycket lite i så fall.

Japp.

Skrivet av CarlOscar:

flytta till Zimbabwe

Är det bra där?

Edit; Äh, fan, du får ett Gilla för det där. Lysande!

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Exakt, att ett minimistraff våldtäkt kan gå på två års fängelse medans grov piratkopiering kan få upp till 6 år. Då är det något som är jävligt fel. Det är vad jag diskuterar.

Och så som många andra påpekat kan man inte göra den jämförelsen. Antingen jämför man statistik för dömda straff för piratkopiering respektive våldtäkt i vilket fall du snabbt kommer se att medelstraffet för våldtäkt är avsevärt högre än vad det är för piratkopiering, eller så jämför du lägstastraffet för våldtäkt med lägstastraffet för piratkopiering (eller det högsta om du vill busa till det lite) och även då kommer du snabbt att se att lägstastraffet för våldtäkt är avsevärt högre än lägstastraffet för piratkopiering.

Du kan ju, naturligtvis, inte jämföra ett lägstastraff för ett brott med ett högstastraff för ett annat. För precis som någon annan nämnde, är det ju i så fall redan idag sjutusen resor värre att ljuga (lägstastraffet för Grov Trolöshet Mot Huvudman är 2 år) än att ha ihjäl någon (lägstastraffet för Vållande Till Annans Död är böter) vilket jag inte tror ett ögonblick på att du faktiskt tycker.

Av VresiBerba

Köpte förövrigt den här härom dagen eftersom jag tänkte prova Raspberry, och det skall bli väldigt intressant att se vad som händer med den, för slipper den igenom trots denna ändring är ju hela grejen fullständigt beflängd och om Tullen tar den kommer jag ju naturligtvis inte betala ett påslag på en bra bit över 1000%, inte heller kommer jag köpa den från Kjell & Co. som är 300% dyrare än härifrån.

Och vad har då denna ändring åstadkommit med mig som refereens; ja, man har gått ifrån att varken tjäna eller förlora en endaste krona till att förlora 125 kronor för ett helt och hållet onödigt arbete samt lagerhålla försändelsen i två veckor, också helt i onödan samt de kostnader som tillkommer för att antingen förstöra försändelsen eller skicka tillbaka den. Så... 200 spänn, typ? Det är alltså skillnaden mellan innan och nu, I FÖRLUST! För en, endaste liten försändelse värd sex kronor och tjugosju öre. Multiplicera det med några hundra tusen försändelser som sannolikt inte kommer att hämtas ut, enbart på grund utan denna ändring, ja, do the math.

Aaa, jag vet inte, alltså... skall man skratta eller gråta.

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Beroende på hur länge den åtalade blir åtalad för så är det antingen värre eller icke enligt lagen.

Nej, men utdömt straff som ju bekant är olika för olika brott, men det är ju straffskalan som avses här och den är fortsatt högre för våldtäkt än vad den skulle vara för piratkopiering, det vill säga 10 respektive 6 år.

Av VresiBerba

Wolf Among Us, samma utvecklare som Walking Dead; Telltale Games.

https://en.wikipedia.org/wiki/Telltale_Games#Games_developed

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Ge mig ett bra exempel på våldtäkt som skulle motsvara 2 år, en ringa våldtäkt.

Tack, men nej tack. Mitt intresse i denna diskussionen sträcker sig inte så långt.

Skrivet av Infectedbtc:

Får vi se om vi tycker lika om huruvida rubriceringen är väldigt bred.

Finns inget att tycka om i den frågan, det är ett faktum.

Av VresiBerba
Skrivet av SuperNova:

Bra och bra... Har väl aldrig uttryckt mig så

Nej, jag vet men jag kan ju inte tolka ditt inlägg på något annat sätt än att du tycker denna ändring är bra.

Skrivet av SuperNova:

men det är fullt förståeligt att man vill ha betalt utfört arbete.

Det tycker nog dom flesta, men om man skall införa ett arbete av den enda anledningen för att man skall ta betalt för arbetet, är det ju inte bara korkat, utan ganska mycket korkat.

Skrivet av SuperNova:

Ser även hellre att skattepengarna går till sjukvård/äldrevård/utbildning än till att subventionera leverans av billiga batteriladdare från kina.

Ja, alltså arbetet kostar enligt staten 75 kronor (eller 125, dom verkar vara lite förvirrade) och kommer enbart att bekosta arbetet att ta ut dessa pengar. Inte ett öre av dom kommer att dyka upp i vården och ingen annanstans som skulle gynna gemene Svensk heller, för den delen. Bemanningsföretagen kommer väl tjäna lite på det, antar jag.

Citat:

– Avgiften ska täcka kostnaderna i och med den nya momshanteringen. Kostnaderna består bland annat av lön till personal, skatter, ny teknisk utrustning, utrymmen för att lagra försändelser i avvaktan på betalning och retur av försändelser som inte hämtas ut, säger PostNords kommunikationsdirektör Thomas Backteman. Källa

Nån större ökning av moms-intäkter kommer inte att ske av helt naturliga skäl.

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Ja varför inte, om de inte kan hålla ordning på sina tjänster så kan de väl också lika gärna bli medhjälpare alt. huvudansvariga. Nu ger du ju bara bort poäng istället för att argumentera emot TBP's grundare dock

Nej, jag var sarkastisk, för det finns inte några som helst grunder att likställa Youtube med Piratebay, jag tänker inte ens ta i en sådan diskussion med en laserpekare för det är så förbannat barockt att det är 100% trolling rätt igenom.

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Rent generellt, nej då är det väl som tur är fortfarande värre med våldtäkt.

I de fallen då det blir högre straff för piratkopiering får det väl anses vara värre juridiskt? D.v.s om detta förslaget blir till verklighet och (insert torrentsite) får max straffet på 6 år och någon får straffet 2-5 år för våldtäkt. Det faktum att det ens föreslås att kunna få upp till 6 år för något sådant idiotiskt är ju helt vrickat. Att det går att få högre straff för (grov)piratkopiering än vissa våldtäktsfall är helt åt helvete enligt mig.

Trolöshet mot huvudman kan också ge 2 år vilket då är lika illa som våldtäkt det med, eller?

Skrivet av Infectedbtc:

Att det går att få högre straff för (grov)piratkopiering än vissa våldtäktsfall är helt åt helvete enligt mig.

Man måste förstå att anledningen till att man ens kan få 2 år för "våldtäkt" är inte för att straffet är oproportionerligt lågt utan för att brottsrubriceringen våldtäkt är i Sverige väldigt, väldigt bred. Ett straff på 2 år är därför ganska ringa vilket beror dels på bevisföring och dels på förseelsen i sig.

Statistiken talar ett ganska tydligt språk, på 100,000 innevånare har vi här i Sverige runt 60 våldtäkter per år, vilket kan jämföras med Danmark som har 6, Ryssland 3, Indien 1 och Saudiarabien 0. Det förefaller ju ganska uppenbart att vad som klassas som våldtäkt i Sverige är synnerligen brett och då rimligtvis bör ställas i proportion med lägstastraffet, för det är väl ingen som på allvar tror att det inte förekommer våldtäkter över huvudtaget i Saudiarabien eller att vi i Sverige skulle av någon märklig anledning våldta varandra tio gånger (!) oftare än i Danmark, som ligger en bro bort. mycket olika är vi inte än i Danmark.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

Av VresiBerba
Skrivet av SuperNova:

Syftade på att det nu kommer kosta mer.

Jo, men vad är det som är så bra med det, då?

Av VresiBerba
Skrivet av Infectedbtc:

Undrar när Youtubes grundare kommer åka i fängelse för att någon laddar upp copyright material.

Eller när posten kommer hamna i finka för att ha skickat butterflajknivar med post. Eller Telenor för att någon har utfört olagliga hot med deras teknik över telefon. Det finns massa goda och likvärdigt förnuftiga liknelser i frågan!1

Av VresiBerba
Skrivet av Blomman90:

Jag blir så trött av att läsa alla komplett intelligensbefriade inlägg när det kommer till frågor av den här typen.

Alla verkar tro att 6 års fängelse nu skulle vara straffet som alltid utdelas till någon som laddat ner en film...

Detta handlar alltså om det maximala straffet som kan delas ut för grovt upphovsrättsbrott. Det ska då jämföras med maxstraffet för mord, som är livstidsfängelse! Men ni har rätt, det är ju typ samma sak...

Det är som det är på detta forum numera, det är en otroligt låg nivå på diskussioner och kommentarer, folk bara struntar i att läsa och raljerar helt vilt i syfte att skaffa internet-poäng. Cirkle-jerk var det någon som sade... ganska träffsäkert.

Av VresiBerba
Skrivet av Mortac:

Det är alltså värre att fildela än att våldta. Och det går att slå ihjäl en annan människa och ändå inte få ett speciellt mycket hårdare straff än om man fildelar.

"Våldtäkt

Våldtäkt är ett av de allvarligaste sexualbrotten. Den som med våld eller hot tvingar en annan person till en sexuell handling som är allvarligt kränkande döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år. Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år."

https://polisen.se/Lagar-och-regler/Om-olika-brott/Sexualbrot...

Nu skall vi se, är 6 högre än 10?

Av VresiBerba
Skrivet av Layon:

Läste precis att ett mord gav 22 månader, känns då helt rätt att piratkopiering skall ge 72 månader, gäller att visa vilken typ utav brott som är värst.

"Upp till". Vad jag vet så är det högsta straffet för mord i Sverige livstid.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

Nu var jag inte otrevlig eller kom med ad hominem.

Jaså, jaha. Och?

Av VresiBerba

Ljudkortet du länkade till har ju både mikrofoningång och separat hörlursutgång, så nej, det behöver du ju inte.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

Kommer du med ett påhitt så får du räkna med att de kommer bli en diskussion.

Att märka ord är inte att diskutera och hittar på är inget jag sysslar med.

Av VresiBerba
Skrivet av Simon^L:

Så om jag nu har beställt ett paket i början av februari för ca 30kr, hur bär jag mig då åt för att betala dessa summor? Mitt paket är så litet att det troligtvis skulle hamnat hemma i brevlådan så följer det med en räkning eller?

Det återstår väl egentligen att se, men sannolikt kommer Tullen/Postnord hålla på försändelsen någonstans och skicka dig per brev anvisningar hur du betalar, förmodligen en postgirobetalning med ORC-nummer och när den registrerats skickar dom försändelsen vidare till antingen ombud eller till din brevlåda.

Av VresiBerba
Skrivet av Petterk:

Alla företag måste per definition tjäna pengar.

Äsch, jag talar om vinst! Fan vad du skall syssla med hårklyveri och ordmärkning. Vad håller du på med?

Skrivet av Petterk:

DHL är för övrigt del av Deutsche Post, Tysklands f.d. statliga postverk.

Jag vet, jag har jobbat för DHL. Men Tyskland är Tyskland och Sverige är Sverige. Att Tyska staten ETT TYSKT BOLAG** tjänar pengar på Sverige, är som jag sade, inget konstigt alls, men, igen som jag sade, är inte Postnord till för att tjäna pengar [vinst!*] på det Svenska folket [från verksamhet i Sverige*], eventuell vinst går ju direkt till statskassan i alla fall. Postnord skall för det Svenska folket [i Sverige*] leverera post, inget annat.

Edit* Det är ju fan att man måste vara så förbannat verbose här, annars "missförstår" varenda skribent.
Edit** Det här är ju för fan inte klokt!

Av VresiBerba

Eftersom jag inte ens använder WASD... ¯\_(ツ)_/¯