Inlägg

Inlägg som Greattech har skrivit i forumet
Av Greattech
Skrivet av Runner357:

Jag lämnade butiken då jag inte kunde spela spelet jag laddade ner då anslutningen var för långsam.

Den funkade inte när jag kom hem, men jag får absolut ta på mig att jag inte kontaktade er igen då. Det kändes liksom lönlöst.

Kontentan är fortfarande den samma dock, nu står jag här med en dator som inte vill funka och med er som inte verkar vilja hjälpa för fem öre. Om det är fel på något annat än GPUn, varför upptäckte inte ni det då under eran undersökning....?

Jag installerade ingenting när jag fick hem datorn. Jag böt kablar som till min skärm som ni sa att jag skulle göra - precis alla tips jag fick följde jag. Jag satte även i de två skruvarna som låg löst i botten på datorn.....

Oseriöst och oproffsigt. Jag skulle liksom ha denna datorn för att streama med på heltid och nu kan jag inte det. Att lämnade in det och betala 1500:- till känns ju helt onödligt då jag är rätt säker på vad erat svar kommer bli.

Så här står man 30K+ fattigare med en dator som inte funkar, trots att ni byggt den själva, felsökt den och rådgivit mig att prova byta div kablar. Inget av det hjälpte

Otroligt frustrerande.

Hade du sagt att du inte kunnat använda datorn under 2 timmar pga. dålig internet trots 1000 Mbit/s Fiber vi har idag så hade du fått hjälp med det på plats också. Att inte nämna något om det när du är där och skriva om det efter 40 dagar är inget vi kan göra något åt.
Även om vi skulle haft väldigt dålig internet så ser jag inte hur detta är kopplad till felen du beskriver med grafikkortet?

Vid felsökning kontrollerar man alla komponenter och inte bara grafikkortet även om du skriver bara grafikkortet. Alla dina komponenter passerade våra tester och inte bara grafikkortet.

Jag vet inte hur du kom fram till att vi "inte" skulle vilja hjälpa dig av mitt inlägg ovan? Du kan lämna in datorn eller grafikkortet om du upplever problem med datorn. Ominstallera den gärna innan du lämnar in för att utesluta fel på mjukvaran. Finns det ett hårdvarufel på datorn så hittar vi det och utför byte av det som är trasigt utan kostnad enligt rutin. Hade vi inte velat hjälpa dig så hade du inte fått testa datorn med två kollegor som hjälpte dig konstant under ca 2 timmar. Tyckte du att något spel inte fungerade så hade du kunnat ta upp det på plats. Lämnar man lokalen nöjd och tackar för servicen man fått och inte återkommer inom 40 dagar så antar vi att det löst sig.

Vi har som regel där vi alltid återbetalar felsökningskostnaden om vi inte hittar fel på datorn men felet kvarstår så länge kunden återkommer inom 7 dagar med samma fel.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Runner357:

Jag har också problem med Greattech.
Köpte en dator där för några månader sen som inte funkade från start.
Alla spel kraschade och datorn var väldigt instabil. Testade att byta grafikkortet till mitt gamla och alla problem försvann. Tog tillbaka datorn till GT och de servade den, kom fram till att det inte var några fel på grafikkortet och tog 1500:- för att undersöka datorn.
Så nu står jag här med ett obrukbart RTX 2080Ti från Palit som jag inte kan använda och ett förtroende för ett företag som är nere på noll. Har kontaktat GT en gång till och bett om hjälp att skicka kortet till tillverkaren för att få det bytt men inte fått svar än....

Uppdaterar här hur ärendet går!

Verkar som att du utelämnat en del information.
Du hade helt riktigt in din dator och fick betala 1495 kr för arbetskostnad/felsökning.
Datorn lämnades in med följande felbeskrivning från dig "Datorn kraschar och fungerar inte som den ska. Grafikkortet verkar instabilt".

Jag utgår nu från historiken i ärendet och det man skrivit i din retur.
Datorn var inte stabil men dessa symptom var inte kopplad till hårdvaran utan snarare mjukvaran/dina drivrutiner eller något annat du gjort/installerat när man testade datorn första gången. Efter nyinstallation försvann dessa problem, man testade datorn under 4 dagar med diverse stresstester samt spel utan fel. När du hämtade ut datorn så har du fått testa datorn i butiken med personalen under ca 2 timmar där du själv fått ladda ner spel utan att fått några fel. Du har även blivit informerad om att du får tillbaka felsökningskostnaden om du inom 7 dagar återkommer till oss med samma fel vilket du inte gjort, det är först efter ca 40 dagar som du mejlat supporten samtidigt som du skrivit detta inlägg.

Du lämnade butiken nöjd och tackade för arbetet man lagt ner. 1495 kr fick du betala eftersom det inte var ett garantiärende, inga komponenter bytes ut och inga ändringar gjordes i din hårdvara mer än att du fick allt återställd/testad under 4 dagar. Mjukvarufel går sällan på garantin om det är inte är ett fel med Nvidia:s egna drivrutiner eller Microsoft:s operativsystem vilket då uppstår för fler än du.

Det är mycket möjligt att det är fel på grafikkortet eller någon annan komponent i din dator efter 40 dagar men det behöver inte vara grafikkortet även om du testat med ett annat grafikkort vilket @grizzly666 beskrivit ovan.

Vi har bytt ut 50-tal RTX 20xx grafikkort sen lansering pga. artefakter, vi har bytt ut mycket av detta på plats under några minuter medans kunden varit i butiken då vi kunnat återskapa samma fel direkt. Just ditt grafikkort har inte haft någon av dessa kända symptom för RTX serien vilket vi hade upptäckt direkt eller inom 4 dagar.

Du kan antigen lämna in datorn eller grafikkort för felsökning. Är det fel på grafikkortet så får du ett nytt, hittar vi inget fel så kan du få kortet skickad till leverantören för kontroll. Det har dock aldrig hänt att vi inte hittat ett fel på grafikkortet som en leverantör gjort, vi har i princip samma rutiner/program för test.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Alexaur:

Det är grafikkortet som är trasigt, har testat den på två datorer som annars funkar fint med exakt samma modell.
Om jag skapar ett returärende måste jag välja själva ordern/datorn - kan jag skicka tillbaka bara grafikkortet?

Du kan skicka in endast grafikkortet, du skriver bara att det är fel på grafikkortet samt vad felet är genom att välja datorn i returen.
Det räcker med att vi bekräftar fel på grafikkortet, vi skickar sen ut ett nytt RTX 2070 kort kostnadsfritt.

En del kommenterar om att du skulle få Strix istället har troligen inte läst igenom tråden och svaren vi lämnat vilket är väldigt vanligt här.
Vi säljer inga komponenter löst utan färdiga speldatorer där vi aldrig skriver ut exakt vilken grafikkort vi bygger med förutom "GeForce GTX 1080 8GB). Du har haft fördelen och fått Strix medans andra kunder som köpt samma dag kan fått en helt annan modell från Gigabyte eller Palit/övriga märken. Vi bygger med kortet vi har inne vilket kan vara flera olika modeller samtidigt, vi väljer inte ut specifika modeller/märken för en beställning utan bygger helt slumpmässigt.

Hade vi sålt XX specifik modell till dig, exempel Strix och annonserat ut det så hade du självklart fått samma modell även om det är av nyare generation. Det kunde lika gärna suttit en Palit GTX 1080 i din dator nu vilket vi hade ersatt med Asus RTX 2070 Dual oavsett vilket är ett bättre kort. Detta ska inte jämföras mot återförsäljare där ni skapar en kundvagn och bygger själv eller ber ÅF bygga datorn åt er med delarna ni valt. Då har ni valt och betalat för just komponenterna ni valt. Detta är färdiga speldatorer vi själva tagit fram.

Vi har aldrig nekat ett RTX 2070 utan kostnad för dig av det vi har inne och det är inget vi ändrat oss när du skapade tråden, däremot har vi sagt att du inte kan välja valfri tillverkare/modell och om du vill göra det så tillkommer mellanskillnaden. Du var väldigt intresserad av kortet du har idag och ville att Asus skulle lösa det åt dig innan du tog kontakt med oss första gången, det var inte vi som hänvisade dig till Asus från första början.

Du har ingen garanti på grafikkortet hos oss, du har ingen rättighet alls vad gäller grafikkortet/övriga komponenter utan det är datorn som helhet där vi lämnar garanti som du kan reklamera som en produkt. Eftersom vi sålde XX dator till dig med GTX 1080 så byter vi ut mot ett GTX 1080 och utgår inte alls från vad som sitter i datorn. Nu var GTX 1080 slut och inget vi kunde få tag på så vi valde ett RTX 2070 av modellen vi hade inne. Hade vi haft ett MSI kort eller Asus STRIX så hade vi bytt ut det vi har inne.

Skulle du gå vidare till ARN vilket du självklart har rätt till så hanterar ARN inte grafikkortet som enskild produkt/ärende utan hela datorn då vi inte sålt grafikkortet löst till dig. Det är datorn du behöver reklamera vilket ARN utgår ifrån. I ditt kvitto står det inget om varken Strix eller någon specifik tillverkare mer än GTX 1080 vilket det är precis vad vi erbjudit dig fast med uppgradering till RTX 2070.

- GT

Av Greattech
Skrivet av DavidtheDoom:

Nu tänker jag kliva in här och säga att allt detta känns som ett mycket märkligt förfarande och att hanterandet känns mycket dåligt för slutkund.

@Alexaur: Ta kontakt med din konsumentombudsman!

@Greattech: Tänker inte gå in och starta någon fight med er, men det ser väldigt kasst ut i mina ögon hur ni hanterar ett reklamationsärende mot kund.

Att kortet inte finns hos distributör är ett klent kort att dra. Själv har jag fått ersättning för en modell som totalt försvunnit från marknaden, inte ens motsvarande modeller från annan tillverkare fanns. Då fick jag full ersättning av ursprungspriset tre år efter köp, inget nyttjandeavdrag.

Edit:
Såg att ni nu har editerat ert inlägg där ni erbjuder ersättningsgrafikkort i form av ett RTX 2070 kostnadsfritt vilket jag anser vara en bra lösning.

Kund har produkt. Produkt går sönder:

Produkt är installerad av företag och har således sköts gällande användande, installation etc.
Fungerar inte produkten längre som utlovat (datorn går inte att använda pga) så är enheten trasig. Hela datorn täcks av KKöpL (Lag 1990:932).

Det lämpligast att datorn repareras med ett likvärdigt presterande grafikkort för att produkt skall motsvara det säljaren (GT) har utlovat kring produkten.

Dvs, ersättning, avhjälpning nytt grafikkort (eller dator), om detta innebär skälig kostnad. Skälig kostnad är ett stort interval och bör lämpligen lösas av ARN vid eventuell tvist.

Om GT inte kan leverera ett grafikkort som matchar det utlovade har kund rätt till prisavdrag på hela datorn. (Inte nyttjandeavdrag på ett grafikkort utan ersättning på den del av datorn som inte går att använda, i detta fallet grafikkortet).

Detta är endast ett alternativ som bör erbjudas om §26 faller bort vilket i detta fallet inte är nämnvärt troligt. Att få tag på ett grafikkort i samma prestandaklass, även om det är annan tillverkare eller kanske tom annan modell men med likvärdig prestanda bör inte vara svårt. Speciellt då grafikkortet i fråga befinner sig i en populär prestanda och prisklass. Motsvarigheter finns tillgängliga på marknanden.

Att genomföra reparation på enheten genom att ersätta grafikkortet med ett likvärdigt grafikkort är det rimligaste alternativet för samtliga parter.

Skulle det vara så att endast prisavdrag kan ske:
Köparen har rätt till ersättning för vad det kostar att avhjälpa felet.
Dvs köpa ett motsvarande grafikkort till datorn och reparera datorn.

Skillnaden här är att antingen erbjuds ett prisavdrag på den (delvis) defekta datorn. Eller så erbjuds ersättning för att ersätta grafikkortet, inte en del av grafikkortet. Kund skall inte försättas i sämre ställning.

Vad som är oskäligt högt belopp bedöms fall till fall.

2 st. Detta betyder även att köpare även har rätt till ersättning för frakt, eventuell hjälp att montera komponent mm.

Att ersätta ett trasigt grafikkort har aldrig varit konstigt när jag väl jobbade i datorbutik utan ansågs vara en självklarhet. Självklart vill man att kunden skall vara nöjd. Att bråka kring reklamationsrätten ser inte bra ut.

Edit Gone

Hela inlägget från dig är baserad på att vi inte skulle gjort precis som du skriver men hur kom du fram till att vi inte gjort det? Vi har aldrig nekat kunden ett utbyte till RTX 2070 av det vi har i lager, har inte heller editerat någon inlägg om detta?

Det är dock dock skillnad på ersättningskort och det kunden kräver vilket är en specifik modell som vi då tar betalt (mellanskillnaden).

Återigen, vi har aldrig någonsin nekat ett RTX 2070 för ett GTX1080 grafikkort. Varken för TS eller någon annan kund vid reklamation.

Edit: Det var även det jag frågade i mitt första inlägg vad detta tråd gick ut på och vad TS ville få fram av tråden när vi gjort precis det man bör göra. 1) Hänvisat till Asus om kunden vill få tag på samma modell som vi inte kan göra då kortet utgått. 2) Vi ersätter med ett nytt grafikkort från dagens generation som motsvarar samma kort TS haft vilket är RTX 2070 som är bättre. 3) Vi lämnar garanti på hela datorn som en produkt och inte i delar.

Vi erbjuder hävning av köpet med nyttoavdrag beroende på hur gammalt grafikkortet är om kunden inte godkänner något av förslagen ovan. Det är sista utvägen och inte första steget.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Meantek:

Sedan har Greattech som återförsäljare inte en blekaste aning om vad ASUS har för refurbade grafikkort på lager i Tjeckien som väntar på att någon ska reklamera ett motsvarande. Om kortet i sig är EOL eller inte är helt irrelevant.

ASUS vägrar förvisso ta i konsumenter med tång om det gäller reklamation av datorkomponenter, men Greattech i det här fallet försöker dra en fuling i och med att de vet att de får ett likvärdigt eller bättre kort de kan stoppa i en dator och tjäna pengar (tills utbytesgrafikkortet som får samma garantitid som det ursprungliga grafikkortet som "byttes in" havererar).

Det har du helt rätt i, hade jag jobbat hos en tillverkare som är insatt i samma bransch som du gjort (ej ÅF) så hade jag haft lite mer koll på den branschen.

Det är aldrig tal om någon ersättningskort när vi skickar in det på RMA. Oavsett om det är 1 dag eller 2 år gammalt kort så är det alltid kredit som gäller för oss. Sen är ersättningen väldigt olika beroende på hur gammalt kortet är (nyttoavdrag). Men om det du skriver stämmer så är det inget annat än positivt för TS som då kan få samma kort från Asus när vi tar in det och kollar med Asus.

Oavsett hur vi vrider/vänder på detta, hur kom du fram till att vi någonsin skulle kunna gå i vinst när vi byter ut ett 3 år gammalt GTX 1080 mot ett RTX 2070 utan kostnad för konsumenten speciellt nu när grafikkort mot 2016/17 är 30-40% dyrare och vi får kreditering på från leverantören för ett grafikkort vi köpt runt 2016 till lågt pris (GPU priser 2016/17) innan grafikkort krisen med kraftigt höjda priser drog igång?

Skrivet av Alexaur:

"när vi bekräftat fel på ditt kort", är det ni som testar det eller skickar ni iväg det någonstans?
Tänker på det du skrev förut: "Asus har ingen service eller reparation på grafikkortet, det har ingen tillverkare om det är inte det väldigt enkelt fel på exempel en fläkt som är trasig."

Skulle såklart gärna få det utbytt mot ett Asus RTX 2070 8GB EVO, men betalar jag en mellanskillnad då för att jag "väljer den specifikt"? Osäker på om jag förstår detta rätt..

Vi tar sällan in lösa komponenter då det oftast inte är fel på just den komponenten som jag skrev tidigare. Vi sköter service på hela datorn som helhet och inte lösa komponenter. Det kan även vara fler fel än bara grafikkortet. Är du helt säker på grafikkortet så kan vi ta in det, då gör vi första felsökningen och skickar sen iväg till leverantören om vi bekräftar fel som sen utför en egen felsökning. Asus själv är aldrig någon part i detta utan det är mellan leverantören och Asus utanför oss.

Det vanliga som vi gör med alla våra kunder är att vi bekräftar felet hos oss och ersätter med ett nytt kort, i ditt fall RTX 2070 och behåller ditt trasiga kort under ett par veckor och gör en större retur till leverantören med övriga trasiga komponenter. Detta är även en stor fördel för dig som kund då vi inte jobbar på samma sätt som andra ÅF och ersätter/byter ut grafikkortet när leverantören godkänt som tar en hel del tid. Så länge våra tekniker bekräftat felet så är det tillräckligt för oss för ersättning/utbyte omgående. Vi skickar aldrig in bara ett grafikkort/komponent utan byter ut direkt så slipper du vänta på leverantören hantering som kan vara 2-3 veckor. Det är inte ovanligt med ärenden där en kund fått X grafikkort som är defekt utbytt mot samma/nyare modell inom 10 minuter om butiken kunnat bekräfta felet snabbt under tiden kunden är kvar i butiken och vi har grafikkortet inne.

GTX1080 är ca 3 år gammalt kort, detta slutade vi sälja för ca 2-3 månader sen när Nvidia började fasa ut den serien. Kunder som köpt GTX 1080 för 5 månader sen får direkt ett RTX 2070 utbytt inom någon dag. Skillnaden mellan dessa kunder och dig är att du ville gå genom Asus egna garanti för att få ditt kort utbytt mot samma modell vilket vi inte kunde ordna då kortet inte fanns längre. I annat fall hade du fått ett RTX 2070 som vanligt.

Om du väljer Asus RTX 2070 Dual EVO vi har inne så tar vi inte betalt för det. Skulle du välja en specifik modell från exempel Asus/MSI eller annan tillverkare eller uppgradera upp till 2080/Ti så tar vi betalt för mellanskillnaden.

Skapa ett returärende genom ditt konto på hemsidan, beskriv felet på grafikkortet och invänta returinfo med retursedel som kommer under kontorstid.
- GT

Av Greattech
Skrivet av Alexaur:

Ja absolut kan det vara så! Men tycker det är lite skillnad på en komponent i en TV och en stationär dator med "lösa" komponenter (man brukar ju inte bygga en tv från komponenter menar jag). Att ha garanti på delarna är iallafall vad jag trott man har rätt till, men om det inte är så så har jag lärt mig något iallafall!

Hej!

"Hade vi kunnat få tag på kortet så hade du fått det ersatt rakt av utan kostnad.", undrar vad är det ni skulle ersatt det med?
Jag undrar också hur ni ska få tillbaka något leverantören, när ni inte vet hur ni köpt in kortet? Det var inte hos Gandalf, enligt Gandalf själva.

Det är min sambos mail som ni har i det senaste ärendet - mailet jag skrev till er om transportskadan är skrivet från min mail, den 13e september 2016.

Hej,
Eftersom vi inte kan få tag på ett GTX 1080 så hade vi gjort som till alla övriga kunder som fått samma alternativ vilket är ett RTX 2070. Vilken modell/tillverkare det är beror på vilken kort vi har inne vid det tillfället, vi utgår inte från vilken tillverkare som sitter i datorn utan byter rakt av 1080 mot 2070 oavsett tillverkare. Men om du vill att vi ersätter med exakt samma tillverkare och grafikkort serie från en specifik tillverkare så tar vi ut mellanskillnaden då vi inte sålt varken grafikkortet med en specifik tillverkare eller grafikkortet löst till dig.

Just nu sitter vi inne med en hel del Asus RTX 2070 8GB EVO som vi kan byta ut mot utan kostnad när vi bekräftat fel på ditt kort. Nästa vecka kan det vara ett MSI kort. Vi tar det vi har inne även om det kostar oss mer.

- GT

Av Greattech

Hej Alexaur,
Brukar gå rätt fort när vårt namn dyker upp innan en medlem skickar ett mejl till oss om en tråd.
Jag har läst tråden, samtliga mejl och tittat på ärendet om och om igen men förstår inte riktigt vad du vill få fram i denna tråd. Vi har helt riktigt sålt en dator till dig med 2 års garanti på hela datorn och inte för delarna separat. Du mejlar supporten för att ditt grafikkort från Asus har slutat fungera efter snart 3 år och vill använda dig av Asus garanti. Asus hänvisar dig till oss och vi försöker hjälpa dig.

Grafikkortet du beställt tillverkas inte längre vilket framgår i mejlet du fått. Hade vi kunnat få tag på kortet så hade du fått det ersatt rakt av utan kostnad. Du blir erbjuden pengarna tillbaka på ca 2700 kr inkl. moms vilket är ca 20% avdrag från vårt inköpspris på grafikkortet för ett kort som snart är 3 år gammalt. Du vill inte reklamera kortet utan vill fortfarande använda Asus garantin och väljer att lösa det på egen hand eller direkt med leverantören. Nyttoavdrag på 20% för en produkt som snart är 3 år gammalt är väldigt lågt då och används i branschen fast det vanliga är 20% avdrag varje år medans vi tog 20% för 3 år istället. Vi får antagligen inte tillbaka hälften från leverantören för ett 3 år gammalt kort.

Vi frågar dig även om du vill att vi skickar in kortet till Asus så att du slipper betala frakt men får inget svar.

Vi har som sagt sålt datorn som en hel produkt och inte delar separat till dig. Det kan sitta ett Asus kort i din dator med 2 års garanti eller annat märke som har 2 års tillverkargaranti då vi jobbar med flera olika tillverkare och skriver aldrig ut vilken grafikkort modell det är när du köper en dator för att undvika strul vid ett serviceärende då det är väldigt svårt att få tag på samma kort efter 2-3 år.

Vi har även sen 1 maj, 2019 3 års garanti på alla våra datorer efter förhandlade avtal.
Vart vi köpt in ditt grafikkortet vet vi inte, då det är 3 år gammalt så är det antagligen Gandalf men det kan vara någon av våra andra leverantörer också.

Du har på egen hand valt att ta det med Asus med förhoppning om att man sitter på ett par grafikkort av din modell som du kan få utbytt, vi har även här försökt hjälpa dig med att få grafikkortet inskickad dit Asus vill få den. Vi har varken nekat dig din reklamationsrätt 3 år eller undvikit dig trots att garantin på 2 år är passerad och grafikkortet inte är såld som separat produkt.

Jag vill även ta upp första meningen om att du skulle fått datorn skadad vilket antagligen skett under transporten. Det finns inga noteringar eller mejl från dig än det du skickat förra veckan för detta ärende, du har inte haft kontakt med supporten vid något tillfälle under dessa år när jag söker på din mejladress samt ordernummer. Har ni mejlat från en annan adress så tar jag gärna del av mejlet.

EDIT: Varken vi eller Asus har tagit emot ditt grafikkort och felsökt den vilket gör att ingen förutom du bekräftat ett hårdvarufel på den. Över 50% av RMA ärenden vi får in där det enligt kunden ska vara fel på en specifik komponent så är det inget fel alls på just den komponenten. Felet du upplever med datorn kan bero på en helt annan komponent.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Blomman90:

Fast uppenbarligen har bolaget inte avvecklats enligt alla regler, då det senare försattes i konkurs! Även om man väljer att avveckla ett bolag och fortsätta verksamheten i ett nytt företag, så måste man ju göra korrekta bokslut. Bokslut som förövrigt verkar vara ett återkommande problem för GT...

Alltså, Greattech Stockholm AB försattes i konkurs 2017-04-06, oavsett vad du tycker om det! Vidare så var nuvarande VD alternativt styrelseledamot involverad i företaget vid konkursen. Alltså borde du, i linje med ditt tidigare löfte, återkolla certifikatet från Trygg E-handel då det finns minst 1 konkurs.


Du missade antagligen texten där det står " Konkurs inledd 2017-04-06" och inte beslutad.. Vart kan du läsa att bolaget gått i konkurs 2017-04-06? Det tar mer än några dagar innan ett bolag går i konkurs, kan ta flera år.
Du behöver skilja på "inledd" och "beslutad". Det finns därför ingen konkurs, det finns ett påbörjad ärende av gamla bolaget som återigen inte har någon koppling till detta. För att svara på din fråga, nej det finns inget beslut om konkurs och därmed felaktiga påståenden i tidigare inlägg från medlemmar.

- GT

Skrivet av Petterk:

@Decimal: Det viktiga idag är att det finns ett likvidationsföreläggande, hur ser deras kredit- och långivare eller leverantörer på det? Har Karatas kommit in med handlingarna till Bolagsverket än? Om de inte får ett tillräckligt gott svar så tvångslikvideras ju firman redan i juni. Trygg E-handel drog för övrigt tillbaka certifieringen för Greattech Stockholm AB eftersom de inte uppfyllde kriterierna då, så varför de ens certifierat samma bolagsinnehavare igen är frågan där.

Bokslutet för 2016 är redan avslutad. Bör inte dröja länge innan det är synligt för er så som ni kan ta del av gratis. Risken för likvidations var redan borta innan det inkom.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Blomman90:

Så mot bakgrund av kreditupplysningen från UC, där det bekräftas att VD eller styrelseledamot har varit involverad i en tidigare konkurs, så borde alltså GT själva återkalla sitt "Trygg E-handels"-certifikat:

Det finns inget konkursbeslut för tidigare bolaget. https://www.allabolag.se/5568515885/greattech-stockholm-ab
Det är inledd 2017-04-06. Bolaget hade inga skulder när styrelsen återkallade F-skatt och moms på egen hand då bolaget avvecklades enligt alla regler. 2016-02-08 återkallar man moms och F-skatt på egen begäran då bolaget ska drivas av ett nytt företag. Först efter ca 1 år inkommer konkursansökan på grund av bokslut och inte skulder vilket är utanför nya bolagets styrelse. Bolaget var ej aktiv efter 2016-02-08.

Det är därför missvisande information när man skriver att man varit involverad i en tidigare konkurs när det inte finns ett sånt beslut vilket framgår på länken ovan. Detta är även ETT ärende och inte flera "konkurser" vilket man försökt få det till tidigare i tråden.

Gällande betalningsförelägganden så kan ett företag/privatperson ansöka om "Rättelser av uppgifter i databaser" där det funnits ärenden på grund av felaktig grunder eller bluffakturor. När detta är avslutat och KFM tagit beslut så döljs detta överallt och försvinner från bland annat UC just för att dessa ärenden är felaktiga. Detta kommer därför ske för alla ärenden inom kort. https://www.kronofogden.se/Missvisandeuppgifter.html

UC saknar bokslutet för 2016 och analyserar därför sina siffror utifrån sin databas från tusentals andra företag i Sverige. Det är i princip gissningar/beräkningar men inga bekräftade uppgifter. När KFM sekretessbelagt dessa felaktiga ärenden och Bolagsverket registrerat bokslut för 2016 så kommer UC få fram helt andra analyser/siffror baserat på bolagets riktiga finansiella status. Helt plötsligt kommer analysen från UC förändras från negativ till positiv status med riktiga siffror/historik. Det handlar inte om några månader framåt utan antagligen 1-2 veckor beroende på hur pappershanteringen ser ut hos myndigheterna. Bolaget har aldrig haft några Betalningsanmärkningar eller skulder hos KFM. Det ska ej bland med betalningsförelägganden vilket endast är när ett ärende är inkommen men som kan vara avskriven eller återkallad.

En annan intressant notering då tråden egentligen handlar om ARN beslut vi inte skulle följt. Ärende 2017-09880 som ARN beslutade då man hävdade att man inte hade mottagit vårt svar i ärendet med brev. Vi valde att utreda detta med PostNord och fick nyligen tillbaka brevet vi hade skickat in med en förklaring från PostNord om att man skadat brevet och därför inte kunnat leverera det. Detta brev med bilder är skickad till ARN som TS kan ta del av genom ARN. Brevet innehåller både ärendenummer samt stämpel från PostNord. Vi har på grund av detta meddelat ARN om att ärendet ska tas upp på nytt.

- GT

Av Greattech
Skrivet av matrimLOL:

Jag har svårt att se att blocket skickar ut en bluff faktura till er - men då det har blivit avskrivet och jag inte har någon info kan jag tyvärr inte ge några kommentarer på det, jag vet inte vad som har hänt i bakgrunden, men onekligen ser det ju dåligt ut.

Ja, jag vet vad ett likvidationsföreläggande är - men tycker du inte att det ser väldigt dåligt ut att ni inte klarar av att skicka in sådant i tid - när ni har misslyckats med detta i erat förra bolag? (Jag har för mig att jag läste att ni blev tvångslikviderade pga inget bokslut/årsredovisning med Greattech?, kan missminna mig och isåfall ber jag om ursäkt).

Det är dock inte mitt största problem. Problemet jag ser är att ni sitter och anklagar TS för konspirationsteorier när det inte är något sådant alls, utan bara ren fakta, ni bestrider delvis faktan men samtidigt så försöker ni smutskasta hans karaktär, och det är detta jag inte förstår varför ni gör så. Håll en saklig diskussion med faktan, varför ska hans karaktär gå in i det? Det är därför detta har kommit fram, med hur eran karaktär ser ut företagsmässigt (och det ser ju rent uselt ut, tyvärr, vilket bara stärks utav kreditupplysningen).

Jag ser att ni är rätt unga i erat företag, behöver ni hjälp med revisor och redovisning så driver jag en privat konsultfirma som gärna hjälper till för en billig peng (Om ni nu inte redan har ordnat detta)

//Matrimlol

Nu valde du inte att besvara mitt inlägg men för att klargöra detta återigen så var det styrelsen själv som valde att avsluta F-skatt och moms långt innan likvidationen på tidigare bolaget enligt alla regler. Bolaget var ej aktiv vid likvidationen.
Eftersom du tog upp namnet på bolaget så kan jag besvara det direkt. Vi jobbar med Blocket sen flera år tillbaka där vi köper annonsering/reklam plats. Ingår man ett avtal med ett bolag oavsett namnet på Bolag så ska man hålla sig till avtalet. Då skickar man inte helt plötsligt ut en faktura med brev när allt ska skickas digitalt (mejl) till redovisningsbyrån. Med tanke på hur automatiserad hanteringen av en faktura sker idag så går det direkt till KFM utan att någon anställd hos exempel Blocket kontrollerar fakturan innan och står sedan för alla avgifter/kostnader som uppkommit när man insett sitt misstag och återkallat felaktiga kravet. Nu var detta ett exempel men det finns alltid en orsak till ett ärende vilket absolut inte behöver vara en skuld. Återigen, antigen ett misstag eller bluffaktura vilket är mycket vanligare än man tror.

- GT

Av Greattech
Skrivet av matrimLOL:

Hej,

Läst igenom tråden idag och detta är ju väldigt intressant.

Jag jobbar inom Fintech på en bank och har via en kollega tagit ut en kreditupplysning på er och det ser ju inte bra ut.

Du pratar om att ni inte har några skulder hos KFM - det stämmer, men ni har ju 6 förelägganden? Det kommer ju att bli skulder hos KFM eventuellt om det ser ut såhär tycker jag. Alla är ju dock avskrivna, förutom 1 som är överklagat. Men det ser ju fortfarande dåligt ut, speciellt när det är relativt vettiga bolag (enligt min mening) som har begärt detta.

Vill någon ha kreditupplysningen så pma så skickar jag (Om man får göra detta?)

Redigering: Ni har även ett likvidiationsföreläggande som inkom för en vecka sedan pga att ni saknar årsredovisning - igen. Vad är ni för pajaser där borta?

//Matrimlol

Hej Matrimlol.

Om jag förstår dig rätt nu så jobbar du på en bank och hävdar att ett betalningsförläggande leder till en skuld hos KFM? Du dömer ett betalningsförläggande utan ett juridiskt beslut, vad har vi myndigheterna/domstolarna till? Dessa 6 st förelägganden som inkommit under ca 2.5 år är alla ett par hundralappar och alla, precis alla återkallad/avskriven. Två orsaker, antigen felaktig krav/faktura eller bluffaktura. Vad anses som vettiga bolag? Då skulle du betala en faktura från en välkänd företag som du inte har någon koppling till oavsett belopp när du får en faktura?. Det kan finnas 100-tal betalningsföreläggande för ett bolag, det betyder självklart inte att dessa är en skuld eller giltiga/äkta fakturor, det är här bluffakturor kommer in. Återigen, det handlar om ett par hundra, alla dessa 6 st har inte ens ett totalt värde av ett mellan grafikkort.

Likvidationsföreläggande är inget beslut, det är ett utskick av bolagsverket som skickas ut automatiskt när man passerat tiden för årsbokslutet. Det kommer som sagt upp inom kort. Antar att tiden kommer besvara detta.

- GT

Av Greattech
Skrivet av improwise:

Känner folk som gör kreditvärderingar av företag hela dagarna och bygger även själv system för det så har tillgång till sån info vid behov men inte för vidaredistribution dessvärre. Men som du säger går det säkert att köpa en enstaka kreditrapport för den som inte har det men är intresserad, har för mig att Allabolag med flera säljer dom.

Har den inte framför mig men har för mig att huvudpunkterna var ett antal ansökningar om betalningsföreläggande mot företaget under 2018, ledningen/ägarna inblandade i tidigare konkurser, att man aldrig lämnat några bokslut. Minns att UC bedömde risken för att bolaget skulle hamna på obestånd närmaste 12 månaderna som över 60% och inte hade någon rekommenderad kreditlimit så gissningsvis är det många leverantörer som kräver förskottsbetalning för att skicka några varor osv. Sammantaget ser det inte speciellt bra ut alls, vilket dock inte med någon automatik behöver innebära att även det omstartade bolaget går i konkurs som det tidigare gjorde.

Hej Improwise,

Har inte riktigt hunnit besvara dina gissningar tidigare.

Du skriver att ägarna till bolaget eller ledningen har varit iblandade i tidigare konkurs (ER). Hur kom du fram till detta som Trygg E-handels jurister missat? Att du med alla dina inlägg återigen "gissat" detta är det är ingen tvekan om men även om man gissar något så brukar det ligga något bakom det eller sitter du framför skärmen och skriver inlägg från luften?

Jag kommer personligen se till att Trygg E-handel återkallas av oss om du kommer med minsta underlag som bekräftar det du skriver om konkurser eller Minst 1 st konkurs genom bolagsverket, skatteverket eller ett kreditupplysningsbolag vilket är offentliga uppgifter. Detta gäller även om du hittar en bekräftad skuld/utslag hos KFM på 1 kr sen bolaget grundades. Spelar absolut ingen roll om det gäller en pågående eller gammal ärende. Hittar du något alls förutom dina gissningar (skuld) så återkollar jag certifikatet idag. Ja, du får lägga upp det publikt här med dokument som bekräftar det. Det tar inte mer än 5 minuter för någon att skicka ett betalningsförläggande till KFM (bluffakturor) oavsett bolag. Detta innebär dock inte att en bluff eller felaktig inkommen ärende hos KFM är en giltig skuld.

Vi har aldrig tagit emot förskottsbetalning, jobbar endast med trygga betalsätt för kunden vilket är faktura/delbetalning samt postförskott där betalning sker när man tar emot produkten eller i efterhand.

Jag är dock rätt säker på att både kreditbolaget och Trygg E-handel har riktigt bra koll och jurister som sköter sitt jobb med fakta istället för gissningar/påståenden. Jag hoppas att du trots dina grovt felaktiga påståenden/gissningar har grundläggande kunskap inom företagsekonomi eller någon typ av juridiskt utbildning och inte gissar utan någon koll på hur det fungerar i verkligheten. Det finns gott om personer med utbildning inom dessa områden som gör sitt jobb hos exempel Trygg E-handel med riktig information/kunskap om bolagets riktiga status. Hade 1% av det du gissat varit korrekt så hade både kreditbolaget samt Trygg E-handel återkallat certifikatet inom 1 minut.

Jag kan dock bekräfta publikt vilket även kommer vara offentliga uppgifter inom kort på exempel Allabolag som man kan ta del av utan kostnad. Bolaget har och har aldrig haft någon skuld hos KFM eller utslag på varken 1 kr eller hos någon myndighet. Bolaget har gått/går med vinst sen dag ett med mycket god likviditet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av kundun:

Många här som tolkar text lite som man vill...
Jag har aldrig sagt att GT inte ska/bör försvara sig. Vad jag däremot sagt, flera gånger, är att sättet dom gör det på är aggressivt, oprofessionellt och förmodligen bryter mot GDPR på ett par punkter.
Om man agerar som företag och beter sig så mot sina kunder, oavsett om dom har rätt eller fel, så ska man kanske fundera på om man vill ha kunder öht, eller kanske se till att någon mer kundorienterad person inom företaget tar hand om det. Har själv en bakgrund med mycket kundkontakt, både privata och företagskunder, och har man tålamod och ett uns personkännedom så kan man få som man vill eller iallafall begränsa skadan. Jag har såklart också haft oresonliga kunder som får blodet att koka, men då ställer jag mig i en skrubb och skriker, inte på ett forum.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej Kundun,

Greattech har funnits på marknaden sen år 2009 och även varit aktiv här i princip lika länge. Har man följt trådarna som skapats om GT så inser man ganska fort att dessa trådar/inlägg inte handlar om vanliga omdömen/kritik mot ett bolag man haft dålig erfarenhet. Det är mer anklagelser och smutskastning. Det är inte ovanligt med inlägg där man gärna döljer hela historien bakom ärendet utan vänder på allt för att få bolaget i dåligt läge.

*Bort* /Mod

I alla svar från oss tar vi alltid hänsyn till samtliga personuppgifter samt mejl som vi inte lägger upp utan låter kunden göra det om man vill det. Annthos22 har redan tagit ärendet till ARN och därmed är ärendet redan offentlig som alla kan ta del av inkl. vårt svar och bilder vi skickat in där alla personuppgifter framgår.

Vi bryter varken mot PUL eller GDPR i något svar från oss. Självklart ska man räkna med att vi besvarar inlägg där man kommer med falska anklagelser som att vi skulle "hotat" kunden som man sedan inte kan förklara hur vi gjort det samt varför vi skulle göra det. Svaret från oss sker dock in rimliga gränser utan att vi bryter mot GDPR.
Det är inte ovanligt med hot/utpressning riktad mot oss där man hotar man att lägga ut allt på nätet om man inte får som man vill vilket även gäller Annthos22 som gjort samma sak vilket vi inte har något emot men då får man även räkna med att vi besvarar detta. Detta ärende är avslutad sen mer än 6 månader sedan och är inget nytt.

I övrigt är det inte endast fläkten som lossnat under transporten. Det var inte någon fungerande komponent kvar efter skadan med tunga processorfläkten som är lös och hoppat runt fritt inuti datorn under transporten. Hela datorn hoppade runt i kartongen på grund av emballaget kunden valt. Hade detta handlat om processorfläkten så hade vi bytt ut detta utan att ens meddela kunden om det utan kostnad. Vi är extra noga med kartong/emballage både vid mejl samt när man skapar returen där vi tydligt gång på gång informerar kunden om kartong/emballaget inför leverans.

Självklart kan även datorer med originalemballage skadas under transporten både från oss till kund samt tvärtom. I dessa lägen tar transportbolaget på sig kostnaden för allt vilket vi löser med en ny dator.

Vi hanterar varje vecka fler än 10+ bedrägeriärenden i olika former. Kreditköp, falska leg, bedrägerier av olika typer i både garantiärenden samt övriga ärenden. Det finns kunder som medvetet skadar sin dator när det närmar sig 2 år (garantitiden) genom att dra ut slangen till vattenkylningen (pumpen) och hävdar vattenläckage eller att man skickar datorn med bristfällig emballagering (medvetet) för att få datorn transportskadad och sedan struntar i datorn helt och tar det med sitt försäkringsbolag för ersättning utan att man varken försökt lösa det med oss eller transportbolaget i första hand. Allt man behöver utav oss är bilder på skadan. När försäkringsbolaget nekar ersättning så försöker man med transportbolaget med samma beslut och till slut tillbaka till oss där kunden lägger skulden på oss.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Annthos22:

Jag kommer att återkomma till er genom ARN då det inte finns mycket mer att diskutera än att ni tabbat er åter igen. Ett tips från hjärtat @greattech
är att ni bör börja behandla era kunder som handlar hos er med respekt och värdighet och inte bara se dem som saker. Kunden har inte alltid rätt men den affärsfilosofi ni anammat bör inte få fortsätta bedrivas någonstans. Jag önskar ingen att utsättas för det hatiska bemötande som vi fått av er. Att du endast svarar på sweclockers(även om ditt syfte bara är att sätta ditt företag i bättre dager) är intressant. Tänk om du kunde lägga din energi på att etablera fungerande kundkontakter istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Ärendet är korrekt, inlägget samt bilden ovan gäller ditt ärende. Tittar du på första bilden (datorn) och zoomar in på retursedeln så ser du ditt returnummer du lagt in vid returen som även finns på ditt kundkonto hos oss samt mejlet.

Ärendet är avslutad hos oss sen länge. Självklart är du välkommen med ditt svar till ARN. Dessa bilder är inskickad till ARN.

Hade man tagit lite mer ansvar när man returnerar värdefulla produkter som datorer som är extra känslig under transporten så hade det ärendet hanterats som övriga garantiärenden. Du får jättegärna lägga upp bilderna på alla mejl ni fått utav supporten med "hatiska bemötandet" ni fått. Vill gärna ta del av detta då jag inte kan se något mejl som du blivit dåligt bemöt.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Annthos22:

ff

Omg!!!!Vet inte om du tar mig för fel person nu??
Kul att du svarar mig här och inte på våra 100 mail. De bilderna du skickat är iaf inte den dator vi skickade in.

Skickades från m.sweclockers.com

Återkom med ett ordernummer så kan jag titta närmare på detta. Ser inget annat pågående ärende.

EDIT: Ärendet är korrekt, inlägget samt bilden ovan gäller ditt ärende. Tittar du på första bilden (datorn) och zoomar in på retursedeln så ser du ditt returnummer du lagt in vid returen som även finns på ditt kundkonto hos oss samt mejlet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Annthos22:

Det borde vara ett varningarinlägg!
Jag är ytterligare en drabbad och har ett pågående ärende hos ARN där företaget drar valser, hotar oss och förhalar vårt ärende.
Jag (eller rättare sagt min 14-åriga son) köpte en dator från Greattech tillsammans med sin pappa. Personligen hade jag aldrig köpt från dem då lite efterforskning på nätet snabbt skulle få mig att välja en seriösare och mer etablerad butik.
Men men...valet var inte mitt.
Efter 9 månader slutar min sons dator att fungera och vi försöker få tag i företaget som efter mycket om och men skickar en returfraktsedel(de är MYCKET otrevliga att prata med och deras support består av en otrevlig kille som vägrar svara på frågor och hänvisar till att maila in frågorna istället).
Efter några veckor har vi fortfarande inte hört från företaget och ringer dem och får då reda på att Greattech tagit emot datorn trasig!? Dock vägrade företaget göra notering om fraktskada till postnord vilket är minst sagt konstigt. De hävdar alltså att min sons reklamationsrätt inte längre existerar och vill att min son betalar 1290 kronor i felsökningsavgift+frakt+massa andra påhittade kostnader men vägrar skicka tillbaka datorn till oss.
Jag avråder alla som läser denna tråd att handla från företaget, men vill inte skriva för mycket här då vi som sagt har ett pågående ärende hos ARN. Eftersöker andra som drabbats av Greattechs tvivelaktiga affärsfilosofi.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej Annthos22,

Dessa bilder förklarar nog en hel del från er retur. Varken original kartong eller emballage. Inga fläktar i datorn fungerar efter 9 månader (även grafikkortet) på grund av smuts samt enorma mängder med hår från husdjur. Datorer är ingen leksak som man kan skicka hur som helst och lägga skulden på transportbolaget eller mottagaren.

http://www.bilddump.se/bilder/20171102123030-88.83.45.30.jpg
http://www.bilddump.se/bilder/20171102123112-88.83.45.30.jpg
http://www.bilddump.se/bilder/20171102123142-88.83.45.30.jpg
http://www.bilddump.se/bilder/20171102123203-88.83.45.30.jpg

Det finns redan beslut från ARN gällande transportskador från sommaren 2017.
Motiveringen till nämndens beslut
En försändelse anses normalt skickad på avsändarens risk. Detta innebär att avsändaren bär
risken för att försändelsen kanske inte kommer fram till mottagaren eller att den skadas under
transporten. Det är inte bevisat att företaget har övertagit ansvaret för transporten eller att det
har godkänt emballaget. Mot denna bakgrund anser nämnden att det är ********* som är
ansvarig för de skador som uppkom på datorn under transporten. Vid denna bedömning ska
********* krav avslås.

Vad exakt är det vi hotat dig med? Du blev informerad om att datorn fanns att hämta från butiken vid flertal tillfällen men valde att inte göra det. Datorn kan ej skickas tillbaka till dig i detta skick med detta emballage. Du står för transporten när det inte är ett garantiärende.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Om du läst hela tråden så hade du sett när TS nämnt det ett par gånger, men jag förstår att din kundsupport är bristfällig om du missar en sån enkel uppgift, och självklart utgår jag från det TS skrivit i tråden stämmer, och nej Serhat detta är ingenting som jag bara hittar på, detta är fakta.

För att underlätta för dig så citerar jag det trådskaparen har skrivit.

Du citerar det TS har skrivit men förstår själv inte vad TS syftar med inlägget och kallar det för fakta? Fakta är det som står på hemsidan där man beställt sin produkt, dvs villkoren som finns att läsa som du bör ta en titt på och ta reda på fakta.

Normal leveranstid för Infinity-PC är ca 2 - 7 arbetsdagar, upp till 15 arbetsdagar vid högsäsong/belastning.
https://www.greattech.se/kopvillkor.html

Här har du fakta. Eller hävdar du nu att TS har ringt till kundtjänsten innan köpet som sagt att man inte vet om det kan ta 1 vecka eller 4 veckor och sedan beställt datorn med operativsystemet + M.2 disken per mejl trots att han är medveten om leveranstiden? Detta är precis det jag får ut av dina inlägg.

- gT

Av Greattech
Skrivet av Blomman90:

Så du vill alltså helt och hållet begränsa frågan till de ofullständiga villkor och fakta som presenterats i ett tidigare inlägg? Jag svarade dig och lyfte in mer fakta som styrker att avtalen är luddiga/otydliga/ogiltiga. Vill du vidhålla att du har rätt och GT inte gjort något fel baserat på en delmängd av informationen, eller tänker du ta till dig annan information som presenteras och eventuellt korrigera din ståndpunkt? För min del får du göra som du vill, men det hjälper ju knappast TS eller diskussionen framåt om man är totalt oemottaglig för ny information.

Villkoren finns att läsa innan köp i kundvagnen. Man kan inte slutföra köpet innan man markerat att man tagit del av villkoren och godkänt det. Ser du inte villkoren så har du inte kommit fram till sista steget i kassan. Du behöver vara inloggad, du kan inte komma till sista steget innan du skapat ett konto.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Mystah:

Ljuga inför alla är populärt då jag ringde eran butik och dom kunde inte säga leveransdatum, jag frågade specifikt om det kommer ta 1 vecka eller om det kan ta 4 veckor och jag fick svar om att ni kan svara på det och att jag kan avbeställa om det känns orimligt.

Vart kan du läsa där jag skrivit motsatsen? Ja, du har ringt kundtjänsten flera dagar EFTER att du lagt ditt köp och då valt att avbeställa när vi redan beställt din M.2 disk. Du blev hänvisad till supporten för fler frågor då man inte har mer info kring ordern. Det är endast supporten som hanterar dessa ärenden och inte telefon kundtjänsten.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Fast kunden fick ju information att han skulle få datorn efter några dagar, men när han ringde deras kundsupport så sa dom att dom inte vet när kunden kan få sin dator, att det kan ta flera veckor. Rätt så normalt att man ska kunna avbeställa i sådana situationer, tycker du inte?

Skrivet av muSashi:

Du kan inte ha läst hela tråden, annars skulle du förmodligen haft en annan åsikt. TS ringer GTs support, får meddelanden att dom inte vet när dom kan leverera hans dator, fast han tidigare fått information att det bara skulle ta några dagar. Rätt självklart att man ska kunna avbeställa då utan en massa konsekvenser.

Skrivet av muSashi:

Deras leveranstid var 5 arbetsdagar när TS gjorde sin beställning och inget annat.

Intressant, vart stod det 5 arbetsdagar och hur kom du fram till vad som sagts till ts? TS hävdar själv i tråden att han ringt efter köpet till kundtjänsten och inte fått reda på leveranstiden än att han blivit hänvisad till supporten.
Du har trots inte 6 sidor av tråden inte insett att TS inte tog kontakt med oss gällande leveranstiden innan han slutförde sin beställning?

Det har inte varit några samtal eller mejl om leveranstider innan kunden slutförde sitt köp efter att han fått offerten om M.2 disken, först efter en några dagar tog TS kontakt med kundtjänsten om leveransen som vi tydligt skrivit upp till 15 arbetsdagar på hemsidan och villkoren.

Du kommer med påståenden som TS själv inte påstår?

- GT