Inlägg

Inlägg som Greattech har skrivit i forumet
Av Greattech
Skrivet av momo2015:

Hej
den 24 kl. 21 har jag beställd en Infinity Define på greateach hemsidan och valt delbetalning från sweawebpay. dagen efter kl. 21 har jag skickat ett mejl till dem om att avbeställa order. men jag fick svar att jag kan inte avbeställa och jag har inte rätt till ångersrätt då jag har beställt i nätet men valt att betala delbetalning. Han/hon säger att jag måste till butiken visar ID blir godkänd för delbetalning då blir det avtal i butik då gäller inte ångersrätt.
Jag kontaktar kundtjänst och de säger att jag har redan ett avtal då jag beställt i nätet och BLIVIT godkänd att betala som delbetalning.så Jag har ingen rätt till ångersrätt.
Nu vet jag inte om jag har ett avtal med dem eller inte. Om jag har avtal med dem så det skett på distans så ångersrätt gäller om jag har ingen avtal så jag kan avbeställa order utan någon kostnad.
Jag kontaktat konsumentverket också och de säger att jag har rätt till ångersrätt men de nu svarar inte till mitt mejl.
Det är en färdigt datorn. Jag har alldrigt köpt delar för att montera.
Har någon något erfarenhet av dem med liknande problem?

Hej,

Vi lämnar 60 dagar ångerrätt på alla köp. Detta även om man har uppgraderat datorn, fått den monterad eller ändrat ordern enligt önskemål. Vi har inga undantag och tar emot alla utan någon kostnad för kunden förutom returfrakten.

Det går bra att avbeställa en order som vi inte behandlat utan kostnad enligt villkoren på hemsidan.

Ångerätten gäller dock alla köp som sker på hemsidan där ordern skickas till dig med exempel Posten eller är förbetald med exempel kort och hämtas från butiken. Köper du en dator från butiken eller bokar från hemsidan och slutför ordern i butik med delbetalning (går endast att slutföra delbetalningen efter ID-kontroll i butik) gäller inte ångerrätten eller om du betalar med kort i butiken.

Gällande mejl som vi skulle slutat svara så har du fått svar på mer än 5 st mail inom 1h och ditt senaste mejl är skickad igår under natten som du ännu inte fått svar på. Svar bör komma under dagen.

Du får även gärna skicka PM med kontaktuppgifter till konsumentvägledaren som sagt något annat då vi inte har fått samma svar tidigare och tagit fram villkoren utifrån det. Vi tar gärna upp detta med konsumentverket och diskuterar villkoren om det är annat som gäller enligt lag och svaret du fått utav konsumentverket.

EDIT: När du slutför din order framgår det i kundvagnen att du endast blir kreditgodkänd när du skriver in ditt personnummer. Du tecknar/slutför avtalet först vid ID kontroll i butiken. Antigen går krediten igenom eller så blir du nekad direkt på hemsidan.

- GT

Av Greattech
Skrivet av yeahbruhh:

@Greattech: Skickar tillbaka datorn på måndag så ser vi om det kan fixas.

Skrivet av yeahbruhh:

@Grönahunden: Det känns ju väldigt konstigt, grafikkortet satt inte fast i någonting. Sen CPU fläkten som inte satt fast heller. Men hoppas det går att lösa iaf.

Hej,

Du behöver omgående meddela supporten som sedan reklamerar hos transportbolaget. Du får sedan retursedel samt info om hur det ska gå till, vänta inte till måndag utan meddela så fort som möjligt.

Grafikkortet har alltid minst en skruv oftast 2 st samt moderkortets PCI låsning. CPU fläkten (Intel) har inga skruvar utan den har en egen låsning som dock är svår att ta ut om man inte använder våld (utan att ta ut den på rätt sätt).

- GT

Av Greattech
Skrivet av Grönahunden:

likväl är ett av fyra snäpplås uppe..
ett grafikkort sitter ju fast i både skruvarna i chassit och i PCI-E porten, vad använder ni för budfirma som lyckas få hela grafikkortet att lossna ?

https://www.youtube.com/watch?v=PqvFIPi26l0

Vi har efter flera år i branschen upptäckt att det omöjliga inte är omöjligt. Vi har fått in datorer där 20% av baksidan på chassit med alla komponenter monterad blivit intryckt och minskat storleken på chassit med 20%. Ett grafikkort som lossnat med skruvar samt PCI låset är idag inte något vi blir förvånade över. Det är inte specifikt för något transportbolag.

- GT

Av Greattech
Skrivet av yeahbruhh:

@Grönahunden: http://blackcoffeepls.imgur.com/all/
Behöver du mer bilder på hur det ser ut inne i burken? Den översta fläkten hängde löst när jag fick den i förrgår. Sen låg grafikkortet nere på själva "golvet"... Fick sätta fast det med metalltråd

Hej!

Känner igen hårdvaran från en av våra egna datorer "Define?". Om det stämmer bör du inte gör något annat än att reklamera datorn till oss. Verkar som att du fått datorn transportskadat med bland annat grafikkortet som lossnat. Metalltråd är helt klart dålig lösning. Mer än grafikkortet kan tagit smäll under transporten varför jag rekommenderar dig att skicka in istället för att lösa på egen hand. Meddela vanliga supporten för returinformation.

EDIT: Lösningen är inte kylpastan vilket du inte bör röra. Kan även vara CPU kylaren som lossnat under transport. Oavsett fel, reklamera.

- GT

Av Greattech

Har försökt få fram dessa nya beslut dock har ARN ett mycket märkligt system där ett nytt ärende skapas för varje "ärende" utan koppling till äldre ärenden eller det man har överklagat. Då dessa 2 st beslut är från 2009+ så kunde man inte få fram det direkt över telefon utan skulle undersöka det och maila oss när man har hittat alla kopplingar. När man har tagit nya beslut så har det skapats nya ärenden.

Eftersom vi den tiden hade kontakt med ARN över brev och inte mail som vi har idag så kan man inte söka efter mail adressen utan får manuellt gå igenom allt för att hitta alla kopplingar. Finns inte mycket mer jag kan göra här än att vänta om någon själv vill undersöka vidare med ARN. Återigen bekräftar jag att vi aldrig har gått emot ett beslut från ARN, varken 2009 eller idag och inget som kommer ske heller.

#muSashi - Jag vet inte hur du lyckades koppla ARN med svartarbetskraft i ditt inlägg? Hur ovanligt är det med ett företag som har haft eller har ärenden hos ARN? Tidigare påstod du även att vi hade svartarbetskraft men tydligen ville du inte gå in på det när jag frågade dig. Återigen, blev du erbjuden att jobba svart hos oss? Stod det på våra annonser att vi sökte svartarbetskraft? Eller menar du att ett jobb är svart om man praktiserar i ett företag under ett veckor för utvärdering innan man får heltidsjobb? Du får gärna förklara!

Enligt ditt inlägg saknar du märkligt nog svar på dina frågor, exakt vad saknar du svar på som jag inte har svarat på?

Sedan har jag en annan nyhet.....

Vi har under en längre period utvärderat våra villkor och nu kommit med helt nya villkor för ångerrätt som är mycket bättre än vad lagen kräver. Oavsett dator/modell (även om man har uppgraderat datorn eller där vi har unikt byggt åt kunden) går att ångra utan någon kostnad eller avdrag inom hela 60 dagar och inte 14 dagar som är gränsen. Nu tar vi även hand om transporten från kundens adress direkt till oss där vi även står för transportrisken och drar sedan returfrakten från köpbeloppet vid kredit.

Att ångra köpet ska vara hur enkelt som helst nu där vi hanterar allt. Inga avgifter, avdrag, diskussion om något! Allt man behöver göra är att meddela oss inom 60 dagar så ordnar vi transporten och skickar ut en förbetald fraktsedel. Villkoren gäller alla köp från och med idag.

Vi har även nu prisgaranti på våra speldatorer med 10% avdrag av köpbeloppet om man lyckas hitta en färdig monterad speldator hos valfri företag i Sverige med länk till hemsidan. Vi matchar det priset man hittat som är lägre än vårt samt drar av 10%, självklart behöver det inte vara exakt samma tillverkare för varje komponent men datorn man hittar ska motsvara det vi säljer (exempel inköpsvärdet på marknaden). Mer info finns på hemsidan.

Vi jobbar aktivt för att bli den självklara återförsäljaren av färdiga speldatorer när det gäller leverans, pris samt support! Vi har kommit långt sen starten 2009 och har en lång tid framför oss med många förbättringar. Ni får gärna komma med feedback antigen här på Sweclockers eller genom att maila oss.

- GT

Av Greattech

Vid vår tidigare kontakt med ARN bekräftade man att det endast finns en "Svarta listan" och det är Råd & Röd. Råd / Röd tar även kontakt med bolaget som inte följer ett beslut från ARN för att verkligen bekräfta det innan man publicerar sin lista. Detta för undvika missförstånd har ARN bekräftat.

Byggahus är inte en ARN bekräftat sida eller något man rekommenderar konsumenten att följa då man publicerar alla ärenden, oavsett om bolaget har följt ett beslut eller har överklagat ett beslut som man sedan har haft rätt. Det byggahus gör är att publicera ett beslut som inte är giltigt längre, man publicerar inte giltiga beslutet. I annat fall hade vi även funnits på riktiga listan från Råd/Rön!

Deras så kallade Svarta lista är därmed inte korrekt.

Jag har hittat ärende nummer för alla ärenden nu, på fredag kommer vi ta kontakt med ARN och försöka få ut det slutliga beslutet samt publicera ärende nr på riktiga beslutet här så att alla kan läsa det om man vill.

- GT

Av Greattech
Skrivet av SoilBleed:

Man kan inte säga att ett påstående är felaktig och sen svara på påståendet, nej.

Nja. Om det är bedrägeri det handlar om så hör man väl av sig efter att tidsfristen har gått ut, rimligtvis. Jag har dessutom svårt att se att det ska vara möjligt att medvetet skriva fel adress överhuvudtaget.

Ja, visst är det strålande. Förutom att det är ett skevt system. GT hade fått ett beslut omprövat av dessa tre. Och tyvärr så ändras ärendenumret, vilket gör att någon kan råka illa ut fast de har fått rätt.

Som jag skrev tidigare så har vi alltid valt att följ alla beslut från ARN och att jag kunde motbevisa detta om du/ni kunde återkomma med ärende nr på det du anser vi inte har följt. Vi har även fått rätt hos ARN på 95% av alla ärenden efter att vi antigen har vunnit direkt eller om var det har varit något felaktigt/missförstånd så har vi vunnit efter att vi överklagat.

BESLUT 2012-04-12, ärendenummer har ni ju eftersom ni redan har kollat igenom anmälningarna.
"Nämnden rekommenderar Greattech att betala tillbaka 8 990 kr till C, mot att han
lämnar tillbaka datorn till Greattech. Därutöver rekommenderas Greattech att betala skadestånd
med 2 299 kr till C."
GT svarar inte.

Helt korrekt har vi inte svarat då vi inte har mottagit ärendet, beslutet fick vi inte från ARN utan kunden själv och överklagade sedan samt vann målet. Sök gärna upp ärendet alternativt ringt ARN och ange Änr 2012-05548 . Där du har slutliga beviset som bekräftar att Nämnden avslår kundens yrkande och GT har rätt i ärendet.

BESLUT
2013-07-02

Nämndens beslut
Nämnden avslår ********** (kunden) yrkande.

Nu kände jag igen beloppet på detta ärende och kunde därför få fram ärendet direkt utan ärendenr. Dock skulle jag behöva ärende-nr på resten av 2 st ärenden för att kunna ta fram korrekt beslut från ARN. Några ärende numren har jag inte, vid kontakt med ARN bekräftade ARN att vi inte har ett enda ärende där vi inte har följt något beslut. Vi gick inte specifikt in på något ärende. Detta handlar inte heller om några ärenden från närmaste månaderna utan flera år tillbaka.

EDIT: Efter lite sökande fick jag fram info om detta ärende också:

BESLUT 2010-10-25, ärendenummer har ni ju eftersom ni redan har kollat igenom anmälningarna.
"Nämnden rekommenderar Great Tech att, mot att datorn lämnas tillbaka, betala 6 590 kr till A"
GT hävdar att A är näringsidkare och därför inte har rätt till "öppet köp". Därutöver har inte GT yttrat sig till nämnden i ärendet.

Även här kan jag återigen bekräfta att vi har vunnit efter att vi överklagat då vi inte har kunnat svara på första anmälan och vunnit med ett nytt beslut/ärende nr. Detta ärende ser jag att man har gått vidare till tingsrätten trots att man haft fel enligt ARN och även där har kunden förlorat.
Besltutet hra skickats ut genom vanlig brev (år 2010) som vi inte har kvar, dock hittade jag ärende-nr 2010-5883 MJ (detta kan vara första eller vårt överklagande) Fråga därför ARN om man kan skicka ut ärende-nr samt vad beslut på överklagandet från GT. (slutliga beslutet)

EDIT: Ärendet ovan 2010-10-25 kan även vara BESLUT 2010-11-10 då dessa är ca 20 dagrar ifrån varandra kunde jag inte bekräfta vilket som är rätt. Dock gäller det ärendet ångerrätt av en dator där ett företag har beställt som vi har nekat då det är företag och ingen privatperson. Beslutet från ARN borde alla vid detta laget veta efter att vi svarat till ARN? Hade vi förlorat där då hade man fått ändra på lagen för alla företag i Sverige. Vi har fått beslut på två första ärenden som är från 2010 genom brev och det sista från 2012 genom mail. Den genom mail har vi kvar dock ej för första ärenden men ARN kan självklart bekräfta att vi har vunnit även där.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Stoff3th3m4n:

https://www.byggahus.se/svartalistan/?k=31&sk=282&b=123128280...

Den enda jag vet är att ni finns med på den här listan.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Skrev som sagt att jag inte vet mer än att de finns på den listan. Sedan behöver man ju inte förklara allt som finns på den sidan för lögn bara pga någon kontrovers som skett där.

Den som är intresserad får väl kontakta ARN och ta reda på fakta.

Skrivet av Jonny Myran:

Precis som man heller inte kan avskriva Greattech som ett oseriöst företag för enstaka kontroverser. Säger inte att du har antytt det, bara att i stort sett alla företag har sina sammandrabbningar med kunder och att man, precis som du säger, inte kan dra alltför stora slutsatser av det.

Nu har jag även tittat på detta som finns på Byggahus och det vore fel att ens nämna hur felaktig källan är. Efter kontakt med ARN bekräftar man att Byggahus mer eller mindre tar lägger upp ärenden felaktigt på sin hemsida medvetet och att det är Råd/Röd man ska hålla sig.

Nu till varför vi finns på Bygghus för år 2009 och 2012. Vi får in ett ärende till ARN, dock anger vår kund fel adress till ARN (till en av våra tidigare butiker/kontor). vi får inga handlingar och eftersom vi inte svarar till ARN så vinner kunden direkt. När kunden meddelar oss beslutet så överklagar vi till ARN och ärendet tas upp på nytt, vi får en chans att svara och efter någon månad vinner vi målet. Då har vi ett mål som kunden har vunnit då vi inte har svarat och ett som vi har svarat och är den slutliga från ARN. Det Byggahus har gjort här är att ta upp första felaktiga målet på sin sida och få det till sin fördel så att det ser ut precis som det gör nu. I slutändan vann vi målet och tar ni fram ärende nummer för ett av dessa ärenden så kan jag motbevisa med nyare beslut från ARN som även ARN kan bekräfta.

Edit: Det fanns även ett mail samt brev noterat som vi år 2014 har skickat ut till Byggahus men som man har undvikit att svara.

- GT

Av Greattech
Skrivet av SoilBleed:

Ni har till exempelvis "Great Tech Stockholm" som två gånger 2010 bryter mot ARNs beslut, sen har ni "Greattech" som 2012 inte heller följer ARNs beslut.
Vem eller vilka detta är har jag ingen aning om men att gå emot ARN brukar leda till att "företaget" försvinner fort innan den riktiga smällen kommer.
Om det är relevant i tråden eller inte får ni gissa själva.

Jag fick känslan av att TS startades av någon från företaget. Som du säger, vem skriver så liksom.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Detta är ju ganska allvarligt att tre gånger gått emot ARN's rekommendationer. Det är bra att sådant kommer fram, och företaget självt ser ju till att folk börjar undersöka genom att inte på något vis kunna hantera kritik eller "jobbiga" kunder.

Vi har haft ärenden hos ARN sen starten av Greattech som vilket företag som helst (både enskild firma och AB). Vi har haft beslut från ARN där kunden har haft rätt eller delvis rätt som vi alltid har följt och i princip nästan alla ärenden har vi fått rätt. Vi har även som policy att följa alla beslut. Jag har kontrollerat från 2009 och kan bekräfta att vi aldrig någonsin har brutit mot någon ARN beslut. Återkommer du med ärende nummer så kan jag motbevisa detta med handlingar från ARN. Du/ni kan även ringa ARN eller maila för att få fram mer info om dessa ärenden som du hävdar att vi inte följt.

Oavsett beslut skulle vi aldrig gå emot ett beslut från ARN trots att det inte är tvingande beslut.
Ett företag som inte följer beslut från ARN oavsett orsak/beslut är långt ifrån seriös och som bör vara borta direkt.
Vi tar avstånd från detta och kan som sagt motbevisa detta direkt.

Vi skulle aldrig göra något fel som kan skada oss eller användas mot oss i framtiden, oavsett om det har gått 10 år. Speciellt inte med ett ARN ärende som alla har tillgång till.
- GT

Av Greattech
Skrivet av PeCe:

@Greattech

Eftersom kunden istället för att avbeställa lika gärna kan ta emot varorna för att därefter returnera med hänvisning till ångerrätten, och då slippa betala mer än returfrakten (d.v.s. ni får ingen ersättning alls för de kostnader ni haft), vore det inte klädsamt att hantera avbeställningar som ångrade köp? Har ni inte skickat varorna så låt avbeställning vara gratis, och har ni skickat dem så låt kunden stå för returfrakt. Det rör sig knappast om så många fall per år ändå.

Nästan all kritik jag sett angående ert företag rör just hantering av returer, så varför inte tillmötesgå kunderna lite mer på detta område!?

Övrig kritik handlar, lustigt nog, om din/er oförmåga att hantera kritik på ett professionellt sätt. Man kan absolut förstå att du/ni tar det personligt när du/ni jobbat hårt för att bygga upp ett seriöst bolag och får vad du/ni anser är obefogad kritik. Det är dock bara genom att hantera kritiken bättre som du/ni kan minska den. Kunder (även klagande sådana) skall alltid bemötas professionellt, dumförklara dem kan man göra kollegor emellan i fikarummet.

Som jag skrev tidigare så har vi knappt mer än ett par ärenden om avbeställning/ångerrätt/retur osv per år.
Resten av dit inlägg har jag redan besvarat som finns att läsa på tråden. Vi tar gärna emot kritik från tusentals olika medlemmar, det skulle endast förbättra oss men problemet här är inte kritiken vi får från medlemmarna utan från EN och samma medlem som har en tidigare koppling till oss. Det är två helt olika saker. Jag har (det jag har besvarat) aldrig varit emot kritik från medlemmar. Vi har till och med förbättrat oss efter er kritik.

- GT

Skrivet av BasseBaba:

Det jag kan hålla med om är att det kanske behövs en specifikation av dessa 1500:-.
Googlar man lite på ångerrätt så verkar det som att företaget ska stå för fraktkostnaden till kund, och att kund ska stå för returfrakt.
Så frågan är ju om 1500:- är total fraktkostnad eller enbart retur.

Och terminologin här blir ju krånglig, eftersom varan aldrig nått kund. Så som jag förstått det så har speditören hämtat 5 kollin hos GT och sedan haft dom i sin förvaring i väntan på att köras ut med bil till kund. Eftersom kund sen avbrutit leveransen så har paketen gått direkt tillbaka till GT utan att ha nått kund.

Stämmer detta så kan man ju argumentera att kostnaden för frakten inte blivit högre än om det enbart levererats till kund, dvs på detta sätt så har kunden undvikit kostnaden för returfrakt, och 1500:- är den del som GT enligt ångerrätt/Distansavtalslag ska stå för.

Väldigt svårt att sia om utan att veta, jag utgick från att 1500:- var kostnaden för att returnera varorna till GT.

Jag har tydligt bekräftat att det kunden har fått betala endast är kostnaden för transporten och inget annat.
Helt korrekt så har alla kollin som skulle köras ut till kunden 1-2 dagar efter vår kontakt med kund legat hos åkeriet. Hemleverans sker normalt 1-2 dagar efter att åkeriet har hämtat alla paket.

Nu ville kunden vänta ett par dagar extra och paketet låg kvar hos terminalen i 5-6 dagar. Hade kunden tagit emot paketet så hade han kunnat ångra köpet genom att antigen lämna tillbaka allting till butiken eller skicka med Posten och endast betala returfrakt till Posten. Något till oss hade han inte behövt betala. Eftersom han nekade leveransen när paketet låg hos åkeriet så fick vi dubbla fraktkostnader och en fast kostnad från åkeriet som kunden sedan fick betala (en del). betala (en del). Han blev informerad om ångerrätten och att han inte behöver betala något till oss men ville inte göra det.

Av Greattech
Skrivet av Petterk:

Det är ingen som påstått att villkoren är felaktiga, däremot har kunder öppet köp eller ångerrätt på specialbyggda datorer hos Komplett, Dustin och Webhallen, Alina har inte heller något köpavtal där de förhandlar bort ångerrätten. Butiker som Inet förhandlar också bort ångerrätten vid skräddarsydda system däremot. Utan samma problem.

Läser du första sidan från muSashi så ser du vad jag menar. Detta var inte riktad mot dit inlägg. Du får gärna besöka exempel Komplett hemsida och läsa villkoren där vid avbeställning/ångerrätt och sedan återkomma till tråden med din synpunkt. Trots att vi har skrivit på villkoren att vi inte tar emot retur på en uppgraderad dator så har vi gjort det mot en avgift och sålt datorn vidare som demo med samma avdrag som vi fått från kunden. Kunderna skapar gärna negativa trådar än positiva.

Skrivet av KingKunta:

- Vi meddelar kunden om att han har 14 dagars ångerrätt så att han kan ångra köpet och skicka tillbaka allting genom att endast betala returfrakten. Det vill inte kunden och blir även informerad om att han kommer få betala för våra transportkostnader och ev. avgifter som vi har haft.

Hade jag betalat mindre än 1500kr om jag hade tagit emot paketet för att sedan skicka tillbaka det? Är det inte lättare om jag säger direkt att ni inte behöver komma med det?

Efter att allting är tillbaka hos oss skickar vi ut en faktura på ca 1500 SEK till kunden som täcker ENDAST våra transportkostnader av 4-5 st kolli.

Vad menar ni med "efter allting är tillbaka hos oss", inget var någonsin påväg till mig? Ni sa att sakerna var REDO att skickas ut. Ni hade fått sakerna ifrån eran leverantör från något annat land(?) och jag skulle betala för att ni beställt saker til er, inte till mig.
Detta via telefon och inget jag kan bevisa, inget jag bryr mig om nu heller men skumt att ni säger "Efter att allting är tillbaka hos oss". Baserat på sidan för datorn så är det väldigt lätt att anta att sakerna REDAN fanns i eran butik, då det står att det finns i lager. Något som alla inte förstår att det inte är.

Jag förstår inte riktigt detta, du har alla mail och har haft kontakt med supporten men trots det kommer med frågor som du redan har fått svar på här på tråden?

Din order var lämnad till åkeriet samma dag som vi tog kontakt med dig för att meddela dig om din leverans. Du skriver att du av privata skäl(orsaken finns på mailet men upp till kunden att skriva) inte kan ta emot leveransen idag/imorgon utan ber oss vänta några dagar. Ännu här har du inte avbeställt din order. Sedan tar vi kontakt med dig över telefon för att boka en utkörning som ska ske samma dag (observera att datorn redan är hos åkeriet) men då vill du inte ta emot datorn och mailar sedan oss för att avbeställa en order som du redan har blivit informerad över telefon om att du inte kan göra det längre utan får ta emot datorn och om du vill ångra köpet sen. Eftersom du inte tog emot leveransen fick vi tillbaka detta från åkeriet och gratis blev det inte. Åkeriet tog betalt för tur/retur samt en fast avgift som överstiger din betalning på 1500 SEK!

Du har fått liknande svar på mailen vid flera tillfällen men trots det dyker det upp samma frågor hela tiden?

- GT

Av Greattech
Skrivet av vinylens:

För att prata om frakt med DHL
Nej dom ringer inte alltid upp det beror på vilken typ av frakt det är samma sak med posten dom ringer inte alltid heller.
Om en privat person beställer något med företagspaket så ringer dom inte utan dom bara ringer på dörren och är ingen hemma då så får man en avi som man kan hämta grejerna på närmaste ombud fast dagen efter.
Beställer ganska ofta med företagspaket när jag beställer något för att det brukar vara billigare än vanlig hemkörning.

Vårt avtal med DHL är att man alltid ska avisera kunden en dag innan köpet. Jag handlar även privat från hela världen och blir alltid uppringt innan leveransen sker. Senaste gångerna har jag dock fått SMS istället för att boka tid. Endast vid utkörning till företag sker ingen avisering.

Som privatperson kan man inte beställa som företagspaket och denna tjänst finns inte hos DHL. Endast DHL paket för både privat och företag.

Skrivet av Destromath:

Läser man första posten så verkar han ha gjort den innan varan levererades, det verkar som att han blev uppringd dagen efter han försökt avbryta ordern dock och blevit tillsagd att nu har vi skickat den med ombud.

Nej, det finns historik på mail och samtal. Kunden blev meddelad för leverans runt 12 dagar efter beställning, kunden bekräftar genom mail att man av privat skäl vill vänta med leveransen någon dag (datorn var hämtad av åkeriet). När vi har väntat ett par dagar ringer kundtjänsten för att boka tid och kunden väljer då att neka leveransen. Sedan mailar man oss för att avbeställa köpet efter att datorn är hämtad och vi har haft kontakt med kunden. Av någon anledning mailar kunden in till supporten för att avbeställa ordern när han redan över telefon innan avbeställningen blivit meddelad om allt.

Detta är ingen specialbeställning, hade kunden meddelat oss innan vi lämnat över allt till åkeriet så hade vi tagit bort ordern utan kostnad som vi gjorde första gången och sedan skickat denna dator till en annan kund. Det är inget unikt med datorn utan en standard dator.

- GT

Av Greattech
Skrivet av KingKunta:

Vet inte hur in beställning klassas som en specialbeställning,

Någonting där som kanske strular till det, har ingen aning.

Eftersom tråden helt har bytt ämne från avbeställning till specialbeställning som många verkar tro att detta handlar om så är det precis som ts skriver, detta handlar om en helt vanlig standard dator. Hade det endast varit en skärm eller 10 st skärmar och inte dator så hade det inte varit någon skillnad. Jag kommer denna gång skriva varje händelse uppdelad.

- Kunden beställer en dator, ångrar sig genom att meddela oss och vi tar bort ordern. Ordern är varken påbörjad eller skickad.

- Kunden köper efter ett tag samma dator igen fast med tjänsten Hemleverans inom Stockholm.
När ordern är redo för leverans så lämnar vi över allt till åkeriet som ska köra ut. Vi meddelar kunden om att allting är hämtad från oss, vi kan inte längre stoppa beställningen utan kostnad BARA för att vi har haft kostnader för transport. Kunden meddelar oss genom mail om att han av personliga skäll inte kan ta emot datorn just nu men att det skulle funka om några dagar. Vi ringer kunden efter några dagar för att boka tid men han nekar leveransen och då har det redan gått 14-15 dagar.

- Vi meddelar kunden om att han har 14 dagars ångerrätt så att han kan ångra köpet och skicka tillbaka allting genom att endast betala returfrakten. Det vill inte kunden och blir även informerad om att han kommer få betala för våra transportkostnader och ev. avgifter som vi har haft. Efter att allting är tillbaka hos oss skickar vi ut en faktura på ca 1500 SEK till kunden som täcker ENDAST våra transportkostnader av 4-5 st kolli. Det är både tur/retur samt en fast hanteringsavgift som åkeriet tar ut, samma sak som exempel DHL gör. Vi tar inte betalt för datorn, skärmen eller något annat. Inte heller någon specialbeställning.

- Gällande våra köpevillkor. Alla, precis alla kan läsa det på greattech.se och jämföra det mot någon annan större ÅF. Kontrollera sedan det mot konsumentköplagen, lyckas ni hitta en enda rad som är felaktig eller emot lagen så kommer vi ändra det omgående. Då någon/några hävdar att vi har felaktiga villkor får ni gärna motbevisa oss.

- Alla företag har som regel att debitera kunden för hantering och transport vid ett outlöst paket, precis som vi har gjort dock tog vi av goodwill inte ut någon avgift/vinst eller något annat än endast kostnader(som inte täckte allt). 1500 SEK kan vara mycket eller lite, det är upp tll var och en att avgöra men detta är kostnaden vi har haft för att kunden meddelade oss för sent och inte tog emot paketet. Hade det varit exempel leverans med Posten så hade den kostnaden varit över hälften. Utan att nämna namn så tar ett av Sveriges största ÅF ut mellan 1500-2500 SEK för outlösta paket/ångerrätt samt frakt för datorer (speldatorer).

- Enda felet kunden har gjort är att meddela oss försent, att göra det genom hemsidan eller mail spelar ingen roll, datorn var redan hämtad. Det viktiga är att meddela oss i rätt tid precis som kunden gjorde vid första tillfället och fick ordern makulerad utan kostnad. Hade man gjort samma sak här så hade vi även tagit bort ordern utan kostnad.

- Gällande jobbansökan, självklart är inte denna info något som passar på en öppen forum som Sweclockers och har inget med tråden att göra. Enda orsaken till att jag nämnde detta var för att samma medlem gång på gång, varje tråd riktar negativ kritik mot GT med falska anklagelser utan fakta samt utan att läsa tråden eller förstår vad tråden handlar om och skriver allt möjligt som inte har med tråden att göra. Absolut inget en person/medlem som inte har någon koppling/historik till oss skulle göra. Först trodde jag att denna medlem var en tidigare missnöjd kund men sen såg jag att orsaken till varför denna medlem skriver detta var på grund av flera jobbansökningar. Det är skillnad på kritik och riktad attack mot ett företag som man har haft kopplingar med tidigare.

Att vi skulle strunta svara eller bortse från denna medlems inlägg vore inte rimligt. Detta är inget privat forum utan öppen där alla kan läsa, hur skulle det se ut om vi inte svarade på kritik från en medlem som anklagar oss för allt möjligt? Alla får gärna komma med positivt eller negativ kritik men att attackera ett företag på detta sättet på alla trådar som dyker upp från en medlem utan grund så såg jag inget annan väl än att nämna om jobbansökan. Oavsett rätt eller fel, nu vet alla orsaken till varför samma medlem kommer med dessa inlägg!

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Precis så jag känner, börjar kännas lite som ett hot när han sitter och letar upp gamla jobb ansökan mellan mig och deras företag...Och i princip säger "Vi vet vem du är så tänk på vad du skriver".

Skrivet av godspeed:

Skamligt och omoget bemötande från ett företags representant i en konflikt!

Det är inte såhär man hanterar sina missnöjda kunder och sannerligen inte öppet och sen ovanpå det sitta och aktivt leta efter en person som ger negativ respons på ens inlägg

Uppfattar det som ytterst oseriöst och personen som svarar här borde börja ordentligt tänka igenom sina svar och ta sig en rejäl funderare på vilken typ av ansikte det ger företaget utåt
Men antar väl att det är ägaren själv eller någon annan personligt kopplad till företaget eftersom denne hanterar det på detta sätt och verkar personligt förolämpad av negativa svar och omdömen istället för att hantera det distansierat och proffsigt.

Tråkigt, oavsett vem/vilka som har fel eller rätt.

Luktar Sekvencia/PC superstore hantering lång väg.

Nej, självklart har vi inget emot inlägg som är negativ. Det dyker både upp positiva och negativ inlägg som vi besvarar. Men om en användare gång på gång dyker upp och kommer ut med inlägg som inte stämmer överens med verkligheten där han bland annat hävdar att vi har felaktiga köpevillkor utan fakta så måste det finna en orsak till alla dessa inlägg från samma användare under alla dessa år. Då källan till alla dessa inlägg är ett jobb ansökan så skrev jag ut det. Det handlar inte varken om kritik eller negativ inlägg utan riktade anklagelser mot företaget detta oavsett vad tråden handlar om.

Detta handlar inte om ett negativ inlägg från en användare från en tråd utan en användare som av okänd anledning för mig har ett problem med GT.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Och jag har redan sagt att jag inte vill diskutera svartjobb ytterligare och hänga ut er som företag, men vi båda vet vad jag menar, och jag hoppas ni har löst era problem för det här var för ett par år sen.

Du får gärna utveckla och hänga ut oss som företag med det du antyder om svartjobb. Jag vet faktiskt inte vad du menar, vilka problem är det vi skulle löst för ett par år sen? Vill du inte göra det öppet kan du även skicka PM.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Du får gärna specificera, vilka trådar du syftar på med märkliga anklagelser, annars blir det svårt att kommentera det.
Jag har aldrig blivit beviljad jobb hos er under ett par tillfällen. Och du vet mycket väl vad jag syftar på med svartjobbare, och självklart hade jag aldrig accepterat ett jobb hos er om ni erbjudit mig det svart, men tänker inte diskutera det ytterligare här.

Jag skulle också uppskatta om du inte heller ändra dina inlägg i efterhand eller tog bort dom helt och hållet.

Vad är det för anklagelser jag kommer mot er? Det här börjar ju bli intressant, jag försöker bara få reda på fakta vad som har hänt i just detta fall.

Vi är här för att diskutera det som TS har skrivit och inte min jobbansökan eller vad jag har skrivit i tidigare trådar.

Du hittar säkert dina inlägg om du söker efter det. Du lär hitta ett par stycken närmaste tiden direkt. Jag skrev inget om att du har blivit beviljad utan endast att du har ansökt om jobb hos oss under flera tillfällen, om du inte har ansökt om svartjobb, vi har inte frågat efter svartjobb? Hur kommer ordet svartjobb i ärendet? Du får gärna diskutera detta vidare med mig (PM).

Eftersom både kunden och du har fått svar så får du gärna fortsätta diskutera detta vidare med mig (PM).

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Jag utgår bara vad ni själva har skrivit och frågar hur det ligger till.

Varför du nämner min jobbansökan i den här tråden tycker jag är ytterst märkligt, eller tycker du det är relevant att ni anlitar svartjobbare också? Tillför det tråden något? Känns som det börjar gå lite offtopic nu.

Jag har inte varit med här från början men läst flera trådar där dit namn dyker upp med mycket märkliga anklagelser inlägg som inte har något med verkligheten att göra. Detta efter att du inte har blivit beviljad jobb hos oss under ett par tillfällen då dit namn dök upp med koppling till jobbansökan. Jag vet inte riktigt vad du antyder med svartjobbare, syftar du på att du ansökte jobbet svart trots att vi har haft annonser överallt under flera tillfällen?

Sedan skulle jag uppskatta om du inte ändrade dina inlägg i efterhand utan tydligt markerar att du har gjort ändringar.

EDIT: Nej, det handlar inte om någon jobbansökan utan hur du gång på gång efter din jobb ansökan kommer ut med anklagelser om allt möjligt på Sweclockers specifikt mot GT. Jag kunde inte utesluta att du var en tidigare kund som inte varit nöjd med dit köp och att detta är källan till dina inlägg sen flera år tillbaka, sedan upptäckte jag att kopplingen är din jobbansökan/intervju.
Du får gärna ta detta privat med mig om du något emot oss som bolag. Inget vi behöver ta öppet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Tycker det är märkligt att dom ringer upp dig och frågar när dom kan skicka paketet efter du redan avbeställt datorn via deras hemsida. Låter som ett rätt osmidigt system, om dom måste ringa upp varje kund från deras butiken för att bekräfta när dom kan köra ut paketet.
Om dom inte skicka med något form av bevis att det redan gått så långt att datorn låg och vänta på dig hos "åkeriet" så hade jag inte betalat någon avgift, speciellt inte 1500 kr vilket jag tycker låter sanslöst högt.

Jag skulle gärna vilja ha svar på, om vi utgår från när kunden gjorde avbeställningen via er hemsida, hur många dagar hade gått då? Kunden säger det var inom 14 dagar och greattech säger 14-15 dagar, men det är väl när ni prata med kunden i telefon?

Hur kom du fram till att vi ringer varje gång för varje order? Det står klart och tydligt på tråden om att detta handlar om Hemleverans utan koppling till varken Posten eller DHL. Ringer inte DHL upp dig när man ska köra ut ett paket till dig? Då kunden har valt Hemleverans och vi bokar genom ett annat åkeri så blir det vi som får boka en utkörning med kunden. Hade kunden velat få "bevis" så hade vi kunnat maila ut dokument för utkörningen som bekräftar att datorn redan var utlämnad till åkeriet när vi ringde kunden. Inget vi har nekat till.

Vilken punkt är det vi och kunden inte kommer överens om?

Skrivet av muSashi:

Varför ska jag ta kontakt mer er privat greattech? Har ni något att dölja? Eller vill ni bara åt min mail-adress?
Det är bara en simpel fråga, eftersom kundens och eran historia inte riktigt går ihop.

Då du inte läser igenom alla inlägg och väljer att hoppa över stora delar och frågar om samma frågor gång på gång när svaren redan finns på samma tråd så vore det bättre om du mailade in till vår support och fick personliga svar istället (länka till denna tråd)? Nej, din mail adress vill vi inte åt, det ser jag att vi redan har efter din jobb ansökan hos vid olika tillfällen?

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Nej 14-15 arbetsdagar, alltså cirka 21 dagar är ju inte så omgående, men vill höra kundens sida också.

Eftersom du gång på gång missar viktigaste delarna i denna och andra trådar om oss så kan jag återigen bekräfta att leveransen inte gjordes med DHL utan hemleverans med åkeri inom Stockholm. (ej Posten/DHL).

Skrivet av KingKunta:

Avbeställde innan 14 arbetsdagar passerat via deras sida, men jag skulle tydligen har gjort det via mail annars var det inte giltigt, minnet är lite luddigt då det var i september 2014. Nej fick inget bevis på att det var i DHL's händer, i telefon så sa någon från GreatTech att de var redo att leverera datorn till mig, och undrade när det gick bra för mig. Det var då jag sa att jag redan avbeställt datorn.

"Avbeställning skall ske per e-post. Avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från Greattech Stockholm AB.""

Jag vet inte riktigt vad denna 14 arbetsdagar handlar om? Du kan avbeställa din order redan samma minut eller efter 1 månad så länge det är möjligt (ordern inte är påbörjad/skickad). Vi har ingen 14 arbetsdagar deadline för varken avbeställning eller något annat. Du mailade för första gången om avbeställning 14-15 dagar efter att vi meddelat dig om utkörning och då kunde du inte ta emot den av privata skäl och frågade om vi kunde ordna leverans till dig om några dagar istället. När kundtjänsten ringer upp dig för att boka en ny tid säger du då att ordern är avbeställd vilket inte då stämmer. Sedan återkallar vi datorn från åkeriet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av muSashi:

Läste igenom allt nu, fick du bevis på av greattech att datorn verkligen redan var i DHLs händer när du gjorde din avbeställning? För låter ju som du gjorde din avbeställning rätt så omgående men att greattech den här gången valde att ignorera dig och skickade paketet till DHL ändå.

Du bör läsa tråden om och om igen, du hittar till slut svar på dina frågor direkt här.
14-15 dagar efter köp är ju rätt omgående.

- GT