Inlägg

Inlägg som Greattech har skrivit i forumet
Av Greattech
Skrivet av giplet:

Enligt http://www.allabolag.se/5568515885/Greattech_Stockholm_AB så hade Greattech en omsättning 2014 på 8104 tkr (tusen kr) och ett resultat på 26 tkr. Lite förenklat är resultatet är det som blir över när alla kostnader är betalda, dvs den vinst som ägarna kan ta ut. Räknar man att de bara säljer likadana datorer som kostar 15 tkr så har de sålt 540 st och då blir vinsten från dessa till ägaren 48 kr per dator.

Nu är inte detta en helt rättvis uträkning, men det bör framgå med all önskvärd tydlighet att man inte skär guld med täljkniv i denna branschen.

Nu är det lite svårt att räkna utifrån allabolag.se eftersom vinsten där är efter alla kostnader ett företag har. Personal, hyra, skatt osv. Dock är du inne på rätt spår. Bruttovinstmarginal innan lön, skatt osv är på ca 25-30% enligt allabolag.se men detta hamnar på 0-3% efter alla kostnader. Företag som säljer produkter där många byten sker kan returfrakten blir en enorm kostnad. Nu säljer vi endast dyra datorer vilket många planerat ett bra tag innan man beställer vilket gör antal returer minimal. Men företag där returer är vanligt med fri returfrakt har enorma kostnader med fri retur vilket gör att man går minus på grund av detta. Av denna anledning är inte fri retur praxis idag, inte än i falla fall med tanke på transportkostnaderna i Sverige idag.

Rent generellt är vinsten per såld dator riktigt bra, men detta ska täcka mycket vilket gör att vinsten efter allt som blir kvar är några %.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Kethsi:

ok jag förstår, men tycker ändå borde ni inte betala frakten om man ska skicka tillbaka produkten? är dålig på vad det är som gäller eller om det finns några bestämda regler med det.

"Enda gången vi inte godkänner " ångerrätten " är när man vill beställa en produkt vi inte säljer."

så du menar att om en kund skulle vilja köpa en båt av er av någon anledning så köper ni in en båt kunden vill ha för att sedan sälja den till kunden? varför inte bara säga vi säljer inte dessa saker och be dom gå till en annan butik med frågor om produkten kunden är ute efter?

Allt handlar om service åt kunden. Vi säljer inte en TV som inte finns hos oss till vem som helst. Det kan handla om en tidigare kund som köpet datorer hos oss, en kund som bor i närheten av butiken osv.. Vi blir inte rika av att sälja 1 st TV om året, det handlar endast om extra tjänst åt kunden. Självklart hänvisar vi ofta till våra kollegor i branschen för produkter vi inte säljer normalt men är det någon produkt som vi kan köpa in till ett bättre pris till kunden än någon annan butik säljer för till en återkommande kund så gör vi det.

Denna kund har självklart inget emot att ångerrätten inte gäller på produkten vi sålt som vi inte har i sortimentet. Då skulle man inte slutföra köpet. Även här är det lagligt med detta när kunden är medveten om att ångerrätten inte gäller och tydlig informerad vilket sker.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Kethsi:

"Avbeställning skall ske per e-post. Avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från Greattech."

det finns inte så många olika sätt att tolka den meningen enligt mig i alla fall..

Och som kunde skulle jag förvänta mig att ordern är avbeställd från sekunden jag skickar mailet och med det menar jag att även om företaget i fråga läser mitt mail en vecka senare med datorn redan färdigmonterad så är inte det mitt fel att företaget missat mitt mail och då ska datorn ändå vara avbeställd utan extra kostnader och utan extra bråk med företag, det här har hänt mig själv därför är jag väldigt skeptisk till såna här avtal jag fick bråka i 3 månader innan företaget jag bråkade med gav upp och gav mig rätt vilket jag hade från början.

och måste fråga, har ni avbeställnings avgift? dvs om avbeställningen kommer "för sent" så skickar ni en räkning ändå pga montering eller liknande service har utförts?

Här är ett exempel:

Kunden mailar oss för avbeställning 2/9. Ordern är ej påbörjad, väntar på montering. Här har vi inte haft några kostnader alls och kan därför avbeställa direkt. Vi läser alltid mail dagligen och kan bekräfta avbeställningen samma dag. Vi avbeställer utan kostnad. Detta gäller även om vi nu skulle hunnit påbörja ordern under samma dag men läst mailet under kvällen. Vi tar på oss skulden och utgår från exakta tiden kunden mailat. Vi utgår ej från när vi läser utan från tiden kunden har mailat även om ordern har hunnit gå iväg under tiden. Då tar vi på oss allt.

Annat exempel;
Kunden mailar oss för avbeställning 2/9, ordern är skickad vidare för montering eller om ordern redan är lastad/hämtad och hämtad av åkeriet. Skulle man maila oss och avbeställa så tar vi inte emot avbeställningen. Då är det försent, här får man istället ångra köpet enligt lag inom 14 dagar. Skulle man dock ändå vilja avbeställa så tillkommer kostnader vi har haft (exempel om vi återkallar paketet från åkeriet/Postnord). Kostnaden blir dock mycket högre för kunden här än om man väljer ångra köpet. Kostnad för tur/retur frakt tillkommer samt hanteringsavgift som Postnord/åkeriet tar ut när man ändrar leveransen i förtid. Vi tar endast ut faktiska kostnader vi har haft i samband med avbeställningen, tar ej ut några vinster eller andra påslag.

Kunden kan alltid ångra köpet genom att endast betala returfrakten till oss om det är försent med avbeställning. Vi tar emot alla returer oavsett om vi har tagit fram en unik produkt åt kunden, utfört en tjänst som "montering av dator åt kunden med komponenter kunden valt" eller annat som jag missat. Det är fritt fram att ångra köpet så länge produkten inte är i oförändratskick, dvs följer villkoren för ångerrätt enligt lag. Enda gången vi inte godkänner " ångerrätten " är när man vill beställa en produkt vi inte säljer. Skulle man vilja köpa en TV från oss trots att vi inte säljer några TVn alls så meddelar vi kunden att produkten är utanför vår ordinarie sortiment och ångerrätten inte gäller. Här är vi dock extra tydlig och informerar kunden flera gånger innan köpet om detta.

Vi kan inte hålla kunden ansvarig för att företag inte läser sina mail dagligen. Hela iden med villkoren för avbeställning försvinner om man utgår från när man läst mailet. Då man kan "råka" hoppa över mailet för att sedan hävda att man missat det och skickat ordern.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Kethsi:

det som inte känns lagligt är att ni inte tar emot avbeställning innan ni själva bekräftar avbeställning istället för att avbeställning registreras när kunden skickar mailed.

det blir ju uppenbart att ni kan utnyttja det här till 100% därmed min tanke att det inte är lagligt, om avbeställning inte sker förrän ni har bekräftat det via mail kan ni ju vänta tills datorn är monterad och säga hoppsan vi såg inte ditt mail nu måste du betala datorn ändå tjo hej pengar!

"Först när vi har tagit emot mailet och godkänt avbeställningen är ordern avbeställd. En order blir inte avbeställd så fort man mailar till supporten. Mailet kan försvinna, hamna på skräpposten osv."

ja precis och där har ni ursäkter igen det funkar inte riktigt så om man är ett seriöst företag så kan man inte ta emot mail från kunder som har bestämt sig för att avbeställa för att ni sedan "slarvar bort" mailet och skickar en räkning till kunden ändå och lyckas man avbeställa kommer det väl till en avbeställningsavgift för att man avbeställde för sent för att ni inte lyckas läsa kundens mail.
hur kan ni få för er att ni driver en legitim verksamhet när ni gör på det här sättet? om jag har fel får du gärna förklara för jag har absolut noll förtroande för er jag ser er som ett skojarbolag.

Jag vet inte riktigt hur du kom till det beslutet genom två meningar av det vi skrivit på villkoren. Självklart gäller avbeställningen från tiden/datumet kunden har mailat och inte när vi har läst mailet. Kunden kan dock inte förvänta sig att ordern är avbeställd så fort man har mailat utan bekräftelse från oss, det betyder dock inte att vi avbeställer utifrån när vi läser mailet. Många företag besvara mail efter flera dagar, skulle man inte gå efter datumet kunden har mailat utan från datumet man läst så finns det ingen mening med "avbeställning". Då kan man lika gärna skriva att man inte tar emot avbeställningar alls. Vi besvarar mail dagligen, det skulle dock inte spela någon roll även om vi läste och besvarade avbeställningen efter 5 dagar om vi har påbörjat ordern efter att kunden avbeställt den. vi utgår då från tiden kunden skickat mailet, inte när vi läst det.

Vi "slarvar" inte bort mail. Att mail försvinner är inte nytt, det sker innan vi har mottagit det. Att mail hamnar på skräpposten är inget nytt heller. Skulle dock något att detta ske har man som kund underlag då man kan bevisa att man skickat mailet men att vi inte mottagit det. Genom kundens underlag kan vi kontrollera och bekräfta avbeställningen även om vi inte mottagit mailet/läst mailet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Kethsi:

"Avbeställning skall ske per e-post. Avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse mottagits från Greattech."

det där var det dummaste jag har hört, så där får dom väl inte göra? känns inte lagligt i alla fall.

Vad är det som inte känns lagligt med texten ovan? Att vi kräver alla avbeställningar genom e-post är endast en fördel för våra kunder. Genom ett mail har man som kund underlag om avbeställningen inte skulle vara inlagt hos oss av någon anledning över exempel telefon.

Först när vi har tagit emot mailet och godkänt avbeställningen är ordern avbeställd. En order blir inte avbeställd så fort man mailar till supporten. Mailet kan försvinna, hamna på skräpposten osv... Här är vi återigen på villkoren ovan, har vi inte mottagit mailet så har man som kund underlag sparad på sin mail konto vilket hjälper kunden. Villkoren är inget annat än fördel för våra kunder än för oss.

På vilket sätt anses villkoren vara olaglig?

- GT

Av Greattech
Skrivet av Mcbawzy:

Tjena!
Behöver lite akut hjälp.

Jag beställde en dator från ett företag som heter GreatTech i Tisdags, på hemsidan stod det att datorn fanns ''I lager'' samt så var det ingen specialbyggd dator utan jag valde en dator som fanns i en serie.

Igår så valde jag att avbeställa datorn då jag fick reda på att dom måste bygga datorn även om det står att den finns ''i lager'' vilket jag inte kunde vänta på utan var tvungen att köpa en annan dator från ett annat företag.

Jag mailade dom och förklarade att jag inte längre ville ha datorn och ville avbeställa men ringde även för att dom skulle få reda på det så snart som möjligt. Såklart så kommer meddelandet ''det är svårt att komma fram just nu, försök igen senare'' fram när man då ska ringa dom, prövar många olika telefoner som får samma meddelande

Fick sedan ett svar från dom där dom sa detta

''Denna order är skickad vidare till för montering då alla komponenter för din order finns i lager nu. Datorn bör vara klar för avhämtning imorgon/början av nästa vecka.

Påbörjad order går ej att makulera längre utan kostnad.''

Jaha, vad gör jag nu? Känns ju inte rätt att man ska betala montering för en dator som man själv inte valt komponenter på samt som det står ''i lager'' på. Är även relativt säker på att det är en 3e part som monterar ihop datorerna vilket borde betyda att den sk. kostnaden för ''montering'' ej bör gå till Greattech.

Någon som kan hjälpa mig?

Hej,

Det går bra att avbeställa en order så länge en order inte är påbörjad, har den skickats vidare till exempel åkeriet för vidare transport går det inte att stoppa den längre. Du kan dock ångra köpet inom 14 dagar utan kostnad oavsett om du har uppgraderat datorn eller valt till extra tjänster. Vi har 100% återbetalning på allt du ser på hemsidan så länge produkten är i oförändrat skick. (returfrakt tillkommer).

Jag ser att du redan vid första mailet till supporten blev erbjudanden utav oss för avbeställning utan kostnad eftersom du behövde datorn snabbt (GTX1070 grafikkortet fanns inte inne vid det tillfället). Du valde dock att inte avbeställa datorn, datorn skickades därför vidare för montering. Nästa dag meddelade du oss om att du vill avbeställa datorn om datorn inte kunde hämtas innan helgen. Du fick svar från supporten om att alla komponenter för din order finns inne och datorn kan hämtas på Fredag (idag) eller början av nästa vecka. Du skrev senare idag på morgonen att du vill ångra köpet och fick därför ordern makulerad. Denna tråd har självklart inte påverkat det.

Vi har som du redan blivit informerad ett enormt högtryck just nu med skolstarten och lansering av nya modeller. Det är även brist på nya GTX korten vilket ökar leveranstiden, vilket vi även informerat på hemsidan där det framgår att det kan ta upp till 15 arbetsdagar.

Gällande dina samtal till oss så har du ringt utanför våra öppettider som finns på hemsidan. I annat fall kommer alla samtal fram då vi har ett växelsystem med kö. Vi har ingen röstmeddelande som säger " 'det är svårt att komma fram just nu, försök igen senare''.
. Ringer man utanföra våra öppettider säger en röst att växel än stängd. Ringer man under våra öppettider har vi ingen röst alls förutom att du får höra en röst som säger att du står i kö vilket brukar vara max 5-6 minuter.
- GT

Av Greattech
Skrivet av anon224490:

Nej de måste inte göra det, det har jag redan påpekat. #16329889

Ja du har fel. "Privata aktiebolag ska ha en styrelse med en eller flera ledamöter. Om styrelsen består av en eller två ledamöter ska det finnas minst en suppleant."
https://sv.wikipedia.org/wiki/Aktiebolag

Nämn gärna ett (1) exempel till varför man skänker bort ett företag, tack.

Jag vet inte riktigt varför vi skulle ha problem med att förklara varför vi skriver år "2009". Att vi inte svarar på tråden under ett par timmar betyder inte att vi döljer något. Du kan alltid skicka PM om du har behöver svar direkt. Varumärket Greattech startades med enskild firma år 2009. Bolaget växte kraftigt på nätet, första butiken öppnades i södra Stockholm. För ett par år sedan flyttades allt till mycket större lokaler med huvudkontor, butik, verkstad samt en del av lagret till centrala Stockholm i Kungsholmen. Från år 2011-2015 stod Greattech Stockholm AB bakom varumärket Greattech. I början av året flyttades verksamheten till Karatas Group AB. Greattech Stockholm AB är inte avvecklad eller satt på konkurs utan finns kvar men är "vilande" då detta kommer användas till andra projekt i framtiden. Vi skänker inte bort bolaget som inte har haft röda siffror med bra omsättning sen bolaget grundades. Om det avvecklas eller användas till annat får vi veta i framtiden. Konkurs är det dock inte tal om.

För våra kunder är det ingen kund som har märkt något eftersom allt är samma. Alla garanti ärenden gäller som vanligt med nya bolaget. Vi jobbar med samma leverantörer/tillverkare som vi gjort innan. Personer som jobbar inom denna bransch vet att man aldrig kan sätta ett bolag på konkurs och starta ett nytt och fortsätta köpa in varor från leverantörerna. Ingen skulle vilja sälja eller hålla kontakt med ett sånt bolag.

Som vi skrev innan så har denna tråd inte påverkat något alls när det gäller tekniska felet. Kunderna som fått flera fakturor har ännu inte fått rätt faktura, man har inte heller betalat för sin produkt vilket vi inte kräver innan man fått rätt faktura med rätt belopp. Vi blev endast informerad om att TS krav gått till KFM och har löst det. Hade vi fått en chans innan man skapade denna tråd så hade det varit löst på samma sätt. Hade vi kunnat lösa faktura problemet för kunderna som fått fel så hade vi gjort det för länge sen, speciellt nu när denna tråd finns. Vi har blivit informerad om att detta ska vara löst inom 1-2 veckor. Då ska alla fått rätt fakturor.

En del som skrivit att det "bara" är att makulera en faktura så är det löst. Nej, riktigt så enkelt är det inte. Hade det varit så enkelt så hade vi löst det inom 30 min början av sommaren. Vi har haft kontakt med alla våra kunder sen början av sommaren samt Svea och bolaget som sköter kopplingen där felet ligger.

Nu är dock grundfelet löst och systemet är uppdaterad samt utvecklad så att detta inte ska kunna ske igen. Vi har även tagit extra åtgärder där vi kontrollerar alla köp manuellt slutet av veckan innan kunden får fakturan. Blir ett par timmar extra arbete för oss men helt klart värt det för att undvika strul i framtiden. Vi kan inte göra något åt tekniska fel hos andra men nu kan vi undvika det med manuelll kontroll. Alla fakturor/köp har varit korrekt på vårt system. Vi har kunnat se rätt belopp på vårt system, det är först när vi klickat på " skicka " till Svea som går igenom bolaget som hanterar kopplingen som det strulat. Då hade redan skadan skett och inget vi kunnat återkalla. Felet har aldrig varit hos Svea, det är bolaget som hanterar kopplingen som det strular hos som skickat "filen" till Svea.

Att betala med faktura är det säkraste som finns. Kortbetalning är inte säkrare än faktura då man alltid kan testa produkten innan man betalar fakturan. Hur ofta har det inte hänt med dubbeldebitering hos banker/butiker på kortbetalning? Teknisk fel kan uppstå på precis allt, överallt. Gäller även om man betalar mot postförskott då Postnord kan strula vilket hänt flertal gånger för kunderna.

Nu är ärendet med TS löst, kravet återkallad av Svea. Jag har besvarat alla frågar jag kan. Ni är välkomna med era frågor genom PM om någon har fler frågor som jag kan besvara.

- GT

Av Greattech

Hej,

Kravet är återkallad av Svea, det kan ta någon arbetsdagar innan det är avslutad hos KFM samt uppdaterad hos Svea. Du kan kontrollera med Svea under nästa vecka.

Du kommer inom 1-2 veckor få en ny faktura där belopp stämmer överens med köpet. Detta är inget vi kan lösa innan utan alla köp under den perioden kommer bli löst samtidigt.

Du gjorde helt rätt med att ta kontakt med supporten när du fick felaktiga fakturor, supporten gjorde rätt när man meddelade dig om att du skulle vänta med fakturorna tills Svea löst detta. Av tiotal felaktiga köp gick endast din faktura till KFM. Det fanns dock aldrig någon risk för betalningsanmärkning då underlagen KFM har fått är felaktiga/ogiltiga och inget som du kan få anmälning för. AV någon anledning har inte din faktura blivit fryst och gått vidare till KFM automatiskt utan manuell kontroll av Svea.

Detta handlar absolut inte om vilket kreditbolag vi använder. Grundfelet ligger ej hos Svea utan bolaget som sköter kopplingen mellan oss. Filen som skickas ut till Svea har skickat utan moms samt dubbletter av flera köp vilket orakat detta. Samma bolag sköter även kopplingen till flertal andra kreditbolag som Klarna, Payex osv. Oavsett vilket kreditbolag så hade felet kunnat uppstå för oss eller andra bolag.

Vi har haft kontakt med kunden flertal gånger under sommaren om detta felet. Det är självklart olyckligt med ett krav från KFM, det har dock aldrig varit någon risk för kunden med anmärkning. Dock är det självkklart inte kul med ett KFM krav i brevlådan.

Vi hade inte kunnat lösa detta på något annat sätt än det vi gjort hittills. Kunden mailade supporten 16:40, skapade tråden här samtidigt vilket inte gav oss någon chans att lösa KFM kravet innan tråden skapades. Vi valde därför att besvara ärendet här istället.

En del kopplar ärendet med likviditetsproblem. Bolag som Sveawebpay/Klarna köper/hanterar våra fakturor/delbetalningar. Vi får utbetalning från Sveawebpay även om en kund betalar sin faktura eller inte. Så fort man har köpt fakturan sker utbetalning av ordervärdet till oss från Svea. Svea har redan ansvar över fakturan. Vi har redan fått betalat av kundens faktura (1st ej 3 st) dock utan moms då det även blivit fel med momsen. Kunden har därmed fått sin faktura utan moms men 3 st istället för 1 st på grund av tekniska felet.

Vi är inne på rekord år sen 2009, återigen med vinst under 7 år med ökad omsättning. Ingen behöver därför oroa sig för konkursrisk. Vi ökar kraftigt både i butik samt hemsidan.

Ts, har du frågor eller funderingar så är du välkommen med PM. Besvarar så fort jag kan.

- GT

Av Greattech
Skrivet av anon190792:

Ja du har säkert rätt. jag gjorde en snabb googling "svea ekonomi bra eller dåligt" och hittade följande:

https://se.trustpilot.com/review/www.sveaekonomi.se

http://gulasidorna.eniro.se/f/svea-ekonomi:15027373 (mer kommentarer längre ner)

Man ska inte lita på vad folk skriver hej vilt om deras subjektiva upplevelser. Men med ert bemötande mot den drabbade kunden och vad er upplevelse är av Svea Ekonomi så känns det mer trovärdigt att lita på kommentarerna på eniro än er.

Ja det är ju kul att ni är nöjda med Svea. Ni har aldrig tänkt på att kunderna kan ha en annan uppfattning än er egen? Det känns som ni inte tänker på kundens bästa. verken support eller val av betalning.

Tar gärna emot förslag på andra betalleverantörer med bra omdömen på nätet.
https://se.trustpilot.com/review/www.klarna.com

Jag känner inte till något bolag som jobbar med kredit/faktura/delbetalning med goda omdömen på nätet oavsett antal anställda/omsättning/namn. Tänk dock på antal köp dessa kreditbolag hanterar dagligen mot antal omdömen som finns på nätet. Hade vi fått klagomål från våra kunder om Svea där Svea exempel har brister med att skicka ut fakturor eller annat så hade vi tittat på andra lösningar.
Ett tekniskt fel kopplad till Svea:s partner ändrar inte vår syn på Svea idag då man skött sig riktigt bra. Fel som man gör medvetet och bugg ska man inte blanda ihop. Tekniskt fel händer precis alla bolag.

- GT

Av Greattech
Skrivet av MacAllan:

Som sagt så har era krav mot SVEA inget med den enskilda kundens sak att göra och säger inget om ni "glömt bort" kunden eller inte.

Åter igen tar du upp att även ni är drabbade vilket är totalt ointressant i detta fallet eftersom varken TS eller vi kan hjälpa er i den saken.

TS besvarade inlägget Kl: 21:08 eftersom han fortfarande verkar tro att vi glömt bort honom då vi enligt TS " hoppas på det bästa verkar det som". Av denna anledning skrev jag att vi har egna intressen att få detta löst förutom kundens felaktiga fakturor. Innan kundernas felaktiga fakturor är lösta kan vi våra utbetalningar. Vi har därför ett stort intresse med att få detta löst för alla än TS verkar tro.

- GT

Av Greattech
Skrivet av anon190792:

Då kanske det är läge för er att byta från Svea. Om dom nu strular så mycket så borde ni anse att det är risk att ert rykte skadas. Och därför byta till, klarna kanske?

Om Svea är kvar på er sida nästa gång man letar datordelar så kan man ju fundera på varför man ska handla hos er om det är risk att få KFM på sig.

Vi är riktigt nöjda med Svea som vi jobbat med sen slutet av 2015. Vi har haft Klarna under 4-5 år.
Vi har inte upplevt problem med Svea innan, felet ligger som sagt hos partnern som även hanterat våra fakturor genom Klarna också.
Ett tekniskt fel är inte skäl nog för byte av denna partner som funderat riktigt bra under ca 7 år nu. Med alla fel hos bankerna som sker i Sverige så hade vi behövt byta leverantör/bank varje vecka. Fel kan uppstå på alla system hos alla, det är dock olyckligt att felet drabbar våra kunder och pågår under en längre tid. Det är ett komplex ärende.

Denna risk med KFM finns dock hos varje företag i Sverige som inte har egn faktura/delbetalning lösning. Det hände inte oss fram tills igår sen 2009.

- GT

Av Greattech
Skrivet av MacAllan:

WOW, fruktansvärt nonchalant svar där du/ni verkar vilja framstå som de det är mest synd om med tanke på hur du upprepar att ni inte fått pengar från SVEA.
Förstår allvarligt talat inte vad den enskilda kunden har att göra med att ni "väntar på utbetalningar på stora belopp som vi inte kunnat få från Svea".
Likadant är inledningen fruktansvärt nonchalant och inte representativ för ett seriöst företag "Eftersom det har blivit populärt med att skapa en tråd på Sweclockers och maila samtidigt så kan vi i fortsättningen hålla oss till Sweclockers i ärendet."

Att jag tog upp det beror endast på att vi inte "glömt bort" kunden. Vi har dagligen kontakt med Svea om detta. Förutom att få kundens faktura löst inväntar vi själva på en lösning för våra utbetalningar. Vi har därför varken glömt eller struntat i ts ärende vilket många verkar tro. Detta är ett allvarligt tekniskt fel som drabbat både oss och kunderna. Detta kan drabba vilket bolag som helst inom samma bransch då ingen hanterar faktura/delbetalningar själv utan har extern betalleverantör som oss.

Edit: Jag vill även bekräfta att TS har gjort precis det vi har sagt till han, vi har gjort precis det Svea har sagt till oss och meddelat kunden. Ts hade inte behövt bestrida något utan skulle avvakta tills vi fått lösning från Svea. Någonstans har det återigen blivit fel/miss hos Svea vilket gjort att ärendet gått till KFM. Vi har inte skickat kravet.
- GT

Av Greattech
Skrivet av freddiebox:

Jag noterar och tar skärmbild av detta inlägg, Greattech om det visar sig att bestridan mot Kronofogden inte går som ni beskriver. Men det är underligt när jag var i kontakt med SVEA Ekonomi så blånekade dom att det hade varit ett fel eller 'bugg' i deras system. Enligt dom så har ni på Greattech inte ens varit i kontakt. Så jag vet inte vem jag ska trå på.

KFM kan aldrig ge dig anmärkning eller gå vidare med ett krav som är ogiltig. Du har tre fakturor men fått en dator? Du kan därför aldrig få någon anmärkning eller utslag med kravet Svea har skickat.

Att Svea nekar beror på att du kommit till deras ordinarie kundtjänst, ej till samma personer som sitter på andra sidan med våra ärenden. Företag har egen kundtjänst med kontaktpersoner. Felet ligger dock ej hos Svea:s egna system utan kopplingen/deras betalpartner som sköter kopplingen. Det är just överföringen från oss till partner som sköter kopplingen mellan oss felet ligger då "filen" som gått iväg inte blivit korrekt av någon anledning. (Detta är dock vad vi har fått höra, sen om det verkligen är Sveawebpay eller partner vet vi inte).

- GT

Av Greattech
Skrivet av TubularBoy:

Detta ser iofs värre ut:

Bolagsform: Privat aktiebolag
Registrerat: 2011
Momsregistrerad: Nej
F-Skatt: Nej
Reg. som arbetsgivare: Nej
Status: Bolaget är aktivt

Frågan är då hur svea kan jobba med dem...

Verkställande direktör är en 23-årig herre också.

Skrivet av Grönahunden:

han startade ett nytt bolag 2015, det gamla företaget har väl skatteskulder?
på hemsidan står det Karatas Group AB
http://www.merinfo.se/foretag/Karatas-Group-AB-5590349816/2kg...

Från 2011 har Greattech Stockholm AB varit bolaget bakom hemsidan/företaget. Början av 2016 flyttades verksamheten till ett nytt bolag.
Allt är dock samma utom att bolaget bakom hemsidan har ett nytt namn och aktieägare.

På allabolag.se framgår det att bolaget är "vilande" där styrelsen återkallat F-skatt. Hade bolaget haft skulder så hade Skatteverket satt bolaget i konkurs för 7-8 månader sen. Det bolaget kommer användas till andra projekt i framtiden och är därför vilande. Ett bolag som har skulder kan inte vara "vilande" på 8 månader. Greattech är ett vinstdrivande företag sen 2009 med vinst varje år.

- GT

Av Greattech

Hej,

Eftersom det har blivit populärt med att skapa en tråd på Sweclockers och maila samtidigt så kan vi i fortsättningen hålla oss till Sweclockers i ärendet. Du har både innan och efter köpet mailat supporten om både köpfrågor samt om detta felet och fått svar direkt/samma dag.

Öppettiderna för kundtjänsten hittar du även på hemsidan, ringer man 16:40 då du har mailat supporten så kommer man inte fram då kundtjänsten stänger 14.00. Efter 14.00 kan du höra rösten du fick höra.

Att du inte fått svar idag som du mailat 16:40 beror på att vi meddelat Sveawebpay för besked. Vi har ingen ny info än du har.

Under början av sommaren har tiotal av våra köp under en vecka med faktura/delbetalning som vårt system skickar till Sveawebpay partner haft tekniskt fel som hanterar kopplingen mellan oss. Man har haft någon typ av bugg i systemet vilken gjort att många kunder fått fakturor utan moms samt lägre belopp än det man ska betala och andra har fått 1-5 st fakturor med felaktiga belopp. Detta har gjort att vi inte fått stora belopp utbetald från Svea (än idag på tiotal köp) och många kunder som inte kunnat betala sin faktura till Svea.

Det enda vi gör är att klicka på en knapp, sedan sköter Sveawebpay precis allting. På grund av att felet inte kunde lösas direkt (större fel) så fick man invänta personal som var på semester för att få detta löst. Det handlar därför inte endast om dig utan detta har påverkat tiotals kunder hos oss samt andra bolag under den veckan felet uppstod.

Alla fakturor blev fryst tills detta var löst av Svea/partner. Det är första gången vi får höra att en faktura gått till Kronofogden vilket är felaktigt. När du ringer till Sveawebpay så kommer du till deras kundtjänst som inte känner till ärendet då man endast ser dig på skärmen, ej andra. Denna person vet därför inte om felet och hänvisar dig tillbaka till Kronofogden enligt standard rutin.

Informationen du har fått utav supporten under sommaren är precis det vi har fått från Sveawebpay. Kunden ska avvakta tills man fått rätt faktura med rätt belopp. Detta har vi sedan skickat till dig.

Vi väntar på utbetalningar på stora belopp som vi inte kunnat få från Svea för alla felaktiga köp. Våra samtal/mail med Svea har varit mycket hårdare än du kan gissa. Förutom att våra kunder drabbas av deras tekniska fel (Svea-deras partner) så har vi fått felaktiga utbetalningar.

Kravet du har fått från KFM ska du bestrida, ärendet går sedan tillbaka till Svea. KFM skriver sedan av ärendet, detta påverkar dig absolut inte på något sätt med negativ historik eller anmärkning hos KFM när ärendet blivit avskriven. Vi har mailat Svea och inväntar besked.

Varför dina fakturor har gått till KFM vet vi inte då detta inte har hänt på övriga kunder. Vi har frågat detta till Svea också.

Vi kan i dagsläget inte göra något då det helt enkelt handlar om ett större tekniskt som är löst sen flera veckor men det finns ingen lösning för kunder som fått fel fakturor vilket vi väntar på. När vi har fått lösning på ärendet så kommer vi meddela våra kunder som fått fel fakturor, alla får sedan rätt faktura.

Olika typer av tekniska fel kan drabba precis vilket bolag som helst i världen oavsett hur stor/lite man än. Nu var det dessutom ett fel om inte var kopplad till oss. (vårt system).

Det är självklart olyckligt med ett krav från KFM men det kan omöjligt leda till något negativt som anmärkning då Sveawebpay ej har skickat ut några giltiga fakturor till KFM. KFM kan inte ge dig någon anmärkning med ogiltiga fakturor.

Felet är som sagt löst sen början av sommaren, detta handlar endast om kunder som beställde innan felet upptäcktes i början av sommaren.

När vi har fått svar från Svea så återkommer vi till dig.

- GT

Av Greattech

@freddiebox:

Vi har börjat skicka ut alla datorer med GTX1070 samt 1080 under veckan. Har du fått din faktura så är datorn redo för leverans.
Det är fortsatt brist på dessa grafikkort, nya köp skickas under Juli månad (runt mitten) eller tidigare om vi får tag på flera grafikkort.

- GT

Av Greattech

Informationen jag kan lämna i dagsläget är Juni månad. Detta för att leveranstiderna gång på gång förändras från våra leverantörer vilket gör att vi inte kan lämna närmaste besked än Juni månad.

- GT

Av Greattech

Hej Freddiebox,

Beroende på när du har beställt datorn så varierar leveranstiden då vi har flera inleveranser av GTX1070. Är du bland våra första kunder som lagt sin order så sker första leveransen under Juni månad. Vi har dock bokningar fram tills Juli månad om inget oväntat sker med bättre tillgång på GTX 1070 under denna period. Vi har även högtryck på kundtjänsten just nu på grund av GTX1070/1080, svar kan dröja med 1-2 dagar på försäljning, vid supportärenden har vi dock svar samma dag.

- GT

Av Greattech
Skrivet av momo2015:

@Greattech:
Jag kan inte se var i er hemsidan står att man har rätt till ett begränsat antal emejl per timme för att svara. Jag tror/tycker att support / kundtjänst ( som det framgår från namnet) har till uppgift att svara till alla frågor. oavsett om det är 1 eller hundra per timme.

Du kunde väl svara på mitt mejl istället. du anar inte hur mycket du har förstörd min vecka bara för att du verkade otrevligt i dina mejl.
Jag skickar kontakuppgifter till den som jag pratat med i konsumentverket så du kan kontakta dem.

Det var inte första gången som jag köpt från er trotts att jag hört massa sk.. om er. Men nu tror jag på de saker alla andra säger.
Ni har inte tydligt förklarat vad kunden har för rättigheter och i vilken situation. Mitt tips är att kolla på alla andra liknande hemsidor så ni kan i värsta fall "kopiera" deras.

Jag kan dock inte se att varken jag eller supporten eller någon annan sagt något om att vi har begränsat antal mejl? Supporten svarar dock mejl hela tiden i turordning. Din senaste mejl är från natten (igår) som du inte fått svar på, dock ser jag att du redan fått svar på dina frågor tidigare på samma mejl som du återigen skickat. Vi svarar dock inte på mejl där samma kund gång på gång kommer med samma mejl när han/hon fått svar på sina frågor och att vi inte har fler svar att lämna. Du har även fått besked om att du är välkommen med nya mejl om du har nya frågor utöver det du redan fått svar på flera gånger.

Du får gärna utvecklat sista raden då jag inte ser vad det är vi saknar på våra köpevillkor som alla andra liknande hemsidor har? Du går gärna citera/länka till en hemsida som har dessa villkor som vi saknar.

Skicka gärna uppgifterna till mig här på Sweclockers (PM) så återkommer jag till dig så fort jag pratat med konsumentvägledaren du har haft kontakt med.

- GT

Av Greattech
Skrivet av SUMITOMO:

Greattech-trådarna har något automagiskt över sig.

Nyregistrerad medlem med problem och Greattech svarar inom en kvart.

Kan nästan tro det rör sig om provokativ marknadsföring.

Skrivet av Seriously:

En knapp kvart för att ens få reda på trådens existens, utreda ärendet och skriva ett utförligt svar..?

Skrivet av Destromath:

Detta luktar som att Greattech försöker dra uppmärksamhet till sig igen, tycker även jag att det är konstigt att ni har lyckats hitta tråden, undersöka ärendet och skriva igenom erat svar i tråden allt på ca 15 minuter...

Då vet jag det till nästa gång, borde väntat med att svara så snabbt Finns nog bättre kategorier/ämnen för att skapa trådar som köpråd av speldatorer istället för konsumenträtt för att dra uppmärksamhet till sig själv. Brukar vi inte alltid vara snabba med alla trådar?

Svaret från mig var mer eller mindre ett standard svar. Fanns varken mycket att utreda eller undersöka förutom några mejl och svaret kunden fått är i princip samma som ts fått från supporten som jag lämnat här.

Som många redan vet här så uppdaterade vi våra villkor för ett par månader sen med bland annat 60 dagar ångerrätt. Vi accepterar alla köp (ångerrätt) oavsett produkt/ändring/orsak så länge produkten är i nyskick utan någon kostnad för kunden eller avgifter utom returfrakten från kund till oss. Vid samma tidpunkt undersökte vi även detta med att boka på hemsidan och hämta från butik vilket vi fått svar på hur det ska vara (bland annat från konsumentverket).

Svaret till ts var därför inget jag behövde undersöka eller utreda. Eftersom ts har varit kontakt med konsumentvägledaren så tar vi gärna uppgifter till denna person för att diskutera vidare vad man anser är felaktigt och rättar oss efter det.

- GT