Inlägg

Inlägg som Greattech har skrivit i forumet
Av Greattech
Skrivet av Sasser:

Rätt komiskt svar från GT, han pratar om att Ambh89 hotar med olika instanser samt polisen vilket dom flesta kan förstå men tar inte upp något om att dom har varit i 6 liknande fall eller mer. Bedriver man ett seriöst företag så får man försöka uppträda professionellt men någonstans har det brustit i kommunikationen. Samt om man tittar på den här sidan http://www.greattech.se/Service.html så kan man se en del av trygg e-handel logan men tittar man på http://www.tryggehandel.se/?sida=godkanda&kategori=3 så finns inte GT med där.

Hej,

Vart har du fått detta bekräftat? Att Kronofogden gått ut och sagt Greattech har haft 6 st kunder där pengarna inte kommit fram. Hur känner kronofogden till dessa 6 st ärenden? Hur kan det ens finnas ett ärende när vi har klara bevis där vi kan bekräfta att betalningen har lämnat vårt konto genom en enkel bankutdrag från banken? Du kan inte gå till fogden och be dom starta ett ärende hur som helst, när fogden skickar över ett brev innan det ens finns något ärende så kan företaget försvara sig och det sker i form av ett bankutdrag om det nu stämde det TS skrev. Fogden fortsätter inte med ärendet när vi inkommit med bevis utan ber avsändaren gå till tingsrätten då. Ta gärna kontakt med fogden idag och kontrollera om det verkligen stämmer det ts har sagt, kostar inte mer än ett telefon samtal.

Loggan är kvar från -2013 som vi missat ändra (kommer ändras snarast), vad du vill få ut av det är en gåta för mig. Vi avslutade vårt medlemskap där då det inte tillförde någon nytta efter snart 2 års test. vi har även innan dess testat andra och kommit fram till att vi inte har något behov av det.
- GT

Av Greattech

Hej Ambh89,

Jag är idag gått igenom dit ärende och ser faktiskt inget problem här.
Du har fått raka besked från ekonomin om vad du behöver göra.
Utbetalningen av din dator gjordes enligt villkoren inom 30 dagar.
Du meddelade oss om att du inte hade mottagit någon betalning, vi bad dig ta kontakt med banken för information. Sedan började dina hot komma om Poilisen och ARN redan vid dina första mail ser jag.

Vi bad dig skicka över uppgifter till dit Swedbank kontor samt namn på den personen som hanterar dina ärenden så att vi kan skicka över kvittens till denna person på att utbetalningen är utförd. Återigen kommer det hot om Polisen och ingen vilja från dig att lösa ärendet. Eftersom ni inte ville få detta löst så bad vi er ta kontakt med Polisen.

Nästa dag tar ni kontakt med vår kundtjänst som meddelar er om att ni behöver ta kontakt med ekonomin, att det inte finns något dom kan göra på kundtjänsten men då börjar hot om att ni ska döda/skada personalen samt förstöra allt i butiken imorgon.

Att ni då två olika personer från er sida varit kontakt med oss gillar att komma med hot ser vi att det är normalt hos er nu med alla dessa hot genom mail samt telefon, ni är välkommen att besöka butiken eller göra en polisanmälan .

Du är även välkommen med info om din bankkontor så att vi kan skicka över uppgifter vi har för att få detta löst. Vi har gjort vårt, vår bank bekräftar betalningen från vårt konto. Det är mellan dig och din bank problemet ligger. Vi blir inte rikare genom att behålla summan för en speldator, vi tjänar inte pengar på att vänta med utbetalning.

- GT

Av Greattech

Kommer med ett slutligt inlägg, kan inte svara på alla inlägg då många helt saknar syfte och inte har något med verkligheten att göra.

1) Det finns säkert flera sätt att aktivera en licens på flera datorer samtidigt men det fungerar inte i längden, så fort man använder " Windows Update " eller gör en Genuine Windows Online Kit så försvinner alla licenser man har aktiverat direkt. Något som man normalt gör redan efter några dagar. Att begå brott är det enklaste som finns idag på nätet, dessa 27 milj sökresultat.. Hur många av dessa 27 miljoner sökresultat på Google är lagliga eller som inte bryter mot några policyn?

2) Vi köper inte OEM licenser från Microsoft, ja vi har avtal med Microsoft men på helt andra produkter. Enligt Microsoft policy får återförsäljare endast sälja en OEM produkt med en ny inköpt dator eller intern hårddisk. Men alla vet väl att detta inte sker hos någon återförsäljare igen? Det säljs OEM produkter på alla sätt utan att någon återförsäljare tar hänsyn till detta. Det finns ingen krav på att vi som installerar operativsystem åt kunden måste klistra licensen på datorn, det är helt upp till kunden då han/hon betalar för datorn samt operativsystemet separat.

3) Varje kund som köper en dator med operativsystemet som tillägg får sin skiva samt licens utskickad med Posten eller DHL inom 14 dagar. Har man inte fått det tar man helt enkelt kontakt med oss.

4) Vi välkomnar Microsoft för kontroll av våra produkter, har Microsoft sagt att licensen är använd 7ggr så borde dom vara intresserade över vilket bolag som aktiverar 7ggr av samma licens SOM det inte går att göra samtidigt och även kunna använda Windows update.

5) Vi har all rätt att hänvisa kunden till Microsoft angående licenser / aktivering. Inte tror ni väl att vi har tillgång till Microsoft databas? Det vi däremot inte bör göra är att hänvisa till Microsoft vid datorproblem som exempel Virus osv... Det går självklart att reklamera operativsystem till oss, det har supporten inte nekat. Istället har meddelat kunden att installera operativsystemet på nytt som han aldrig har gjort. För ca 2 veckor sedan har supporten varit i kontakt med Microsoft supporten och därifrån fått råd om att kunden ska installera sitt operativsystem och aktivera den på nytt då systemet ibland kan fastna/bugga. Skulle det inte hjälpa så tar vi in licensen och lämnar det över till Microsoft för utbyte.

TS/Kunden har aldrig försökt göra detta på rätt sätt genom att installera allting på nytt, hade han gjort som supporten sagt och det inte fungerat så hade supporten löst det genom utbyte och tagit hand om resten med Microsoft. Att kunden inte gör det är inget annat än suspekt.

För att förtydliga, Vi har inte aldrig hänvisat kunden till Microsoft utan kunden har på egen hand gjort det istället för att lyssna på supportens råd. När kunden hävdade att licensen var använd flera gånger bad vi kunden MS ta kontakt med oss om det är korrekt. Hade kunden installerat operativsystemet och följt supportens råd så hade vi tagit hand om hela ärendet istället.

Jag har nu besvarat alla viktiga frågor, behöver kunden fortfarande hjälp efter att han testat med ny installation så vet han mail adressen till supporten.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Teh Daniel:

Om kunden gör som ni påstår är det en form av bedrägeri.

Alltså; bedrägeri. Sedan så säger du emot dig själv där.

Om inte jag misstar mig här så är det kundens skyldighet att kontrollera det han/hon köpt och meddela omedelbart om något saknas i förpackningen.

Helt rätt, trots det dyker det upp trådar här efter 1-2 år där kunden hävdar att han inte har mottagit någon skiva. Åtgärdarna vi har tagit är för att undvika dessa trådar/frågor, inte för att det är rätt eller fel. Vi vet att lagen är på vår sida om kunden inte kontrollerat innehållet.

Skrivet av infocus:

Klart ni har bevis, då ni säger att ni skickar produkten separat. och går att spåra i år!

Jag förstår verkligen inte dina inlägg, varför skulle vi behöva bevisa detta när kunden har mottagit både skivan samt licensen? När han själv har medgivit att han har mottagit det men att den inte fungerar!

Av Greattech
Skrivet av Teh Daniel:

Jag tycker det låter väldigt mysko att man skulle skicka licensen separat för att inte kunden skall ljuga och säga att de inte fått den. Jag menar, vad hindrar kunden från att hävda att det saknas en hårddisk i så fall? Måste inte alla delar skickas i separata försändelser då enligt den logiken?

Du blandar ihop bedrägeri med misstag/förlust. Vi har inte sagt att kunden medvetet hävdar något utan antigen har man tappat bort skivan, den har gått sönder osv... Finns flera orsaker. Kunden kan efter 1 år hävda att han inte har fått skivan som han egentligen har fått men tappat bort eller glömt bort någonstans. Att säga samma sak om en hårddisk efter 1 år är inte lika enkelt. Windows skivan använder man normalt först inte efter 1 år... Andra komponenter direkt. Sedan har vi vikter på komponenterna/datorn som vi har som underlag. En dator med alla komponenter väger exempel 15.2kg, då ska nästa dator även ha samma vikt. Då blir det svårt för kunden medvetet ljuga om att något saknas. En skiva som väger några gram är däremot lite svårare att bevisa.

Om du nu undrar varför övriga större återförsäljare inte det på samma sätt så har det med mitt tidigare inlägg jag skrev om Microsoft avtal. Det finns olika typer av avtal med Microsoft, ett av dom är att man köper en serie rulle av serienummer och skapar sedan egna skivor av operativsystemet. Återförsäljaren kan sedan skicka hur många skivor dom vill som inte kostar mer än några kronor för företaget. Eftersom vi har slutat med det och endast säljer operativsystem vid sidan om så kan vi endast använda vanliga OEM licenser.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Silcan:

I och med att kunden reklamerar till er, så är det väll ni som har bevisbördan inom 6 månader eller hur? Så vad har ni för bevis?

Du behöver utveckla detta, vad för bevis behöver vi och mot vad? Inte direkt en skärm som inte fungerar. Att reklamera en mjukvara och en fysiskt produkt är inte direkt samma sak. Vad för bevis skulle vi ens kunna ha om produkten inte är hos oss?

Skrivet av infocus:

Är det svårt klistra på licensen på datorn? Tejpa fast skivan inuti chassi sidan, lr i ledig hårddisk slot om nu har såna chassin som har det!
Låter bara som undanflykter hela tiden!

Läs gärna inlägget igen, förstår inte riktigt varför vi skulle tejpa fast skivan? Vad får vi utav det? Kan inte kunden hävda att det inte finns någon tejpad skiva inuti chassit?

Av Greattech
Skrivet av DaBone:

Man kan inte följa alla trådar, så att ni förklarat det i en tråd hjälper inte mig..

Då ni installerar Windows på datorn, ska ni klistra dit licens-klisterlappen på chassit enligt Microsoft..

Både ja och nej. Hade vi skickat OS med varje dator så hade vi istället använt oss av en annan typ av avtal med Microsoft som vi tidigare hade innan vi slutade med det. Men idag säljer vi inte färdiga datorer med OS utan separat, vi inte är ägaren till licensen utan det är kunden. Han/hon avgör om man vill klistra det eller inte. Detta är upp till kunden.

Bara en fråga om varför ni inte skickar med Windows i samma paket..? Känns ju lite konstigt.. eller betraktas det som en värdehandling (kontokort/kod)?

Vi gjorde detta tidigare när vi sålde datorer med OS från start. Största problem med leverans av OS i samma paket som datorn är att kunden helt plötsligt efter någon månad eller år kan hävda att han/hon inte har mottagit skivan till operativsystemet (licensen finns klistrad på datorn). För att undvika detta började vi skicka det separat så att vi kan spåra det oavsett hur långt tid det har passerat. Vi förlorar på det i längden med extra fraktkostnad men slipper diskussioner om att han/hon inte har fått det.

Av Greattech
Skrivet av statsministern:

http://www.blocket.se/greattech-stockholm

Vet inte du kanske har missat helt och hållet att ert företag har typ hundra annonser ute på Blocket hela tiden.
Hoppas du förstår vad jag syftar på nu...

Jodå, det känner jag mycket väl till men du får fortfarande utveckla vad det som är så konstigt? Jag vet inte hur gammal du är men du tror väl inte att Blocket är samma sida som det var för 5 år sedan? Blocket är en portal vi använder oss av för marknadsföring precis som vi tidigare har annonserat på Sweclockers. Vi har aldrig sålt något på Blocket, vi använder det för marknadsföring till hemsidan där kunderna kan beställa. Vart kunderna kommer ifrån spelar ingen roll, en kund är lika mycket värd om han hittar oss från Sweclockers eller Blocket.se

Återigen, kan du utveckla vad som är så märkligt med Blocket?

Av Greattech
Skrivet av statsministern:

Trådskaparen fick ju tydligen det skickat till sig i efterhand..

Summa summarum - BLOCKET!! Behöver man säga mer!?

Förklara gärna, BLOCKET? Jag är nog inte den enda som inte förstår dina nyttiga inlägg.

Av Greattech
Skrivet av DaBone:

Så man får alltså en ihopbyggd dator, med en oöppnad Windowsskiva/förpackning vid sidan om, om man väljer en dator med OS..?

Ja, jag har för mig att vi tidigare förklarade det här på Sweclockers innan men här kommer kort info om hur det går till.

1) Kunden beställer en speldator och lägger till OS i köpet (medföljer inte som standard)
2) Vi öppnar kundens exemplar av operativsystemet. installerar det, skriver ut följesedlar och slutför installationen (första aktiveringen sker)
3) Datorn skickas med Posten eller DHL, sedan inom 14 dagar (oftast inom några dagar) skickas operativsystemet till kunden där förpackningen självklart är öppen då vi har installerat/aktiverat den.
4) När kunden har mottagit produktnyckeln kan kunden antigen klistra licensen på datorn eller behålla det på manualen. Om datorn frågar efter aktivering efter att man kopplat upp sig mot internet så använder man licensen och aktiverar datorn helt.

Det är allt, svårare än så här är det inte. Skulle fel uppstå får kunden alltid hjälp så länge man inte kommer med orimliga krav med hot.

Av Greattech
Skrivet av DaBone:

Tekniskt sett kan du installera en OEM-licens på en annan dator, men du kanske får ringa till Microsoft för att få den aktiverad.. men ärligt är det inte, då du egentligen använder en "non-genuine copy of Windows".
OEM-licenser är billigare och är/ska vara låsta till ett specifikt moderkort.. Vill man ha möjligheten att flytta med sig OS vid uppgraderingar, så är det den dyrare retailversionen som gäller.

Många problem som uppstått med detta företag hade kunnat undvikas, om de skickat med skiva och licensnyckel.. så även jag tycker den frågan är berättigad.

Tekniskt sätt utan att begå bedrägeri och lura Microsoft genom att ringa dom kan du inte aktivera en OEM licens flera gånger. Hade vi gjort det hade vi inte hänvisat kunden till Microsoft som enkelt kan upptäckte det och vidta åtgärder mot företaget eller personen/personerna. Man kan göra allt möjligt genom att kringgå regler med program/licenser idag men det finns en gräns över hur långt företag samt privatpersoner kan gå.

Angående sista meningen, jag vet inte vart du har fått det ifrån men både licens samt skivan skickas till kunden efter köpet. Datorn samt operativsystemet skickas i två leveranser till kunden. Vi kan då spåra båda för att undvika missförstånd.

- GT

Av Greattech
Skrivet av simon253:

Jag är mest fundersam till varför GT får såna här trådar emot sej för det har hänt mer än en gång nu.

Endast på Sweslockers, startar en person en tråd om det så kommer det fler. Vi finns på flera forums men endast på Swelockers kommer dessa ärenden upp just för att det redan finns äldre trådar. Räcker med att söka på google så kommer det upp. Det handlar om att få genom sin vilja med stöd av andra oavsett om man har rätt eller fel. Eftersom vi aldrig har tagit det som hot så välkomnar vi alla trådar som vi gärna besvarar.

- GT

Av Greattech
Skrivet av DaBone:

Får man ett sådant där licens-klistermärke ("Certificate of Authenticity") på datorn, när man köper datorer hos er?

Vad jag har för mig så är det ett krav från MS att det ska sättas dit, om man säljer en färdig dator med Windows installerat.

Om det finns ett sådant klistermärke, borde det ju inte vara några problem med Windows för TS..

Självklart, kunden har det samt skivan hos sig. Nu får man inte det på varje dator eftersom operativsystem inte medföljer med datorerna utan det måste man köpa till men kunden får skivan med etiketten som han/hon kan klistra på datorn eller behålla det på fodralet.

- GT

Av Greattech
Skrivet av HubbeT:

Felet var kanske att när ni skulle lösa felet med första licensen så skickade ni en bruten förpackning med en använd Windowsskiva i. Då kontaktade jag Microsoft och då bekräftade de direkt att den redan var registrerad. Detta meddelade jag er omgående och med önskan om "ny" licens. Kändes inte värt att installera.

Jag ser inget fel på varken leveransen eller packningen. Vi är då på ruta ett igen, antigen får du ta detta genom Microsoft och/eller rapportera oss till Microsoft för att vi har installerat flera gånger med en OEM licens på ett sätt som vi själva inte känner till eller så får du följa supportens lösningar. Om det är värt att installera eller inte kommer du aldrig få reda på innan du har gjort det.

- GT

Av Greattech
Skrivet av Pertanbus:

OEM Win8 eller sju? Som jag förstått funkar OEM-sjuan på tre datorer eller något innan man måste låsa upp den medans OEM-åttan enbart är något som ska säljas med fabriksbyggda datorer och vara låst till den hårdvaran.

Det handlar om Windows 8 i detta fallet men det är samma villkor för alla OEM licenser oavsett operativsystem.

- GT

Av Greattech
Skrivet av statsministern:

Åter igen..
Frågan är: varför skickar ni inte med skiva och licensnyckel med datorn från början!?

Citat från Microsoft:
Observera att den här licensen är bunden till hårdvaran och kan inte flyttas till en annan hårdvara. Om du vill byta dator eller server måste du köpa en ny licens.

Jag behöver nog inte förklara för dig att en OEM licens är låst till datorn man aktiverar för första gången. Sen om du har lyckats med det på något sätt eller helt enkelt haft tur (bugg) bevisar väl inte att OEM licenser fungerar samtidigt till flera datorer?

- GT

Av Greattech
Skrivet av Bärrich:

Kanske ni som försöker göra en vinst ?

Mycket möjligt om det nu gick att aktivera licensen på flera datorer men det tar inte mer än 30 min för kunden att motbevisa det genom att följa supportens lösningar.

- GT

Av Greattech
Skrivet av statsministern:

Dock är det ju fullt möjligt att installera en OEM licens på flera datorer ändå vilket är vad jag kan förstå av hans inlägg är det Microsoft hävdar att ni har gjort..

Aja killen får väl skylla sig själv när man köper av en firma på blocket.....

Tycker det är fattigt av er att bolla över kunden till Microsofts kundtjänst. det är ju ändå er han köpt licensen av.

Att installera och aktivera är två olika saker. Du kan inte aktivera en OEM licens mer än en gång men du kan installera det hur många gånger du vill med 30 dagar test.

- GT

Av Greattech
Skrivet av HubbeT:

Hej Greattech
Ni får gärna hålla er till fakta.
Det ni har bett mig om är att fråga Microsoft vad en OEM-licens är och hur den går att använda flera gånger. Känns inte direkt relevant att jag ska sitta mellan er och Microsoft för att ha en fungerande dator med ett operativ som Microsoft accepterar. Ni har inte bett mig att kontakta Microsoft för att dom ska ringa er. Just det ni har ju inget telefonnummer. Föreslår att ni klarar ut licenserna med Microsoft.

Vill inte ha gratisprodukter utan EN fungerande licens.

Angående polisanmälan så stod det i det sista mailet till er då ni tycker att det är Microsofts fel, återigen håll er till fakta.

Ni får gärna lösa problemet men lösningen har lyst med sin frånvaro.

Det är korrekt, supporten har meddelat dig om att en OEM licens endast kan användas till en dator, sedan går det inte att aktivera den. Du hävdar att den är använd flera gånger. Supporten bad därför dig fråga Microsoft hur det är möjligt att aktivera en licens flera gånger. Det har du fortfarande inte svarat på?
Hade det verkligen varit fel på licensen hade vi själva tagit kontakt med Microsoft och undersökt detta genom att återkalla licensen från dig men Supporten har inte samma åsikt som du. Testar du med att installera dit operativsystem på nytt och aktiverar som vanligt så bör inte något fel uppstå, skulle det göra det så kan vi ta kontakt med Microsoft och hävda att produkten inte fungerar. Men vi kan inte göra det innan du ens har testat med en ny installation.

Hur kom du fram till att vi inte har något nummer? Besök gärna hemsidan så hittar du numret på några sekunder.

Om vi vänder på frågan, hur vet vi om att licensen inte har fungerat hos dig och att du inte vill ha en extra? Allt du behöver göra är att installera dit operativsystem på nytt för att få det bekräftad. Innan vi har bekräftat ett fel kan vi inte skicka ut nya produkter.

- GT

Av Greattech
Skrivet av niclasc:

Stort plus till Greattech som går in och ger sin version av det hela

Ska bli intressant att höra vad TS har att säga till sitt försvar? Tror det kommer vara tyst från honom

Vi besvarar mer eller mindre alla inlägg som handlar om oss. Hade vi gjort något fel eller om felet låg hos oss hade tråden aldrig skapats, supporten hade löst det långt innan. Sen har vi ett par kunder oavsett lösningar vi kommer med väljer att ta den enkla vägen med att hota om dom inte får igenom sin vilja. Dessa hamnar normalt här. Supporten har varit öppen i ärendet och vid flera gånger meddelat kunden att antigen följa lösningen supporten har kommit med eller anmäla till Microsoft om han anser att något inte stämmer. Vi är öppna mot alla sorters anmälningar, vi har inget att dölja.

- GT