Inlägg

Inlägg som Philippk har skrivit i forumet
Av Philippk
Skrivet av robalm:

Du åkte samma som mig? Där dom förnyar ditt avtal på samma avtal som du hade tidigare? Man måste säga upp 31 kalenderdagar INNAN den ditt 1 års abbonemang går ut. I något med den stilen? Jag missade med 1 dag, röda dagar m.m räknas inte

Det du KAN göra är, att du förnyar ditt elavtal t.ex via Elskling inför nästa år, du kan binda dig t.o.m från Maj månad (då det brukar vara billigast i elbörsen) men att den gäller från nästa år när ditt nuvarande löper ut

Med andra ord, det priset som du tecknar ett avtal på 3 år, från Maj. Men den börjar inte gälla för än April 2020 så har du fortfarande samma pris som när du tecknade från första början i Maj 2019

Av Philippk

Gällande Kompletts RMA hantering så har jag bara haft goda erfarenheter dom få gångerna jag har behövt använda mig utav dom! Och många verkar dela den uppfattningen också! Så där har man riktigt lyckats bra och behandla kunden rätt

Av Philippk

Shelly! Och du kan använda dina nuvarande brytare

Dock är det ockerpriser som tas hos Svenska distributörer, kolla hos deras officiella hemsida som också har en shop där det inte läggs på 100-150% vinstmarginal

Av Philippk

Förstår inte problemet?... inte så att han är helt ute utan faktiskt har rätt på flera punkter.

Inte så att han hatar på hela internet, utan han är mest kritisk att den var inte igenomtänkt utan har utnyttjas till sämre saker än vad som var tänkt och man tog aldrig i akt eller förberedelse till problemen som finns i dagens internet.

Av Philippk

Frågan är, installerade du drivrutinerna själv från Nvidias/Geforces officiella hemsida? Eller kör du Windows egna?

Av Philippk
Citat:

***snip/mod***

Dock var en av anledningarna då minnes priserna höjdes var efter att ena Samsung eller om det var Hynix fabriken brann ner. Och man skulle ta igen på förlustkostnaderna.

Lustiga var att nya fabriken fanns redan up & running innan den gamla brann ner.. Och detta hände för herrans massa år sedan!

Så ja, det skulle inte förvåna mig om detta är monopoli/kartell spel iblandat med att ta skyhöga vinstmarginaler då jag har svårt och tro att man inte har tagit igen på förlustkostnaderna av gamla affären för länge sedan.

https://qz.com/124239/how-a-little-noticed-factory-fire-disru...

Av Philippk

Bäst vore ju faktiskt att få fram loggar, finns bra många guider på nätet och deras egna forum om hur du får fram dom!

Av Philippk
Skrivet av Kung_Josef:

Det funkar om jag väljer engelska i 5.1 men dom övriga språken kan jag inte spela på och det funkar inte häller om jag väljer undertexter. så är det någon som har en Plex server? Då vill jag veta vilket program som ni använder. jag tror det är programmets fel.

jag använder Handbrake och MakeMKV men dom funkar inte hur än jag försöker så har jag bara kommit så långt

Problemet när du använder undertexter som inte är "inbrända" i filmen är pga du måste transcoda dom. Din NAS klarar av det helt enkelt inte!

Dock ska du försöka få något som kallas för Direct Play, och då transcodas ingenting. Chromecast klarar inte av detta på sin officiella PLEX applikation om du använder t.ex Undertexter.

Det du behöver göra, är att skaffa en enhet som klarar av att transcoda lokalt, och inte på din server. T.ex en Raspberry PI med RasPlex

Av Philippk

Ska bli intressant att följa denna tråd, för bara en tidsfråga innan den spårar ur

Av Philippk

Haha bland det roligaste jag läst på lång tid! Snacka om att kvinnan är en riktig tröttmössa i vardagen!

Bara ignorera vad hon säger, hon får väll "komma" med sitt "folk" så ser du till att ha lite härlig videobevis när du hälsar på farbror blå i efterhand eller i förhand

Av Philippk

Låter som exakt samma historia som jag fick, dock hade jag sålt iväg katten 8 månader innan.. Helt plötsligt fick dom för sig att dom var "allergisk" och ville lämna tillbaka katten.. Troligtvis var dom helt enkelt less på att ha katt efter provat på i några månader!

Med hjärtat i halsen så fick jag säga faktiskt att dom fick sköta detta själv, enligt sago så är katten hos en familj ute på en gård men det vet man aldrig.

Av Philippk
Skrivet av Bamse92:

Hej! Jag och min tjej ska köpa bostadsratt nu snart och eventuellt blir det i en förening där elen är inräknad i hyran. Tänkte därför att man kan i princip hålla på med mining dygnet runt utan någon kostnad..

Jag har nu en dator med ett 1080 ti och en i7 4770k .
Vad är optimala komponenter för enbart mining och hur mkt krävs för att dra in typ 1000 i månaden tror ni?

Jag har provat att googla men utan att vara ordentligt insatt så är det en djungel att gräva igenom...

Tack!

Säkert att elen ingår i hyran? Och inte gemensamm el där dom gör en avräkning 1 gång per år? Och sedan justeras elavgiften efter det?

Om det är så, och du har låg elförbrukning nu, och du har andvänt mer el än den tidigare bostadsägeren så kommer vid nästa avläsning du få en samlad elförbrukning samlad på en och samma månad. Och där kommer din extra förbrukning av el samlas ihop i en och samma klumpsumma som skall betalas!

Tips: Så ta reda på fakta om vad som ingår eller inte!

Av Philippk
Skrivet av MickeBoy:

Du kan inte teckna dig för det avtalet nu då, med start den 1:e februari, så får du kanske halva vintern till det priset i alla fall?

Du... det tänkte jag inte på faktiskt! För som jag förstått så ligger börspriset ganska lågt nu i förhållande med förra året? Eller jämfört med Våren?

Av Philippk

Jäkliga är att jag har mitt bundet rörligt fram tills 2019-01-30, annars hade jag bundit mig för 24 månader nu med 60 öre per kw/h :/ Vilket är betydligt billigare ifall det blir ännu en kall vinter!

Av Philippk

"IT-supporttekniker(60% 1st line support med inslag av 2nd line samt 40% onsite) lönen är dålig enligt mig 22,5k"

Som ingångslön så är det bra lön du har för att du har nyss börjat i arbetsmarknaden. Du är inte sådär "Attraktiv" än för än du har fått mer kunskap speciellt inom 1st line support. Hade du suttit på 3rd line så hade det varit lite annat.

Men som sagt, du är helt ny på arbetsmarknaden och sitter i 1st line. Så enligt mig är det inte en dålig lön utan en helt normal ingångslön för någon som dig!

Av Philippk

HomeAlarm är ett alternativ faktiskt, hört bara bra om dessa! Och vettiga priser, men den kräver att du installerar allt själv (om du inte lejer bort det) men för ett betydligt mycket mer attraktivare pris!

Deras prylar ser inte lika snygg ut som Sector Alarm eller Verisure, men som jag förstått så är det ett dotterbolag för Sector Alarm med exakt samma innehåll under skalet, fast man har bara bytt ut det estetiska!

Av Philippk
Skrivet av keyser:

Hade samma trubbel med en Philips TV för ett gäng år sedan, slutade med att återförsäljaren krediterade den.
Verkar vara en svår nöt att knäcka för Philips, att reparera sin egna produkter.

Philips brukar ha rätt bra garanti dock, och när jag hade problem en gång så hade dom on-site tekniker på plats så man slapp skicka in

Av Philippk
Skrivet av CFSsss:

Kul att ett mjukvaruföretag som byggts upp huvudsakligen på open source Linux kan var värt 310 milijarder.

Och vad tror du licens kostnaden för Red Hat är? Bara för att det är open-source betyder det inte att det är gratis, läs upp om vad Open-Source innebär egentligen...

Av Philippk

Troligtvis har dom kanske märkt en påverkan på deras kundsida, om hur många som eventuellt sagt upp sina bredbandsabbonemang till någon annan konkurrent, och som ett försök att vinna tillbaka dom, eller motsträva om att tappa fler så gör dom något åt detta!

Jag menar, varför motsatte dom sig inte lite tidigare? Innan domslutet besluttogs? Känns som borde ropat mer högt då istället?

Nej, jag tror helt enkelt att detta handlar om en pengafråga, och man vill inte tappa fler kunder av det också!

Av Philippk

Dom flesta har sin dator stående på golvet, dessutom så bryr man sig inte så mycket om att datorn blinkar i alla regnbågens färger och hellre prioriterar ljudnivån. Och där är Fractalen mycket bättre än NZXT och dessutom billigare alternativ.

Sen som ovanstående skrev, så fyller den funktion och smidighet före det estetiska, vilket Fractal har alltid varit underbara på för en vettig prislapp