Inlägg

Inlägg som Philippk har skrivit i forumet
Av Philippk
Skrivet av badshroud:

Budgeten på 5200

Skickades från m.sweclockers.com

Men i första tråden så skriver du budget 6500? Hur ska det vara egentligen?

Men som tidigare sagt, spara och köpt 2700 istället.

Av Philippk

Måste fråga, varför har du snöat in dig på R7 1700 när 2700 är klart mycket bättre? Känns som det börjar lukta troll långa vägar.

Av Philippk

Elektronik har jag köpt tidigare därifrån, och att folk verkar säga att det är skit är lite fel. Har köpt en Chuwi VI10 platta t.ex som funkar utmärkt, och när den släpptes så fanns det inte något liknande för under 6000kr lappen medans jag betalade cirkus 1800inkl tangentbord.

Och Chuwi är ett stort märke i Kina också

Sen lite hemautomatiserings prylar så som från Xiaomi, robotdammsugare m.m har aldrig varit några problem alls!

Man får helt enkelt se över vad man köper, och inte trycka på "köp" utan att läsa upp lite

Just nu håller jag på kollar in lite på Teclast T20, vilket ser inte alls dålig ut under skalet!

Av Philippk

Insåg just att Mikrotik inte stödjer UDP så lika bra att glömma den biten, nu vill jag installera den på min Ubuntu server istället, via CLI:et

Har både Bahnofs egna OpenVPN samt OVPN att testa med, men får inte det riktigt att lira

Av Philippk

Mikrotik OVPN tjänst

Hej, tänkte höra, är det någon som har lyckats installera OVPN clienten och fått det fungera på en Mikrotik?

Verkar inte få upp anslutningen riktigt som jag vill :/

Av Philippk

Mikrotik OVPN

Hej!

Då jag inte verkar hitta något riktigt konkret svar, så tänkte jag höra här om någon kört OVPN tillsammans med en Mikrotik RouterOS, samt hur det fungerar?

Eller om ni har installerat OVPN clienten direkt på en annan router.

Räknas routern som en enhet/licens med tanke på att den har en inbyggd client/server funktion i den. Eller kommer enheterna som är uppkopplade räknas som flera licenser?

Lite dåligt förklarat, men hoppas ni förstår!

Av Philippk

Fattar inte det där med att skrika när man spelar, vad medför det? Som att slå huvudet i väggen eller mot golvet.

Troligtvis är folk rätt less på höra ditt skrik, hade jag också varit. + Du får inte låta hur som helst mitt på dagen, även att spela musik har en maxgräns.

Av Philippk

Sitter fortfarande på ett 2600K @ 4.7 tillsammans med ett 1080 och är faktiskt rätt glädjande resultat som instämmer med verkligheten

Av Philippk
Skrivet av micke7406:

Nilfisk är samma skit, Vill man ha kvalite köper man Kränzle

Tack för tipset! Hade totalt missat detta märke

Men jag tror jag siktar tillsvidare på en Stihl då det är inte speciellt grovarbete jag behöver högtryckstvätten till

Av Philippk
Skrivet av micke7406:

4100:- för enKärcher Högtryckstvätt K7 FC Plus Flex tycker jag är ett ganska bra pris och slog till.
Men de kanske vill ha en gratis 😁

Enligt mig så är Kärcher "skit" och klart mycket dyrare än vad man får, därmed är Nilfisk klart bättre när det gäller kopplingar,slang samt packningar. Men bästa av dom är helt klart Stihl 129 SE Plus istället Tyskt tillverkad med tyngd på grejerna. Och behövs aldrig laga

Av Philippk

Verkar som dom släppte nu all Green Friday erbjudanden istället för att köra efter timmar. Troligtvis ett försök att kontra Komplett innan dom släpper sitt.

Dock så är ebjudandena inget speciellt att hurra över... Förra året var klart mycket bättre!

Av Philippk

Jag är bara intresserad av en högtryckstvätt, speciellt Nilfisk som dom hade förra vevan, och CDON brukar ju vara känd för att ha samma varor om och om igen på sina reor! Så håller bara tummrna nu... För erbjudandet med Kärcher var nog en av dom sämre jag sett

Av Philippk

Polera och Waxa själv.. För att du ska ha gått igenom klarlacken på en relativt ny leasing bil ser jag inte framför mig.

Gjorde samma sak själv på min gamla, polerade och waxade och det syndes absolut inget! Ett tips är att du köper Meguiar's (Meguiars på svenska) och deras polish + deras hårda wax (Använt själv både den hårda och det lösbaserade och enligt mig så är lösbaserade inte lika hållbar, men mer lättarbetad)

Går cirka 1500kr allt som allt från 2 st kuddar, polermaskin samt wax + polish. Resten av pengarna som blir över köper du en back med öl och har lite njutning i garaget

OBS.. Kom ihåg att när du polerar, så kör du som detta exempel: Ta t.ex en motorhuv, så kör du sektioner när du bearbetar med poleringsmedlet, du tar t.ex 1/4 av huven, polerar och sedan torkar bort den. Du ska alltså inte låta polerings medlet ligga kvar och torka, utan torkar bort den direkt.

Av Philippk
Skrivet av 50Spaenn:

Scrollar du upp ett par inlägg så ser du flertalet inlägg om just Green Friday och att den kommer att ske den 27 April...

Där ser man, för mig jag körde en CTRL+F men tydligen inte!

Av Philippk

@cdon.com

Hej! Tänkte höra, kommer ni köra en Green Friday detta år som förra året ni hade? Hittar nämligen ingen info på hemsidan, borde väll bli den 27:e April som förra gången?

Av Philippk

Måste grattulera dig Ett lyckat köp måste man ju säga! Nu är det bara panga HS som gäller hädanefter

Av Philippk

För att vara själv en småbarnspappa så tycker jag att det är rätt vidriga kommentarer jag ser här. Har ni så snevriden syn på andra människor som har barn? Tror ni att man skaffar barn för att utnyttja någon föräldraledig? Jesus christ... Tror ni att det är endast SEMESTER när man har småbarn? Nej, det krävs mycket jobb men det är mycket glädje man får utav det.

Att få barn är det bästa som har hänt mig, och värdesätter familjen långt innan karriären. Och att spendera tid med familjen eller barnet när dom är som små för att se dom växa upp är bland det finaste man kan uppleva.

Jag tackar för våran lag som gör att om vi ansöker om semester 3 månader innan så kan inte en chef neka till detta.

Om du inte kan ta semester så är det inte hans problem och absolut inte barnets heller för den delen, utan det är din chefs. Antingen anställa mer eller se till att delegera jobben på rätt sätt.

Dags att börja skaffa en Captcha med någon slags IQ-test och inte endast bilder när folk registrerar sig här. För nu börjar Flashback/Reddit samt Familjeliv göra sig hörd här också.

Av Philippk

Nu är du ju i ett läge där det inte spelar någon roll vad någon säger, utan du har din sikt på V90 samt Outback.

Valet är nu upp till dig själv vad du vill välja för det spelar ingen roll vad någon kommer säga så kommer du fortfarande vilja ha någon av dom 2 bilarna (ta inte detta negativt)

Utan kör på magkänslan nu

Av Philippk
Skrivet av fieskmask:

Tack för alla inputs.
Har varit och tittat på en del bilar, bl.a Subaru Outback, Passat och Volvo V90 och som det ser ut så är det mellan V90 och outback.

Har fått offert på V90 med Rdesign och skapligt med utrustning, nya fälgar med vinterdäck och befintliga fälgar med sommardäck.
Det fanns inte backkamera installerad så det skulle jag också få, detta för 419.000, de la alltså inte på något.
Dock utan dragkrok.

Subarun kostar ca 393.000 helt full utrustad med AWD vilket Volvon inte hade.
Subaru har ju tydligen Sveriges nöjdaste kunder men känns samtidigt inte lika premium som V90.
Volvon har gått ca 1000 mil och Subarun är helt ny 2018 modell, dock med bensin, V90n är diesel.

Vad tycker ni?
Känns som att man får mer bil för pengarna med Subarun men ändå inte ijf med Volvon, den kändes avsevärt mer premium.

Tycker du ska fortfarande kolla in en Skoda Superb om du vill ha en riktigt trevlig familjebil med störst utrymme av alla bilar på marknaden. Och dom är helt klart skönare köra än en Outback (Har för övrigt ägt en Outback själv, dock den roligaste vinterbilen jag någonsin har ägt)

Av Philippk
Skrivet av lalle_aeg:

Varför säljer du det?

Skickades från m.sweclockers.com

99.99% säker på att medans han har skickat in denna på RMA till Inet så tog han bilen sin och rullade ner mot Birsta för att skutta rätt in i NetonNet och köpa sig ett annat moderkort, istället för att vara utan ett medans han väntar på att få hem den från Inet!

Varför just NoN? För att det är den enda datorbutiken som finns i denna förbarmade stad...