Inlägg

Inlägg som Philippk har skrivit i forumet
Av Philippk

Just nu ett stycke Mariestads i härliga 32 grader i solen i ett specifikt läge på altan, vanligtvis Bernard Celebration lager men denna gång var leveransen slut!

Av Philippk

Problemet med varför vissa behöver överdimensionerade server är just pga oftast dom väljer lite fel mediaspelare och inställningar. T.ex folk tror att Chromecast har stöd för alla codecs vilket slutar med att dom transcodar sitt material. Eller t.ex att dom inte har en dedikerad 32-128GB transcode SSD (Beroende på vilket material man väljer)

Av Philippk
Skrivet av Danielkm:

Spännande! Men frågan är om slutpriset på korten följer kretsstorleken?

20kr per mm

Av Philippk

Då kan dom också sänka månadskostnaden med 30%. Sänka 30% bitrate på 4K content ser ju för j*vligt ut!

Av Philippk

@anon42512: Det kallas för en Workaround

Dock bör man separera upp SSID till 2 olika som jag har gjort hemma, 1 för 2.4ghz bandet endast och den andra för 5ghz istället för att slå av helt och hållet.

Har man Unifi kan man också blockera att Samsung enheten får ens köra på 5ghz bandet

Av Philippk

Hej, har både Shelly 1, 2.5 samt Dimmers i mitt hem och det är absolut ingen skillnad med dom jämfört med t.ex Fibaros puckar enligt mig förutom billigare pris

Av Philippk

Hej! Vad har sagts om hur man ska OC:a sin cpu med 3xxx serien? Har nämligen en 3600x nu som jag bytt kylare på nu, så throttling är inte ett problem längre. Dock ser jag inte högre hastigheter än 4250mhz oavsett vilka tester jag har kört med.

Stock bios förutom CnQ = Enablat, samt Auto på OC:n och XMP påslaget

Power plan = Ryzen Balanced

Av Philippk
Skrivet av MrWhizeguy:

I mitt bios kan jag ställa in "spin up time" så om tempen spikar snabbt reagerar inte den nämnvärt, ställde in den på 8 sekunder så antar att det skall ta 8 sekunder att tampa upp fläkten istället för 0 som är stock. Hjälpt mycket gällande ljud. Var lite jobbigt när 14 fläktar gick upp och ner hela tiden

Får man fråga vilket moderkort?

Av Philippk

Jag är lite inne på Viomin, men behöver verkligen INTE moppfunktion, var nära på en Mi Robot Vacuum, dock är jag i behov av No-Go zoner. Sen fick jag information om Roborock S4:an, vilket endast finns i andra Europeiska länder? En bra dammsugare, dock utan moppfunktion och klart billigare än S5-6 och dom andra!

Viomi vet jag inte riktigt.. Ett dotterbolag till Xiaomi?

Av Philippk

Köper gärna Shielden för 600kr, befinner mig i Svall också så du slipper konkas med frakt!

Av Philippk
Skrivet av Cadtekniker:

Elkostnaderna lär skjuta i höjden framöver för utsikterna från svenska kraftnät ser mörka ut.
Vi har inte den kapacitet vi behöver i framtiden om många byter till elbilar och det var väll något datacenter som blev stoppat nu för det fanns inte kapacitet i nätet för det och det skulle ta 10 år att lösa det.

Jadu, det lär väll inte hjälpa att Kärnkraften ska avvecklas mer och mer! Nu är väll Ringhals,Tyskland och Frankrike påväg att avveckla lite i 2020 vilket medföra också att man får investera i andra sätt att få in förlusten = det blir höjningar inom elnätet m.m!

Så mitt tips är nog att börja se över att binda sitt elavtal i några år framöver

Av Philippk

Dyrt? Jadu.. jag betalar 2066 riksdaler för mitt hus och som ovanstående säger så är det 58% skatt på el

Av Philippk

När man behöver en låda för att umgås IRL för det är ju stört omöjligt att lägga ifrån sig den på bordet! Eller att man har kvar den i fickan..

Är det nu man får säga "Det var bättre förr"?

Av Philippk

- En torktumlare
- Ny padda då den nuvarande börjar batteriet att ge upp på
- Hemautomations prytlar!

Av Philippk

Många som drar direkt slutsatsen att man måste vara bakåtsträvande, men tänk på att den gamla generationen kanske inte har pengarna som begärs av dessa leverantörer. Samt så ser dom inte behovet av något mer än 4G vilket dom väldigt få gånger troligtvis använder sig utav!

Trådskaparen nämner att han bor i närheten av Sundsvall, här pågick det "Sveriges största vattenprojekt" för några år sedan i området Alnö. Där man tvingade dom som hade fastigheter att koppla upp sig mot det kommunala vattnet. Problemet? Man tog betalt för 195.000 riksdaler och många pensionärer fick faktiskt flytta eller sälja sina sommarhus. Ja exakt ni läste rätt, man tvingade t.o.m sommarhusen att koppla sig.

Till Trådskaparen, kolla om det inte finns chans till Luftburen internet, i Fränsta så har man denna möjlighet dock kommer jag inte ihåg av vilken leverantör

Av Philippk

När kommer skatten per foruminlägg?

Av Philippk

@w0x: Nackdelen med alla tv-möbler är att dom är så minimaliska i djupet så INGEN förstärkare eller liknande får plats.. Tokig på det!

Av Philippk
Skrivet av FattarNiInte:

Så bagagnad bil med tre småfel. Hjulbultar/gängor, saknar en nyckel och går ryckigt.
Det låter inte som en dyra saker att ordna.
Möjligen kan felsökningen på ryckigheten dra iväg i kostnad, kanske.

Skickades från m.sweclockers.com

Då kan du inte mycket om bilar. Byta spridare är inte "småfel" ifall det är endast spridarna det är fel på (Vilket inte heller är billigt). Nyckel kostar för t.ex en Skoda kostar 2000kr.

Det är en "bättre begagnad" bil som kostar köparen 140.000, visst kan skönhetsfel uppkomma, men när det är maskinella fel som inte uppdagades av försäljaren och inte märkbart förran senare så kan det bli en dyr historia.

Av Philippk

Hej, har testat runt lite med mitt 3600x och B450 A-PRO MAX med senaste bioset.

med XMP och Auto på allt, men CoolNQuiet "Auto" så får jag runt 493 ST i CB20.

Med XMP/Auto och CoolNQuiet "Enabled" istället får jag 501 ST i CB20. Där maxar kärnarn max 4250mhz i väldigt enstaka gånger

Temperaturen ligger på cirkus 58 grader i AUTO läge.

Med XMP och PBO i Enabled, CoolNQuiet-Enabled också, så får jag 502ST i CB20. Dock får jag upp till 4300 MHZ där, men nackdelen att jag ligger på 65 grader i vissa tillfällen under load.

För tillfället kommer jag köra Auto läge, då jag vill helst slippa öppna fönstret när man spelar, samt den lilla prestanda ökningen är knappt märkbar i spel, samt 1 poäng i syntetiska tester gör inte speciellt mycket.

Finns det något jag eventuellt missat när man mixtrar med PBO:n för tillfället?

För övrigt kör jag med Ryzen Balanced Power, blir sämre prestanda med High.

Av Philippk
Skrivet av Xyborg:

Nu blandar du äpplen och päron. Hanteringsavgiften har ingenting med det här att göra. Den tas upp för att Postnord vill ha betalt för att förtulla varan. Den kommer fortfarande tas ut. Den tas även ut när paket kommer från USA, och där har vi inte subventionerat någon frakt alls. Leverantören i USA/USAs postväsende har alltid fått betala full frakt.

Skillnaden ligger i att postnord inte behöver plocka ut pengar ur andra inkomster för att täcka alla kostnader för att leverera Kina-paketen inom Sverige. Eftersom de tidigare blivit tvingade att bjuda kineserna på det.

Okej tullpriset blir densamma, om t.ex Postnord inte vill ändra på den biten (Eller kanske finns en grundavgift som är fastsatt enligt utskott från EU?)

Min tankeställning var mer att det kan bli en double-edged sword, hur kommer Kina hantera denna posthantering? Kostnaden för paket lär hamna på säljaren t.ex Wish eller Aliexpress. Antingen sätter dom sig på tvären och slutar med e-handel till EU-länder, eller så blir det högre priser på varor. Man får tänka att säljarna på dessa sidor, har inte precis samma löner som vi andra och kan gå runt på det. Så något kommer det innebära slutkunden hur som helst.