Inlägg

Inlägg som Philippk har skrivit i forumet
Av Philippk

Hej! Köpt en Nedis WIFIACMB1WT12 nu när den var på Rea samt att jag hade 1000kr presentkort hos Webbis.

Är det något man bör tänka på? Behövs det ett 2 rörssystem eller är det endast i behov av en enda?

Samt någon annan här inne som har tips gällande denna som har använt den ett tag?

Av Philippk

Tar gärna P2000 kortet för 1250kr, befinner mig i Sundsvall också för smidigare affär utan frakt

Av Philippk

Visst jätte bra iniativ, men en fråga också, hur ska dom ta igen förlusterna/investeringen? Lär väll inte bli förändrat prismässigt på marknaden jämfört med hur det ser ut nu. Folk handlar oavsett pris

Av Philippk

En fråga, nästan 200.000 TON vatten som används dagligen låter inte som att detta kan återanvändas? Är det pga det blir förorenat, kan man inte isånnafall på något sätt lägga in ett reningsverk intill fabriken?

Måste ju finnas något sätt att kunna återanvända det istället för förbruka och sedan skeppas iväg och dumpa fat ute i havet

Av Philippk
Skrivet av Svantesson666:

Precis hittat en extremt punkt jag är besviken på. Den klarar inte skicka ut ljud till bakkanalerna och atmoshögtalarna i taket samtidigt. Yamaha rekommenderar att man har ett 7.1.2 system men den klarar inte att utnyttja det samtidigt. Utan det blir antingen 5.1.2 eller 7.1.0. Man behöver tydligen minst en 9-kanal förstärkare för att det ska funka. I övrigt är den rätt trevlig förutom möjligtvis ett märkliga ordval i menyn.

Härligt att höra! Jag kommer dock personligen nog aldrig hamna på mer än 3.0 system, har svårt för bas just tack vare mina stativare som agerar frontar har rätt djup ljudbild där basen måste sänkas via förstärkaren Och mellanhögtalaren agerar som perfekt komplement med sitt mellan register!

Då låter det som att Yamaha kommer fungera för mig ypperligt! Gillar verkligen deras 180 vändning i form av design. Men jag har hört att det är just pga HDMI 1.4 genererar otroligt mycket värme, och kräver kylning därefter!

Av Philippk

Innan folk börjar dra igång en matdebatt eller liknande. Kan ni bara ge f*n? Ät det ni vill, men håll era livsstiler för er själva. Här var det snack om vilken bacon man tycker om mest personligen. Sedan att dra igång fakta, rapporter m.m kan man dra det inför släkten, detta är ingen tråd för debatter.

Tyvärr brukar SweC spåra ur för det mesta på dom senaste åren. Det finns Familjeliv om ni vill börja massa debatter gällande vad som är rätt eller fel. Men håll det utanför denna tråd för guds skull.

Dagisnivå, så lägg ner.

Av Philippk

Själv har jag börjat gillat Willys bacon, inte för mycket rök, perfekt balans av sälta och blir perfekt knaprig! Inte för tunna skivor heller som t.ex ICA & SCAN har

Av Philippk
Skrivet av Svantesson666:

Fick mina sista två högtalare till mitt 7.1.2 system idag så nu har jag så många högtalare min förstärkare (Yamaha RX-V6A) kan hantera. Dolby Atmos here I come!

https://youtu.be/mafDD9DTXM8

Hur upplever du RX-V6A:n? Jag funderar på själv införskaffa den, men inväntar lite och se vad dom andra har i årets lineup

Av Philippk

Slut resultatet blev 1.175v med 3900mhz för att få det stabilt 24/7, mer än nöjd då värmeutvecklingen är betydligt lägre än tidigare! tackar för hjälpen allihop här inne!

Av Philippk

Kört lite snabba rundor, vet att tidigare har jag använt mig utav CTR och då hade jag Bronze sample tyvärr. Och det var CCX2 om jag inte missminner mig som inte var den bästa.

Dock här är lite snabba resultat som jag testat från Ryzen Master med att ställa in manuellt:

Default
1.475v
4100mhz
71 degrees
3582 cinebench

1.15v
4000mhz
crash cinebench

1.15v
3950mhz
55 degrees
3469 cinebench

1.275v
3950mhz
crash cinebench

1.1375v
3950mhz
55 degrees
3465 cinebench

Med andra ord ser det ut som att jag får leka runt med 1.1375v för tillfället, prestandan kommer räcka och bli över till servern

Av Philippk
Skrivet av Aiwi:

Ja precis, du kommer att få något likt detta efter att du kört diagnostics.

För mig sätter jag då 4150 MHz @ 1175 mV i UEFI.

Diagnostic results: Energy efficient: 3.78 AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor - Gold sample Recomended values for Overclocking: Reference frequency: 4300 MHz Reference voltage: 1250 mV Recomended values for Undervoolt: Reference frequency: 4150 MHz Reference voltage: 1175 mV AVX Light mode Cycle time: 240000 ms Reference frequency: 4300 MHz CCX delta: 25 MHz Reference voltage: 1250 mV Target voltage: 1250 mV

Tackar, skall testa mig vidare!

Har bara lekt med Multiplier tidigare

Hur ställer man i frequency samt mv? För mv är inte densamma som voltage, och frequency inte samma som multiplier?

Av Philippk
Skrivet av Aiwi:

Om du kan köra windows tillfälligt så kan du få ut optimerade inställningar för undervolting med CTR. Dessa inställningar kan du sen implementera i UEFI för att sedan gå tillbaka till proxmox

Dock är det väll CCX t.ex CTR ställer in? Blir väldigt mycket meckande

Men ovanstående förslag om jag förstod rätt tipsar om att ställa in Multipliern till t.ex 40x samt manuell volt?

Av Philippk

Underclocka/Volta 3600x inkl B450

Hej!

Försöker hitta lite tips här och där, men hittar inget riktigt konkret när det gäller undervolta ett AM4 system

Varför? Jo för att grejerna skall rullas som en server, då är jag ej behov av exakt all prestanda som finns i ett 3600x. Kommer köras i samband med ett MSI B450 A-Pro MAX samt 3200mhz CL16 minnen.

Målet är att få ner onödig värmeutveckling i samband med att dra ner strömförbrukningen då jag kommer köra den tillsammans med ett semi-passivt PSU.

Hur brukar man gå tillväga för att Undervolta ett AM4 system förutom att stänga av allt med AutoOC samt PBO?

Och nej, inga programvaror kan köras då allt måste ske i BIOS ( Kommer köras med Proxmox )

Av Philippk

Hej, finns 1800x kvar?

Av Philippk

Kollar alltid TFTCentral efter deras rekommendationer samt ICC profilen applicerad. Det känns alltid mörkare i början, men dagen efter känns allt som vanligt igen!

Av Philippk
Skrivet av addek83:

Då kan dom ju börja logga nu då

Du skämtar va?

Av Philippk

Lekt runt med timings

Hej!

Jag har nu lekt runt med timings, vilken skulle ni ha föredragit egentligen? 3733 eller 3600 med fixed timings

https://imgur.com/a/clWQGW6

Ni får gärna säga till ifall bilden är lite dålig så ska jag försöka fixa bättre!

CB20 score har ökat följande:
3600 XMP = 3648
3600 fixed timings = 3659
3733 fixed timings = 3678

Av Philippk

Vilka grader hade du förväntat dig om man får fråga? 35 i load?

Av Philippk

Funderar på köpa Airlock 100, dock är jag osäker ifall dom passar mitt fönster, det är ett så kallat vridfönster och rätt stora. Hur fungerar det tillsammans med dom? Någon här som har testat?

Av Philippk

Vad bra! Medans dom är ändå igång, kan dom skicka alla kunder som köpt denna produkt tillbaka till skolbänken för att man är så IQ-befriad att man går på dessa scams?