Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen

Ja det låter ju helt klart intressant. Jag håller korpgluggarna öppna efter ditt bygge

// Jimmy

Av sirlen

Mini-ITX bygge

Jag funderar på att bygga ett mini-itx system som har en del prestanda men får inte ihop prestanda med de mått jag vill ha. Tänkte kolla om någon här har erfarenhet och tips om vilka delar man ska titta på om man vill få ett så kompakt system som möjligt. Gärna i storleken som en xbox 360.
Alla grafikkort jag tittat på är typ lika stor som moderkortet eller större vilket inte rimmar så bra.
Jag hade nog tänkt mig prestandan från ett Radeon HD 5770 eller bättre.
Till moderkort har jag kollat upp "Gigabyte GA-H55N-USB3" som ett exempel
Går detta att kombinera ihop eller ber jag om det omöjliga?

Tack på förhand // Jimmy

Av sirlen

Jag har nu läst guiden och fått min processor att tugga stadigt i 3.2Ghz utan att behöva röra så mycket på volten. Jag körde den 30 minuter i Prime95 och den klarade sig bra där. Nu har det dock uppstått ett nytt problem och det är att efter min dator går ner i "Sleep mode" och har varit där en längre tid så vill den inte komma upp igen utan att jag kör om den totalt på knappen. Däremot om jag tar upp den från "sleep mode" några sekunder efter att den somnat så funkar allt fint. Någon som har något tipps om detta fenomen?

Tack på förhand // Jimmy

Av sirlen

Jag hade totalt missat den sida du länkade. Tack så mycket
Ska hem direkt efter jobbet å testa.

Av sirlen

Hjälp att klocka en Phenom II X4 810

Hej.
Jag har en PHII X4 810 i mitt system. Köpte den på komplett när det var den enda X4 prolle att köpa där. Vid senare koll har jag förstått att jag borde ha väntat.
Nu vill jag iaf få lite fart på denna låsta prolle men jag är rätt ny på detta med OC.
Det första jag gjorde var att ladda ner F7 BIOS till mitt MA790XT-UD4P och därigenom låsa upp de 2MB L3 cache som var låst. Detta funkade fint så nu vill jag få fart på klockan med.
Utan att röra volten så kunde jag inte komma upp i mer än 2.8Ghz utan att den frös. Nu har jag dragit upp CPU volten till 1.440V men det räckte bara till 2.9Ghz och allt över det fryste datorn. Jag har hört folk skrämma upp dessa prollar i 3.2Ghz i en 24/7 setup.
Är det något mer ställe man ska höjja volten eller skruva någon annan stans för att få upp det lite mer?
Tacksam för alla tips ni kan ge.

MVH// Jimmy

Av sirlen

Tömma systemet?

Hej alla.
jag har införskaffat en Zalman Reserator 1 plus till min dator och är hyffsat nöjd med den. Det följde med ett vattenblock till GPU till denna sats (ZM-GWB2) som jag monterade på mitt ATI 4870 kort. Dock tycker jag att detta passade dåligt och kylningen till kortet var inte alls bra (runt 100 grader i load). CPU kylningen i samma system fungerade klockrent så det måste vara blocket som är boven.
Jag har nu köpt ett nytt gpu block (Swiftech MCW60-4870) som ska monteras istället och där kommer min fråga. Vilket sätt är det mest effektiva sättet att tömma slangar och block ifrån vatten? Vill ju inte ha onödigt mycket vatten kvar då man tar isär systemet.

tack på förhand// Jimmy

Av sirlen

Jag skapade raid:en i RAID-BIOS och sedan installerade jag OS på det

Av sirlen

Kan man flytta en raid 0

Hej alla.
Tänkte kolla med er som är kunniga inom detta med raid 0.
Jag har ett Gigabyte moderkort (MA790X-UD4P) och vid installaton av operativet skapade jag en raid 0 för att få bättre prestanda än förut.
Jag valde att lägga raiden på SB750 istället för Gigabytes egna controller men jag tror nu detta var ett misstag. Det går segt och det är enorma svarstider.
Ett test jag skulle vilja göra är att byta till Gigabytes controller men jag vet inte om sånt kan göras utan att behöva börja om från början.

tack på förhand

Av sirlen

Enligt produktbladet så ska det finnas.
"Modular, easy-to-upgrade design lets you optimize performance by upgrading from 256 to
512MB battery-backed cache (BBWC)."
Sedan tänkte jag kolla med er om det alltid är så att ett 64 bitars PCI-X kort är bakåtkompatibelt med en 32 bitars PCI port?

Av sirlen

Jag får nog erkänna att jag inte är allt för erfaren med detta om RAID och storage. Hoppas kunna lära mig en hel del nu dock
Skrivcachen är påslagen på både diskar och SATA-kort så det borde inte vara det som felar.
Men jag funderar som sagt nu starkt på ett hårdvaru raid kort istället.
Har fått ett bra pris på ett "HP Smart Array P600". Vad tror ni om detta?

Av sirlen

Kan nu meddela att resync av diskarna tog 49 timmar.
Efter det trodde jag i min enfaldighet att nu går det fortare, men inte då.
Windows 2008 Mjukisraid 5 verkar vara ett skämt. Den klarar ingen I/O alls utan att halka efter. Nu har jag inga snabba diskar (5400rpm) men att titta på film samtidigt som man gjorde kopieringar eller laddade ner till diskarna borde de väl klara. Dock så hackade filmen märkvärt.
När jag förut gjorde samma sak på en singel USB disk så flöt allt på bra.
nu kommer jag leta något riktigt Hårdvaru raid kort som vet hur man hanterar lite I/O.

Av sirlen

tack för svaren.
Ser ut som jag kommer behöva skaffa ett riktigt kort om detta kommer upprepa sig vid omstarter och sådant. är på 36% nu efter 20 timmar.
Skrivcashen som du nämde var redan påslagen.
Det vore bra om man kunde be allt använda den hårdvara jag har. Som det är nu har jag en I/O på typ 0kb/s och processorn arbetar ingenting.

Av sirlen

Recync raid tar lång tid

Hej alla.
Jag har nyligen satt upp en Windows server 2008 och köpt till tre 1,5TB diskar. När jag nu har satt upp dessa diskar i en mjukvaru raid och startat Recync så verkar det ta väldigt lång tid. Vid skrivande stund har den kört i 14 timmar och den har kommit till 24%.
Jag använder inte servern alls mer än att övervaka förloppet så jag tar inga resurser. När jag kollar "task manager" så står datorn och "Idlar" bara.
Finns det något sätt jag kan snabba upp detta på? Vad heter själva processen som sköter Recync biten?

Tack på förhand// Jimmy

Av sirlen

Tack så mycket för eran input i detta.
Tanken med min setup är bara att ha en hemma server som ska klara lite mer än ett NAS. Jag kommer aldrig upp i några extrema farter hemma ändå.
Då det nu lutar åt Mjukvaruraid, har ni några tips på ett 4 ports kort?

Av sirlen

Jag tycker det verkar lite luddigt vilka kort som klarar vad. Vad jag förstått så kan ett kort som klarar raid 5 ändå vara bara ett SATA kort och igentligen inget RAID kort vilket gör att det blir mjukvaruraid i alla fall.
Blev bara svårare att hitta i denna djungel

Av sirlen

RAID 5 kort

Hej alla.
Jag funderar på att bygga mig en liten hemma server bestående av lite äldre prylar. jag kommer använda mig av tre stycken 1,5TB hdd och tänkte köra dom i RAID 5 med hjälp av ett kontrollerkort.
Min fråga är om ni har några bra köpråd av just kontrollerkort för detta ändamål. Har sett priser mellan 1200kr - > 5000kr men jag skulle gärna inte kliva över 2000kr för ett kort.
Det är redundansen som är det viktiga i denna setup men kan man få hastighet för samma pris så tackar inte jag nej

tack på förhand// Jimmy