Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen
Skrivet av nafs:

Det enda andra miniITX FM2-kortet på svenska marknaden är ju ASRock FM2A75M-ITX. MEn googlar man lite på det så ser man att det finns en del som har haft problem med det.

Zotac har Zotac A75-ITX WiFi B-series, men det finns ju inte att köpa...

Såg det jag med om man kollade på prisjakt. I den Zotac länken så såg jag bara ett kort med FM1 socket å det känns lite fel att köpa gammal hårdvara.

Av sirlen

Tack alla för svar. Det låter som att 5800k får bli kandidat i mitt system då men var lite tråkigt att MSI kortet inte hade några inställningsmöjligheter. Det hade nämligen allt annat lull lull såsom Bloutooth och wlan. Är det någon som kan tipsa om ett annat?

Av sirlen

AMD 5800k eller 5700?

Hej alla.
Jag funderar på att köpa lite nya prylar till min HTPC som är ett större ANTC chassi likt denna och tanken var att köpa till ett MSI M-ITX moderkort. Frågan är sedan om det är dumt att köpa ett 5800k då den har ett TPD värde på 100w medans 5700 endast har 65w. Datorn kommer stå i en TV bänk med inte alltför mycket luftflöde så jag vill inte att fläktarna ska spinna upp så förbaskat. Det som sedan datorn ska användas till är film och enklare spel såsom Dirt på low/med inställningar. Om man senare hittar många bra spel som är soffvänliga var även tanken att kanske köpa till ett grafikkort men det blir en senare fråga.

Av sirlen

Har inte läst igenom alla 23 sidor i denna tråd men jag är besviken på min Nexus 7 32GB. Touchen är helt kass ibland. Vid senaste uppdateringen till 4.2.1 så blev det ännu sämre och för att ens kunna köra vidare ibland tvingas jag stänga av skärmen och starta den igen för att den ska "nollställa" sig. Vet inte om fler av er har detta fenomen men irriterande som fan är det iaf.

Av sirlen

SSD som cache?

Hej. Jag sitter och funderar på en billig men snabb raid konfiguration för hemmabruk och har kommit på tanken att använda en SSD som cache mellan.
Min tanke var att ha en mjukvaru raid 5:a men att all läsning och skrivning först går via en SSD för att snabba upp processen. Jag har fler och fler enheter som hela tiden vill läsa och skriva till min hemma server men jag upplever det som segt, helst vid skrivning.
Är detta något som ens finns och är det isåfall någon som har en bra guide på hur man går tillväga?

Tack på förhand // J

Av sirlen
Skrivet av Qrush:

Hmm låter onekligen för bra för att vara sant. Presterar mycket sämre med min rig oftast 25-30 FPS i städer och ända ner till 20 FPS när det är world event. CPUn ligger runt 60-80% medans GPUn puttrar i 50-65%

Om du har datorn i din sign så låter det som din CPU flaskar. mitt graffe ligger i 100% load förutom i WvW och i städerna. Ska själv testa klocka min CPU för att få ut lite extra i just de områdena.

Av sirlen

Det kommer inte hjälpa mycket att byta grafikkort nu i början. Spelet är just nu mer CPU krävande så jag skulle rekomendera att uppgradera där istället alternativt klocka.
med mitt upplåsta 6950 ligger jag på 60+ fps överallt utom i WvW där det kan sänkas ner mot 25 i värsta fall. (kör 1920*1200 och High på allt)

Av sirlen

Jo jag har sett dem. Dock står min dator 10 meter från mig och har endast skärmsladd och USB framdraget till där jag sitter.

Av sirlen

USB headset köpråd. Ej slutna

Jag är på jakt efter ett nytt USB headset men jag vill att de inte ska vara slutna. Helst hade jag viljat ha Koss porta pro med mic men detta verkar inte finnas. Är det någon som har idéer på vad man kan köpa istället?

Av sirlen

Ok. verkar som att det kan vara värt att prova. Bör nog skaffa mig Liquid Pro eller Ultra först bara så man bara behöver göra detta en gång.

Av sirlen

Någon som testat ta bort heat spreader på ivy bridge?

Hej.
Jag har införskaffat en i5 3570k och tänkte börja överklocka. Dock inser jag att jag ganska snart kommer att få problem med värmen.
Jag hittade denna video och började fundera om detta är något man kan ge sig på. http://www.youtube.com/watch?v=XXs0I5kuoX4&feature=plcp . Är det någon som har testat detta och kan visa lite resultat?

Av sirlen

Tack för svar.
Jo jag funderar lite på luft just för att de borde vara mindre risk att skiten pajjar efter typ ett år. Har testat traditionella vattenkylning och där lyckats med att få in skit i systemet. Var inge skoj.

Av sirlen

Val av kylartyp

Hej.
Jag sitter och planerar ett datorbygge så fort ivy bridge släpps och har kommit till kylarfrågan.
Vad är igentligen bäst om man ska gämföra de slutna vattenkylnings kit som blir allt mer populär eller en monstruös luftkylare ala 1+kg
Taksam för förslag samt vad man ska tänka på. Självklart kommer det bli en del klockning framöver på prollen.

Av sirlen

Tack för svar. Jo jag har siktet inställt på jugge jag med men då de har fått tank stämpeln undrar jag om de någonsin kommer få den skada man kan behöva i en pvp runda.
Tror mitt främsta skäl till att vilja gå jugge är att de är så jäkla bad ass

Av sirlen

juggernaut eller marauder PvP

Hej.
Jag börjar sakta men säkert närma mig 50 med min Merc BH som jag gillar extremt mycket. Nu har jag börjat snegla på en alt och vill då göra en Sith warrior men jag kan inte bestämma mig om jag ska köra jugge eller mara. Jag har mest fokus på PvP.
Vad tycker ni talar för den ena eller den andra gällande PvP?

Av sirlen

Det verkar vara lite lotto med hur bra det flyter.
Jag själv sitter på datorn i sign + SSD och i open world ligger jag på 110+ fps men några få drops. I fleet och WS runt 20-30 fps.
En polare till mig har en i7 2600k samt ett GTX580 och han kliver inte under 60 fps någonstans.
När jag kollar GPU-z så ligger min GPU på max 60% load men mest mellan 30-50% load. Jag bad han kolla sin GPU-z och hans låg konstant över 90% load!?!?!?!
Jag fattar inte vart själva stoppet är. Visst, min prolle är kass och behöver bytas men den ligger aldrig över 60% load den heller. I BF3 så används iaf resurserna då min gpu ligger på 99% samt prolle på +85%

Av sirlen
Skrivet av redruM:

Hehe, en viss anledning till att du inte i din första post nämnde att det rörde sig om ett fullmoddat/upplåst kort?

...om detta är fallet är det inte exceptionellt märkligt.

Var kanske lite otydlig om detta men skrev att det gällde datorn i sign vilket visar upplåsta shaders

Av sirlen
Skrivet av Yeah_Right:

Patch notes 1.1

"Corrected an issue with older ATI cards that could cause the game to render as a black screen."

Kan du definera "older"? Motsvarigheten till mitt 6950 har inte ens släppts ännu

Av sirlen

Ok. får testa det när jag kommer hem. Tack för svar

Av sirlen
Skrivet av Trudgelmer:

Har upplevt samma felmeddelande som du, men inte bara i swtor utan random. Nedgraderade till äldre grafikdriver och problemet försvann. Googla "display driver stopped responding and has recovered" så ser du att du är långt i från ensam om detta.

Ok. Det låter som det finns hopp då.
Vore tråkigt om det är kortet då jag äntligen fick tag på ett 6950 det gick att låsa upp