Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen
Skrivet av pg_ice:

installerade Start8 och du har rätt
nu ser det ut som vilket Win7 som helst.

snabbt redan på en mekanisk disk bådar gott.

går det att fixa aero temat till win8?
det är det enda som skiljer win7 och 8 nu i utseende

edit:
tydligen
http://www.youtube.com/watch?v=R2cEI3u6a_g

Då win8.1 har en start knapp. Fungerar då Start8 och helt ersätter den startknappen som följer med 8.1?

Av sirlen

Hjälper detta till att avlasta CPU'n?
Jag kör på low inställningar och struttar runt i 50fps men lider av sjuka drops ner mot 5-10fps när cpu'n slår i taket. Man ser då tydligt i gpu-z att gpu utnyttjandet går ner med.
Kör med en i5 3570k i 4.4Ghz

Av sirlen
Skrivet av GoldMasterGollum303:

http://videocardz.com/46558/amd-radeon-r9-290x-r9-290-europea...

Om dessa priser stämmer, så är jag inte lika hypad längre. Men däremot, läs det sista han skriver om nyheter från NV!? Undra vad det är?

Om detta stämmer fundera man ju hur AMD tänkt.
De har en ökning runt 70-80EUR mellan varje kort upp till 280X och sen helt plötsligt en ökning på 240EUR?!?!

Av sirlen

Om man läser på gigabytes sida om detta kort står detta:
"Dual Channel DDR3 1866+".
Dock står det inget om biosversion som behövs. Kolla om du redan nu kan dra upp minnena i rätt hastighet och om det inte går. Testa uppdatera bios till senaste och sedan dra upp hastigheten.

Av sirlen
Skrivet av Prixm:

Jag bytte plats på minnena nu. Det står fortfarande "Single" i CPU-Z men Battlefield 4 och WoW fungerar felfritt.

RAM
TOM
RAM
TOM

Har jag nu vid minnesplatserna

Innan hade jag det såhär

TOM
RAM
TOM
RAM

Är båda fel? Nu fungerar det dock, men fortfarande single? Vill ju ha dubbla om det går att få ut ännu mer utav minnena.

På det moderkortet ska det väl vara:
RAM
RAM
TOM
TOM

Av sirlen
Skrivet av lossah:

Hur många GB tar BF4 beta upp? Eller BF3 (antar att det blir ungefär lika mycket, kanske). Överväger att rensa SSDn till imorgon/idag.

Inte kört BF3 alls, eller några BF-spel, men vill börja med något nytt, riktigt bra spel med bra online-möjlighet. Hoppas BF4 blir ett sånt.

Min BF3 tar upp ungefär 35GB och BF4 betan tar runt 5GB

Av sirlen

Det var då ett jäkla hets om priset trots att både webhallen och inet skrivit klart och tydligt att det är ett preliminärt pris. Jag har iaf lagt en bokning och väntar helt enkelt på vad det slutliga priset blir innan jag yttrar mig.

Av sirlen
Skrivet av LandaVaranda:

Min i5 2320 låg i 90-100%, fick jätte dålig FPS. Ändrade en sak i Nvidias kontrolpanel, nu ligger CPUn på 20-30% Och allt flyter bra helt OK.

En sak? Kan du förklara vidare?

Av sirlen

Det vore intressant att få veta vilka dessa återförsäljare är. Jag kommer helt klart lägga en beställning. BF4 betan på mitt 6950 var ingen trevlig upplevelse.

Av sirlen

Jag missade detta om dustin totalt
Är det så att denna server är på väg att utgå med tanke på prisdumpningen? Vill gärna skaffa mig en sådan för att köra Synology Disk manager men om de går att få för en tusing så kan jag vänta en stund tills nästa drive.

Av sirlen

Jag och min 3570K har idag testat CLU mellan core och IHS. Jag blev mäkta imponerad. Min Antec 620 håller den nere på trevliga 61 grader på hetaste kärnan i 4.4 Ghz med en Vcore på 1.216. Har iofs inte hunnit köra prime i 12 timmar men än så länge är den inte varmare

Av sirlen

Varför inte köra med Windows Home Server 2011? Jag kör det själv och det klarar allt jag behöver i dagsläget. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=891139

Av sirlen
Skrivet av Mr.Borka:

http://oceansjsu.com/images/salt_pile.jpg

Källkritik! Kom ihåg att det har sett ut såhär inför varje lansering senaste åren. Varpå i princip inga av ryktena eller de "å så läckta" prestandabladen haft någon som helst substans.

Vilken pajas som helst kan skapa ett Excel-dokument.

Vet inte om jag vill hålla med om ordet "varje". Enligt mig var det långt ifrån optimistiska rykten som kom innan AMD Bulldozer (FX 8150)

Av sirlen

Skönt att det löste sig för dig. Alltid kul när man ser ett positivt resultat i slutet av en felsökningstråd

Av sirlen

Har ni de senaste drivarna på allt? Jag tycker inte ni ska köpa ny hårdvara innan ni får den befintliga att fungera till 100% Ladda ner Slimdrivers eller liknande och skanna datorn för att veta om det saknas drivare för något. Passa även på att ta ner GPU-z för att se om GPU'n verkligen arbetar.

Av sirlen

Vad hade du tänkt ha som tunn klient?
Här visas hur du får igenom gpu till en VM men han sitter å andra sidan på en fet klient så själva vinsten i klippet är inte att han slipper en dator. En "riktig" tunn klient är heller inte särskilt billig att köpa så frågan är vad du tjänar på det. http://www.youtube.com/watch?v=NQZONW09zbo Det finns en länk under videon hur han gjort för att åstadkomma detta.

Av sirlen

Jag tror det är en bra tanke men att köra main datorn med pci-passthrough för att spela spel bör du tänka två gånger. Du kommer kunna spela spel men du får inte ut all potential som ditt grafikkort kan ge. Det sker en del komprimeringar när bilden ska flyttas över lanet.

Av sirlen

Om jag vore du hade jag lagt pengarna på ett vassare kort och sålt ditt nuvarande. I framtiden kan du då välja att köpa till ett lika kort senare för att köra SLI/CF med de. Hur som helst borde det sluta på ungefär samma prislapp såvida du inte tänkt gå på Titan.

Av sirlen

SSD Cache i NAS

Hej.
Jag tänkte kolla om någon här har testat att sätta upp en ssd cache i ett NAS.
Jag är sugen att köpa just Synology DS 412+ och enligt denna länk så står det på punkt 3 i kapitlet om "What's New in DSM 4.3 Beta" att det ska gå. Men inte vad det gör. Tanken var att använda denna NAS till en plattform för Xenserver/vmware och sedan ha annan hårdvara för processorkraft/minne. Kommer cachen fungera både för skrivning och läsning?
Tack på förhand.
//J

Av sirlen

Om TS hade försökt mygla till sig en gratis produkt så verkar det konstigt att han tar upp frågan i ett forum. Han borde i sådana fall ha helt klart för sig hur han tänkt agera i ärendet.