Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen
Skrivet av nillas85:

Vad förväntade du dig få? 0.19 på 12 timmar med dagens svårighetsgrad, är helt ok.

Har du något tips så man kan trimma inställningarna för att få ut maximal prestanda?

Av sirlen

Kan någon kunnig hjälpa mig med val av pool och inställningar i GUIMiner?
Jag kör just nu mot mine.litecoin.com och kör mitt 290x med intesity 18 och enligt minern får jag ut ca 630khash/s och detta har gett mig 0.19 LTC på 12 timmar. Hashraten på mine.litecoin sidan hoppar upp och ner och verkar inte alls gå att lita på.

Av sirlen

Är det någon som har ett 290X och kan skicka en printscreen på inställningarna i GUIMiner? Är totalt noob på detta men ville testa iaf.

Av sirlen
Skrivet av kangas12:

jah mitt nätt agg e ju bara 4 månader gammalt . men de blir väll köpa nytt då . aa exak bårda korten funkar ju var för sig .

Vad är det för certifiering på agget? 80+ nånting?
Om det har en certifiering kan du testa att skapa en reklamation då du har kvar garantin. Jag kan inte tänka mig att ett 850w nätagg av bra kvalité inte skulle klara av två stycken 290 som är oklockade. Jag kör min rigg i sign och med en klock på 1150 på GPU'n. Detta på ett flera år gammalt 550w agg.

Av sirlen
Skrivet av Gilgamesh:

de bara köra den i 100% när du spelar den låter ändå inget.. förresten, kör du fläktarna direkt på grafikkortet eller med Molex kontakten (7v/12v)? samt får du inget konstigt oljud när du kör fläkten i tex 50%, jag måste köra den i 100% för att inte få någon form av coil whine.

Jag kör med fläktarna direkt i kortet. Jag tänkte aldrig på att lyssna efter coilwhine då jag har min dator i en skrubb bredvid rummet jag sitter i så det är alltid tyst hos mig

Av sirlen

Får han bild vid P.O.S.T och inne i BIOS?

Av sirlen

Fick äntligen hem mitt Accelero extreme III igår och efter montering på mitt 290X så kan jag bara säja wow. Vilken skillnad. Efter typ en timmes spelande av BF4 så låg tempsen på 53 grader med 50% fan speed. Dock glömde jag bort att titta på vrm temps under load. Kör än så länga i stock hastighet men tänkte testa klocka lite ikväll.

Av sirlen

Det verkar som att den nya CCC som följde med inte har med overdrive?

Av sirlen
Skrivet av Ratatosk:

Vad sägs om detta, att modifiera originalkylare är något jag också är inne på, men jag tänker vänta ett tag, garantin lär ryka.
http://semiaccurate.com/2013/11/11/diy-amd-radeon-r9-290x-hea...

Om du kör på med det istället för att byta kylare så passa på att byta kylpasta. Det gav tydligen bra resultat.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290x-thermal-pa...

Av sirlen
Skrivet av Flopper:

ny drivrutin på G för svart skärm vid belastning.

Kan du utveckla detta? Källa?

Edit: Hittade en tråd som gav lite mer kött på benen.

Citat:

Hello everyone,

Our Customer Support and Driver Teams have been aware of this problem and been working on it; they collected lots of feedback from our Support Forums, which has been very helpful.

I'd also like to thank those of you who have reached out to me directly via PM (i.e. weldon855) to provide more details about the issue.

We are going to release a new driver tomorrow which will fix the black screen problem you've been experiencing.

Thank you very much for your patience

Av sirlen

Är det någon som fått ett uttalande från AMD angående detta? Jag hittar massor av forumtrådar men ingen som vet om det är hårdvarurelaterat eller om det kan fixas med nya drivare. Fixarna som ni skrivit om där man ska sänka minnesklocken och höja volten lite är ju bra brandsläckare men någon fix tycker jag inte att det är då jag har köpt en produkt jag vill ska fungera out of the box.

Av sirlen
Skrivet av lorgix:

Enligt SWECs test så bör inte 1GB VRAM räcka till medium i alla lägen. Ett 6870 bör heller inte räcka till stadiga 60fps på medium.
Vad händer om du testar low?

Nu ska vi väl inte blanda ihop grafikminne med arbetsminne

Av sirlen
Skrivet av XaNoR:

Men om du går in i Overdrive och höjer volten med t.ex. +20 så händer det alltså ingenting om man inte har ASUS BIOS på kortet?

Nu får andra rätta mig om jag har fel.
Att höja Power limit settings i CCC overdrive kommer bara tillåta kortet att dra mer ström men inte att höja själva volten.

Citat:

This "power" control option, doesn't tweak the voltage. It just increases the limit of power from the PSU that the GPU can accept. Which means if the card needs to draw more power for a demanding game, it will be possible to do so if you increase the power limit from this setting. This is totally independent from voltage tweak/ overclocking. It helps your gpu perform better though. If you increase the memory and clock frequencies too you can achieve a good overclocking with default voltages.

I ASUS gpu tweak har du valet att höja volten.
I bilden nedan är det ett 7790 men principen är densamma.

http://www.asus.com/websites/global/products/skSEiDAev4IJr8Wm/77...

Kolla denna guide hur man flashar bios till ASUS. http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18552408

Skrivet av XaNoR:

En fråga till:

Kör alla ni som har problem med HDMI? Jag kör med DVI-D. Bara en tanke. Polaren kör HDMI oxå men ska köpa en DVI-D-kabel idag och prova med.

Jag kör med DVI och fick felet. Har sett fler som testat både HDMI och DVI men fått samma fel.

Av sirlen
Skrivet av XaNoR:

En polare fick sitt ASUS igår och han har exakt samma problem. Provat både Quiet- och Übermode. Men med tanke på hur många det är som har liknande problem så skulle jag bli väldigt förvånad om det är fel på korten. Det bör vara drivrutiner... Kanske skulle pumpa in MSI Afterburner på hans och skruva upp maxtaket på volten så det får mer "kräm"

Osäker om afterburner är uppdaterat än för 290 korten. Ta ner ASUS GPU TWEAK så kan du höja volten där.
För er som inte har ASUS så ske det tydligen gå att flasha med ett ASUS bios så man kan höja volten.

Av sirlen

Det verkar vara en ny drivare på g. Vet inte om den kan fixa detta problem men det kan vara värt ett test iaf.
http://www.guru3d.com/news_story/amd_catalyst_13_11_unofficia...

Av sirlen
Skrivet av 2good4you:

Tror det kan relateras till en bugg i drivrutinen då fler råkat ut för detta. Testat med senaste 13.11 beta 9.2? Ett tips är att låta bli att klocka minnena då jag inte sett att det påverkar ens 1% och ibland tom sämre resultat, då testade jag med 3DMark 11 och 100% fläkt. Tror AMD la minnesfrekvensen på 5Ghz av den anledningen att det inte behövs mer.

Jag tror jag ligger kvar på 13.11 beta 7 drivarna så det kan mycket väl vara det som spökar.
När det gäller klockning tyckte jag att jag fick en jämnare fps och en högre lägsta fps i BF4 med minnena i 5600Mhz. Dock kan det mycket väl vara en placebo effekt.

Av sirlen
Skrivet av bjozac:

Sitter nu med mitt Sapphire R9 290 (non-x)
Kör det med ASUS bios stabilt på stock kylare (väntar på vattenprytlar)
1200/1350 med fullt ös på strömmen, detta på en godtyckligt 550w PSU (väntar även på nya saker där med)

Får se hur BF4 snurrar, men kompletterar troligen med ett till när nästa våg av kort kommer in.

(Fick seriösa problem med svartskärmar när jag körde stock bios utan volt unlock, http://www.overclock.net/t/1436497/official-amd-r9-290x-290-o...)

Fick inte Elpida utan Henix minnen (elpida verkar svårare att överklocka mellan 5-6gHz enligt tråden ovan)

Jag sitter på ett ASUS 290X och tyvärr är det med Elpdia minnen. Jag har problem med just detta black screen fenomen och det kommer främst i BF4 single player. Jag körde en klock på minnen när jag först fick problemet men även när jag gick tillbaka till stock så får jag black screen.
Räcker det att höja volten till minnena via GPU Tweak eller ska man försöka få till en RMA då det inte ens fungerar i stock?

Av sirlen

Detta gillas starkt. Blir helt klart att bygga en HTPC med denna. Undrar om de bygger vidare på dual graphics. Isåfall borde man få trevlig prestanda tillsammans med ett 7790.

Av sirlen

Jag hade exakt samma fel på min dator och det visade sig vara att jag inte tryckt ner minnesmodulerna riktigt.

Av sirlen

Testade lite igår och det är fortfarande luddigt. Om jag kör en runda och sedan kollar gpu-z så ser det ut som den legat stadigt på 95%+ hela tiden. CPU ligger på runt 60% load. Om jag däremot sitter och alt, tabbar samt försöker med olika inställningar under spelets gång så kommer gpu loaden gå ner och sedan stanna nere. Om man sedan startar om spelet och inte rör något så är loaden mycket bättre. Hur som helst så har jag lyckats få till runt 90 fps i genomsnitt bara genom att sänka MSAA till x2 och sänka AA POST. Jag tror jag lägger ner ytterligare felsökning på detta tills AMD kommer med en bättre drivare alternativt att DICE patchar något.