Inlägg

Inlägg som SimpanDirr har skrivit i forumet
Av SimpanDirr

Resa till Japan

Hej!

Jag behöver rensa tankarna och har tänkt resa bort någon vecka i Mars. Tänker om någon här har erfarenhet av att resa till Japan och bo på såna där "kapsel hotell" eller liknande billiga alternativ.

Något speciellt att tänka på och vill resa så billigt som möjligt, kommer åka själv.

Vad kostar en vecka i Tokyo om man bortser från shopping och avgifter till diverse sevärdheter?

Av SimpanDirr

Thinkpad L460 fläktar.

Hej

Kom över en äldre Thinkpad L460 för 500kr, fungerar kanon och ÄLSKAR tangentbordet och 13 timmar batteritid.

Som vanligt med Windows-datorer är fläktkurvan knäpp (enligt mig), har bytt kylpasta och datorn håller sig riktigt sval. Men fläkten går på redan vid 40c och rampar upp rejält vid 55c.

Har använt Notebookfancontrol på laptops förut men hittar ingen profil till denna dator. Jag skulle vilja ställa in att den är helt av till typ 60c, rampar upp till 20-30% efter det och vid 88c ska den gå på 100%.

63grader på CPUN efter en timme youtube med en tandpetare i fläkten.. Så finns det något program att styra fläkten med?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av SimpanDirr

39 000kr/mån innan skatt, betald övertid och tjänstetelefon. 5,5 veckor semester.
6mån erfarenhet då jag provat på arbetsledning under året. Blir 27 år nästa år.

Av SimpanDirr

Någon mer här som vill ha en till Docka men inte vill betala 900kr? Finns det något alternativ i sverige?

Gör inget om det är en kabel som hänger bara jag får ström in och HDMI ut.

Av SimpanDirr
Skrivet av mrqaffe:

Det går antagligen att styra det med en master/slave grendosa, när tvn startas så aktiveras slavuttagen och när tvn stängs av så stängs även slavarna av.
https://cdon.se/hemelektronik/brennenstuhl-master-slave-p3401...

Köp detta.

Pilla inte med 230 i en låda om du inte är elektriker.

Av SimpanDirr

En robot eller något snor min Spotify hela tiden.

Hej!

Har haft sen igår problem med att någon eller något lyssnar på mitt Spotifyaccount. När jag startar programmet i datorn eller appen så frågar Spotify om jag vill fortsätta lyssna via Web player Chrome. Pausar jag den låten (oftast någon 30sek pianolåt) så tar det cirka 2sekunder så startas det igen.

Om jag väljer att lyssna via min enhet går det en stund sen ändras det till någon konstig spellista och spelas via Web playern igen.

Har provat att logga ut från alla enheter via mina sidor i Spotify och bytt lösenord. När jag loggade in med nya lösen ordet på min dator, min telefon och tjejens telefon tog det cirka 5sekunder och nu spelas Low City av Maxim Lydian någonstans...

Vad gör man mer än skriva till Spotify?

Av SimpanDirr
Skrivet av Inte_en_p-12a:

Har ett GTX 670 över hemma efter ett datorbygge, borde jag spara den och bygga en dator med den eller sälja den för några hundralappar?

Ja du behöver du några hundra eller en till dator?

Av SimpanDirr

iPad alternativ

Hej!

Har tänkt köpa mig en surfplatta igen. Använder sambons iPad Pro 9,7tum för mycket tydligen.

Senaste jag hade själv var en iPad 4 innan Air. och innan det någon av samsungs värstingar. Är det fortfarande Apple som gäller angående surfplattor? Minns när jag gick över då att jag kastade Samsungen i sjön.

Kör Windows 90% och Android på luren men ska väl gå synka lite bröt mellan enheterna via Googlekonto antar jag.

Min fråga är egentligen, finns det någon motsvarighet till en iPad som kostar lika eller mindre (3700kr)?

Av SimpanDirr
Skrivet av bardbard:

Jobbigt läge!
Elen är ju en "baggis" att få fixat(d.v.s förmodligen inga astronomiska summor att anlita elektriker med ROT) men med tanke på att badrummet ser ut att vara gjort av amatörer så skulle jag vara jäkligt nervös för våtskiktet. Är det slarvigt gjort kan det bli jäkligt dålig stämning......
Vet inte riktigt hur man kan kolla det förutom att ta bort foder och se om det ligger en duk där. Då vet man ju att det finns ett skikt iaf men man har ju ingen aning om hur det ser ut ändå, speciellt vid brunnen och rörgenomföringar.
Kan ju även vara så att de byggt på en gammal plastmatta.
Första steget är nog att ta reda på vem som har gjort arbetet, om det inte är en firma så borde "amatören" ha dokumenterat arbetet väl. Om inte det är gjort har denne slarvat och du får leva i ovisshet tills du river upp golvet.....
Har du tur så går allt bra, har du otur så får du fuktskador i golvet och våningen under får fina mögelfläckar i taket....

This.

Kolla för fasen att våtskikt m.m är vettigt gjort, en bekant köpte en lägenhet som det var väldigt felgjort och han fick betala för renovering själv. Men det räckte inte där han fick även betala för grannen under då det läckt neråt.

En halv mille senare var inte hans "billiga superköp" så billigt längre.

Elen löser en elektriker på två dagar. Sen tror jag inte mäklaren åker dit på detta du som köpare ska ha koll på vissa grejer.

Av SimpanDirr

520kr i snitt per spelare är ju inget. Har lätt lagt över 30k på bara wow och CS...

Av SimpanDirr
Skrivet av arowe17:

Jag har pratat med både min bank (Swedbank) samt den potentiella köparens bank (Handelsbanken) och båda bekräftar att en banköverföring ej går att "ångra" eller "ta tillbaka" om man väljer att pengarna skall föras över på direkten (jag kommer dock inte att se pengarna på mitt konto på direkten, utan det kan ta en dag eller två). Om man däremot väljer att överföringen skall ske ett datum i framtiden så är det möjligt att avbryta en inlagd överföring.

Så bankenerna rekommenderar i följande ordning:
1. Swish (med utökad beloppsgräns)
2. Banköverföring (på direkten)
3. Postväxel som man gemensamt löser in på banken

När jag hade Nordea eller SEB så kunde man bara välja överföring dagen efter till annan bank som tidigast, då gick det gå in innan tolvslaget och ta bort överföringen utan problem.

Märkte det när jag skulle kolla om pengarna dragits när jag köpte en bil på en Måndag eftermiddag, på måndag sent kväll kunde jag avbryta överföringen och blåsa honom om jag velat.

Av SimpanDirr

Även om dimmern står på 100% så kanske den inte släpper igenom 100% om du förstår. En sprillans ny dimmer av bra kvalitet kan fungera men annars rekommenderar jag att ta bort den.

Av SimpanDirr

Blir fuskanklagad hela tiden i några spel jag lirar regelbundet, så oftast är det de som jag spelar emot som bara är dåliga själva och har aggressionsproblem. Var riktigt längesedan jag mötte någon som jag ärligt kan säga att jag är 100 på att denne fuskade.

Av SimpanDirr
Skrivet av anon159643:

Väldigt många mobiler inom Android är dock billig skit, men vi vet om det. Ta bara en sådan sak som bristande uppdateringar och vi använder en mobiltelefon som rent säkerhetsmässigt är idiotisk. Sedan säger vissa att de enbart har bankid, Swish, kvirra, känsliga mail med lösenord till det ena och andra på mobilen och det inte är så farligt om det kommer i orätta händer..

Min 5-6000kr mobil känns inte premium det minsta, det känns direkt att det är något billigt. Inte minst när jag sitter på ett tåg och får solen på displayen. Men samtidigt så är det ett medvetet val jag gör, på samma sätt som när jag bokar ett hotellrum för 1000kr/natten så vet jag om att det inte precis är presidentsviten jag fick.

Varför motorcykel och inte ett kollektivtrafikkort?

Begagnade telefoner är bristfälliga på flera sätt, dels är de sletna ej pålitliga och sedan vet man ej vad för skit som kan finnas inne på dem.

Jag har Kollektivtrafikkort, Motorcykel och två bilar

Min Iphone jag sålde hade ett litet märke på baksidan var annars felfri, sen kan den såklart paja. Men jag menade vad den hade kostat mig. Att ha en premiumlur som jag använder så pass mycket för knappt 1000kr/år är inte dyrt för någon.

Av SimpanDirr
Skrivet av Hagge:

Sen är ju alla dessa "abonnemang" anledningarna till att majoriteten köper sånt.
Iphone X kostar idag ca 10.000
Du betalar ca 600 i månaden.
Ingen köper en "smartphone" idag utan ett abonnemang för att surfa o så. Gör man det är man helt ute o cyklar.
Så låt oss säga bara för att 15gb surf och fria samtal o hela köret.
Om abonnemanget kostar 250 säger vi, så betalar du 350 för telefonen i 24mån.
Klart så betalar du ca 8400 för telefonen efter 2 år. Räntefritt o allt.
Självklart är det fortfarande en dyr affär. Men Ni kan inte räkna med att det totala beloppet. Abonnemang har man oavsett, i alla fall majoriteten av människor idag.

This^

Man får även räkna med andrahandsvärdet på iPhones, fick jobbtelefon i Januari så räknade vad min 6s kostat mig under de två år jag hade den. 398kr/månad gav jag hos tre för den med abb. Liknande abonnemang kostade runt 199kr utan luren så:

398-199= 199kr x 24 = 4776kr för telefonen. Sålde den två år gammal på blocket för 2800kr i Januari.

Så min iPhone 6s som var väldigt premium när jag fick den kostade mig 1976kr över två år och jag använde den grovt till allt varje dag. Notera att det var ett studentabonnemang men blir så trött på folk som klagar på svindyra iPhones/telefoner överlag.

Av SimpanDirr

Höll alltid på och skaffade den nyaste luren förr, men tröttnat på det nu och köper leksaker till Motorcykeln istället.

Att jag har en "dyr när den kom ut" Galaxy S9 idag är bara för jag numera har telefon+abb gratis via jobb och får välja ny när det behövs. Skulle jag gå iväg privat skulle jag skaffa abonnemang hos typ Hallon och köpa en beg iPhone 7 på blocket.

Av SimpanDirr
Skrivet av Elektron:

Hur går det för dig? Har det löst sig? Jag lider också av trötta ögonen av datorskärmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Gör syntest! Jag har perfekt syn och lider inte av ögonproblem i dagliga livet. Men efter någon timme vid datorskärmen får jag lite spänning/ont i ögonen ibland.

Visade sig att jag har en minimal dold brytning eller liknande som jag enbart störs av vid datorn. Så fick ett par glasögon att ha bara vid datorn och alla problem borta.

Av SimpanDirr

Alla gaminglaptops låter mycket. Köp en 15 tum så du kan använda den portabelt också sen har du en 24tum 144hz skärm att koppla in den i. Tycker 17tum blir för litet det också.

Av SimpanDirr
Skrivet av henkrik92:

Skulle nog reklamera det, ring iaf hp och se vad de säger.. Ibland kan det ta lång tid för fläkten att gå ner, på min laptop kan det ta drygt 30min.

Det verkar löst sig nu, flashade om Bios igen, tog bort alla intel drivrutiner och installerade om. Problemet kvarstår om jag har på i Bios att fläktarna får gå passivt.

Men nu rullar de på med cirka 300rpm var så behövs inte köra passivt ändå. Datorn vart även tystare under load nu med några grader högre cpu bara.

Så kortfattat är det passiva fläktläget i Bios trasigt.

Av SimpanDirr
Skrivet av jorgen69:

Har du kört in thermal drivisen?

Klientdrivrutin för Intel Dynamic Platform och Thermal Framework (Windows 10 v1803)

Paketet innehåller drivrutinen som aktiverar den inbyggda programvaran för Intel Dynamic Platform och Thermal Framework. Intel Dynamic Platform och Thermal Framework tillhandahåller information om systemtemperatur och strömförbrukning så att systemets värmeskydd fungerar som det ska. Paketet tillhandahålls för de bärbara modeller som stöds och som har ett operativsystem som stöds.

Kan vara den?

Är inte vid datorn just nu så får kolla senare, men jag har laddat ner precis alla drivrutiner som fanns på support/download sidan till min specifika dator. Skippade något program bara som coolsense.