Inlägg

Inlägg som SimpanDirr har skrivit i forumet
Av SimpanDirr
Skrivet av mrqaffe:

Så du tycker tofflor är mer ungdomligt, tofflor är för 70+

Tvärtom enligt min erfarenhet, gamla lärare och far min kör sandaler(helst svarta med vita strumpor)

Av SimpanDirr
Skrivet av mrqaffe:

Provat en "sportsandal" ? De är luftiga och sitter också fast på foten så de är bekväma att gå i, nått av denna typ
https://thumbs.dreamstime.com/b/sportsandal-39392582.jpg

Inga sandaler helst, kanske när jag blir över 45 :D. Kan sträcka mig till såna tofflor jag länkat, men verkar finnas så många olika.

Skrivet av Chimo:

Den modellen du länkade får mig att tänka på Birkenstock, de gör schyssta sandaler/inneskor. Sök på prisjakt!

Ok ska kolla upp har även hittat ett märke som heter Jobi som ska vara bra enligt omdömen. Förutom läder som spricker snabbt.

Av SimpanDirr
Skrivet av qquality:

Akademiska ämnen?

Akademiska ämnen och arbetsliv står det faktiskt.

Av SimpanDirr

Arbetstofflor på kontor

Hej!

Har nu efter många års knegande på "golvet" blivit tjänsteman. Det jag söker är bra arbetstofflor så jag slipper gå med varma boots när jag väl är inne på kontoret.

Tänkte att någon här inne säkert arbetar på kontor och har sjyssta "pissetofflor".

Typ av denna modell:

https://www.shoemed.se/bilder/artiklar/zoom/551251-01_1.jpg

Av SimpanDirr

Även om ISP:en legat med damen min hade jag aldrig kunnat gå från fiber igen.

Av SimpanDirr
Skrivet av Drickz:

Du kan använda samma licens som tidigare.

Beror på, detta kunde inte jag men köpte en licens på aliexpress för 100kr.

Av SimpanDirr

Sony MDR xb950b1 "Extra Bass"

Fantastiskt mycket ljud för pengarna, framförallt då jag inte provat en enda lur innan dessa som ger mig den basnivå jag söker. Fick dom för 799kr men hade lätt betalt 2k+.

Batteritiden är väldigt bra med, har åkt buss över 2 timmar, gått någon mil, sett en film och gymmat 3 gånger och damen i luren säger "batterylevel high".

Av SimpanDirr
Skrivet av frong:

Jag skulle lagt lite extra kronor på PSU om du vill uppgradera delar allteftersom. Jag har uppgraderat min dator allt eftersom jag köpte den och nu skulle jag vilja köra 970 i SLI men då kommer jag behöva ett nytt nätagg, t.ex.

Samtidigt om man nu kör sli om typ 4-5år så tycker att man ska köpa nytt nätagg ändå.

Av SimpanDirr
Skrivet av pike2k:

Det damp ner ett brev i lådan idag från BBB.

De kommer att ta bort min nuvarande hastighet (100/10) och ersätta den med 100/100. Samtidigt får jag betala det fulla priset för 100/100.

Låt oss backa bandet. Huset jag bor i installerade Tele2 "fiber" i för ett antal år sedan. Då knöts ett avtal med Tele2 för 100/10 och ett OK pris på 199kr/månad. Det är alltså detta erbjudandet som BBB nu vill göra sig av med. (Som bekant så köpte BBB Tele2's bredband för ett par år sedan). Det är inget stadsnät utan nätverket i huset är fortfarande bundet ett par år till.

Fråga, får de verkligen lov att göra på detta viset?
Här är mer info: http://www.bredbandsbolaget.se/ny-hastighet.html

Mvh Staffan

Höjer ni priset under min bindningstid?
Nej, det gör vi inte. Ditt avtalade pris hos oss gäller tills bindningstiden har gått ut, och först därefter får du nytt pris.

Inget konstigt alltså, bara avsluta och skaffa en annan leverantör om du är missnöjd.

Skrivet av Turbonisse:

@pike2k: Om det är bundet? Så borde det ju vara just det, "bundet"! Det förändras ju inte av att företaget blivit uppköpt. Finns det ett kontrakt? Borde den gälla, speciellt bindningstiden ut.

Läs ovan jag tycker dom gör rätt för sig.

Av SimpanDirr

Ser fram emot att gå från elektriker till tjänsteman, aldrig arbetat i annat än blåkläder innan. Nu är jag bara 25 men ändå

Teknikmässigt ser jag fram emot billigare 1440p 144hz skärmar. Motormässigt ska jag äntligen ta mitt MC-kort så jag slipper bli nödig varje gång jag ser en V70 eller liknande med tonade rutor.

Av SimpanDirr
Skrivet av Six:

Räkna alltid med dubbel hyra om du inte i förväg kommit överens med din hyresvärd.
Komma och säga att man vill slippa betala 2-3 månadshyror för att man ska flytta denna månad brukar inte direkt vara uppskattat.

Här i Örebro brukar de flesta hyresvärdar bli glada då dom alltid har någon bekant som behöver lägenhet eller har tusentals personer i kö.

Av SimpanDirr

Hade samma dilemma när jag flyttade sist, sa till hyresvärden att jag flyttar tidigare så dom får gärna hitta en ny hyresgäst tidigare än 3mån.

Dom hittade en efter tre dagar så slapp två st dubbla hyror

Av SimpanDirr
Skrivet av mmarks:

@SimpanDirr: Här är ett skript som jag kör på jobbdatorn:

^!NumpadAdd::
SendInput, mode con: cols=200{Enter}

den första raden är vad jag trycker in:
^ = Ctrl
! = Alt
NumpadAdd = + på numpad-delen av tangentbordet
:: = "slut på kommando"

den andra raden är vad skriptet gör, det skickar in texten "mode con: cols=200" och sedan ett tryck på "enter-knappen" som om jag skrev det själv med tangentbordet

det här är en helt vanlig textfil med filändelsen .ahk som jag har lagt i mappen startup, det är det som gör att autohotkey "lyssnar" efter kommandot angivet på första raden

ta en titt på följande länk för att se vad du ska skriva för att få ditt skript att reagera på olika tangenter:
https://autohotkey.com/docs/KeyList.htm

Vill du t ex trycka på Alt+Q för att skicka Alt+F4 tror jag (utan att ha testat det) att ditt skript borde bli följande (har man bara ett kommando kan man skriva allt på en rad):

!q:: Send !{f4}

Hoppas att du kan komma igång med autohotkey nu!

Ok! Ska labba lite tackar för utmärkt info

Av SimpanDirr

Mitt favorit singleplayer spel genom tiderna är fortfarande Theme hospital (finns på gog.com). Ser inte mycket ut för världen men är mig varmt om hjärtat.

Av SimpanDirr

Ändra ALT-F4 på tangentbordet.

Hej!

Jag skulle vilja ändra några "mappningar" på tangentbordet i Windows 10, tycker Apple har så mycket bättre binds för mig. De jag skulle vilja ändra är:

ALT-F4 ska vara ALT - Q
Ctrl-W ska vara Alt-W
Ctrl-T ska vara ALT-W

Googlat lite och laddade ner något som heter Autohotkey men förstår verkligen inte vad jag ska göra i det programmet.

Av SimpanDirr

Som jag skrev tidigare i tråden blev det en PS4 pro, riktigt nöjd med den och man ser klar skillnad på fps och flyt i vissa spel mot kompisens slim. Har bara 1080p tv så märker bara av bättre fps och bättre kvalitet i endel spel pga downsampling.

Av SimpanDirr

Jag hade nog letat upp en begagnad mac mini, eller en Macbook pro med i5a.

Av SimpanDirr

Jag hade kört på en Ryzen, om du ändå ska ett såpass ""svagt"" kort som ett 1060 tror jag inte du märker av dom % mindre enkeltrådad prestanda du får.

Av SimpanDirr

Pulse eller liknande sms tjänst

Hej!

Då jag kommer från Apple och iOS söker jag nu smidigt sätt att ta emot och skicka sms mellan min Androidlur och Windowsdator. Har tittat på ett program som heter Pulse https://messenger.klinkerapps.com/overview/platform-windows.h... .

Frågan är om man litar på liknande appar då jag kör 90% av mina konton med tvåstegsverifiering via just sms.

Av SimpanDirr

Har nu hittat lösningar via denna tråd, undervoltat min cpu med 145mv och använder notebook fan control för att styra fläkten.

Frågan är hur varm ni tycker man ska låta processorn bli? Har nu en fläktkurva som gör att fläkten går på 0% ända till 65grader innan den går igång. Så nu har jag knäpptyst dator, processorn går nästan aldrig över 55 grader med fläkten avstängd vid enkla saker som youtube, skype osv.

Innan gick den på vid 30 grader redan helt galet onödigt enligt mig. Drog igång ett stresstest och den höll sig under 90 grader efter en timme, med ganska låg fläkthastighet. Lite throttling men hellre det än att man sitter med ett jetplan i knät. Märker ingen skillnad alls i prestanda om den kör på 15w eller 25w faktiskt.