Inlägg

Inlägg som SimpanDirr har skrivit i forumet
Av SimpanDirr

Smaken är som baken. Jag själv tycker "vanliga" stolar är fula som stryk, vid min gamingrigg skulle en dxracer se bättre ut än min Kinnarps.

Av SimpanDirr

Har blivit blåst/lurad iaf 5ggr på blocket samt Tradera. Oftast små summor, men en gång handlade det om 9k så då tog jag och några bekanta en roadtrip och bestämt hämtade tillbaka mina pengar. (Fick aldrig Macbooken jag betalt för och han hade ingen heller)

Har lyckats två gånger att bli triangelblåst på Tradera via identitetsstöld.

Av SimpanDirr
Skrivet av Elektron:

Är det 3år man har bilen när man skriver leasingavtal?

Skickades från m.sweclockers.com

Oftast, endel har även 24 månader. Enda nackdelen enligt mig att man är "låst" med den. Går att avlsuta i förtid men det blir ganska dyrt.

Om ni har djur eller tänkt skaffa är det bra att höra med bolaget man leasar ifrån. Kan vara gnälligt när man lämnar in den om det är hår överallt. Alternativt kan man ta en rekond själv.

Scanna som sagt blocket ibland. Innan sommaren var det någon firma som hade små Seat bilar uppe för 995kr/månad inkl försäkring och 1000mil/år. Dum som jag var tog jag inte det och vi köpte en gammal skoda åt tjejen för 15k istället.

Den där jädra skodan som nu AC:n pajat på också har kostat hittils 25k med reparationer nu över sommaren. Det gäller att ha tur när man köper billiga beg bilar, vissa klarar sig galant men jag lyckas alltid få en skitbil som ska lagas hela tiden.

Av SimpanDirr
Skrivet av iBigs:

Min dotter leasar en Toyota Yaris, det kostar henne ca 2.200:- i månaden. I den kostnaden ingår försäkring, vinterdäck, service samt lånebil om bilen är på service eller på reparation. Utöver den kostnaden får hon betala skatten varje år om jag minns rätt. Den ligger på några hundringar eftersom det handlar om en småbil.
Fördelen med denna är att kostnaden är satt så länge du inte kör mer än den överenskomna körsträckan per år. Standard brukar vara 1500 mil per år, men går att sätta både högre och lägre. Det är viktigt att tänka efter före när det gäller detta, då övermil kan bli dyrt när bilen ska lämnas tillbaka efter tre år. Andra saker som man ska tänka på vid leasing är också hur bilen slits. Om du är en person som sliter ordentligt på grejerna så får du räkna med att det kommer kosta en slant vid leasingperiodens slut. Repor, parkeringsskador, slitage utöver det normala typ trasig inredning etc kommer debiteras leasingtagaren.

Min äldsta son köpte en Volvo S60 för 27.000:- och fick direkt lägga ett par tusen på länkarmar fram, men utöver det har bilen varit helt felfri, och innan årets besiktning var han tvungen att köpa nya sommardäck. Årsskatten är 2560:-

Yngsta sonen är en bilintresserad yngling som mer än gärna spenderar veckor spanandes på blocket efter bilfynd, han är ägare till en fin V70, som trots 30000 mil är fräschare än brorsans S60. Den är större och har starkare motor, men han betalade bara 14.000:- för den. Den ska besiktigas nu i Augusti och så vitt vi vet finns det ingen anledning att oroa sig inför detta. Jag tror skatten på den bilen är ungefär som den andra, ca 2500-2700 kanske.

För egen del kör jag Golf från 2011. Eftersom det är en lite nyare bil, så servas bilen på märkesverkstad. Nu senast kostade servicen ca 5000:-, och då byttes alla vätskor och filter, och säkert nåt mer. De äldre volvobilarna som grabbarna har servas av yngste sonen eller på någon lokal mekonomenverkstad, och jag har för mig att de kanske tar ett par tusingar i normal service. Så länge bilen sköts om ordentligt ska den hålla länge, oavsett märke i stort sett.

Skillnaden? Ja, med en leasad bil vet du kostnaden, och slipper överraskningar om något händer. En volvo för 30.000 kan vara helt okej att glida runt i, men kan också kosta en ordentlig slant om nåt pajar.
Ska du köpa en billig volvo så är din första fråga till säljaren att få se serviceboken där datum och miltal för senaste kamremsbytet var, eftersom det är en stor utgift som man inte kommer undan.

Dold text

Slår ett slag för leasing jag med. Leasar idag min BMW 1 serie och innan denna hade jag en Mini Cooper. När jag lämnade tillbaka minin så var den mindre påkörd både bak och fram(fickpakering i stad i tre år), hade dörröppslag på höger framdörr samt några repor ytligt på ett skinnsäte. Fick inte betala en krona när jag lämnade tillbaka den.

Enda jag fick byta var ena dimljuset fram som spruckit, men gjorde det själv för 550kr innan jag lämnade tillbaka bilen.

Ett tips med leasing är att titta på blocket, bilhandlare "rear" ut bilar via leasing ibland. Jag hade min Mini fullutrustad för 1890kr/månad utan vinterdäck. kostade närmare 3000kr hos Mini direkt.

Av SimpanDirr

Att inte ha jobb idag är rent skitsnack. Bara flytta på sig. När jag gick ut gymnasiet fanns inga jobb, men fick lärling gsplats låångt hemifrån.

Hade 12 000 kronor i lön som lärling och det kostade runt 5000kr/månad att pendla. Gjorde det i några månader så jag hade råd att skaffa en lägenhet och flytta.

Finns alltid jobb, ibland måste man flytta bara.

Av SimpanDirr

Jag har i dagsläget både en Samsung S9 och iphone 7. Skulle tagit en iPhone X av firman nu i efterhand istället för S9.

Jag ställer in min telefon som jag vill ha den sen sitter ikonerna där i två år. Håller inte på och pillar längre och då fungerar iOS så bra. Tjejens 6S är nu 4? År och tror den är omstartad manuellt högst 5 gånger och är precis lika snabb idag som när den kom.

Min S9 har vissa dagar svinkass batteritid men oftast inte, appar crashar lite mer eller småhänger sig så man får starta om dom.

Vet inte vad det är men för mig personligen flyter iOS på som smör och Android gör mig småirriterad när pyttegrejer händer/krånglar.

My cents om iOS vs android. Är väl ingen fanboy har haft båda lagen sedan iPhone 3gs och kör Windows på datorn och Apple TV på TV:en.

Av SimpanDirr
Skrivet av Nivity:

Vi är ungefär i samma sits.
Går inte få ner tempen i min lägenhet ens på natten fast med öppna fönster.
Problemet nr2 är att ofta kan jag inte ens ha dom öppna, dom under mig är icke svenskar som alltid har massa folk över, och helgerna har dom fest varje fre, lör.
Dom hänger ut från fönsterna och röker konstant.

Sen skriker dom och tjoar konstant också.

Somnade kl 04 inatt, med stänga fönster och öronproppar, i 31c eftersom jag inte kan ha något fönster öppet.

Ringt störningsjouren på dom 2 gånger, men nu vågar jag inte mer.
Hört dom prata om mig, att dom vill skära mig, "ta hand om den där svennejäveln ovanför" osv (dom pratar svenska mestadels och är inte direkt tysta av sig så man hör allt dom snackar om)

Ta med dig några kompisar och slå sönder alla där inne och kasta ut deras möbler från fönstret. Löst.

Ursäkta våldet men hade exakt likadant och enda lösningen var detta eller flytta som jag tillslut kunde göra. Vakter var ute varje helg men det var en "kommunplacerad" familj som ej går vräka i detta land.

Av SimpanDirr

Hyra: 10 400kr med parkering nybyggnation
Mat: 3500
Bilar: 4000
Bredband: 149
Mobil: hennes 149 jag har firmalur
A-kassa: 120
El: 250
Gym: 200 (mitt betalar jobbet)
Vatten: 230
Spotify + netflix 210
Motorcykeln med garage osv 1700
Csn + idiotlån från dålig affär 3500

Bilsituationen kommer minska till cirka 2500kr/månad efter sommaren då en leasing går ut. Vi sparar cirka 5000kr/månad och spenderar som galningar. Kan tillägga att vi är två stycken i hushållet lägenheten är väl lite onödig men utsikt över hela stan och yta för eventuella barn finns så känns värt det.

Av SimpanDirr

Xbox 360 speltips, frågor om Guitar hero

Hej!

Fick tag på ett Xbox 360 slim 250gb för 100kr igår. Så tänkte höra med er vilka spel ni skulle införskaffat till denna konsol.

Jag ska skaffa: Halo 2, Borderlands och Gta San andreas.

Ska man skaffa Guitar Hero eller Rockband för att lira lite gitarr?

Är bara denna konsol och Nintendo Switch jag spelar på idag. Jag föredrar äventyrsspel som tex Tomb raider och GTA.

Av SimpanDirr
Skrivet av Tiamat:

Skumt det syns för brorsan och han kollade nyss.

Nu fick jag ner det precis, gud vad irriterande att man måste skapa ett helt nytt konto för switchen. Jag måste dessutom skaffa en till mail då jag bara har en...

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr
Skrivet av Tiamat:

Du kan även ändra region till NA på ditt svenska och sen ändra tillbaks till Sverige då spelet är gratis.

Det hittas inte även när jag ändrat region och gjort ett nytt account, så servrarna är nog lite svettiga just nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr
Skrivet av Tiamat:

Det finns på den amerikanska eShopen inte den svenska ännu.
De har lite sever problem så man får logga in och ut igen.

Ok så får vänta då, har bara svenskt konto.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr
Skrivet av Damponmyboard:

Någon som lyckats skapa ett konto på fortnite?

Har du kunnat ladda ner det? Finns inte i E-shopen för mig än..

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr
Skrivet av CeeJaySWE:

Philips HUE är bara lampor jag tror du tänker på ZWave eller liknande.
Har dålig koll på IKEAs lösning

Ja och Zwave har endel uttag som lirar med Hue tydligen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr

Ikea trådfri eller Philips Hue

Hej!

Har tänkt skaffa någon sorts smart belysning i lägenheten. Hur jag tänkt lägga upp det:

-en brytare vid entredörr
-någon extra i köket
-En gammal surfplatta på väggen i hallen.

Vi har väldigt öppen planlösning och det som ska styras är 3-4st E27 lampor och två stycken som går via vägguttag.

Ikea trådfri verkar kunna lösa det jag vill med scener osv, men funderar på hur man styr ett vägguttag i Ikeas serie? För på Hue-sidan finns det små pluggar man stoppar i uttaget och styr vad jag förstått? Har en armatur med 12st små lampor i så är bättre att styra vägguttaget till den lampan än att ruinera sig på 12st Hue spottar.

En annan fråga, kan man använda Ikeas runda knapp i Hue-systemet?

Av SimpanDirr

Kan vara fel på ASC enheten? Att höjdregleringen krånglar på en såpass gamla bil är väl inte orimligt.

Har du alltid kunnat stänga av ljuset? För de flesta bilar jag haft och den jag har nu så är halvlyset på även fast ljudet står på 0 eller av. Tills man slår av bilen.

OFT är det helt galet med alla sensorer i bilar idag, kommer aldrig gå köpa en 10 år gammal bil inom en snar framtid. Min Bmw jag har nu är strax över två år och har en trasig sensor i ett hjul för däcktryck och regnsensorn gnäller om att den är paj ibland även fast den fungerar.. Tur man byter bil var tredje år.

Av SimpanDirr

Hade nog tyvärr levt som en jädra kung och idiot i några år. Sedan antingen dött eller tagit livet av mig när pengarna börja sina.

Av SimpanDirr
Skrivet av selko:

Är skärmen hel och fin?

Den är hel, har mikrorepor som ej går att få med på bild som syns när skärmen är avstängd och vinklas i solljus.

Den är aldrig tappad så det slitage som finns är att den legat i min Jeansficka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SimpanDirr

Huawei P10 Plus

Hej!

Har fått firmatelefon så säljer min Huawei P10 plus. Den är köpt på abonnemang hos Comviq (som löses upp denna månad) och är olåst. Den är köpt i Juli 2017.

Mycket bra lur med 6Gb ram och 128Gb lagring. Det som följer med:

-Telefonen med ett simpelt skal
-Original Samsung lurar (De som följde med är lite slitna nu)
-Laddare med kabel
-Originalkartong
-Kvitto från Comviq

Det finns några pyttemärken och sånt som blir på en begagnad telefon men jag anser den är i bra skick.

Säljer till vem jag vill och bud börjar på 3000kr, hämtas i Örebro eller skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av SimpanDirr
Skrivet av freddechr:

Samt att jag i grund o botten är lite av en nörd och tycker att de mesta inom el är ganska intressant

Det är väldigt varierande som sagt, är man som jag var ett tag på "entreprenadsidan" så blir det ganska mycket lika, dra mycket kabel osv. När jag började med service blev det mycket roligare att hitta lösningar tillsammans med kunden, jag har gjort väldigt mycket smart belysning tex. Dock tjänar man väldigt mycket mer pengar på byggen om man hamnar på rätt ställe.

Men bara att byta firma/jobb om där man är för tillfället blir tråkigt. När du har några år erfarenhet som elektriker är det väldigt enkelt att byta inriktning med. Du kan bli säljare på en grossist, bli besiktningsman, arbeta som konsult med belysningslösningar tex. Eller som i mitt fall bli projektledare.

Att ha i åtanke är att det är mer slit än man tror, borra i betong osv och mycket unga lyft, så tro inte att du kommer få stå och finkoppla massa roliga saker hela dagarna