Inlägg

Inlägg som SimpanDirr har skrivit i forumet
Av SimpanDirr

Jag gick ut gymnasiet (EL/automation) 2011 och började arbeta direkt. Har bytt arbetsgivare och uppgifter 3 gånger och hamnade tillslut på Service, åkte runt och gjorde div/alla eljobb hos mestadels företag. Allt från serva robotar till att renovera kök.

Väldigt roligt och socialt arbete, har precis nu i februari börjat inne på firman som tjänsteman och min lön som elektriker var 36 600kr/månad fast lön. Anledningen att jag börjar på firman är både karriärmöjligheter/lön samt att min nacke är paj från allt möjligt och ett statiskt jobb inte hjälper.

Jag kan rekommendera alla att börja som elektriker för finns väldigt mycket att gå vidare med när kroppen blir sliten.

Just nu finns det galet mycket jobb, lärlingstiden är 1 år sen blir man 1år montör osv. Så tar cirka 3-4år innan du är "fullbetald" mina lönesteg har sett ut såhär:

Lärling- 14 000kr/månad
1år- 21 000kr/månad
2år- 23 000ish/månad
3år- 27 000kr/månad
Fullbetald på byggen 31 800kr/månad + ackord på ca 30k/år
Service- 36 600kr/månad
Tjänsteman gick jag in på 38 000kr nu då jag ej är klar med min utbildning men detta ska öka i framtiden.

Kan tillägga att jag nu är 25 år gammal och inte bor i Stockholm där jag antar lönerna är annorlunda :). Studerar just nu deltid efter jobbet (gratis) till Projektledare/konsult.

Av SimpanDirr

Logitech MX 518 på jobbet.

Microsoft 3.0 hemma.

Av SimpanDirr

Valde faktiskt en alpinvit bil sist. M-paketet ser väldigt bra ut i vitt på min ! serie med faceliften från 2016.

Blir lite deppig när jag tittar ut på parkeringen på jobbet och det är 90% silvriga volvos urk. Smaken är ju trots allt som baken.

Kan även tillägga att jag haft nästan alla bilfärger som finns utom orange och den vita är förvånansvärt lätt att hålla ren. Tittar man nära finns det såklart lite asfaltsmärken men i normala förhållanden är den väldigt lättare än min röda Mini cooper och svarta Bmw 5 serie.

Av SimpanDirr

Jag kan inte heller spela längre. Förr kunde man mosa igenom ett SP spel utan problem men nu tröttnar jag direkt. Spelar lite Rust med vänner ibland nu bara.

Köpte mig en Motorcykel istället och Gud vad mycket bättre jag mår nu när jag inte sitter vid datorn så mycket. Blivit en helt ny människa med livslust och kommer i tid till jobbet för första gången på 5år.

Lägger mig tidigare och sover allmänt bättre.

Så tröttnar du fort på spel kanske din gamingperiod för stunden är över?

Jag märkte inte förän jag slutade spela varje dag att jag var fast i ett deppigt och trött beroende.

Av SimpanDirr

ganska standard MEN jag gillar att ha i ett finhackat stenhårt kokt ägg...

Av SimpanDirr

BMW eller annat valfritt budgettyskt (Vw tex). Köp ingen liten fjant Hyndai eller liknande om du inte köper en som har garanti kvar.

Av SimpanDirr

De flesta Windowsbaserade laptops låter för mycket enligt mig. Laddade ner Notebookfancontrol till min Pavilion X360 och har ställt in en egen fläktkurva som har fläkten helt avstängd tills cpu eller gpu blir 68 grader.

Fläkten startar väl någon gång i månaden. Men om jag kör med HP:s profil så är fläkten på minst 20% även om datorn bara är 35 grader!

Edit: I skrivande stund har jag chrome med några flikar uppe och spotify igång, fläkten är helt av och CPUn är 33 grader och GPUn helt avstängd.

Av SimpanDirr

Jag är döpt för min kristna farmor tvingade mina föräldrar. Min lillasyster är dock inte döpt. Är 100% ateist och blev vansinnig på far min när jag insåg efter ett år i arbetslivet att jag ofrivilligt betalar till kyrkan på min lön. Gick ur direkt och har sparat över 30papp på det hittils.

Ont: Vill barnen bli kristna får dom döpa sig själva anser jag.

Sen till er som tycker att om man ska fira jul ska man minsann vara döpt/kristen också, i min famlij samlas vi runt jul då det är en av få dagar alla är lediga och uppskattar varandra. Både via sällskap och ett fåtal presenter, har inget med kristendomen att göra.

Av SimpanDirr

Kan börja med lite info. 25 år gammal har ett väldigt "bra" jobb 07-16 vardagar. Sambo sen 4 år tillbaka.

På vardagar blir det jobb/träning och serier mestadels. På helgen har jag två personligheter kan man säga, en är att umgås med min sambo eller vänner blir oftast typ bio, shopping eller middag med lite öl.

Min andra är när tjejen jobbar helg då umgås jag inte med någon och spelar på mitt Switch/kollar youtube eller åker till garaget och grejar med motorcykeln.

Att supa som man kallar det gjorde jag i gymnasiet och kanske några år efter. Nu blir det en riktig brakfrest på midsommar med gamla vänner och någon festival på sommaren. De gånger jag dricker alkohol numera så blir det kanske 3-5 öl som max, inte värt bakfyllan längre.

Av SimpanDirr

Köp en hyffsad speldator med typ Ryzen och ett GTX 1060 eller 1070. Sen lägger du 3-4k på en ny 1440p skärm.

Av SimpanDirr

Om ni hade 10 000kr som låg och skräpade, vad hade ni lagt dom på i cryptovärlden?

Tänker inte på långtids investering nu utan labba lite.

Av SimpanDirr

En liten Ardbeg 10 årig. Sköljer imellanåt med en Corona+lime.

Av SimpanDirr

Jag hade liknande sits, Fibern i källaren sen bor HV på plan ett och jag plan 2.

Drog en kabel upp till en Switch till plan 1 och en AP där, sen borrade vi ett litet hål i en fönster"kant" och drog en kabel som hänger längst fasaden in i mitt fönster. Så jag har en egen switch och AP uppe hos mig.

Fungerar kanon och har 110mbit/s + i hela lägenheten.

En AP bör ska vara trådbunden antingen till en switch eller helst routern direkt.

Av SimpanDirr

4rok 97kvm centralt Örebro, nybyggt hus 2018.
22,5% av min nettoinkomst då sambon betalar endel av hyran + räkningar.

Av SimpanDirr
Skrivet av j3tplain:

https://www.komplett.se/product/943797/gaming/skarmar-tillbeh...

Det är den skärmen jag menar, nöjer mig med 60fps och runtomkring där. Kommer enbart spela csgo och "gå in för det" annars gta 5 och lite så.

Med gå in för det menar du spela för att vara bra på cs? Då ska du absolut inte köpa den skärmen. En 24tum med minst 144hz är vad som gäller då.

Av SimpanDirr

Är den 27 tum, har SSD en i5 eller i7 och mer än 8Gb ram får du lätt 10k på blocket (tyvärr)

Av SimpanDirr

Skulle aldrig köpa en Android tablet idag. iPad all the way när det gäller surfplattor. Telefon kör jag dock Android.

Av SimpanDirr

Det borde vara 18 årsgräns ja, men skatt på det nje. Min fasters 9 åriga son spelade bort över 10 000kr på något rouletteskit till CS:Go.

Att han lyckades få tag i hennes kort och inte fattade innebörden är väl kanske lite hennes fel men det är för lätt för barn att gambla i dessa spel och sidor.

Av SimpanDirr

Vad många svar det blev här Blev ett par Birkenstock och är jättenöjd! Antracitfärgade. Som jag nämnt innan skulle jag eller ingen i min åldersgrupp använda foppatofflor/sandaler på jobbet! De flesta under 50 kör beige/kork färgade "birkentofflor"

Av SimpanDirr

Ska köpa spelet så fort det blir någon rabatt på det. Är det lika nice som videor förespråkar?

Dock precis börjat med Destiny 2 så har några timmar att plöja där..

Ont: gör en grupp på PSN för SweClockers till detta spel?