Inlägg

Inlägg som alex5555 har skrivit i forumet
Av alex5555

iOS Fokus startar inte enligt schema

Hej! Jag har problem med att ett fokus inte alltid startar trots att schemat säger att det ska vara aktivt. Är det någon mer som har problem? Kör iOS 17.4.1.

Jag har två scheman som telefonen ska byta mellan beroende på tid, och det är fokuset ”Arbetar” som inte alltid aktiveras när det ska. Jag har testat att inte ”överlappa dem”, alltså att de inte börjar och slutar på samma minut, men det har inte fungerat och oönskade notiser kommer igenom då.

Schemat

Arbetar
Vardagar: 07:15-17:15

Egentid
Vardagar: 00:00-07:15
Vardagar: 17:15-23:59
Veckoslut: 00:00-23:59

Av alex5555

Ja, nu är det en månad sedan den skulle ha släppts enligt redaktionen.

Av alex5555

Dagen D är här. Någon som redan fått den?

Av alex5555

Ändra metadata

Hej,

Jag behöver hjälp med att ändra metadata på en videofil. Det jag vill göra är att ändra tid och datum för när den skapades/spelades in. Jag tillåts inte att ändra det i Windows file explorer, får bara upp detta nedan:

Av alex5555

Enda sättet att lösa detta är att använda en källa som spelar upp materialet på en signal som har samma uppdateringsfrekvens (eller som är jämt delbar). Detta är ett vanligt problem, men som många inte bryr sig om.

Jag har hört att Apple TV matchar signalens uppdateringsfrekvens med materialet? Har ingen själv dock och vet inte om det stämmer för alla appar. Finns också en app på Android TV som ska kunna byta till matchande uppdateringsfrekvensen oberoende av app, men sist jag testade den var det väldigt buggigt.

Av alex5555

Var 6:e år tycker jag är lagom.

Av alex5555
Skrivet av Dinkefing:

Baserad på att det är billigt skit från Ikea vad tror du?

Behöver inte betyda något. Ikea har många duktiga ingejörer och designers.

Av alex5555
Skrivet av Mr_Lazy:

precis, det är nog något galet med spjällen om luftomsättningen i rummet är så låga att koldioxid halten är för hög.

Nej, det räcker med att förhindra luftflödet något, som att dra för i en alkov med gardiner eller stänga en dörr, så kommer du dramatiskt öka koldioxidhalten. Jag har flera enheter från Airthings som jag använt i några år nu och det är intressant att se hur det man tror är små förändringar i luftflödet gör stor skillnad.

Dessutom, om man är fler än 2 personer i ett rum så brukar alltid koldioxidhalten dra iväg så pass mycket att man behöver öppna ett fönster för att sänka nivåerna under 1000 ppm som är det vedertagna gränsvärdet.

Av alex5555
Skrivet av infigo:

Vad menar du med vrider "förbi" minstanivån? Vrider från avstängt över min nivå eller vrider ner till under minstanivån.

Jag ogillar allmänt nollfria dimmrar pga av de konstiga problem de ger med led. Speciellt konstigt tycker jag det är att de specar 0-200w med en nollfri enhet, för det tror jag inte en sekund på. Schnider kör med också nollfria men de specar attt de iaf kräver 5va led last, eller 14w glödljus, vilket är det mer rimliga för en enhet av den typen.

Edit: Skulle kunna testa med en bottenlast, ofta det nollfria dimmrar behöver om man använder dem med LED last....men då sitter man och bränner av effekt för att kunna köra sina effektiva leds

Menar att jag vrider från ovan minnivå till under minnivå. Egentligen så går den bara förbi minnivån någon bråkdel av en sekund tror jag. Jag märker det för när jag nått min och fortsätter vrida/sänka så börjar det flimra, men när jag slutar så är skenet stabilt.

Av alex5555

Smarta dimrar fungerar inte som de ska?

Hej,

Jag köpte för ca ett år sedan 5 st smarta dimrar, ECO-DIM.07 Zigbee. En elektriker har installerat två av dem hemma hos oss, men vi får dem inte att fungera som de ska.

Vad som är fel är att maxnivån inte fungerar på någon av dem. Max och min ska kunna ställas in med inställningsskruvarna. När det är gjort enligt manualen, och man sedan vrider på dimmern, så går den förbi lägstanivån (vilket inte ska gå, men det sker ändå), och vad som då verkar ske är att maxnivån slutar fungera som den ska - max blir ca 50% av vad som egentligen är max. Så fort man pillar på inställningsskruvarna igen så återställs det till att fungera, tills man vrider dimmern förbi lägstanivån och max slutar fungera igen.

Är detta något ni känner igen? Är det något som elektrikern kan ha gjort fel vid installation, eller är det så att alla dimrar (eller iaf två av dem) är trasiga? Båda är kopplade till varsin Ikea Nymåne takspot med 4 st GU10 dimbara LED.

Produkter:
ECO-DIM.07 Zigbee
IKEA LEDARE LED ljuskälla GU10 345 lumen (testat med bara dessa och blandning)
Philips LED-lampa GU10 345 lm 6-pack (testat med bara dessa och blandning)

Av alex5555

Kan ni som använder det ge exempel på automationer ni kör?

Av alex5555

Beror ju på vilket bildförhållande vi pratar om? 😊

Av alex5555

Den kraschar fortfarande med endast nvidia drivrutinen installerad.

Jag använde BlueScreenView for att se vad den kunde se, men tror inte att den bidrar med någon mer info, eller?
Den säger att det har att göra med ntoskrnl.exe. Jag har minidump filen om någon vill och kan analysera den?

Skrivet av shugge:

Testat att koppla ut grafikkortet och köra på det inbyggda i processorn?

Nej... men får väl göra det.

Av alex5555

Nu har jag installerat om Windows och installerat senaste drivrutiner men det har fortsatt att krasha. Så nu installerar jag om Windows igen men installerar endast Nvidia drivrutiner till att börja med så får vi se. Jag misstänker drivrutinsinkompabilitet eller att det är grafikkortet som är trasigt.

Jag tar gärna emot tips på felsökningsmetodik. Jag har inte så mycket tid att lägga på mitt datorintresse nu mera, så det är därför denna tråd sträcker sig över så lång tid...

Av alex5555
Skrivet av Emillindstrom:

Absolut. Men som i mitt fall så är jag inte säker på om vi ens kommer behöva en högre kontantinsats. Vi lånade mindre nu än vad vi hade kunnat. Men chansen är väl rättså hög att man kommer vilja sticka in i vart fall lite litegrann.

Räkna på hur mycket pengar som behövs just nu för att köpa det där framtida boendet. Sen beroende på hur viktigt det är för er att ni kan köpa det, desto större andel av sparandet avsätter ni till det och anpassar även risken efter det. Här är det viktigt att du pratar med din sambo.

Av alex5555

Skulle rekommendera att gå till rikatillsammans.se och kolla in forumet och även deras youtube kanal (allt de lägger upp finns också som poddavsnitt på diverse ställen). Du verkar ha en rätt bra strukturerad ekonomi, men om du inte alls har varit i kontakt med rikatillsammans tidigare så börja kolla/lyssna på fyra hinkar strategin avsnitt 199 och sedan 238.

3-5 år ganska kort tid, men ändå tillräckligt "lång" för att exponera mot lite risk. Särskilt då jag upplever att er tidshorisont också kanske är lite "vet inte". En "mellanriskportfölj" eller en mer avancerad allvädersportfölj kan vara något. Tänk bara på att om ni sätter ett måldatum så behöver du justera ned risken i takt med att tidshorisonten blir kortare och kortare. ≤2 år = 100% sparkonto med insättningsgarantin.

Av alex5555

Nej... datorn har fortsatt att krascha. Vad kan det vara? Hur bör jag felsöka vidare? Är det fortfarande RAM-relaterat tro? Finns det fler loggar eller liknande i Windows som jag kan kolla i?

Kan det vara GPU? 🤔 Det är ett begagnat grafikkort jag har köpt. Resten köptes nytt vinter/våren 2021.

Av alex5555

Förstår inte varför ni bara inte rekommendera att följa THX-standarden. ≥26° betraktningsvinkel är det som gäller. Sen är det bara att räkna. Välj därefter TV efter vad som får plats och budget.

Av alex5555

Om det är någon som undrar varför spelet ber er att sätta i skivan just nu, så är det för att Xbox Live har problem. Sätt alltså inte igång och felsök i typ en timme som jag har gjort...

https://www.reddit.com/r/MicrosoftFlightSim/comments/ujwhd7/m...

https://www.reddit.com/r/xbox/comments/ujwbnv/cant_launch_any...

https://support.xbox.com/sv-SE/xbox-live-status

Av alex5555

Man köpte för 25 procent mer. Alltså i kronor och ören. Med tanke på prisökningar 2021 i segmentet är jag inte säker på att man faktiskt köpte mer hårdvara. Åtminstone inte 25 procent mer