Inlägg

Inlägg som alex5555 har skrivit i forumet
Av alex5555
Skrivet av trickeh2k:

Det där är fel modell. Artikeln handlar om 9300

Av alex5555

Om det är blåskärm låter det som drivrutins- eller hårdvaruproblem. Vanliga problem är annars handskaknings/HDCP-problem eller att kabeln är för lång, skadad eller utsatt för störningar.

Av alex5555

Det finns vad jag vet inga (lagliga) gratis IPTV-abonnemang. Om det finns så tar jag gärna del av den informationen också.

Av alex5555
Skrivet av magyargyogyszeresz:

Prisklass 5-15, kanske kan sträcka mig till 18-20K.

Det känns inte riktigt som om du vet vad du vill ha när det kommer till bildkvalité? Det är en väldig skillnad på TV-apparaterna i prisspannet du kollar på. Laxpudding länkade till hans TV-guide, så kolla in den. Eller var det pga. den guiden som du kom fram till LG:s 7000-serie?

Av alex5555

Jag vill gärna att ni tittar närmare på Dells nya XPS 13.

Skickades från m.sweclockers.com

Av alex5555
Skrivet av LudvigLindell:

@alex5555: varför kör du inte direct play till shielden? Den har klarat allt jag någonsin kastat på den.

Den klarar inte EAC3-ljud tyvärr, det måste omkodas. När ljud omkodas, måste också video omkodas om srt-undertext används (undertexten bränns in). Det är ett känt problem sedan länge. https://forums.plex.tv/t/nvidia-shield-srt-subtitles-causing-...

En lösning är att använda audio passthrough till en enhet som kan hantera EAC3, men i dagsläget är inte det en lösning för mig.

Av alex5555
Skrivet av basn:

undertexter brukar generellt strula imo, det är det på allt så skipper oftast det tyvärr

Skrivet av LudvigLindell:

Ska inte vara några problem att köra .srt med direct play till en shield. Har du kollat så att samtliga inställningar är ok?

Skrivet av basn:

plex for android tv är generellt usel dock... den laddar inte ens vissa saker för mig, testa kodi med plex pluginen?

Jag har inte haft några särskilda problem med undertexter tidigare, det var först nu när jag skaffade Plex Pass, och hårdvaruavkodningen aktiverades, som detta började.

Inaktivering av hårdvaruavkodning hjälper mot uppspelningsproblemen, men undertexterna fungerar fortfarande inte för mig då. Genom att SSH:a in i NAS:en och ta bort Intels trasiga drivrutin har jag fått det att fungera bättre.

https://i.imgur.com/3VQtaML.png

Jag kan nu använda mina undertexter som tidigare, och hårdvaruavkodningen fungerar, dock inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Ljudavkodningen måste som det verkar ske genom mjukvaruavkodning. När det sker tillsammans med hårdvaruavkodning av video, så hoppar CPU-användningen upp till 40-50%, vilket gör att uppspelningen hackar till då och då. Det blir bättre när kvalitén på videon sänks, men det går inte välja videokvalité manuellt av någon anledning (Nvidia Shield som klient). Bara genom automatisk kvalitétsjustering kan kvalitén sänkas, men då uppstår andra uppspelningsproblem som gör att funktionen är oanvändbar.

Av alex5555

Hm... hittade detta nu när jag googlade lite mer. https://forums.plex.tv/t/always-hw-transcoding-with-srt-subti... Drivrutinsproblem med Intel tydligen.

Frågan är om det har något att göra med mina undertextproblem i punkt 1 i mitt första inlägg. Ska undersöka vidare.

Av alex5555
Skrivet av basn:

Läste fel, kolla så att CPU lasten när du kör själva transcoden?

50% med hårdvaruavkodning och .srt-undertexter. Uppspelning inte OK, som i första inlägget.

10% med hårdvaruavkodning och inga undertexter. Uppspelning OK.

Av alex5555

Problem med Plex och DS418play

Jag har en Synology DS418play som jag använder som PMS. Jag har nyss skaffat Plex Pass eftersom det är 25% rabatt nu, men har efter det stött på en hel del problem.

  1. Mina externa srt-undertexter via agenterna PlexMovie/TheTVDB fungerar inte längre. Jag måste klicka på "mer" i spelaren och manuellt välja/ladda ned en undertextfil från opensubtitles.org (ny funktion med Plex Pass)

  2. Om det är något som hårdvaruavkodas, och det finns srt-undertexter, går det inte att spela upp korrekt. Se bild nedan. Det laggar/buffrar, och bilden blir förvrängd/blockig.

    https://i.imgur.com/Zp05NGz.jpg

    https://i.imgur.com/tWP8Rhi.jpg

Någon annan som har stött på dessa problem, och fixat dem? Jag har testat att installera om PMS. Jag använder 64-bit PMS (version 1.18.3.2156) från Plex webbsida.

FYI, DS418play stödjer hårdvaruavkodning.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4...

https://i.imgur.com/iCDvDQN.jpg

Av alex5555

Börja med att bota memtest på USB-sticka och kör tester.

Av alex5555
Skrivet av cyklonen:

Nja, fiber direkt in i lägenheten är också ganska vanligt. Så har jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag korrigerade mitt inlägg en smula

Av alex5555

När man pratar om bredband via fiber till en lägenhet, pratar man oftast egentligen om en vanlig ethernetkabel som kommer in i lägenheten till ett nätverksuttag (det kan vara så som @Lodisen och @cyklonen har det också, men inte lika vanligt tror jag). Själva fiberuppkoppling är antagligen i undercentralen, kopplad till en fiberkonverter och sedan till en switch som samtliga lägenheter är anslutna till.

Så leta efter ett vanligt nätverksuttag. Om det inte finns kanske det inte är indraget i just din lägenhet, till exempel pga. den förra ägaren inte var intresserad av att få det indraget. Prata med någon av dina grannar eller någon i styrelsen om hur de kopplat in bredbandet.

Av alex5555
Skrivet av makatech:

Ja jösses, jag fösöker sätter mig in i det här med Plex, NAS etc nu, lite av en djungel, frustrerande men ändå kul att sätta sig in i det hela.

Det som förvånar mig allra mest är dock att såpass många fortfarande verkar hålla på att ladda ner filmer etc nu när det finns så många olika smidiga streaming tjänster, det är ju trots allt år 2019. I och för sig förstår jag att det kan vara kul/praktiskt att rippa sin gamla DVD samling etc och lägga den på Plex, jag köper det.

För det första, varför ska man ha ett helt jäkla NAS för, jag backupar det jag behöver backupa till molnet utan att ligga sömnlös på nätterna i skruvade konspirationsteorier om att Trump eller Putin ska titta på mina bilder ("be my guest" liksom, titta om du vill).

Däremot förstår jag att ett NAS kan vara bra/nödvändigt om man har ett löjligt stor mediabibliotek med filmer etc. Men tillbaka till min tidigare kommentar, det är 2019 nu tror jag, måste man fortsätta ladda ner från obskyra sajter eller rippar ni bluerayskivor och annat som galningar? För att det ska vara värt det hela så måste ju mediabiblioteket vara riktigt, riktigt bra.

Sedan förstår jag visst att folk som jobbar professionellt med media, film, foto etc, klart som sjutton att de behöver NAS, där är det ingen tvekan även om väl dessa också kompletterar med någon sorts molntjänst för backup.

Det här att man ska kunna se på sitt media från alla enheter och från överallt, ja, det är ju kul men oftast tycker jag ändå det räcker ganska bra att kunna se på bilder etc på min 27 tums ips skärm.

Funderar lite på att trycka in Plex Server på en gammal bärbar + en rejäl UBS disk kopplad till och gömma den bakom TV möbeln, se om/hur det fungerar. Gjort vissa tester på min vanliga speldator och visst funkar det. Gjorde dock en lite smärtsam upptäckt att Ethernet kapaciteten på min LG OLED65C7V TV enbart är 100mbit/sek. Så jäkla snålt av LG att snåla såpass mycket på nätverkskomponenterna på såpass dyra TV apparater. Ska man behöva köpa en USB 3.0 to RJ45 Gigabit Ethernet Adapter? I och för sig bör det väl vara sällan att man behöver mera 100mbit i bandbredd, då får det vara riktigt högupplöst material, när jag testade Plex kunde jag spela alla filmer från 4ksamples förutom denna (då fick jag lite hack/buffring):
https://4ksamples.com/4k-uhd-fireworks-sample/

Dessutom om man ska dela ut sin Plex måste man ju nästan ha den igång 24x7, vem vill dela filer annars hur mycket bandbredd krävs, man måste väl minst ha 100mbit upp för att det ska fungera?

Jag antar att det är så att det finns en hel del sjukt bra mediabibliotek där ute, annars får jag inte riktigt att så många ändå håller på med Plex.

Ja, jag är lite confused och frustrerad, frågan är om jag ens behöver detta. Ja, just det, sedan hörde jag att Plex kan vara döden för SSD diskar pga bisarra mängder med småfiler så man kanske ska välja disk med omsorg, inte lägga Plex server på den SSD man är mest rädd om.

Finns det någon dummies tråd här på Sweclockers för mig, jag behöver läsa på........

Hela det där ämnet är off-topic känner jag, men jag vill ändå svara på din frågeställning.

Jag har en NAS som jag också kör PMS på. För min del handlar det om främst tre orsaker till detta.

  1. För dyrt med samtliga streaming-tjänster. Om man ska ha allt, så är det Netflix, HBO, C More, Viaplay etc.

  2. För dåligt utbud på streaming-tjänsterna, och en del är bara tillgängligt under en begränsad tid.

  3. Ibland för dålig kvalitet när det kommer till video och ljud.

Musiken prenumererar jag på såklart, från Spotify

Av alex5555

Uppdaterar tråden med vad vi gjorde. Först köpt vi en TP-Link Archer MR400 och en rundstrålande panelantenn som monterades på taket. Tyvärr tappade TP-Link Archer MR400 uppkopplingen hela tiden, så den lämnade vi tillbaka och köpte en Teltonika RUT950 istället. Den är grymt stabil och kan starta om sig om den tappar uppkopplingen.

Vi har inte ordnat så att det andra huset har tillgång till nätverket ännu. Det får bli ett senare projekt. Kanske blir någon lösning från Ubiquity.

Av alex5555
Skrivet av evil penguin:

Känns som att de har någon Norton-grej installerad på sin dator? Något säkerhetspaket och/eller extension i webbläsaren?

Jo så är det nog. Kan Norton ha gett en felaktig varning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av alex5555

Manipulerad nedladdninglänk Google Drive?

Hej!

Håller på med ett projektarbete där vi är en grupp som har en delad arbetsmapp på Google Drive. En av oss skulle ladda ned en fil som en annan hade laddat upp, och då verkar det som om nedladdningslänken blivit manipulerad (?). Se bild nedan som jag fått skickad.

https://i.imgur.com/vFcNxgk.jpg

Hur kunde detta ske? Själva filen är av allt att döma inte infekterad, men nedladdningslänken till filen gick inte till själva filen utan någon helt annanstans.

Av alex5555

@Ragnvlad Om du vill komma undan billigt: https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=3910176&view=m
Kompakt dator, som du ville ha.

https://i.imgur.com/6oYpZak.png

Av alex5555
Skrivet av Varg:

Kanske blir en trådlös nästa gång då.

Dold text

Ska vi hacka på folk som har dyslexi nu också?

När en med dyslexi sitter med en dator/telefon med rättstavning och allt vad det heter så är dyslexin oftast inte märkbar. Behöver alltså inte vara dyslexi, men kan vara det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av alex5555

Antagligen för att Apple och Google tar en avgift för transaktioner i apparna.

Edit: https://www.theverge.com/2019/7/19/20701256/tinder-google-pla...
Du kör ju Android, så jag vet inte.