Inlägg

Inlägg som Fractal Design har skrivit i forumet
Av Fractal Design
Skrivet av Matheeeew:

170kr för frakt, okej...

Ja, tyvärr har vi ingen bra lösning för frakt än. Vi jobbar på det, men i nuläget är det tyvärr rejält dyrt.

Av Fractal Design
Skrivet av zorp:

Tack för svar.

När ni gör det, tänk på oss som redan köpt era chassin så beställ lite extra frontpaneler så vi kan beställa och uppgradera

Vi skall ha det i åtanke!

Skrivet av jeeq:

Är det bara jag som tycker att eran logotyp som bäst är halvdan? Den är inte jätteful, men om ni försökte få den stilren vet jag inte, men den kommer mest ut som tråkig, och den osar inte direkt "high-end" tycker jag. Jag tycker även att texten är lite för suddig och överlag ser loggan rörig ut trots få element. Bra att ni är lite diskreta med att trycka den på era fint designade produkter, för jag tycker ni gör snygga och bra grejer.

Ni är fortfarande såpass unga så byte av logotyp skulle inte förvirra allt för mycket...

Tack för din feedback!

Skrivet av Matheeeew:

Angående hårddiskvaggorna på Arc, de skruvar som man fick med för att montera hårddiskar har tagit slut och de jag köpte på Kjell & Co är alldeles för små för att användas med vaggorna utan gummiskydden. Var köper jag de skruvar som behövs?

Du kan köpa ett komplett accessory kit på vår reservdelsshop. Just Arc var för tillfället slut, men hårddiskskruvarna här funderar lika bra: http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=209

Av Fractal Design
Skrivet av smkr:

Jag ser att lager saldot har börjat sjunka till låga nivåer för Define Mini i flera av butikerna, betyder det att den är på väg att utgå ur sortimentet?
I så fall kanske vi kan förvänta oss en efterföljare snart hoppas jag

Skrivet av anderjo4:

Tjenare,
Jag sitter i tankarna att köpa ett node 804. Men jag ser att det inte finns direkt många ute hos återförsäljarna. Är det påväg en ny version av den?

Vi har fortfarande pågående produktion av både Define Mini och Node 804.

Skrivet av FlashTec:

Försökte installera en odd i ett Node 605 chassi idag men fattar inte vilka skruvar man ska använda för skruva fast själva "benen" i golvet på chassit, hittar inga som passar i hålen. Kan man få lite vägledning?

Det skall finnas 8 skruv i påsen med "benen" - fyra pyttesmå för att sätta fast ODDn i benen, och fyra lite grövre för att fästa benen i golvet.

Skrivet av zorp:

På väg att beställa en R5'a men upptäcker att frontpanelen har 2st USB 3.0 och 2st USB 2.0 vilket är trist eftersom mitt mobo har 4 interna USB 3.0, men jag får ju bara USB 2.0 ur 2 av anslutningarna på frontpanelen.

Har ni nya frontpaneler med bara USB 3.0 på gång?

USB 3.0 kontakter/kablar är ju bakåtkompatibla så egentligen finns ju ingen anledning att ha nått annat än bara USB 3.0 kontakter på chassina nu. (Ev med ett litet klistermärke så dom som har blandat 2/3 kan markera vad som är vad).

Den externa kontakten är bakåtkompatibel, men inte den interna. Man kan använda adapter eller en kabel med två ändar, men det fungerar tyvärr inte alltid felfritt.

I nuläget är det mest bara de dyraste moderkorten som har flera USB3-headers internt, men det blir allt vanligare. När det är mer eller mindre standard så kommer vi troligen gå över på bara USB3 i fronten.

Av Fractal Design
Skrivet av OrlMrt:

@Fractal Design: Köpte nyligen FD Define S och är riktigt nöjd med chassit. Har dock ett litet problem. Kan det vara så att främre uttagen för hörlurar och microfon och ljud har blivit omvända? När jag stoppa micket i hörlurutacket fungerar det men inte tvärt om.

Ja, de blev tyvärr placerade omvänt gentemot texten i en batch, ditt chassi är säkerligen ifrån den. Du kan antingen ignorera det (bara strunta i texten på chassit), byta i mjukvara (som grizzly666 skrev) eller skapa en ticket på vår support, vi skickar i så fall ut en liten adapter som du kan koppla mellan ljudkabeln och moderkortet.

Vi ber om ursäkt för krånglet!

Av Fractal Design
Skrivet av FlashTec:

Ok tack

Edit:

Fick idag hem min slimmade brännare och kan ärligt säga att försöka kombinera den med ett Fractal design Newton R3 som är 165mm kommer inte bli bra, jag får bända tillbaka kablarna mot nätagget så hårt det går då går läsaren precis till sin plats. Ni har inget nytt nätagg på väg in i sortimentet, typ 150 mm långt, helmodulärt och semi-passivt, kan gärna ställa upp och prova ett i såna fall

Det blir onekligen mycket tajt.

Vad gäller kommande produkter kan vi tyvärr inte uttala oss här. Vårt bästa nuvarande nätagg för ändamålet är nog Integra M. De är ganska tysta vid låg last, men det är ju i en annan prestandaklass.

Skrivet av BrottOchStraff:

Har nu för första gången börjat använda ljudutgången på mitt R2 fram, har aldrig ens varit inkopplat tidigare, och det har redan börjat glappa i kontakten, efter två veckor. Verkar vara otroligt dålig kvalitet på de främre USB-portarna och ljudutgångarna. Nu glappar allt fram på mit chassi.

Finns det någon ersättningsdel?

Vi har fortfarande några kvar, skapa en ticket här: http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Skrivet av DavidtheDoom:

Node 202 har skickats till recensenter men butikshyllorna gapar tomt. Någon ETA på leveranser i Sverige snart?

Vi fick lite oväntade svårigheter med att massproducera dem med den kvalitetsnivå man ska kunna förvänta sig. Problemet är nu löst, men det kommer tyvärr ta ytterligare uppemot två månader innan de finns i butik.

Skrivet av Malawie:

Hej!

Får man plats med ett 290X Matrix i ett Nod 605, det känns som att det är snäppet djupare än ett standard kort.

http://i.imgur.com/K7OKqG7.jpg

Kortet är tyvärr både för högt och för långt för att gå in i lådan.

Skrivet av Boombaaz:

Jag hade gärna sett en 3-4u rackmonterbar version i Node-serien. Ev. med 4+ HDD caddies på framsidan

Men antagligen är marknaden för liten för det

Inget är omöjligt, men som du säger, marknaden för något sådant är troligen för liten.

Av Fractal Design
Skrivet av FlashTec:

@Fractal Design:

Vad räknar ni med att man kan använda för längd på ett nätagg i ett Node 605 om man ska använda en optisk läsare?

Totala längden från ODDns front till bakplåten är 329mm. En slim ODD är runt 130, sen ska du få plats med kablar från den också. Vissa kablar kan vara rätt kompakta, andra kräver en hel del djup. Dessutom kommer PSUns icke-modulära kablar behöva lite utrymme att svänga in under ODDn på.

Med rätt kablar och lite envishet kan du nog få in ett som är 160-165, men vill du slippa pressa ihop kablarna skulle jag rekommendera ett nätagg på max 150mm längd.

Av Fractal Design
Skrivet av Strife91:

@Fractal Design:

Nu har min främre ljud ingång gått sönder igen! Första gången på min R4 mini, som fick byta in på garanti för ett vanligt R4 chassi som jag använder nu. Ni måste göra dem tåligare! Jag pallar fan inte att byta chassi igen. Det är för mycket jobb, så ni får skicka mig reservdelar. Jag har hört att det ska vara relativt enkelt att fixa.

Hej,

Vi kan skicka en reservdel, hör av dig till supporten på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Vi har även gjort ett förbättringsarbete på portarna, vi har mycket mindre problem på nyare chassin (igenkännes lättast med en metallring runt audioportarna). Tyvärr har vi inte ersättningsportar av den typen, utan reservdelarna till äldre chassin är samma som original.

Mvh,
Fractal Design

Av Fractal Design
Skrivet av FlashTec:

Ok tack för snabbt svar. Tills vidare kommer det inte finnas något grafikkort alls utan jag kommer köra med det som är inbyggt i cpu tillsammans med Intels originalkylare. Kan man då dra slutsatsen att det bästa i en sån konfiguration är att köra en fläkt vid nätagget och använda det hålet på sidan som är längst bak och på så sätt få en luftström som går rakt över CPU'n?

Det kan nog fungera bra, annars är standardkonfigurationen (båda främre fläktarna som insug) bra även i det läget.

Mvh,

Av Fractal Design
Skrivet av FlashTec:

@Fractal Design:

Hej försöker få ordning på en htpc i ett node 605 chassi som jag köpte begagnat utan fläktar. Har nu funderat lite över fläktplaceringar i chassit och vad som egentligen är bäst. Funderade bland annat på att använda två fläktar på ena sidan som är mindre presterande men tystare och sen köra en fläkt brevid nätagget som presterar som dom andra två tillsammans. Har ni på FD någonsin funderat över alternativ fläktplacering? Som det är original så sitter väl medföljande fläktar på varsin sida i främre delen av chassit om jag fattat rätt.

Det beror väldigt mycket på du har för grafikkort i lådan. Originalplaceringen är bäst om man antingen har ett referenskort (som blåser ut bakåt) eller litet/inget grafikkort. Båda fläktarna blåser då in i chassit, luften från den ena sugs ut i grafikkortet och luften från den andra lämnar lådan baktill samt genom det oanvända fläkthålet.

Med många grafikkortskylare av den typen som mest vispar runt luft fungerar det istället ganska dåligt, i det läget är det klart bäst att vända på den ena fläkten.

En andra fläkt på samma sida kan hjälpa något, men har i våra tester gjort rätt liten skillnad. Självklart beror det ju dock på både grafikkort och även CPU-kylare, så det är svårt att ge ett generellt svar. Du får prova dig fram om du vill ha det optimalt med just din setup!

Av Fractal Design
Skrivet av Gravelmuncher:

Säljstart / leverans till återförsäljare av Node 202 ink. SFX PSU i Sverige? Inte förren i december, stämmer det?

Den här alltså: http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/...

Vi har haft lite förseningar i produktionen, lite mer arbete behövdes för att få riserkortet att konsekvent kunna tillverkas med fullgod kvalitet. Därför tar det den här gången lite extra lång tid från lansering till säljstart, vilket givetvis är tråkigt men det ska leda till en välfungerande produkt när den väl är klar.

December låter som ett rimligt datum för tillgänglighet i Sverige. Hoppas du har tålamod att vänta!

Av Fractal Design
Skrivet av YamahaDGX630:

Okej, det var väldigt synd då jag stortrivs med eran fläktkontroller i övrigt. Jag vet att ni inte får/ kan avslöja framtida planer. Men jag måste ändå få fråga om det finns en chans i världen att ni kommer tillbaka med en fläktkontroller i framtiden.

I övrigt undrar jag om eran produkt kan försämra mina Noctua-fläktars hälsa, eller om jag lugnt kan köra vidare om jag står ut med klickandet?

Det är inte omöjligt att vi gör ett nytt försök, men vi har det på ganska låg prioritet.

Såvitt vi vet finns inget skäl att oroa sig för att den får fläktarna att slitas snabbare, men det skulle såklart kräva enormt långvarig och omfattande testning för att bli helt säker. I princip går dock aldrig fläktar sönder elektriskt, så det är högst troligen ingen fara.

Av Fractal Design
Skrivet av BrottOchStraff:

Denna till XL R2 passar inte på vanliga R2an?
http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=239

Tyvärr inte, den har inte ens samma antal kontakter (4 USB istället för 2 USB + 1 eSATA).

Skrivet av YamahaDGX630:

Okej, tack för info. Men innebär detta att jag är för sent ute? Att jag säkerligen kan göra RMA, men inte få min enhet utbytt?

Skrivet av Broken-arrow:

Hör med FD direkt, här kan det ta ett tag för att få svar. Men troligen inte att du får någon ny enhet.

Den lilla ersättningsbatchen är slut, så vi kan inte skicka ut en enhet därifrån. Men ja, det är ett bekräftat problem med Adjust 108 och vissa fläktar, och det var del av anledningen till att vi valde att sluta tillverka Adjusten. Givetvis kan du returnera din enhet, men vi kan inte skicka ut en bättre.

Av Fractal Design

Hej alla!

Skrivet av BrottOchStraff:

Hej,

Har tre frågor ang. mitt Define R2.

Går det fortfarande att få tag på uppgradering för USB3 för portarna fram? (mina nuvarande har dessutom gått sönder/börjat glappa).

Går det att få tag på sidopanel med fönster till R2an? (kanske r3ans passar?)

Vilka av era slutna vattenkylningar passar i R2an?

1) Tyvärr, USB3-uppgraderingskitten är helt slut.
2) R3:ans passar, men det är en viss skillnad på färgen på den svarta lacken. Det ser ganska bra ut ändå, men inte helt perfekt.
3) Vattenkylningsstödet i R2/R3 är praktiskt taget obefintligt. Möjligen går det att ha en Kelvin T12 bak, men den slår troligen i ljuddämpningsmaterialet på sidopanelen.

Skrivet av terrorr:

Hej! Jag behöver en ny fot till mitt Arc Mini och undrar om det finns något annat sätt att få tag på reservdelar än från "fractal-design-shop.de"? Eller få billigare frakt, dyrt att betala 170 kr för något så litet. Har ingen garanti kvar.

Du kan skapa en ticket på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new , supporten brukar vara hjälpsam när det kommer till sådana smådelar även utanför garantin.

Tack för hjälpen!

Skrivet av Sagofiguren:

Vill bara ge ett stort tack till Fractal, kunde inte vara mer nöjd med mitt Define S. Tack så mycket!

Kul att höra!

Skrivet av Kiane:

Hej!

Jag har ett Fractal Design R3 med USB 3.0. Tyvärr har kontakterna för USB 2.0 i frontpanelen gått sönder efter att någon av ungarna snubblat över en USB-sticka som satt i. Går det att få tag på reservdel för detta och byta ut portarna så att de fungerar igen?

Vi har inga för USB3-varianten kvar på lagret längre, så vi kan tyvärr inte hjälpa dig.

Skrivet av bobzombie:

Hej jag undrar om R4rans start knapp passar på R3 chassit?

Mvh Johan

Nej, den passar inte helt. Vi har dock några kvar till R3 på lagret, så om du skapar en ticket på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new så kan vi skicka ut en för R3.

Av Fractal Design
Skrivet av Peppar2014:

@Fractal Design: Kan bara instämma med @Calis samt @YamahaDGX630 önskemål om en uppdaterad version utav Define mini. Designmässigt får det gärna vara en förminskning utav Define R5 även i samma färger(vitt,titanium,svart), och plats för 170mm torn kylare. Ta med dessa egenskaper och ni har en ny bästsäljare i mATX klassen.

Tack för din input!

Skrivet av Kilroy:

Hur kommer det sig att 600-watts modellen är så svår att få tag på och finns i så få butiker?
Finns det någon anledning till det?

Hmm, vi får kolla upp det!

Skrivet av Santrik:

Om det kommer, när kommer FD Define S i vitt?

Tack på förhand!

Vi kan tyvärr inte uttala oss om framtida produktsläpp.

Skrivet av Spixp:

Vet inte om någon redan föreslagit detta, men Fractal skulle kanske inleda ett samarbete med Sonic Design.
Jag hade problem med vibrationer som fortplantade sig ner i golvet, och satte Sonics dämpfötter under chassit, blev knäpptyst

Intressant idé, vi får följa upp det!

Skrivet av Lloldrin:

Konstig fråga, men jag flyttade för ett tag sen och fick inte med mig plåten till mig Node 304 - White, ("locket"). Går det möjligtvis att köpa det separat på något vänster?

Det är inte en standardreservdel, men om du hör av dig till supporten så kanske de kan ordna något. http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Skrivet av datanerden:

Köpte för några dagar sen ett begagnat design r3 chassi och nu undrar jag om man kan köpa Hårddisk skruvarna någonstans då jag inte fick med några.

Mvh tommie

Du kan köpa ett nytt accessory kit på http://www.fractal-design-shop.de/

Av Fractal Design

Tack för svar allihop!

Vi har på towerchassin huvudsakligen siktat på att maximera flexibiliteten, men det kan nog mycket väl finnas utrymme även för towerchassin där vi istället fokuserar på en mer begränsat antal komponenter

Av Fractal Design

Vi kanske får passa på att ställa några snabba frågor till folk här i tråden?

Vad ser ni som huvudsyftet med att inte ha "dödutrymmet" i fronten? Mindre yttermått, bättre ventilation med frontfläktarna närmare moderkortet, mindre material och därmed lägre pris, mer känsla av att datorn är "fylld", eller något annat?

Om kompaktare yttermått är syftet, är det då ändå intressant med stöd för ATX-moderkort, eller är det bättre med mATX och därmed ännu mindre volym?

Av Fractal Design
Skrivet av YamahaDGX630:

Nej, jag väntar också med spänning på ett mini R2! Vore ju trevligt om Fractal Design kunde hinta något över huvud taget om en uppföljare så man vet om det kan röra sig om 2 månader till ett år. Eller inget alls kanske? I så fall får jag nog överväga andra alternativ :/

En Define Mini R2 kan vara den mest efterfrågade produkten från oss, vilket givetvis är något vi tar på allvar. En konkret tid för lansering kan vi dock inte kommentera.

Skrivet av Kilroy:

Jag hade tänkt köpa ett Fractal Design Newton R3 650W till min nya dator men det verkar vara utgående?

Har ni någon ersättare med Platinum, eller bättre, certifiering på gång eller hur kommer det sig att det knappt finns i några butiker längre?

Newton R3 har funnits ute betydligt längre än våra andra nuvanrade nätaggsserier, men kommer förbli de nätagg vi har att erbjuda med så hög effektivitet under ytterligare en tid.

Av Fractal Design
Skrivet av Broken-arrow:

Ni har inte funderat på att göra en kortare version av node 605?

202 är lite fel mått på, för att vara aktuellt och inte lika snygg front.

Vi får överväga det!

Skrivet av DavidtheDoom:

Har samtliga av de tidiga produktionsexemplaren felvända ljudportar?

Ja.

Skrivet av Calis:

Passar sidopanelerna från ett define mini på ett arc mini R2 ?...

Define mini R2 verkar ju aldrig släppas trots att alla andra chassin uppdateras

Sidopanerna är likadana, så det passar fint.

Skrivet av AndraBullar:

Maxhöjd på CPU-kylare i Define R4 är 170 mm om ingen sidofläkt används i chassit, men finns det några siffror på hur hög kylaren kan vara med en normaltjock (25 mm?) chassifläkt monterad i sidan?

Det beror på. Om fläkten hamnar där CPU-kylaren är som högst så minskar den maximala höjden till c:a 155mm (moduventen har viss tjocklek även den). Men om kylaren hamnar ovanför fläkten, antingen för att den är smal eller för att CPU-socketen sitter tillräckligt högt upp på moderkortet, så blir maximala höjden runt 180mm.

Av Fractal Design
Skrivet av DavidtheDoom:

@Fractal Design:
Hej,

Har ni lite QC problem med Define S?

Startknappen på min frontpanel kan fastna när man trycker ner den och hörlur/mic är felplacerade. Dvs den markerad som audio out är egentligen audio in och vice versa.

Hej,

Vi ber om ursäkt för problemen, det blir ofta några små barnsjukdomar på nya produkter.

- Startknappen beror på att det är lite för mycket plast kvar vid injektionshålet. Du kan antingen skruva isär knappen och själv tälja bort lite plast på akryldelen (det sticker ut en liten plutt på en i övrigt rund ring som fastnar under metallringen), eller skicka ett mail till supporten så skickar de ut en ny knapp.

- Ljudportarna kan ofta ändras i mjukvara, annars kan du höra av dig till supporten och få en liten adapter som byter plats på dem.

http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Mvh,

Av Fractal Design

Kul projekt, snyggt jobbat!

Skrivet av Afrasbaba:

@Fractal Design Får man göra en ninja request?

Tack för att du pekade ut tråden för oss! Vi skall ha det i åtanke för framtiden.