Inlägg

Inlägg som Fractal Design har skrivit i forumet
Av Fractal Design

Hej Conny85,

Vi har lite personalförändringar på gång på supporten och de ligger just nu efter ganska ordentligt. Normalt siktar vi på svar inom 48 timmar, men just nu kan det tyvärr ta uppemot en vecka.

Mvh,
Fractal Design (produktutveckling)

Av Fractal Design
Skrivet av devhdc:

Hej Fractal Design .. Jag hade en liten incident med en dammsugare och en stycket powerknapp på mitt svarta Define S .. Kanhända att ni har några extra i lager? Ett hål behöver fyllas..
http://i.imgur.com/uUffUZ9.jpg

Det ska vi nog kunna ordna! Skapa en ticket på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Av Fractal Design
Skrivet av MrOrsh:

Ah ok. Tanken var att eventuellt köra ett 980ti Hybrid (med just radiator-kylaren) och fästa den i toppen) för att sedan luftkyla processorn och dra ut den varmluften genom bakplåtens utblås.

Får se om det går att lösa på något annat sätt Tack för svaret!

Det går nog fint, får den inte plats där bak tillsammans med CPU-tornet så bör den gå att sätta antingen fram eller i botten.

Skrivet av drwlz:

Hej,

Har ni planer på att lansera Define Nano S i flera färger? Ett vitt vore inte alls dumt

Sen är jag nyfiken på om man får plats med ett 180 mm djupt nätagg trots att ni skriver 160 mm som max. Jag såg en video där man har ett på 160 mm, men det ser ut som om att det finns lite utrymme kvar ändå.

Det är inte omöjligt att det kommer fler färger, ifall den säljer bra. Vår erfarenhet är att den svarta modellen alltid säljer bäst.

Det går att klämma in c:a 170, men då är hela genomförningshålet täckt och kabeldragning får bli på framsidan. 180 kommer slå i moderkortsplåtens knäck.

För att dra nytta av kabeldragningen rekommenderar vi max 160, men 140 är egentligen att föredra för enklast möjliga bygge.

Av Fractal Design
Skrivet av iben301:

Tack för svar. Men låter det vara som det är för lat för fixa. Men min frontpanel USB fungerar inte klicka ner vanliga USB kontankter dom åker inte ner ända ner?

Registreras enheterna korrekt av datorn?

Att lite av metallen syns på en USB-kontakt är normalt, så om enheterna fungerar så är troligen allt normalt. Om enheterna du kopplar in framtill inte fungerar (men samma enheter fungerar baktill) så har du nog tyvärr fått en defekt front-USB, registrera då en ticket på vår supportsida så skickar de ut en ny till dig.

http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Skrivet av DWDW:

Varför har ni inte enbart frontlucka till R5 att köpa , känns ju onödigt att behöva köpa en helt ny frontpanel för att kunna få lite ombyte om lusten faller på !

Bra idé!

Skrivet av MrOrsh:

Hej!

Riktigt sugen på nya Define Nano S. Har dock en fundering kring ModuVent:en på toppen av lådan. Finns det någon möjlighet att köpa en ModuVent som täcker cirka halva öppningen istället för hela? (Såsom några av de andra chassina i serien har upp till tre luckor som kan läggas till och tas bort efter behov.) Det vore ju toppen att kunna köra med t.ex. en 120-fläkt/radiator i toppen och sedan stänga till resten för att undvika att damm och liknande tar sig in.

Är det något som finns eller är på gång?

Tack på förhand!

Vi har i nuläget ingen lösning för det, utan rekommenderar att du istället sätter radiatorn antingen i bakplåten eller framtill. Moduvent:en från de större lådorna passar tyvärr inte då Nano-chassit är avsevärt smalare.

Av Fractal Design
Skrivet av jsahlen:

Finns det verkligen inga svenska återförsäljare av reservdelar? 17,90€ i fraktkostnad är lite mastigt.

Tyvärr inte. Vi arbetar på att få till fraktavtal för rimligare fraktkostnader, men i nuläget är det här tyvärr det enda alternativet vi har.

Av Fractal Design
Skrivet av Kronvrak:

Hej har HTPC:n i ett Node 605 chassi i TV-bänken.
Mitt problem är att SD kort läsarna inte fungerar.
Moderkortet är ett AsRock meden AMD A-10-5700 proc./grafik

Vare sig microSD eller SD platsen kan läsa SD, SDHC eller SDXC kort, får bara upp att en USB-enhet inte känns igen.

Kan Fractal Design hjälpa?

Kortläsaren ska fungera automatiskt i Windows utan särskilda drivrutiner. Kolla under enhetshanteraren och kör dess automatiska funktion för att söka efter drivrutiner på okända enheter.

Fungerar det inte ändå är det fullt möjligt att du fått en trasig kortläsare, kontakta då supporten på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new

Skrivet av Valonen:

Lagt en support-ticket hos er men inget svar efter snart 7 dagar. Funderar på om jag la den på någon gammal sajt eller varför är det helt stendött på supp sidan? Ha det gött.

Vi ber om ursäkt! Supporten har tyvärr legat efter i Januari då en av killarna slutade, men förstärkningar är på väg.

Skrivet av iben301:

Hej jag har ett Fractal Design Define S med en Corsair Hydro H110i GTX. Jag har problem med stänga luckan där uppe och få in USB i frontpanel känns inte som det klickar. För övrigt är jag riktigt nöjd. Skönt att slippa CD-läsare.
http://imgur.com/uHNcrSE.jpg
http://imgur.com/hpQEOLP.jpg

Tack för bilderna, det där borde vi definivt ändra framöver.

Två möjliga vägar att gå runt problemet skulle kunna vara att byta plats på radiator och fläktar (fläktarna överst), alternativt bryta av det hörnets pigg på täckplattan, den borde hålla sig platt ändå.

Vi ber om ursäkt för besväret, självklart borde detta fungerat från start.

Skrivet av jsahlen:

Jag köpte en Node 804 begagnat, som är i fantastiskt skick förutom att ett fläktfilter i fronten saknas. Går det att köpa den typen av reservdelar någonstans?

Det finns tillgängligt på vår tyska reservdelssida, http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=474

Skrivet av mefi:

Hej!

Har en Node 304 där fläktcontrollern är trasig. Själva "kortet" sitter kvar och är faskskruvat i chassit, men kabeln som går från det och delas upp i 1 molex & 3 3-pin är borta. Kvar på kortet sitter en kontakt som är 10-pin. Kan man få hem en ny controller på något vis, eller går det att koppla någon sladd till kontakten? Känner dock inte till några kontakter av det formatet..

Det är inte någon standardkabel utan en specialvariant som ingår med fläktkontrollern. Om du fick lådan utan kabel så hör av dig till supporten, http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=213

Du kan även köpa en hel fläktkontroller på http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=213

Av Fractal Design
Skrivet av Defender:

Hej FD. Går det att köpa Fläktfilter till toppen på era Define S? Kör med en radiator i toppen nu och det hade varit fint med ett filter där. Typ magnetiskt som finns i fronten.
mvh Macke

Hej,

Vi har tyvärr i nuläget inget färdigt alternativ för dig.

Mvh,
Fractal design

Av Fractal Design
Skrivet av grizzly666:

Är du säker på att det är en heller båda hårdisk/ar som fortplantar vibrationerna?
Dvs slutar det om du kopplar ur/spinner ner dom?

Om du inte är säker så kan det vara fläktar som ställer till det har varit med om fläktar som ger vibrationer ut i chassit på ett par fractal chassin.
Har löst detta på lite olika sätt som kan vara allt ifrån att släppa lite på skruvarna (men inte så mycket att det glappar) heller lägga imellan pappar/tejp/etc ett heller fler skruvhål och sen dra åt lite så det du lade imellan sitter kvar.
Fixade det även en gång genom att byta plats på två fläktar.

Är det hd som gör detta (vilka jag haft/sett en del i fractal chassin) så kan det hjälpa med det fractal redan sagt MEN det finns en sak till.
Detta är vaggorna i sig som kan vara mer heller mindre lösa i hårdiskburarna dvs dom kan ligga och vibrera lite heller dom kan i vissa fall glappa rejält 2-3mm har jag sett.
Du löser detta genom att vinkla/bryta ut sidorna lite så att vaggan blir bredare så att säga (går rätt lätt att göra med händerna) ta det bara lungt och lite i taget och prova tills det blir lite lagom motstånd när du för in vaggorna.
Och detta "fel" kan ge oljud ifrån sig även om man tyvker att vaggorna inte glappar då jag fåttbort vibrationer fårn ett par vaggor som kändes ok men bröt ut dom lite till och vips var vibrationerna borta.

Och se till att både fram och bak på vaggorna är "utbrytna" lika mycket.

Jag gissar på att detta är en kombination av att bockningen av vaggorna inte har en 100% precision samt att hårddiskburarna kanske inte är 100% lika och det kan skilja nån mm (bockningen av vaggorna är nog det stora problemet dock).

Sen till fractal detta är ett problem som ni har haft under många år, R2 var det första fractal chassi som jag byggde i och en heller två vaggor i det var lite små glappa.
Efter det så ar det blivit två arc chassin 3 define mini, 1 R4, 1 XL som jag har ägt/byggt i och inte ett enda har varit skonat från detta värst var ett mini och xl där 4-5 vaggor var så glappa att dom skramlade när man tippade chassit/hdburen (men fixades med en utbrytning).
Några vaggor (2-3st) var glappa i fram heller bak kant men inte i andra änden dvs bockningen var inte likadan mellan fram o bak hur fabriken nu lyckades med det.

Det är ju ett ganska litet problem och inget jag tagit upp förrens nu tack vare det och kanske inte det enklaste att göra kontroller på heller men ni borde nog ta er en titt på detta.

Vi arbetar på det, men det är en ganska stor utmaning att få två plåtdelar passa ihop perfekt i massproduktion. Om vi gjorde alla vaggor aningen bredare skulle de istället börja kärva ibland, vilket vi bedömt är värre.

Skrivet av Falukorvig:

Hej!
Jag försöker att skruva ihop min dator nu och då har jag lite problem med nätaggregatet, det är en be quiet Dark Power 10, den har ju ett gummilager för att dämpa vibrationer men det verkar som att de skruvar som följer med chassit är för korta? Jag försöker använda skruvarna som i erat accessory kit är benämnda "Power Supply Screws", det måste ju vara rätt (Första gången jag bygger dator)?. Har ni flera olika storlekar eller måste jag hitta skruvar i någon random affär?

Edit: Hittade några andra skruvar här hemma som passade, men ändå. Ett sådant gummilager som min psu har är väl inte jätteovanligt, känns som att det borde funka med original?

Det är såvitt vi vet enbart några av BeQuiets nätagg som har behov av extra långa nätaggsskruv, och med de nätaggen medföljer det också extra långa skruv i nätaggets förpackning.

Vi har inte möjlighet att införa så långa standardskruvar, de skulle riskera att komma i kontakt med kretskortet i andra nätaggregat.

Av Fractal Design
Skrivet av ElvisPissley:

*** Angående datorchassi Fractal Design Define R5 (Svart) ***

Hej! Jag planerade att byta ut den medföljande frontfläkten till en bättre modell från välkända Noctua, en Redux 140 mm (PWM). Skruvarna är för korta!

http://noctua.at/en/nf-p14s-redux-1200-pwm.html

När jag skulle installera den nya Noctua Redux 140 mm i fronten (nedersta platsen) så gick det inte då de medföljande skruvarna är några mm för korta. Jag ser att FD:s egna fläktar är lite kortare i djupet. Detta var inte alls bra! Vad kan jag göra för att använda Noctua-fläkten i fronten? Valfrihet!!

Mvh. Stefan

- - - - -

Redigerat: det går förvisso troligtvis att använda dubbelhäftande tejp men jag hade föredragit längre skurvar. Ändå intresserad av ett svar från FD.

Det här låter mycket underligt, den Noctua-fläkten ska ju också vara 25mm tjock, det vill säga precis samma som vår fläkt. Självklart skall det gå att montera andra fläktar med de medföljande skruvarna.

Är problemet möjligen att deras skruvhål är lite mindre avrundade i kanterna, så skruven inte kan försänkas lika mycket? Vi har tyvärr i nuläget inte just den fläktmodellen här på kontoret för att kontrollera själva.

Skrivet av OskarW90:

Hej Fractal!
Ville bara komma med ett litet förslag till er!
De senaste nätaggen jag och mina vänner köpt har på min inrådan varit Fractal, då jag anser att det är bra kvalitet till ett bra pris.

Något som dock har stört oss alla är att 8/10 gånger så är startströmmen alldeles för hög och slår lätt över våra automatsäkringar. Finns det någon möjlighet att bygga in en mjukstartskrets på primärsidan, så vi slipper detta i framtiden. Vi överbelastar ofta en 16A säkring med B karaktär (snabb), som rekommenderade av de flesta elekriker. Dessa sitter ofta i hushåll i Sverige.

Startströmmen som uppmättes av t.ex. 1000W newton låg upp mot 46.5A i 21ms!

Nätaggen fungerar dock jättebra sålänge man har lyckats få upp spänningen i Kondingarna!

Tack för din feedback!

Vi är medvetna om att problemet finns, och kommer ta med det som krav i utvecklingen av framtida nätaggregat.

Problemet är att den teknik som finns för att begränsa startströmmen (förutom då att minska primärkondensatorernas kapacitet) reducerar effektiviteten något, så vi kunde tyvärr inte lägga till det på den plattform vi använde till Newton R3 utan att falla under Platinum-gränsen.

Skrivet av PointMan:

Hej @Fractal Design

Jag har ett Define R5 Titanium utan fönster.
Har två mekaniska 3.5" lagringsdiskar monterade i vars en vagga med medföljande anti-vibrationsgummi mellan disk och vagga.
Ändå vibrerar det något fruktansvärt i hela chassit när någon av de två är igång och används. Trycker jag till chassit lite lätt med handen så avtar vibrationsljudet, vilket är lite märkligt.

Några tips på hur jag får det att sluta vibrera?

Du kan prova att skruva upp hårddiskskruvarna något, kanske sitter de lite för hårt. De är egentligen främst där för att hålla disken på plats vid transport, vid normal användning ska hårddisken bara vila ovanpå gummina, inte vara spänd mot dem.

Vissa hårddiskar, främst äldre modeller men det finns även modernare undantag, vibrerar dock så mycket att vibrationerna kan ta sig genom även icke-komprimerade gummin. I de fallen har vi tyvärr ingen lösning som är tillräckligt bra och som samtidigt fortfarande möjliggör frakt, vilket ju självklart är ett krav på en lösning från vår sida.

Om du däremot vet att datorn skall stå still så kan du använda resår- eller gummiband för att hänga upp hårddiskarna, det dämpar avsevärt bättre men klarar inte av transport något vidare.

Av Fractal Design
Skrivet av MadeByMe:

Jag var där och kikade, därav min fråga om de gick med den nedre, men de går alltså inte då.. =/

Nej, i alla fall inte med den ordinarie fastsättningen.

Det finns dock inget platsmässigt problem att få in den, det är bara att glidskenorna för att göra mittenburen smidig och vridbar inte fungerar med den kombinationen. Den inre toppdelen är dock löstagbar, så det finns goda möjligheter om du vill spänna ihop den med nedre buren på egen hand med tex buntband.

Av Fractal Design
Skrivet av DWDW:

Hej!
Har försökt att få tag i usb 3,0 kit till mitt Define R3, utan framgång , inte ens eran reservdels avdelning kunde lösa detta .
Är det helt kört då?

Har du redan kollat med supporten så är de nog helt slut då. Tyvärr passar inte IO:n från senare produktion, vi tog bort eSATA-porten på R3 USB3, utan det var bara den batchen med uppgraderingskits som fanns.

Skrivet av vaoen:

En fråga gällande Fractal design Newton r3 1000w +80 platinum.

Jag inhandlade nätaggregatet på inet den 25e dec 2015. Efter att jag installerat det med komponenterna som finns i signaturen så fungerade det utmärkt i ungefär 1 timma. Problemet är att fläkten snurrar upp till max och att det låter otroligt högt (vilket är tråkigt då jag delvis köpte nätaggregatet för den semipassiva kylningen). Det sker minst en gång varje timma och fläkten går ner i passivt läge efter 5 minuter.

Min fråga är ifall det är fel på nätaggregatet eller om jag helt enkelt får leva med det?

Mvh

Tyvärr är det i allmänhet så med semipassiva nätaggregat. Det blir ett temperaturspann där den kan slå på och av sig, vilket du av allt att döma befinner dig i.

Du kan prova placera nätagget så det fungerar bättre passivt, så det inte behöver bli varmt nog för att starta fläkten. Med ett chassi som har nätagget i botten innebär det att vända på agget, så fläkten pekar upp mot moderkortet. Det är sämre när fläkten väl snurrar men bättre när den står still, och kan leda till att den klarar av att stå still hela tiden med din användning.

Av Fractal Design
Skrivet av MadeByMe:

Nu har jag en ny fråga här..

i Sweclockers recension av Define R5 (http://www.sweclockers.com/test/19649-fractal-design-define-r...) så skriver dom "Denna gång är det även möjligt att lyfta ur 5,25-tumsburen för att flytta upp en lagringsbur i taket eller helt enkelt öppna upp för riktigt stora radiatorer."

Går detta göra med den nedre buren bara och hur?
Förstått att man kan flytta upp den övre hdd buren, men jag vill ha den andra där uppe..
Jag har försökt googla lite, men hittar inga bilder som detta är gjort på..

Tack för svar!

Den nedre buren går inte att sätta fast direkt i taket.

Jag tror det blir lättast om du tittar i manualen, du kan ladda ner den här: http://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/...

Sidorna 12-16 visar de olika konfigurationerna för hårddisk- och ODD-burarna.

Av Fractal Design
Skrivet av Layerdballoon:

hej fractal design, har ni tänkt på att sälja större fönster paneler separat eller att en större fönster panelen säljs med chassit. låter de som en bra produkt utveckling?.

I chassin med hårddiskburar så föredrar majoriteten mindre fönster som inte visar den delen av lådan (enligt våra undersökningar), men på chassin utan traditionella hårddiskburar såsom Define S så tror vi på stora fönster.

Att sälja separat är tyvärr klurigt, vi har i nuläget inget bra sätt att till vettigt pris distribuera en produkt som såpass få kunder kommer köpa.

Skrivet av nienithaur:

Hej Fractal Design! För ett par år sedan köpte jag ett Fractal Design Array R2 till ett filserver/HTPC-bygge. Pga anledningar så fick jag aldrig ihop den där burken, och nu när jag äntligen har fått lite tid och delar över så verkar det som att jag supigt bort en stor del av de tillhörande skruvarna, i synnerhet de små som man skruvar ihop chassit på utsidan med. Har kollat www.fractal-design-shop.de men verkar som att ej finns något till Array R2 över huvud taget. Är det något av de befintliga kiten som fungerar är för Array R2, eller finns det något annat sätt att få tag på ett skruvkit? (Som sagt i synnerhet de små skruvarna på utsidan).

Skapa en ticket på http://support.fractal-design.com/support/tickets/new så kan förhoppningsvis supportkillarna hitta en uppsättning skruv

Av Fractal Design
Skrivet av Fryingpan:

Hej!

Jag har en fundering över om ni har fått flera av era Kelvin AIO kylare tillbaka-skickade pga av högljudda pumpar?
Min låter nämligen högt, men inte sönder på något sätt och det är inte vattnet heller.
Har reducerat volten lite för att se om det funkade men det håller fortfarande ett högt "tjut".

Skulle jag kunna köpa en ny och testa genom att bara plugga in pumpen och se hur den låter? På så sätt slippa att skicka tillbaks min nuvarande och sen smutsa ner den nya jag får.

Det är alltid svårt att bedöma ljud från beskrivningar, men det kan hända att det du hör är normalt. Om både pump och fläktar körs i full hastighet skall pumpen nästan helt överröstas av fläktarna, likaså om pumpen körs på 9V och fläktarna på låg hastighet. Pumpen snurrar ju dock i betydligt högre varv än fläktarna, så ljudet blir mer av ett "tjut".

Om du fick en Kelvin från före vi la till lågfartsadaptern till pumpen i paketet får du gärna höra av dig till supporten (http://support.fractal-design.com/support/tickets/new) så skickar de ut en adapter till dig.

Skrivet av Tuxis:

Tänkte mig en enkel fråga, har fått överta en gammal FD define R2 som saknas 4 st diskvaggor, såg att man kan köpa dessa på er reservdelssida, men R2 finns endast som XL, är det samma till dessa chassin? köpte nyss en R5a, men dessa vaggor var tyvärr inte kompatibla

Vaggorna till XL R2 passar tyvärr inte riktigt, de kommer gå att sätta i men kommer inte klicka fast. Möjligen går det att lösa med att fila ner clipsen något.

Define R3 däremot har samma vaggor som R2, om du skriver in din mail på request notification här så tar de förmodligen in några sådana: http://www.fractal-design-shop.de/index.php?a=308

Av Fractal Design
Skrivet av FireFox:

@Fractal Design: Har säkert tagits upp tidigare i tråden av andra, men monteringen i Node 605 var nog mitt livs största utmaning hittills och då överdriver jag inte det minsta.

Delarna bestod bl.a. av Asus Maximus VIII Gene och en Noctua NF-F12. Det gick att installera fläkten men när 8-pin CPU kabeln skulle i tog det stopp, även med en av de 120 mm fläktar som levererades med chassit blev det för trångt för att få i 8-pinkontakten varvid jag fick böja till kontaktens plastpiggen som håller fast kontakten rätt ordentligt för få i den. Hade det bara funnits ytterligare 10 mm upp mot CPUns kortsida så hade det problemet varit löst.

Hålen för distanserna visade sig vara borrade snett när moderkortet satt där det skulle. Diffar ungefär 1-2 mm mellan ena och andra kortsidan upp mot CPUn. Det är tur att moderkortet levereras med en Q-Shield annars hade det inte passat alls.

Kommer tyvärr inte kunna rekommendera detta chassi till någon.

Hej,

Det var tråkigt att höra! Om du har möjlighet att ta kort på problemen skulle vi uppskatta det, vi har inte sett de problemen förut.

Node-serien är visserligen den serie där vi prioriterar format först och användarvänlighet (tex i form av enkel kabeldragning) i andra hand, så installation i dem blir lite mer av en utmaning. Men givetvis skall komponenterna passa!

Mvh,
Fractal Design

Av Fractal Design
Skrivet av erssn:

Har ni några funderingar på ett define s mini i framtiden?

Självklart har vi funderat på det, men vi kan inte uttala oss specifikt om potentiella kommande produkter. Tack för visat intresse

Skrivet av FireFox:

@Fractal Design: Hej!

Köpte ett Node 605 som jag tänkte matcha med någon lite större "low-profile" kylare till CPU. Är maxhöjden 120 mm räknat med tanke på att det ska vara ca. 30 mm kvar upp till taket på chassit eller tror ni det kan fungera bra med lite högre kylare?

Mvh
FireFox

120mm är totalt, så är det en top-down kylare rekommenderar vi att man lämnar lite marginal ovanför (resulterar i c:a 90mm max höjd).

Av Fractal Design
Skrivet av MatrimVidz:

Hej Fractal Design

Jag har precis byggt ihop ett system med en Fractal Design Define R5...

Tänkte ge er lite feedback, se bilden...
http://i.imgur.com/hKdAr8Q.jpg

Vill först säga att hålet som jag markerat med grönt kanske inte är tänkt som en genomföring, jag vet inte, men det var perfekt att dra front-usb2-kabeln genom till moderkortet.

Det negativa jag har att komma med är de översta genomföringarna (markerade med rött)...
Jag försökte dra ATX12 Power genom dom (eller vad de nu heter). Tyvärr var de för små. Som tur var är kabeln två stycken 2x2 som sitter ihop med ett litet "clip" så att de går att dela på, och det behövde man göra för att få igenom kontakten. Väl igenom kunde jag sätta ihop sladden igen men det var omständigt. Gör dom hålen lite större i framtiden tack.

Sen passade inte hålbilden riktigt med mitt moderkort heller, men det har jag redan postat om i Gigabyte-tråden...

MVH

Hej,

Det gröna hålet är främst tänkt för HD Audio-kabeln som brukar vara på väg till det hörnet, men om även USB2 sitter i det hörnet av moderkortet så går det självklart fint att dra den där också. De övre hålen blev tyvärr något tajta på just Define R5.

Vad gäller hålbilden har det relativt nyligen börjat dyka upp extra smala ATX-moderkort med ett extra hål där, men det hålet är egentligen inte en del av ATX-standarden. Självklart skall vi dock börja stödja även detta framöver.

Mvh,
Fractal Design

Av Fractal Design

Vi kan absolut fixa en ny powerknapp, hör av dig till supporten som screamin-daemon sa, http://support.fractal-design.com/support/tickets/new .

Även USB-porten kan hjälpa att ersätta, men har du otur så har du kortslutit den helt så kontakten på moderkortet bränt.

Av Fractal Design
Skrivet av aquilla:

Edison 650W + Node 304 med ett långt GPU = går finfint?

Modulärkontakterna kommer troligen ta i grafikkortet, lite beroende på vilka modulärkontakter du använder och hur långt grafikkortet är. Integra M kan därmed vara ett bättre val (även om den har sämre elektrisk prestanda), den är bara 140mm lång.

Av Fractal Design
Skrivet av Stacks:

Hej!

Jag bestämde mig för att bygga mig en NAS, så jag införskaffade ett stycke Node 304, samt: GA-Z170N-WIFI, Corsair RM650 (ATX), samt 6st 3TB HDDs.

Mitt problem som uppstod vid monteringen är att SATA portarna (4st av 6) på moderkortet är riktade till höger, mot nätagget.
http://i.imgur.com/t9Usb1i.png
Detta medför att det är omöjligt att montera kontakterna då nätaggregatet är för "nära" uttagen.

Jag har även kollat på prisjakt efter andra moderkort i 1151 serien (Skylake) men fick upp 4st som matchar kriterierna (att ha 6st sata portar) och alla har sata kontakterna riktade till höger.

Har jag missat någonting "smart" med chassit så att jag kan montera detta eller fungerar det helt enkelt inte att använda detta chassi till en 1151 build med atx nätagg?

(Att ha vinklade kontakter, inverterade sådana, fungerar endast med 2st portar, då dom tar i varandra om jag sätter 2st lodrätt. Så då kan jag max ha 4st diskar).

Tyvärr, det moderkortet fungerar onekligen dåligt med Node 304. Tack för att du gjorde oss uppmärksamma på problemet!

Skrivet av Cedric:

När kan vi räkna med att få se ett Define XL R3-chassi?

Vi kan tyvärr inte svara på den typen av frågor.

Skrivet av Fryingpan:

Har ni i tanke att tillverka ett fäste/kylsfläns för era Kelvin cpu-kylare för att kunna montera på grafikkort?

Samma sorts grej som Corsair har för sina Hydro kylare?

Vi har övervägt det, men valt att inte göra det eftersom ett sådant block ändå inte kan kyla hela grafikkortet. Vi rekommenderar istället att man köper ett separat grafikkortsblock som täcker hela kortet, och kopplar in det i processorkylarens loop.

Skrivet av Acherry:

Upptäckte att sladden jag efterfrågade ingick visst när man köpte chassit. Nu återstår bara att se ifall man får plats med nätagget i lilla node 304

Fint! Att installera nätagget skall gå fint, men det kommer krocka med grafikkortet om du har ett långt sådant. Utan grafikkort, eller med ett kort grafikkort, så går det bra.